Bildirim
Ankaraki ASKİ Suyun Fiyatına 2018 de Her Ay Zam Yapmıştır
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Ekonomi niye batık diyoruz -
ülke coğrafyasının ortasında, çorak, kurak bir şehir. Su kaynakları yok denecek kadar az.
Nasıl ki benzin fiyatları şehirden şehre değişir ve bu değişikliğin temel sebebi nakliyedir.
Suyunda metreküp fiyatında su şebekesi ve boru döşemesi ciddi bir maliyettir ve Ankara bu noktada su kaynaklarına uzak kalması açısından suyu maliyetli kulanmakta.
Bu Aski'nin web sistesinde belirtilen Ankara Şehrinnin Su kaynakları
http://www.aski.gov.tr/tr/icerik.aspx?id=815www.aski.gov.tr
Bu da belirtilen barajların Ankara'ya uzaklığının harita üzerinde ki görünümü
Dolayısıyla suyun pahalı olmasının sebebi bence makul. Su kaynaklarına sahip olmayan bir şehir, suyun kendisine ulaştırılması için yapılmış alt yapı çalışmalarının döviz kuru üzerinden olan maliyetlerini, artan dalgalı kur üzerinden her ay yeni bir güncelleme ile ödüyor.
-
Konya çölünde su niye ucuz
Sanki Konya çölünde baraj var
Hırsızlık ve yolsuzluğu savunan yüzsüzler oldukça bu ülke 20 yıl geriye gider
iş yerine bak suyun 1m3 20 tl ye (kdv + şube yolu gideri + ötv) geliyor haraç kesmeyle aynı (Esnaf kapatsın dükkanı)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 14 Mart 2018; 18:6:42 > -
quote:
Orijinalden alıntı: winwin35
ülke coğrafyasının ortasında, çorak, kurak bir şehir. Su kaynakları yok denecek kadar az.
Nasıl ki benzin fiyatları şehirden şehre değişir ve bu değişikliğin temel sebebi nakliyedir.
Suyunda metreküp fiyatında su şebekesi ve boru döşemesi ciddi bir maliyettir ve Ankara bu noktada su kaynaklarına uzak kalması açısından suyu maliyetli kulanmakta.
Bu Aski'nin web sistesinde belirtilen Ankara Şehrinnin Su kaynakları
http://www.aski.gov.tr/tr/icerik.aspx?id=815www.aski.gov.tr
Bu da belirtilen barajların Ankara'ya uzaklığının harita üzerinde ki görünümü
Dolayısıyla suyun pahalı olmasının sebebi bence makul. Su kaynaklarına sahip olmayan bir şehir, suyun kendisine ulaştırılması için yapılmış alt yapı çalışmalarının döviz kuru üzerinden olan maliyetlerini, artan dalgalı kur üzerinden her ay yeni bir güncelleme ile ödüyor.
Kesinlikle katılıyorum.
Melih Gökçek gibi bir deha yönettiği halde şu ancak bu kadar ucuzladı.
Örneğin o dinazor heykelleri ağızları ile gece şu taşımasa metreküpü 100 TL olurdu.
Ne yazık ki ak parti bu dehayı harcadı, yerine daha da ak daha da dahi birini getirdi ama dinazorlar sadece Gökçek'in emirlerini dinliyordu.
Merak etmeyin ak yürekler ak neferler Ankara'yı susuz bırakmaz. Yüzde 11 büyüyen ülke için zam mı bu be.
Bizim Allahımız var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Zam zam zam, zamlara zam.. -
kardeş önce biraz coğrafya öğren istersen
Konya'nın dibinde 2 tane baraj var.
Sille ve Altınapa barajları.
Al buda İzsu'nun su tarifesi. KDV, ÖTV hariç. yani pahalılıksa durum İzmir'de de su pahalı, üstelik birçok su kaynağı olmasına rağmen. Üstelik bizde birde atık su diye bir saçmalıkta var.
-
benim AKP'li olduğumu nereden çıkardın?
İ.Melih Gökçek'ten bana ne. Trafoya giren kediyle seçilen, Atatürk Orman Çiftliğini parsel parsel satan, halkın parasıyla oyun parkı adamı mı savunduğumu sanıyorsun. -
quote:
kardeş önce biraz coğrafya öğren istersen
Konya'nın dibinde 2 tane baraj var.
Sille ve Altınapa barajları.
Al buda İzsu'nun su tarifesi. KDV, ÖTV hariç. yani pahalılıksa durum İzmir'de de su pahalı, üstelik birçok su kaynağı olmasına rağmen. Üstelik bizde birde atık su diye bir saçmalıkta var.
