Bazen bir makeleyi tekte anlıyorum bazen 1 cümleyi 10 kere okuyunca anlıyorum karmaşık olmasından değil çok basit bir şey ama olmuyor hep aynı kapasitede değilim insan yorgun olunca veyahut üzülünce vs kapasite düşer aktiflik azalır ama böyle şeyler olmadan da işlevselsizlik neden olur ? çözümü nedir ? |
Anlamamazlık neden olur ?

-
-
Bende de olmuştu satranca başladım, şekeri sıfırladım, egzersiz yaptım düzeldi.
-
Peki ne oranda düzeldi örneğin sabah uyandınız 1 saat geçti açıldınız işlevselsiniz aktifsiniz bu akşam yatana kadar aralıksız mı sürüyor yoksa ara ara atak oluyor mu aktiflik kayıyor mu işlevselsizlik baş gösteriyor mu ? yani sürekli mi aktifsiniz yoksa bazen sizde de kırılma oluyor mu ?
-
İnanılmaz bir faydası olmadı ama gündelik hayatıma devam edecek kadar kafamı düzeltti.
Bende hiç atak geçirme vb. olmamıştı. Kırılma vb. olaylar da hiç olmadı.
Olan şey anlamama, odaklanamama, unutkanlık idi. Yine çok şükür şu an normal seviyeye geldim.
-
Güzel sizin adınıza sevindim umarım mutlu güzel bir hayat yaşarsınız. Ben şöyle bir soru sormak istiyorum bende gündelik hayatımı devam ettirecek kadar aktifim ancak bazen 2 3 dakka veya 30 dakka dalıyorum uzaklara işlevselsizlik baş gösteriyor benim amacım bunu her an yapmak her an refleks göstermek gibi sürekli aktif zeki ve akıllı olmak hiç dalmamak her anı dolu dolu yaşamak amacım bu bunu nasıl yapabilirim ?
-
Örnek verecek olursam örneğin dışarıda telefonla konuşuyorsunuz birisi adres sordu hiç duraksamadan tak diye söyleyip telefonla konusmaya devam etmek gibi her an refleks halinde yaşamak gibi bişe nasıl olur diye soruyorum ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emreayhan274 -- 19 Temmuz 2025; 14:11:23 > -
Dediğim gibi ben o seviyede bir şey yaşamadım bilemem.
-
Babam aklıma geliyor hocam, cümlemi bitirmeden "heğ" demesi yok mu. Bırakta bitireyjm ondan sonra belli edersin anlamadığını
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hafıza ve konstransyon ile ilgili diye biliyorum. Uyku düzenini 7-8 saat civarında tut.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X