Şimdi Ara

Anlamadığım Obeb-Okek ve Asal çarpan soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar asal çarpan ve obeb okekte zorlandığım 4-5 soru var yardımcı olursanız sevinirim..

Asal çarpan ;

1-) (375.10n) (n 1o un üzerinde..) sayısının pozitif bölen sayısı 108 olduğuna göre n kaçtır ?

2-) 337 sayısının asal olup olmadığını anlamak için bu sayıyı en az kaç tane asal sayıya bölmek gerekir ?

3-) a = 1200...0 sayısı 9 basamaklı bir sayıdır. A nın pozitif tam bölenlerinin sayısı kaçtır ?

Obeb okek ;

1-) A = 3x+1 = 5y-1 =7z+2 eşitliğini sağlayan en küçük üç basamaklı A sayısı kaçtır ?

2-) 4 , 7 ve 8 ile bölündüğünde hep 3 kalananı veren üç basamaklı kaç farklı doğal sayı vardır ?

3-) a pozitif tam sayı olmak üzere,

x=6a =15b = 18c eşitliğini sağlayan 600 den küçük kaç tane x doğal sayısı vardır ?

Arkadaşlar 1 kişiden tabii ki hepsini çözmesini istemiyorum benim detaylı bir anlatıma ihtiyacım var eğer bu sorulardan 1 ini bile bilip detaylı anlatırsanız gerçekten çok sevinirim.. Kolay sorular ama bu 2 konuda çok zorlanıyorum.. Yardımlarınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crestfallen. -- 26 Eylül 2013; 23:30:39 >

• http://sketchtoy.com/50787325
    1.soru
    pozitif tam sayı bölenlerini bulmak için ifadeler parçalanır yani asal sayı bölenleri şeklinde yazılır her terimin üstlerine +1 ekleyip çarparsan pozitif tam sayı bölenlerini bulursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozank_95

http://sketchtoy.com/50787325
    1.soru
    pozitif tam sayı bölenlerini bulmak için ifadeler parçalanır yani asal sayı bölenleri şeklinde yazılır her terimin üstlerine +1 ekleyip çarparsan pozitif tam sayı bölenlerini bulursun

Hocam teşekkürler güzel bir anlatım olmuş bende şu 10n nasıl parçalıcağımı düşünüyordum ordan bulsam cıkardım yola.. Bu kadar basit bir şeyi bile düşünememişim..

• OBEB OKEK 1.soru 79 mu?
    edit: 3 basamaklıymıs ya :) yanlıs oldu o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R Lothbrok -- 26 Eylül 2013; 22:25:56 >
  • http://sketchtoy.com/50788291

obeb okek 1.soru

burda her tarafa +26 eklememin sebebi 3 5 ve 7 nin katları şeklinde yazabilmek.
    Peki sayıyı nasıl seçiyoruz: en büyük 7 olduğu için 7 ye göre ekliyoruz
  • quote:

http://sketchtoy.com/50787725

3.soru

Hocam 2 üzeri 9 nasıl oldu üstleri mi topladık ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üslü sayılar da zorlanıyorum
    8 yıl önce açıldı
    Rasyonel Sayılar sorularım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • OBEB-OKEK 3.soru 6 mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bika Software -- 26 Eylül 2013; 22:25:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: One Last Goodbye

quote:

http://sketchtoy.com/50787725

3.soru

Hocam 2 üzeri 9 nasıl oldu üstleri mi topladık ?

aynen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bika Software

OBEB-OKEK 3.soru 6 mı?
    Aynen hocam cevap 6.

@seriuslife

@ozank_95

Hocam çok teşekkür ederim size de baya yardımınız dokundu güzel anlatımlar.. Çok teşkekürler.
  • quote:

Aynen hocam cevap 6.

@seriuslife

@ozank_95

Hocam çok teşekkür ederim size de baya yardımınız dokundu güzel anlatımlar.. Çok teşkekürler.

http://sketchtoy.com/50788297
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35bna -- 26 Eylül 2013; 22:34:03 >
  • İkinize de çok teşekkür ederim bütün sorular halloldu ve sayesinde iyice kavradım. Özellikle ozank_95 Çok teşekkürler , iyi günler..

@ozank_95
    @seriuslife

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crestfallen. -- 26 Eylül 2013; 22:42:12 >
  • quote:

İkinize de çok teşekkür ederim bütün sorular halloldu ve sayesinde iyice kavradım. Özellikle ozank_95 Çok teşekkürler , iyi günler..

@ozank_95
    @seriuslife

önemli değil soruların olursa yardım ederiz tekrar
  • quote:

quote:

İkinize de çok teşekkür ederim bütün sorular halloldu ve sayesinde iyice kavradım. Özellikle ozank_95 Çok teşekkürler , iyi günler..

@ozank_95
    @seriuslife

Hocam bir asal çarpanda 2.soru kalmış şimdi farkettim , onun çözümü nasıldır ?
  • quote:

quote:

quote:

@ozank_95
    @seriuslife

ya onu anlayamadım ben ..

• quote:

quote:

quote:

quote:

@ozank_95
    @seriuslife

ya onu anlayamadım ben ..

Sorun değil hocam çözen çıkar mutlaka

• 2.soru için şıkları alabilirmiyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yav sen ne diysen

2.soru için şıkları alabilirmiyim ?

a- 5

b- 6

c- 7

d- 8

e- 9
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.