Şimdi Ara

Anksiyete Bozukluğu Soru - Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
2.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selam yaklaşık 1 yıldır Anksiyete bozukluğu sorunu yaşayan biri olarak benim gibi olan başka insanlarında olup olmadığını aşırı derecede merak ettim. Bu yüzden bu topici açmaya karar verdim içinizde yaşayan insanlar varsa anksiyete krizleri anında yaptığınız şeyleri söyler misiniz? Nasıl rahatlıyorsunuz gibisinden açıkcası ben pek rahatlayamıyorum

• bende var sonuc oturup sakinlesmeyi bekleyin mumkunse yanlız kalmaya calısın daha cobuk gecicektir herseyide dert etmeyin kafanıza

gecmis olsun simdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: loses

bende var sonuc oturup sakinlesmeyi bekleyin mumkunse yanlız kalmaya calısın daha cobuk gecicektir herseyide dert etmeyin kafanıza

gecmis olsun simdiden

Teşekkür ederim yorumun için ama benimki bu şekilde olmuyor yani çok şiddetli oluyor antidepresan kullanıyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: milenda

quote:

bende var sonuc oturup sakinlesmeyi bekleyin mumkunse yanlız kalmaya calısın daha cobuk gecicektir herseyide dert etmeyin kafanıza

gecmis olsun simdiden

Teşekkür ederim yorumun için ama benimki bu şekilde olmuyor yani çok şiddetli oluyor antidepresan kullanıyor musun?

Alıntıları Göster
    Milyonlarca kişi var, rahat ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: cakiyyyy

Milyonlarca kişi var, rahat ol.

Sende bu milyonlarca kişiden biri misin? Çünkü cidden fikir alış verişine ihtiyacım var :)
  • milenda kullanıcısına yanıt
    Benim kafa kırık genel olarak. Buyur dinliyorum
  • quote:

Benim kafa kırık genel olarak. Buyur dinliyorum

Anksiyete 1 yıl önce bu zamanlarda başladı ve aynı şekilde kendini sürdürüyor sebep olan şey ne bilmiyorum neden kaygılanıyosun sıkıntılanıyosun diye sorulduğunda cevap veremiyorum çünkü bişeyden kaygılanmıyorum sadece olduğum anda ne yapıyor olursam olayım o an o sıkıntı basmasıyla beraber belkide hayatta en zevk aldığım şeyi bile yapıyorsam yapamıyorum sadece ağlamak istiyorum hayattan zevk alamıyorum antidepresan kullanıyorum bide o halde bu durumdayım kullanmadan önce kat kat ve kat daha beterdim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anksiyete krizinden kastın ne detaylı anlatır mısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jersey Devil

anksiyete krizinden kastın ne detaylı anlatır mısın

Hemen üstteki yorumda anlattım
    Demek ki ilaçlar denildiği gibi pek birşey fayda etmiyor. İyi ki başlamamışım hiç
    Şu lafı milyon kere duymuşsundur ama gerçekten durum bu : ''Herşey senin elinde.''
    Seni ancak sen tedavi edebilirsin. Kaygılanman başladığı an yapacağın tek şey sakinleşmek olacak. Zor ama kendini kötü hissettiğin anda daha kötü anılarını akla getir. Çivi çiviyi söker. Mesela hayatında karşına çıkan bir olumsuzluğu aklına getir, ailen veya arkadaşların ile yaşadığın bir tartışmayı aklına getir. Ama anksiyete ile ilgili bir anı olmasın iyice fenalaşırsın yoksa.

Benim genelde godfather diyalogları aklıma geliyor nedense.

• quote:

Demek ki ilaçlar denildiği gibi pek birşey fayda etmiyor. İyi ki başlamamışım hiç
    Şu lafı milyon kere duymuşsundur ama gerçekten durum bu : ''Herşey senin elinde.''
    Seni ancak sen tedavi edebilirsin. Kaygılanman başladığı an yapacağın tek şey sakinleşmek olacak. Zor ama kendini kötü hissettiğin anda daha kötü anılarını akla getir. Çivi çiviyi söker. Mesela hayatında karşına çıkan bir olumsuzluğu aklına getir, ailen veya arkadaşların ile yaşadığın bir tartışmayı aklına getir. Ama anksiyete ile ilgili bir anı olmasın iyice fenalaşırsın yoksa.

Benim genelde godfather diyalogları aklıma geliyor nedense.

Milyonlarce kez duyduğum artık bayağlaşan yine o cümle ''Her şey senin kafanda bitiyor'' :D Bu cümle beni görmekten sıkılmıştır bende bu cümleyi görmekten sıkıldım olmuyor ne yaparsam olmuyor anksiyete geldiği anda dünyanın en dibindeymişim gibi hissediyorum daha beterini düşünemiyorum yani kilitlenip kalıyorum sadece olduğum yere yığılıyorum

Doktor ne diyor ?
  • quote:

Doktor ne diyor ?

