Şimdi Ara

Anker Soundcore Life Q10- Bluetooth 5.0 Kulaklık (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.652
Cevap
43
Favori
180.673
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mi box s de kullanmak için kulaklığı az önce sipariş ettim. mi box s de kablosuz olarak kullanan var mu? netflixte ve youtubede sıkıntı çıkarıyor mu? Özellikle netflixte sorunsuz çalışmasını istiyorum. mi box s de kullanan varsa tecrübelerini yazabilir mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler dipses sorununu tesadüfen çözdüm galiba.

Sizde bi dener misiniz herkeste çalışıyor mu kontrol edelim.

Denetim Masası\Donanım ve Ses\Aygıtlar ve Yazıcılar>Soundcore Life Q10>çift tık> hizmetler>"Eller boşta telefon" daki tiki kaldırın.

Aşağıdaki gibi. Tamam diyip tekrar deneyin. (eğer sorun çıkarsa bluetooth'dan cihazı kaldırıp tekrar ekleyin)

Anker Soundcore Life Q10- Bluetooth 5.0 Kulaklık
  • quote:

Orijinalden alıntı: psycho1905

Arkadaşlar kulaklik elime gecti fakat sol kulakliktan daha az bas aliyorum sag tarafa gore. Bu normal mi yoksa iade edeyim mi

Aynı sorun bende de var siz ne yaptınız acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: muratalagoz

İki kulaklık birisi kırmızı diğeri siyah gri. Kaynak aynı dağıtıcı üzerinden ikisi de aynı anda bağlı, kırmızı da bariz baslar daha fazla ses kulağa daha yakın geliyor. Gri de ise ses daha geriden ve baslar daha az,

Hocam bu bluetooth çoklayıcı ile 2 hoparlör bağlayıp denediniz mi? Şundan dolayı soruyorum.

Ben 2 adet bluetooth hoparlörü aynı anda bağlayıp stereo ses alabileceğim bir sistem kurmak istiyorum da.

Kanalların ikisinden de bağımsız ses almak benim için önemli.

• nizambaba kullanıcısına yanıt
    İki ayrı ses alabiliyorsunu hocam, ben 2 tane kulaklık bağladım sağlıklı şekilde çalışıyor ve sesileri geçikmesiz aynı anda aktarıyordu
  • Beyler size bir sorum olacak sizce Q10 mu yoksa life 2 neon mu? Hangisini tavsiye edersiniz?

• selamlar,cihazı discord vs. gibi yerlerde hem ses almak hemde mikrofon ile iletmek için kullanan oldu mu? mikrofon çalışınca kulaklık devreden çıkıyor gibi ikisini aynı anda yapmak mümkün değil sanki. bir çözümü vardır mutlaka bilgisi olan paylaşabilir mi?

• Antikapc kullanıcısına yanıt
    Aynı problem bende de var discorda gelince saçmalıyor kulaklık
  • Bu kulaklığı Windows 7'de kullanan var mı ? Driver yükleyemiyor.

• şöyle bir sorun var belki genel bir sorundur bilemiyorum.

laptopta bluetooth 2.1.6 sürüm varken sorunsuz kullanabiliyordum fakat laptop bluetooth sürümünü güncelleyince kulaklık bağlanamaz oldu. kesinlikle bağlanmıyor. aygıtı görüyor ama ı-ıh.

biri anker forumuna yazmış ben 2.1.6 sürümünü geri yükledim düzeldi diye ama böyle saçma şey mi olur ağkü?

bu sorunu yaşayan oldu mu sizde?

• tamerbey kullanıcısına yanıt

Denetim masası aygıt yön den sürücü değiştir.

Bende de bt 4 var bazen bir şeyler oluyor bağlanmıyor

Bunu yapınca bağlanıyor

• 375 liraya bu kulaklığın mavi (aslında mor ama mavi diye geçiyor niyeyse) olanını alacağım, kullananlar tavsiye eder mi?

(300 liraya kırmızı-siyah olanı var ama diğeri estetik açıdan daha güzel görünüyor)

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Denetim masası aygıt yön den sürücü değiştir.

Bende de bt 4 var bazen bir şeyler oluyor bağlanmıyor

Bunu yapınca bağlanıyor

Sürücüye geri dön diyorum fakat 2.1.70 sürücüsüne dönüyor. Bu sürücü de sorunlu, son çıkan 21.110 sürücüsü de sorunlu. Sorunlu olmayan bir tek 2.1.6 idi.