Vay canına atık su bedeli diyorsunuz.
Yok canım İzmir'de bak sen. Vay anasını başka hiç bir belediyenin aldığını duymadım.
Öyle bir şey var demek, çevre temizlik vergisi de alır bunlar utanmasalar.
-
quote:
benim AKP'li olduğumu nereden çıkardın?
İ.Melih Gökçek'ten bana ne. Trafoya giren kediyle seçilen, Atatürk Orman Çiftliğini parsel parsel satan, halkın parasıyla oyun parkı adamı mı savunduğumu sanıyorsun.
Yok hocam ben durumu söylüyorum.
Melih Gökçek'i savunan benim gerçek bir dehaydı. Şu parası o deha sayesinde bu kadar ucuz diyorum. Siz proje demişsiniz e yapan o.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 14 Mart 2018; 18:22:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çevre temizlik vergisi de alınıyor
su faturasında atık su bedeli de alınıyor
Ankara, İstanbul, Konya da olmayan bir bedel. -
quote:
çevre temizlik vergisi de alınıyor
su faturasında atık su bedeli de alınıyor
Ankara, İstanbul, Konya da olmayan bir bedel.
İnanılmaz, bazı belediyeler bunu kullanılan su miktarına göre çevre temizlik vergisine ekliyor faturada almıyor. Kimi ise faturada alıyor ama siz haklısınız tabi.
Birader bu kadar trolleme yeter felaket sacmaladığının farkındasın di mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 14 Mart 2018; 18:27:44 >
bak dostum AKP'li değilim, savunulacak bir yanı da yok
Ama Ankara'da yaşayan Ankara'nın su problemini bilen, o suyun daha musluktan akmadan önce şehre ulaşımını, onun için yapılan yatırımı bilen birisi olarak Ankara'nın suyu pahalı kullanmasının, siyasi, rant, haraç vs. gibi durumların dışında olan, tamamen alt yapı yatırımı, yüksek maliyetlerden ötürü olduğunu da biliyorum.
Ama kalkıp diğer bütün konularda haklı şekilde eleştireceğimiz AKP ve hükumetini,
Ankara'nın coğrafi konumu, yer altı su kaynakları, diğer su kaynaklarına olan mesafesine baktığında.
rantçılar, hırsızlar demek ne kadar doğru?
biz çaldığına çalmadı mı dedik? Ama her pahalılıkta da çalıyor demenin manası ne, önce biraz araştır, tara, soruştur.
Konu sahibinin zaten durumdan haberi olsa, Ankara'da suyun pahalı olduğunu yazdıktan sonra bana Konya örneğini vermez. Konya çölünde neden su ucuz diye soruyor, Konya'da 2 tane barajın olduğunu bilmeden.
Muhalefet yapacaksak yaparız sıkıntı değil, ama coğrafi, alt yapısal vs. den dolayı maliyeti yüksek olan bir hizmete çalıyorlar su üzerinden rant yiyorlar diye saçmalanacağına,
Buyurun, Zafer Çağlayan üzerinden dönelim. Herifi yine siyasete soktular. Sessiz sedasız.
Bu balık hafızalı millet te sanki çalan, milyonluk saati rüşvetle koluna takan o değilmiş gibi, hala tutuyor.
gel burdan yürüyelim, ama çorak Ankara'nın suyu pahalı kullanması, bundan doğal bir şey olamaz.
-
saçmalayan sensin
benden çevre temizlik vergisi alan belediye
neden su faturamda atık su bedeli tahsil ediyor?
metreküp başına kullandığım suyun ücretleneceği fatura da atık su bedelinin mantığı nedir.
aynı belediye çevre temizlik vergisinde 2. bir tahsili neye dayanarak yapar?
Trolleme yok, AKP yi savunsam hadi beni AK troll sanman doğal diyeceğim ama AKP li de değilim.
Eleştirmek için illa AKP'li mi olmak gerek. -
quote:
saçmalayan sensin
benden çevre temizlik vergisi alan belediye
neden su faturamda atık su bedeli tahsil ediyor?
metreküp başına kullandığım suyun ücretleneceği fatura da atık su bedelinin mantığı nedir.
aynı belediye çevre temizlik vergisinde 2. bir tahsili neye dayanarak yapar?
Trolleme yok, AKP yi savunsam hadi beni AK troll sanman doğal diyeceğim ama AKP li de değilim.
Eleştirmek için illa AKP'li mi olmak gerek.
Birader çevre temizlik vergisi atık su vergisi değil sadece.