Ayda 1 kez düzenli gidiyorum yani doktorun amacı aslında anksiyete yi geçirmek değil anksiyete ile yaşamayı öğretmek tabi imkansıza yakın bir şey
  • Aşk gibi bir şey kafanda bitiyor meselesi. Herkes söylediğinden pek kıymeti kalmıyor. Ama durum bu. Her şey sende bitiyor.

Allah şifa versin. Hayırlısı neyse o olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Doktor ne diyor ?

Ayda 1 kez düzenli gidiyorum yani doktorun amacı aslında anksiyete yi geçirmek değil anksiyete ile yaşamayı öğretmek tabi imkansıza yakın bir şey

Alıntıları Göster
    Bende de var aynısı. Antidepresan kullanıyorum. Terapi alma imkanın varsa al yoksa artık hayatını düzene sokman lazım. Neler rahatlatır dersen erken yatıp erken kalkmak, arkadaşlarla vakit geçirmek, sahilde yürüyüş, spor olur sonra hobi olur falan filan işte.

• Hangi turden tam olarak efkisi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsung54

Hangi turden tam olarak efkisi nedir?
    Hayattan zevk alamama sıkılma bunalma daralma terleme ellerde uyuşma karın ağrısı sürekli tuvalete çıkma hiç bitmeyen nefes alma isteği ağlama olduğum yerde bazen duramama bazen sürekli evin içinde dolaşma bazen oturduğum yer batar bazen oturup kalkmam istemem daha unuttuğum çok şey vardır eminim ama bu şekilde genel olarak
  • quote:

Hayattan zevk alamama sıkılma bunalma daralma terleme ellerde uyuşma karın ağrısı sürekli tuvalete çıkma hiç bitmeyen nefes alma isteği ağlama olduğum yerde bazen duramama bazen sürekli evin içinde dolaşma bazen oturduğum yer batar bazen oturup kalkmam istemem daha unuttuğum çok şey vardır eminim ama bu şekilde genel olarak

Alıntıları Göster
    Anksiyete hastaları içerisinde kendi kafasında çözen ve iyileşen var mı?
  • quote:

quote:

gecmis olsun simdiden

bendede şiddetli oluyor boyle el ayak gidiyo falan genelde hastahaneye gidiyorum imkan varsa yoksa sabit sekidle gecmesini bekliyorum

Sıcakta bunalınca vs ve ozellikle cok sinirinize dokunacak tanımca " yediremediğiniz " bir olay oldugunda genelde tetikleniyor yaklasık 5 dakika onceden anlıyorsunuz olacagını el ayakta uyusma karıncalanma vb sekidle oyle hissettiginizde biryere uzanın yada oturun bununla beraber temiz hava + su çarpın yuzunuze muhtemelen o kriz olmadan gecicektir uzun zamandır var bu bende tecrübelerim bu yonde

• quote:

quote:

quote:

gecmis olsun simdiden

bendede şiddetli oluyor boyle el ayak gidiyo falan genelde hastahaneye gidiyorum imkan varsa yoksa sabit sekidle gecmesini bekliyorum

Sıcakta bunalınca vs ve ozellikle cok sinirinize dokunacak tanımca " yediremediğiniz " bir olay oldugunda genelde tetikleniyor yaklasık 5 dakika onceden anlıyorsunuz olacagını el ayakta uyusma karıncalanma vb sekidle oyle hissettiginizde biryere uzanın yada oturun bununla beraber temiz hava + su çarpın yuzunuze muhtemelen o kriz olmadan gecicektir uzun zamandır var bu bende tecrübelerim bu yonde

Alıntıları Göster
    Hocam geçmiş olsun. Bende kendimi bildim bileli anksiyete ve okb var. Son 4 senedir ilaç ve psikolojik tedavi görüyorum. Ama benim ki biraz farklı. Kışın başladığı zaman yani okulların açıldığı haftalarda anksiyete başlıyor yaklaşık altı ay kadar panik yaşıyorum, nefes alamıyorum okuduğum sınıfa filan giremiyorum. Ağlıyorum gece bağırıyorum ve kendi kendime konuşuyorum. Yazın girmeye başladığı zamanlar tam yaz değil ama ilk bahar zamanları okb başlıyor takıntılar, tikler, çok konuşma filan. Çok dengesiz bir durum insanlar beni çok dengesiz görüyor. Kimi beni mutlu görüyor bana bir şeyim olmadığını yalan söylediğimi söylüyor, kimilerine tam yardıma ihtiyacı olan bir durumda görünüyorum. Şimdi okullar açılıyor gelsin anksiyete krizleri, gelsin aciller, gelsin devamsızlıklar ve ağlamalar. :(

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.