• herkese selamlar. bu kulaklığın siyah-gri olanını almayı düşünüyorum. arada arızalı çıkan 1-2 günlük urbanears plattan deneyimini saymazsam en son 10 küsür yıl önce kafaüstü kulaklık kullandım. çok araştırmama rağmen uzun süreli bir kullanım incelemesi bulamadım. neredeyse hepsi 2 saat kullandım, 3 gün kullandım şeklinde.

çoğunlukla bilgisayarda kullanacağım. bilgisayar ile kablolu ya da kablosuz kullanımda mikrofonda sorun oluyor mu? windows programlarında (discord, zoom, prime video vb.) sorun yaşayan var mı kablolu ya dakablosuz kullanımda, mikrofon çalışmıyor diye gördüm bazı yerlerde. rekabetçi oyunları neredeyse hiç oynamasam da oynadığım zaman üzer mi? yani kablosuz kullanırken geçikme var mı? bir de bazı incelemeler çok güzel mükkemmel derken bazıları bası çok ve tizleri boğuyor, vokaller boğuk kalıyor demiş gerçekten öyle midir? elektro müzik ve trap tarzı müzikler dinlemiyorum. rock, türkü, arabesk, blues (kültür karmaşası var burada biliyorum Anker Soundcore Life Q10- Bluetooth 5.0 Kulaklık ) gibi türlerde üzer mi?

müzik dinlemezken ses geliyor mu herkese, cızz-tıss gibi. son olarak farklı renklerde ses farkından bahsedilmiş. hepsiburadadan siyah-gri (hepsiburada satıcılı yoktu, yeni geldi) almayı düşünüyorum böyle bir ses sorunu yaşar mıyım?

güncelleme: yazmayı unutmuşum. uzun kullanımda ağrı yapıyor mu ve gözlükle kullanırken kulaklarda ağrı yapıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haemus -- 22 Ocak 2021; 22:11:11 >

• Haemus kullanıcısına yanıt

Öncelikle kablolu kullanımda mikrofonu kullanamazsınız. Kablolu kullanımda bir sıkıntısı yok gayet normal kablolu kulaklık gibi çalışıyor şarj da yemiyor kablo ile bağlayınca.

Rekabetçi oyunlarda şöyle söyleyeyim ben baya bi csgo oynadım bununla. Kablolu oynadım genellikle ve sesi çok güzel ancak bluetooth ile oynayınca oyundan kaynaklı olarak ses bi kötü geliyor (handsfree modunda değil kulaklık). Başka bir oyunda böyle bi sıkıntı yaşamadım. Çok dikkat ederseniz gecikme var ama o kadar az ki gözünüze batacağını hiç sanmam. Yani ses kötü gelmese csgo yu bluetoothla oynamaya devam ederdim, gecikme o kadar minimum. Diğer tür oyunlarda ise gözü kapalı bluetooth ile oynarsınız.

Ses farkının renkten değil de sürümden kaynaklı olduğunu gördüm. Yani siyah alırsanız versiyon 2 gelir diye düşünüyorum henüz siyah ve v1 denk gelmedi. Kırmızı alırsanız şansınıza v1 de gelebilir v2 de gelebilir. Emin olun v2 sesi daha iyi. Bende ikisi de var. Bendeki kırmızı olan v1 dendiği gibi biraz boğuk. Siyah olan daha net daha temiz. Dinlediğiniz türler içinde kesinlikle v2.

Genel olarak üzecek bir kulaklık değil açıkçası benzer fiyatlardaki ürünlerden çok üstte bu. Müzik dinlemezken ses yok. Herhangi bir ses oynatınca alttan tıss sesi var az şekilde. En kısıkta bişey dinlemiyorsanız duymazsınız. Uzun kullanımda ağrı yapabiliyor benim boynum ağrıdı bir süre. Öyle 5 saat falan takıp kullanılcak kadar rahat değil bence. Birkaç saat kullanımında sıkıntı yok. Bilgisayarda oyun için başka kulaklık kullanıyorum artık. Ama müzik dinlemek için onu takıyorum müzik dinlemesi çok keyifli bi kulaklık bana kalırsa (rap/trap). Sizin dinlediğiniz türlerde de gayet iyi iş çıkarır diye düşünüyorum.