Sadece kimi belediyeler bunu su faturasına ekliyor kimi çevre temizlik vergisine.
Tamamen tercihler ile ilgili.
güzel kardeşim benim senin söylediğini biliyorum.
Bak şimdi ben bu 'EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK' vergisi için belediyenin ilgili kurumuyla görüşmek için gittim.
Bir vatandaş olarak ve bilgi alma hakkımı kullanarak ta sordum, Bu vergiye ne giriyor diye de sordum.
Bana verilen cevap konut sakininin yaşam alanı olan evinde çıkan her türlü atığın, belediyece temizlenmesi hizmeti sunması açısından alınan vergi dedi.
Peki neye göre belirleniyor, evin m2 si? bulunduğu semt? konut sahibinin ürettiği çöp miktarı nedir dedim. Verdiği cevap
hesaplama taşınmaz sahibinin gerçekleştirmiş olduğu su tüketim miktarına göre belirlenmekte olup su tüketimi arttıkça aynı zamanda çevre temizlik vergisi tutarı da artar dedi.
Peki dedim benim SU faturamda Atık su bedeli olarak alınan ücret nedir o zaman? Kaldı İZSU ya danışın dedi.
Kalktım İZSU'ya gittim, oda bana kanalizasyonla ilgili, Kanalizasyona da İZSU bakıyor, sizin konutunuza giren suyun birde giderle kanalizasyonla tahliye oluyor dedi. Peki, dedim Emlak ve Çevre Temizlik vergisi nedir? O belediyenin diyor.
Kısacası senin dediğin olayın yani Çevre temizlik vergisi atık su vergisi değil bunu biliyorum
Ama saçmalığa bakarmısın, Çevre temizlik vergim kullanılan suyun tüketim miktarına göre belirleniyor;
ve su kullandığım suyun faturasında zaten atık su gideri olarak ben bir temizlik gideri ödüyorum.
Tamamen ayrı bir vergi kalemi olarak belirtilen çevre temizlik vergisi ise, kullandığım suyun tüketim miktarına göre belirleniyor ki, bunun sebebi de o suyun evden kanalizasyonla tahliye olması ve şehrin kanalizasyon sistemini kullandığımın esas alınmasına dayanıyor.
Eee peki benim su faturasında ödediğim atık su bedeli ne o zaman?
Söyle bakalım şimdi saçmalayan, trolleyen benmiyim yoksa belediye mi?
-
quote:
güzel kardeşim benim senin söylediğini biliyorum.
Bak şimdi ben bu 'EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK' vergisi için belediyenin ilgili kurumuyla görüşmek için gittim.
Bir vatandaş olarak ve bilgi alma hakkımı kullanarak ta sordum, Bu vergiye ne giriyor diye de sordum.
Bana verilen cevap konut sakininin yaşam alanı olan evinde çıkan her türlü atığın, belediyece temizlenmesi hizmeti sunması açısından alınan vergi dedi.
Peki neye göre belirleniyor, evin m2 si? bulunduğu semt? konut sahibinin ürettiği çöp miktarı nedir dedim. Verdiği cevap
hesaplama taşınmaz sahibinin gerçekleştirmiş olduğu su tüketim miktarına göre belirlenmekte olup su tüketimi arttıkça aynı zamanda çevre temizlik vergisi tutarı da artar dedi.
Peki dedim benim SU faturamda Atık su bedeli olarak alınan ücret nedir o zaman? Kaldı İZSU ya danışın dedi.
Kalktım İZSU'ya gittim, oda bana kanalizasyonla ilgili, Kanalizasyona da İZSU bakıyor, sizin konutunuza giren suyun birde giderle kanalizasyonla tahliye oluyor dedi. Peki, dedim Emlak ve Çevre Temizlik vergisi nedir? O belediyenin diyor.
Kısacası senin dediğin olayın yani Çevre temizlik vergisi atık su vergisi değil bunu biliyorum
Ama saçmalığa bakarmısın, Çevre temizlik vergim kullanılan suyun tüketim miktarına göre belirleniyor;
ve su kullandığım suyun faturasında zaten atık su gideri olarak ben bir temizlik gideri ödüyorum.
Tamamen ayrı bir vergi kalemi olarak belirtilen çevre temizlik vergisi ise, kullandığım suyun tüketim miktarına göre belirleniyor ki, bunun sebebi de o suyun evden kanalizasyonla tahliye olması ve şehrin kanalizasyon sistemini kullandığımın esas alınmasına dayanıyor.
