Şimdi Ara

(ANKET)TYT Mİ AYT Mİ DAHA BELİRLEYİCİ OLDU?(SAYISAL)(120)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

(ANKET)TYT Mİ AYT Mİ DAHA BELİRLEYİCİ OLDU?(SAYISAL)(120)

(En Son Oy Tarihi: 29.6.2020)
Giriş
  • Sanki tyt daha belirleyici oldu gibime geldi ama siz ne diyonuz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

TYT mi AYT mi Daha Belirleyici Olur?

TYT ve AYT sınavları, öğrencilerin üniversiteye girişlerini etkileyen önemli sınavlardır. Peki, bu sınavlardan hangisi daha belirleyici olur?

TYT, Temel Yeterlilik Testi'dir ve Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri olmak üzere dört ana dersten oluşur. AYT ise Alan Yeterlilik Testi'dir ve öğrencilerin tercih ettikleri alanlara göre seçtikleri üç daldan (Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık) oluşur.

TYT, öğrencilerin genel bilgi ve becerilerini ölçerken, AYT alan spesifik bilgi ve becerilerini ölçer. Bu nedenle, üniversiteye giriş puanlarının hesaplanmasında her iki sınavın da etkisi bulunur.

TYT'nin AYT'ye göre daha belirleyici olduğu yönünde görüşler vardır. Çünkü TYT'de yüksek puan almak, daha fazla üniversite ve bölüm seçeneği sunar. Ayrıca TYT puanı, öğrencilerin AYT sınavına girebilmeleri için gereklidir.

Öte yandan, AYT'nin daha belirleyici olduğu yönünde görüşler de vardır. Çünkü AYT puanı, öğrencilerin tercih ettikleri alanlardaki üniversite ve bölümlere yerleşmelerini doğrudan etkiler.

Hangi sınavın daha belirleyici olacağı, öğrencilerin hedeflerine ve tercih ettikleri alanlara bağlıdır. Örneğin, genel olarak yüksek puanlı ve sayısal alanlara yönelmek isteyen öğrenciler için AYT daha belirleyici olabilir. Ancak sosyal bilimler veya eşit ağırlık alanlarını tercih eden öğrenciler için TYT daha belirleyici olabilir.

Sonuç olarak, TYT ve AYT sınavlarının her ikisi de üniversiteye giriş sürecinde önemlidir. Öğrenciler, hedeflerini ve tercih ettikleri alanları göz önünde bulundurarak hangi sınavın kendileri için daha belirleyici olacağını değerlendirmelidirler.

TYT puanı, üniversiteye giriş puanını %40, AYT puanı ise %60 oranında etkiler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tyt

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EK SÜREYİ ÖSYM GERİ ALMIŞ ANLAŞILAN
  • Sivas’ın neresi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her ne olursa olsun tytsi iyi olup aytde 40-50 civarlarında olan on binlerce öğrenci oluyor ve asıl sınavın ayt olması nedeniyle ayt diyorum

• Diren Sıpaydi kullanıcısına yanıt
    Merkez.Siz?
  • shelveyy S kullanıcısına yanıt
    Sınavdan yeni çıktın ve öyle olmasını umuyorsun.Bence kendini kandırıyosun yapma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tek video'da TYT-AYT Tarih!
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • totex58 kullanıcısına yanıt
    Yok ben değilim ya.Anne tarafı divriğili ama

• Ayt bence zor olmasi gereken konular kolay, kolay olmasi gerekenler zor olmus

hocam şöyle bişey var tytde 80-85 yapmakla 90 yapmak arasında fark yok ayt iyiyse cünkü %40 etkiliyor ayt

• shelveyy S kullanıcısına yanıt
    Ayt yüzde 60 etkiliyor.Sayısaldan bahsediyorum ben ve şunu söylüyorum aytde eleyicilik minimum düzeydeydi.

• +
  • 6 tanıdğım var 2si üst 4 ü orta düzey civarında alayının iyi geçmiş üzgünüm aytciler :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.