• Makify kullanıcısına yanıt

sağolun hocam cevabınız için.

ağır olması sorun yarattı mı sizin için. 3 saat kullandıktan soran kulaklara ağrı yapıyor mu? bazı kişiler de böyle sorunlar varmış heralde. bir de zoom ya da discord ile denediniz mi? bazı youtube yorumlarında discord ile çalışmadığı yazıyordu. son olarak kablo ile laptoba bağlandığı zaman bilgisayarın mikrofonunu kullanmaya için veriyor mu. daha önce kullandığım bir kulaklıkta böyle bir değişiklik vardı sanırım ve ne yaptıysam çözememiştim.

aynı fiyata seçenek olarak Sony WH-CH510 ve JBL T460BT ya da 500BT var ama q10 bunlara göre daha öne çıkıyor. daha önce aynen bu şekilde çok beğenilen ve satılan bir bilgisayar aldım ama hep bir sorunla uğraştırmıştı o yüzden q10'a biraz mesafeli kaldım. sony ve jbl aynı zamanda marka bilinirliğini ve güvenini satarken anker daha yeni bir marka olduğu için ve özellikle çin markası olduğu için heralde diğerlerindeki gibi bir güven oluşturamadı.

• Haemus kullanıcısına yanıt

Bluetoothla discord denedim ama bilgisayarın mikrofonunu kullandım ben. Kulaklık bağlıyken (ister kablolu ister kablosuz) bilgisayarın mikrofonunu kullanabiliyorsunuz. Gelen seste sıkıntı yoktu. Giden sesi dediğim gibi denemedim. Telefon görüşmelerinde gayet netti ama diğer bahsettiğiniz sorunları bilmiyorum.

Bende ankerin kulak içi bir bluetooth kulaklığı, powerbank, şarj aleti ve araç kamerası var. Ürünlerin baya kaliteli olduğunu söylemeliyim. Servis konusunda da forumda gördüğüm kadarıyla kötü değiller. Jbl in bahsettiğiniz ürünlerinden hem ses hem malzeme olarak çok daha kaliteli. Jbl t460 bir önceki kafa üstü kulaklığımdı. Kulağın üstünde duruyor kulağım ağrıyordu onda daha beter. T500 ü deneme şansım oldu. Sony denemedim. Bunların q10 un yanından geçmesi zor.

Ağrı konusunda ise ben jbllere bu kadar tahammül edemiyordum. 2 Saat takıp çıkardıktan sonra kulağım ağrıyordu kıpkırmızı oluyordu. Dayanamadığımdan sattım. Bunda 2-3 saat civarı ağırlığı hissedersiniz. Diğerleri kadar rahatsız edici değil benim görüşüm. Bence bu kulaklıkla yaşayabileceğiniz en büyük problem internet olabilir eğer bluetooth 5 kullanıyorsanız. Bağladığınız cihaz da bluetooth 5 ise ve wifiyi 2.4ghz kullanıyorsanız wifi hızınız yarı yarıya düşüyor. Bağladığınız cihaz bluetooth 5'in altında bişeyse hiç sorun yok veya 5ghz wifi kullanırsanız yine hiç problem yok. Özet olarak sadece 2.4GHz wifi kullanırken bluetooth 5 bir cihaza bağlarsanız o cihazda hızınız düşer. Aksi tüm durumlarda sıkıntı yok. Bunu önce değerlendirin derim.

• Makify kullanıcısına yanıt

sağolun hocam cevabınız için. wifi bilgisayar için problem olmaz, 4.2 zaten bilgisayarın ve her zaman kablolu internet kullanıyorum. telefon için problem olabilir ama onu da çok fazla dert etmem sanırım.

hepsiburada'dan siyah-gri olanı sipariş veriyorum. kullanmaya başlayınca ben de deneyimleri buraya yazarım alacaklara faydalı olması için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haemus -- 24 Ocak 2021; 19:13:15 >
  • Bende bilgisayarda bluetoothla bağlı iken müzik dinlediğim zaman özellikle şarkıda biraz normalin üzerinde bass varsa (örneğin kanye west power, ya da sexy back gibi) müziğin haricinde kulaklıktan şık şık diye bir ses geliyor ve bazen normal müziği de bozuyor bu şekilde. Hiç başına böyle bir durum gelen var mı? Kablolu kullandığımda ya da telefona bağladığımda bir sıkıntı yok sadece pcde böyle. Daha önce kullandığım kulaklıklarda böyle bir durumla karşılaşmamıştım.