Eee peki benim su faturasında ödediğim atık su bedeli ne o zaman?
Söyle bakalım şimdi saçmalayan, trolleyen benmiyim yoksa belediye mi?
E sen de haklısın.
Yalnız bunu belediyeler bu şekilde alıyor.
Sadece nereden aldıkları farkeder. ve
-
yalnız mükerrer vergi oluyor farkında mısın?
kamu kurumu mükerrer iş yapar mı?
hele ki vatandaşından alınan vergide
ve bunu CHP belediyesi, laf salatalığı içerisinde kaynatıp yapıyor.
Hani konu ASKi ve Ankara Büyük şehir belediyesini eleştirmekse eleştirelim,
Ancak sadece tek taraflı olmamalı bu eleştiri, iğneyi karşıya batırmadan önce çuvaldızın ne kadarı kendimize batmış onu görmek gerek.
Kaldı ki Ankara'da suyun borsa gibi her ay zamlanması vs. durumunu, doğal, coğrafi gerekçelerini, haritalarla göstermişim, açıklamışım, kimseyi savunmadan, korumadan.
Peki İzmir'de hem su faturasında Atık su gideri kalemi ödemenin, hemde emlak ve çevre temizlik giderinin de kullandığım suyun hacmi üzerinden vergilendirildiğim durumunun nesini savunayım?
Aman AKP lilere koz vermeyeyim, diye CHP'nin yaptığı yanlışı, AKP'li belediye gibi çakallık yapışını 'sakın dile getirmeyeyim, çomarlara prim vermeyeyim' ama çomarın AKP'ye yedirdiği gibi bende CHP'ye yedireyim deyip susayım mı?
böyle olursa karşı taraf durmaz hiç bir zaman.
ve daha İZmir'de + para sistemi diye gizli zam yapan belediye, CHP'Lisi, AKP'Lisi, diğer partilisi tüm İzmirlilerin ortak noktada birleşip beğenmediği her gün kaldırın dediği bu uygulamayı ve gizli zammı şimdi belediye otobüsüne de getirir.
ben yaptım oldu zihniyetidir bu ve AKP ile arasında hiç bir farkı yok.
işte eleştirdiğim esas nokta da bu.
Yani CHP'nin elinde ki yerde de işler, CHP'nin muhalefet ettiği konularda ki gibi olmuyor.
İstanbul'da gökdelenler, şehir silueti için belediyenin, imar izinleri, AVMler ve onların şehir içinde kaldığı, haksız rekabetle küçük esnafı bitirdiği için muhalefet eder,
Bir şehirde imar izni, inşaat ruhsat izni, bina oturum izni, yapı kullanım belgesi belediyelerce verilir.
Maşallah CHP'li İzmir belediyesi bu konuda eleştirdiği AKP'li belediyelerden farksız.
eskiden 1 folkart vardı, gökdelen son 3 senede Bayraklı Gökdelenler diyarı oldu.
AVM'lerin hepsi şehir içinde, hatta şehrin göbeğinde,
ee ne oldu hani? nerede kaldı o muhalefet ettiği konular.
o yüzden benim olayım, Trol olmak, AKP'li olmak falan değil.
Muhalefet ettiği, eleştirdiği şeyleri kendisi de yapıyor, karşısındakinden farkı yok.
Vergi usulsüzlüğünden bahsediyor, kendi belediyesinde aynı usulsüzlüğü kendi yapıyor.
-
quote:
yalnız mükerrer vergi oluyor farkında mısın?
kamu kurumu mükerrer iş yapar mı?
hele ki vatandaşından alınan vergide
ve bunu CHP belediyesi, laf salatalığı içerisinde kaynatıp yapıyor.
Hani konu ASKi ve Ankara Büyük şehir belediyesini eleştirmekse eleştirelim,
Ancak sadece tek taraflı olmamalı bu eleştiri, iğneyi karşıya batırmadan önce çuvaldızın ne kadarı kendimize batmış onu görmek gerek.
Kaldı ki Ankara'da suyun borsa gibi her ay zamlanması vs. durumunu, doğal, coğrafi gerekçelerini, haritalarla göstermişim, açıklamışım, kimseyi savunmadan, korumadan.
Peki İzmir'de hem su faturasında Atık su gideri kalemi ödemenin, hemde emlak ve çevre temizlik giderinin de kullandığım suyun hacmi üzerinden vergilendirildiğim durumunun nesini savunayım?
