Bugün bende BRC marka lpg kiti taktırdım . Aldığım yerdeki satıcı arkadaş Aygazı tavsiye etmedi katkılı olduğundan dolayı.PO gazı tavsiye etti ben yolumun üstünde olduğu için aygaz aldım yinede şimdilik bir problem yok fakat kış aylarında sorun oluyormuş sanırım .
quote:
Orijinalden alıntı: a.candemir
Bugün bende BRC marka lpg kiti taktırdım . Aldığım yerdeki satıcı arkadaş Aygazı tavsiye etmedi katkılı olduğundan dolayı.PO gazı tavsiye etti ben yolumun üstünde olduğu için aygaz aldım yinede şimdilik bir problem yok fakat kış aylarında sorun oluyormuş sanırım .
Kış aylarında katkılı otogazlar her araçta olmasa bile bazı araçlarda sorun çıkarırlar.
bi arkadaş şüphelenmiş ve bizzat denemiş depoyu full doldurduğunda parça aldığı gaza göre daha az km yapıyorum diyor,daha önce bi kaç forumdada okumuştum bunu,bi mantığı varmı?full depoda belirli bir basınçtan sonra hava basılıyor gibi bişeyler yazıyodu.
Hep aygaz alırdım ucuz diye milangaz aldım.60 liralık gazda hemen arıza ışığı yandı.Bundan önce hiç yanmamıştı.Araç honda jazz 2004 cvt.Aman diyim bi daha mı? Hata olarak zengin karışım diyordu alette.
MİLANGAZ SIKINTISIZSORUNSUZEKONOMİK.
quote:
Orijinalden alıntı: 666
Hep aygaz alırdım ucuz diye milangaz aldım.60 liralık gazda hemen arıza ışığı yandı.Bundan önce hiç yanmamıştı.Araç honda jazz 2004 cvt.Aman diyim bi daha mı? Hata olarak zengin karışım diyordu alette.
3 aydır PO dan alıyorum.haftasonu bende shell den gaz aldım. hemen arıza lambası yandı :( servise gittigimde zengin karısım dedi. nedir bu tam olarak? fakir karısım ne? sengin karısım ne?
quote:
Orijinalden alıntı: bilgeturk
quote:
3 aydır PO dan alıyorum.haftasonu bende shell den gaz aldım. hemen arıza lambası yandı :( servise gittigimde zengin karısım dedi. nedir bu tam olarak? fakir karısım ne? sengin karısım ne?
shell yakmaması lazım aslında.po dan daha kaliteli shell orda bir gariplik var.sonuçta katkılı gaz.zengin karışım demek hava+lpg karışımına fazladan lpg yani yakıt giriyor demek.büyütecek bişey değil ama insan korkuyor işte.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: bilgeturk
quote:
shell yakmaması lazım aslında.po dan daha kaliteli shell orda bir gariplik var.sonuçta katkılı gaz.zengin karışım demek hava+lpg karışımına fazladan lpg yani yakıt giriyor demek.büyütecek bişey değil ama insan korkuyor işte.
bende anlamadım ki :( shell kaliteli biliyorum ama bulundugum yerde aygaz ve PO ya göre 9 kurus ucuz veriyor. sebebini sordugumda rekabetten ucuz veriyoruz dedi. son 3 aydır ucuz gaz almıyorum. arabamda devamlı düzelmeyen stop etme problemi ucuz gaz almaya basladıktan sonra baslamıştı. 4-5 kadar bizimgaz diye bir marka almıstım.
arabamı alaldan beri yani 3 yıldır benzini shell den alırım.5 nisanda brc marka lpg sistemi taktırdım ve gazıda yine shellden almaya başladım umarım bir sorunla karsılaşmam ama benim sorunum 3 vitesle çıktıgım yokuşları şimdi 2 vitesle bile zor çıkıyorum sizlerdede boyle oluyormu.
