Şimdi Ara

Anlam veremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar malum BlackFriday olmasından dolayı pc me bir ram takviyesi yapmak istedim. Birde ne göreyim RAM fiyatları almış başını gitmiş. Bundan 2 sene önce aldım ram şimdi 2 katından daha pahalı. Sadece DDR 4 böyledir sandim ama durum öyle değilmiş. DDR 4 - 3 hepsi inanılmaz pahalı. Bunu sadece dolara bağlamak ne kadar doğrudur bilmiyorum. Neden böyledir, işin içinde başka şeylerde var mı? Beni aydınlatırsanız sevinirim.



  • RAM fiyatlarının artmasının sebebi akıllı telefonlar. Samsung, SK Hynix ve Micron gibi üreticiler artık artan talebi karşılayamıyor. Bu da doğal olarak fiyatlara yansıyor. Son 1 yılda RAM fiyatları dünya genelinde %130 artmış. Kur yüzünden bu artış Türkiye'de daha fazla.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Peki bu arz talep dengesindeki sarsıntıya karşı firmalar önlem alıcaklar mı veya aldılar mı ? Yoksa bu şekilde artışlar devam mı edicek ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Missclick M kullanıcısına yanıt
    Samsung 2018 yılında üretim kapasitesini %20 artıracak. Ayrıca SK Hynix, Micron gibi üreticiler yeni fabrikalar inşa ediyor. Bellek fiyatları en erken 2019 yılında düşer. Bunun sebebi ise bu fabrikaların inşası çok zaman alıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.