Aman AKP lilere koz vermeyeyim, diye CHP'nin yaptığı yanlışı, AKP'li belediye gibi çakallık yapışını 'sakın dile getirmeyeyim, çomarlara prim vermeyeyim' ama çomarın AKP'ye yedirdiği gibi bende CHP'ye yedireyim deyip susayım mı?
böyle olursa karşı taraf durmaz hiç bir zaman.
ve daha İZmir'de + para sistemi diye gizli zam yapan belediye, CHP'Lisi, AKP'Lisi, diğer partilisi tüm İzmirlilerin ortak noktada birleşip beğenmediği her gün kaldırın dediği bu uygulamayı ve gizli zammı şimdi belediye otobüsüne de getirir.
ben yaptım oldu zihniyetidir bu ve AKP ile arasında hiç bir farkı yok.
işte eleştirdiğim esas nokta da bu.
Yani CHP'nin elinde ki yerde de işler, CHP'nin muhalefet ettiği konularda ki gibi olmuyor.
İstanbul'da gökdelenler, şehir silueti için belediyenin, imar izinleri, AVMler ve onların şehir içinde kaldığı, haksız rekabetle küçük esnafı bitirdiği için muhalefet eder,
Bir şehirde imar izni, inşaat ruhsat izni, bina oturum izni, yapı kullanım belgesi belediyelerce verilir.
Maşallah CHP'li İzmir belediyesi bu konuda eleştirdiği AKP'li belediyelerden farksız.
eskiden 1 folkart vardı, gökdelen son 3 senede Bayraklı Gökdelenler diyarı oldu.
AVM'lerin hepsi şehir içinde, hatta şehrin göbeğinde,
ee ne oldu hani? nerede kaldı o muhalefet ettiği konular.
o yüzden benim olayım, Trol olmak, AKP'li olmak falan değil.
Muhalefet ettiği, eleştirdiği şeyleri kendisi de yapıyor, karşısındakinden farkı yok.
Vergi usulsüzlüğünden bahsediyor, kendi belediyesinde aynı usulsüzlüğü kendi yapıyor.
Yapar, hatta kamu kurumu için TRT vergisi de alır, kaçak bedeli faturan kadar da olur.
Ankara belediyesi suya 3 kez zam yapıyorsa bu zahmet 1,5 milyar doları çöpe atmayacak.
Bana ne CHP'den biraderim, İzmir belediyesi ortalamaya göre bence başarılı o ayrı.
Ama şunu söyleyebilirim, ülke şu halde iken muhalefete çakmak saçma fazlasıyla.
-
Muhalefet partisinin seçmen profili
iktidar partisinin yanlışları, yolsuzlukları, mantıksızlıkları, hataları yüzünden ve bu hataları eleştirip, kendisi söz sahibi olduğunda düzelteceği mantığından ötürü destekliyorsa,
İktidar partisinin zihiniyeti ile yerel idarede görmek istemiyorsa,
Kendi söz sahibi olduğu, idareyi elinde bulundurduğu yerlerde,
Ülke yönetimine talip olduğunda elinde iyi örnek olması açısından düzgün çalışmalı. çalışsın ki, gerçekten ülke yönetiminde de seçmen profilini arttıracak bir koz, bir propoganda, bir kampanya yapabilsin.
CHP elinde ki İzmir'i yönetemiyor. Muhalefet olarak ülke yönetimine talip olup, ülkeyi nasıl yönetecek?
İzmir'de başarılı değil, AKP'den farkı olan tek noktası var, çalmıyor, rant yemiyor.
Ama idare, uygulama, imar, izin, saçma sapan projeler doğrultusunda, İstanbul ve Ankara'dan farkı yok.
En Beğenilen Yanıtlar

Kesinlikle katılıyorum.
Melih Gökçek gibi bir deha yönettiği halde şu ancak bu kadar ucuzladı. Örneğin o dinazor heykelleri ağızları ile gece şu taşımasa metreküpü 100 TL olurdu. Ne yazık ki ak parti bu dehayı harcadı, yerine daha da ak daha da dahi birini getirdi ama dinazorlar sadece Gökçek'in emirlerini dinliyordu. Merak etmeyin ak yürekler ak neferler Ankara'yı susuz bırakmaz. Yüzde 11 büyüyen ülke için zam mı bu be. Bizim Allahımız var. |
Benzer içerikler
- furkan bölükbaşı sevgilisi
- sezen aksu pkk
- hayvanlarla seks
- bir cafe aylık ne kadar kazanir
- 25 yaşında hakim olunur mu
- dab radyo nedir
- skoda elroq
- iphone zam geldi
- redmi note 14 pro türkiye"ye ne zaman gelecek
- telefon taksit sayısı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X