3 senede 1.43 olan gaz, 2.50 civarlarına gelmiş vay be
bugun brc servısıne 10 bın bakımı ıcın gıttım gaz muhabbetı oldu adam po ve shell tavsıye ettı ben ılk gunden berı bp kullanıyordum ustaya sordum filtresi nasıl pıslık falan varmıydı yok cok kotu degıldı normal dedı bundan sonra shell denıcem bp yaptıgım km bılıyorum bakalım shell nasıl olucak
Milangaz kullanıyorum son birkaç depodur ve hem performans hem menzilinden çok memnunun. Fiyatınında daha uygun olması cabası ;)
araç imzamda işe gel git kısa mesafe kullanılıyor,çok yoğun trafik olmamakla birlikte izmir şehir içi evimin olduğu yer yaklaşık 2 km lik tepede. öve öve bitiremediğimiz shell gaz lt'si 2.38den 20 liraya 81.7 km, son bir kaç aydır aldığım ve memnun kaldığım otogarın orda yeni açılan petlineden aldığım mogazla lt'si 2.27den 50 tl'ye 233 km. mogaz iyi gidiyor gibi geçen ay lt'si 2.38den uzun yolda 181-182 kuruş civarı yakmıştı,pompacı aygazın gazı falan dedi bende daha çok km yapıyor sizinki dedim,bizim istasyon yeni depolar ve pompalar temiz,zamanla kirlenen depo gazın kalitesini bozuyo olabilir gibi kendi malını övmekten çok samimi cevaplar verdi.tek sorun katkılı gaz ilerleyen zamanda enjektörleri off yaparmı ?
katkısız gazı araca ılk lpg taktıktan sonra devamlı kullanırsanız faydası olur fakat katkısız gaz kullandıktan sonra tekrar katkılıya donursenız malıyetı cok olur sıze. Benim başıma geldiği için yazıyorum aracı aldığım kişi dikkat etmeden kullandığından yani katkılı katkısız nerden denk gelırse aldığı için bana çok masraf cıkardı regulator enjektor ecu fıltre hepsi değişti. Bunun sebebide araçtaki lpg sistemi bozulana kadar katkılı kullanmış olmam. Artık asla katkılı kullanmamdı
Uzun süredir Mogaz ve Aygaz kullanıyordum, geçen gün yol üstünde görüp Shellgaz aldım. Hem aracın daha vuruntusuz çalıştığını hissettim hem de bariz şekilde daha fazla km yaptım.
Şimdi günlük güzergahımda olmamasına rağmen yolu uzatıp Shellgaz almaya gidiyorum. Mogaz'dan sonra bu çok daha iyi geldi.
bpgaz 350 km gıderken servısın tavsıyesı uzerıne po aldım 430 km gıttı ıkı seferdır bıde shellgaz denıcem bakalım
İnternette dolaşırken uzun süre petrol şirketlerinde yöneticilik yaptığını ifade eden bir kişinin yazısını okudum. HAtırladığım kadarıyla yazısında şöyle diyordu. Aygaz gibi katkılı gazların içindeki katkı maddesi gazın içinde bulunan tortuları çözüyor. Eğer sadece aygaz gibi katkılı gaz kullanırsanız ve başka gaz kullanmazsanız (ya da demiş en kötü ihtimalle bir depo başka gaz aldıktan hemen sonra aygaz gibi katkılı bir gazla devam ederseniz fakat arayı 2 depoya çıkarmazsanız) hiç sorun yaşamazsınız ve deponuz ve sisteminiz temiz kalır. Ama katkısız gazdan birkaç depo aldıktan sonra katkılı alırsanız, katkısız gazın biriktirdiği tortuyu aygaz çözeceği için bu birikinti filtrelere doğru mum gibi bir kıvamda akar. Filtre dolunca da enjektörlere doğru birikinti oluşur.
Kısaca, burada, bilmemkaç bin km dir sadece aygaz kullandım hiçbirşey olmadı enjektörlerim tertemiz diyen adam da yalan atmıyor. Arada sırada başka gazlar alıp sonra denk geldiğinde aygaz kullanan "vay efendim enjektörlerim yağ gibi damlıyordu" diyen adam da yalan atmıyor.
İşin özü, ya sadece aygaz gibi katkılı gaz kullanacaksınız, ya da (benim gibi) katkısız milangaz ipragaz POgaz gibi ürünler kullanacaksınız. Ama 2sini bir arada kullanmayacaksınız.