• dün akşam hepsiburada'dan 21.30 gibi sipariş verdim ve bugün sabah 11.30 gibi kargoyu teslim aldım ve o zamandan beri deniyorum kulaklılığı.

ilk önce şunu söylemek istiyorum, inceleme videolarından ve yorumlardan dolayı mı bilemiyorum ama anlatıldığı gibi gelmedi bana. herkes bu fiyata çok güzel, çok iyi şeklinde anlatıyordu genel olarak, sony ya da jbl markası bassalar 600den aşayı satılmaz gibi yorumlar vardı, diğer markaları kullanmadığım için bu konuda bir şey diyemem ama telefonumun kutusundan çıkan typce c kulaklık (sanırım huawei cm33 olması gerek) beni daha çok memnun ediyor.

hem telefonda hem de bilgisayarda bluetooth ile denedim ve ayrıca bilgisayarda kablo ile denedim, telefonda kabloyla denemememin nedeni 3.5mm jack girişi yok ve type c dönüştürü ile belki kayıp yaşatır diye bir şey diyemiyorum o konuda.baştan kendi takıntım mı diye düşündüm ama olmadığına eminim, arkada ciddi bir dip ses var, özellikle bluetooth ile kullanırken şarkı boyunca dip sesi duyabiliyorum ve şarkıyı durdurduktan 3-4 saniye boyunca dip ses devam ediyor ve sinyal sesine benzer bir ses çıkararak bitiyor tamamen, kablo ile durum aynı ama tek fark sinyal sesi yok ve tıss sesi şarkıyı durdurduğun anda bitiyor. dip sesi duymamak için kulaklığın sesini kısmak gerek ama bu durumda dışarda ya da sesli bir ortamda müziğin rahat duyulabileceğini düşünmüyorum. sesi çok fazla değil gibi çünkü.

kulaklığın üst bandı beni çok rahatsız etti, dolgu kısmı yetersiz olmuş, sert plastiği başımda hissedebiliyorum. hatta başımda kızarıklık oluştu.uzun kullanımda çok rahatsız eder. kulaklara denk gelen yerlerdeki süngerleri güzeller ve rahatsız etmiyor ama yazın terletir. ses kontrol tuşlarını beğenmedim, özellikle ses arttırma tuşu eski tuşlu telefonlarda tuş bozulmaya yakın sert basınca algılanır ya aynen öyle çalışıyor. dışarda da kullanayım, müzik dinlemezken boynuma asarım diye düşünüyorsanız vazgeçin çünkü kulak kısımları dönmediği için çeneye değiyor ve başınızı her zaman dik tutmak zoruda kalıyorsunuz

aldığım kulaklık siyah-gri ve kutuda yazdığına göre sürüm 2. yorumlarda bass up açınca kulağım kopuyor kafam titriyor diyenler vardı ama bence öyle abartı bir durum yok. sürüm 2nin basları sürüm 1e göre daha az olduğu söyleniyordu belki ondan olabilir. ses kalitesi ve diğer enstrümanların ayırt edilebilmesi durumunda anlatıldığı gibi gelmedi bana fiyatına göre gayet normal olduğunu düşünüyorum. işte tonmaisterım, odyofilim, bu kulaklığın rakibi 1000 lira olur gibi yorumlar net bir şekilde abartı. evet çakma bose, beats kulakları ya da işportacıların sattıkları fason üretim olanları darmadağın eder ama söylendiği gibi buna rakip olabilecekler bilmem kaç katı fiyata satılıyor gibi yorumlar abartı geldi bana. dip sesi haricinde fiyatına göre değerlendirirsek ses kalitesi iyi.

genel olarak açıkçası beni çok tatmin etmedi. dediğim gibi büyük ihtimalle çok fazla övülmesinden dolayı beklentilerimi yükseltti heralde ve o yüzden memnun olmadım. biraz daha kullanmaya devam ederim eğer hala memnun değilsem iade etmeyi düşünüyorum.

ayrıca eklemeyi unutmuşum. burn in mevzusundan dolayı kullandıkça ses ne olur bilemiyorum. ona göre burayı güncellerim.

------------------------------------

güncelleme: dün kulaklığı uzun bir süre denedim, başta dip ses rahatsız etmez, alışırım diye düşünüyordum ama gerçekten rahatsız edici ve çok yorucuymuş. müzik süresi boyunca arka planda hep bir tıss sesi oluyor. acaba müzikten mi diye düşündüm ancak farklı şarkılarla ve farklı platformlar ile denememe rağmen bir şey değişmiyor. ayrıca bağlı olduğu cihaza bildirim gelince 2 saniye bildirim sesi varsa ilave olarak 4 saniye de tıss sesi dinletiyor.

ben de hepsiburada'dan iade işlemlerini başlatım ve bugün hepsijet çalışanı gelip iade kargosunu teslim aldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haemus -- 26 Ocak 2021; 14:59:1 >

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.