Bu arada şunu da ekleyeyim. Benim araca BRC montajı yapan firmanın mesul müdürü mühendis arkadaş şöyle demişti: "Katkısız gaz diye birşey yoktur. Her marka mutlaka kendi katkısını kullanır. Gazın büyük bir kısmı (farklı oranlar içermekle birlikte) propan ve bütandır. Ama bu gazlar kokusuzdur ve insanı zehirler. Bunlara koku maddesi vs. gibi katkılar mutlaka firmalar tarafından konur. Fakat aygaz, tortuyu çözen ayrı bir katkı maddesi de kullanmaktadır."
Ankara için güncel fiyatlar şu an şöyle:
Aygaz: 2.30 Shellgaz: 2.28 İpragaz: 2.23 (Sadece İstanbul yolunda TP tesisinde gördüm.) Milangaz: 2.16 - 2.19 (Kimi yer 2.16 dan kimisi 2.19 dan satıyor anlamadım bu fark neden. 2.16 dan aldım bir kere ve km bazında gayet iyi gitti.) PO: 2.19 - 2.23- 2.30 (Anladığım kadarıyla PO nun kendi gazını satan bayi 2.30 dan, milangaz satan bayi 2.19 dan satıyor. Konya yolunda bir yer 2.23 yazmış)
Bi de gaz markasından ziyade pompanın ve istasyonun farkettiğini hissettim. 2.16 dan milangaz almıştım Ankamall'ın ilerisinde TürkTelekom istikametinde salaş görünümlü bir yerden. İstasyon full oluydu, taksiciler yanaşıyordu. Bir seferinde de Eryamandan gelirken askeri havaalanını geçince sağda Moil ve demirörenden önce bulunan PO dan 2.19a Milangaz aldım. Araç sadece şehiriçi ve benzeri istikamette benzeri şartlarda kullanılıyor. İkisi de Milangaz olmasına karşın salaş yerdeki gaz km'de 20 kuruş yaktı, PO dan aldığım 26 kuruş yaktı. (Araç 2011 focus otomatik + BRC sıralı sistem )
aracıma lpg taktıralı 20 gün falan oldu...lovato sıralı sistem taktırdım honda civic elegance 1,6 otomatik... nerdeyse tüm gaz markalarını kullandım ve aygaz hariç hepsinin yakışı paylaşımlardaki ortalamalara yakın.. aygaz depoyu fulledim 69 tl ile 140 km yol yaptım hemen peşinden mogazdan depoyu fulleyim 74 tl ye 220 km yol yaptım...yorumlarınızı bekliyorum... ayrıca aygaz aldığım istasyon opet ve çok merkezi biryerde... ve aracımın bin devir altında titreşim yapması sizce normalmidir...ben lpg nin yeni takılmış olduğundan ve lpg nin kalitesinden dolayı böyle yaptığını düşünüyorum...yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
quote:
Orijinalden alıntı: engineer_engineer
aracıma lpg taktıralı 20 gün falan oldu...lovato sıralı sistem taktırdım honda civic elegance 1,6 otomatik... nerdeyse tüm gaz markalarını kullandım ve aygaz hariç hepsinin yakışı paylaşımlardaki ortalamalara yakın.. aygaz depoyu fulledim 69 tl ile 140 km yol yaptım hemen peşinden mogazdan depoyu fulleyim 74 tl ye 220 km yol yaptım...yorumlarınızı bekliyorum... ayrıca aygaz aldığım istasyon opet ve çok merkezi biryerde... ve aracımın bin devir altında titreşim yapması sizce normalmidir...ben lpg nin yeni takılmış olduğundan ve lpg nin kalitesinden dolayı böyle yaptığını düşünüyorum...yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
o kadar fark olmaması lazım oynasa oynasa 15km oynar.tekrar ölçüm yapın derim.69 liraya 140 km demek kmde 50 krş demek.benzinle gitsen daha karlısın
Katkılı gazın benim araç için zararlı değil. 13000 km aygazdan alış, çıkan filtrenin ikiye bölünüp içinin incelenmesi çıkan sonuç; http://forum.donanimhaber.com/m_61569620/tm.htm linkte 02.06.2012 tarihinde kendi çektiğim resimler mevcut. Filtre bence temiz, en azından vıcık vıcık yağ değil. Çekişinden memnun olduğum AYGAZ'A devam