1-Tren yolunu kapattilar ora ile ilgili biseyler yapiyo olabilirler. 2-Sanayiden pek oyle gelecegini zannetmem ama,yakin cevrelerde tas kirma tesisleri gibi yerler var,yanki yapabilir. 3-TAI de biseyler yapiyolar olabilir.
Eryamanda oturuyorum ara ara bende duyuyorum oyle sesler,metrodan gelse metro dibimizde
Tebrik ederim bahsi geçen sesi duyan forumdaki ikinci kişisiniz duygularınızı öğrenmek isterim. Eryamandan duyulduğunu sanmıyordum ama taa orayada ulaştığına göre, kaçıncı etaptasınız belki o tarafta oturanlarda duymak isterler dikkatleri yoğunlaşır enazından.
quote:
Orijinalden alıntı: falcon08
quote:
Orijinalden alıntı: Ben Aslında Yokum
jeneratordur yada kedidir kedi
Kedidir deyip durma arkadaş. Kedi evde var zaten besliyorum birtane
o zaman faredir fare
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: lucadris24
müzik dinliyo olabilirler
Aabi diskoda yokki yakınlarda 1 haftayı aşkın sürekli belli sn aralıklarında müzik çalacak
13.cadde makromarketin orda oturuyoruz.ama evde degilim ben bayrama gidecegim.sanayinin 12.caddenin o taraftan gidilen girisinde mermerciler falan var ama ordan gelmesi imkansiz gibi.
quote:
Arkadaşlar Ankara / Etimesgut - Elvankent'te ikamet ediyorum. ve son 1 haftadır özellikle her akşam 18.00 den sabah 07.30 - 08.00 civarına kadar yüksek rezoranslı titreşim şeklinde baslı bir makina sesi gece uyutmuyor. Önce sitemizin hemen bitişiğindeki trafo binasından geldiğini sanıyordum. Taki Ankaranın enerji işlerinden sorumlu Enerjisa teknik hizmetlerini trafoya çağırana kadar. Adamlar "burda hiçbir sorun yok" dediler. "Peki nerden geliyor bu ses" dedim, "siz işitmiyormusunuz" dedim. "Evet var bi ses ama trafodan kaynaklı değil" dediler. Ve sesin uzak bir yerden geldiğini hatta metro çalışması olabileceğinden bahsettiler. Yakınlarda oturanlar Özellikle Emlak bank konutları ve Yeni yapılan Adliye çevresinde oturanlar belki bilirler dedim. Nedir bu geceleri bile bizi uyutmayan sesler. Çok merak ediyorum doğrusu.
İşte Bu Dostum Sesin Kaynağı Çayyolu - kızılay metro Hattından geliyor Nerden Biliyorsun Dersen Milli Kütüphanenin Karşısına Yapılan Durağın Yanında Oturuyorum O sesin Evden GEldiğini Düşünüp Sigortaları Kapatıp evde Ses Aradığım Oldu Benim Dolap mı Ses sistemi mi ? Vs. Ama Sonradan Komşular Aracılığı İle Metro Çalışmasında Su Tahliye Makinalarının Tünellerde Yankı Yapması Sonucu Yayılan Sesin Eseri Olduğunu Öğrendim Huzurluyum Şuandada Duyuyorum o Sesi Hatta
quote:
Orijinalden alıntı: T-K-Y
quote:
Arkadaşlar Ankara / Etimesgut - Elvankent'te ikamet ediyorum. ve son 1 haftadır özellikle her akşam 18.00 den sabah 07.30 - 08.00 civarına kadar yüksek rezoranslı titreşim şeklinde baslı bir makina sesi gece uyutmuyor. Önce sitemizin hemen bitişiğindeki trafo binasından geldiğini sanıyordum. Taki Ankaranın enerji işlerinden sorumlu Enerjisa teknik hizmetlerini trafoya çağırana kadar. Adamlar "burda hiçbir sorun yok" dediler. "Peki nerden geliyor bu ses" dedim, "siz işitmiyormusunuz" dedim. "Evet var bi ses ama trafodan kaynaklı değil" dediler. Ve sesin uzak bir yerden geldiğini hatta metro çalışması olabileceğinden bahsettiler. Yakınlarda oturanlar Özellikle Emlak bank konutları ve Yeni yapılan Adliye çevresinde oturanlar belki bilirler dedim. Nedir bu geceleri bile bizi uyutmayan sesler. Çok merak ediyorum doğrusu.
İşte Bu Dostum Sesin Kaynağı Çayyolu - kızılay metro Hattından geliyor Nerden Biliyorsun Dersen Milli Kütüphanenin Karşısına Yapılan Durağın Yanında Oturuyorum O sesin Evden GEldiğini Düşünüp Sigortaları Kapatıp evde Ses Aradığım Oldu Benim Dolap mı Ses sistemi mi ? Vs. Ama Sonradan Komşular Aracılığı İle Metro Çalışmasında Su Tahliye Makinalarının Tünellerde Yankı Yapması Sonucu Yayılan Sesin Eseri Olduğunu Öğrendim Huzurluyum Şuandada Duyuyorum o Sesi Hatta
Sesler aynen bahsettiğim gibi değilmi?
Sincan tarafinda plevne girisi,BP nin oralarda alt gecit calismasi vardi bitti mi bilmiyorum ama ordan da geliyo olabilir.Ben eryaman evleri tarafindayim her gece degil ama bazen duyuyorum.
Ben BATIKENTTE OTURUYORUM KANKA BENDE YAZIN DUYUYORDUM GECE BAŞLIYODU Bİ KEZ ARTIK DAYANAMADIM ÇIKTIM CAMA BAKINDIM BU TAİ TARAFINDAN GELİYODU.BABAMA SORDUM F16'LARIN SESLERİ OLABİLİR DEDİ.Bİ ARA YUVAKÖYÜNE GİTMİŞTİK BABAMLA AYNI SESİ GÜNDÜZ DUYDUM 12 GİBİ ONDAN SONRA ANLADIM F16'LAR GELDİĞİNİ :)
Ben Ferda kolejinin oradayım ama hiç öyle bir ses duymuyorum, şeker fabrikası desem oda kokudan başka birşey yaymıyor
Tanklar transfer oluyordur. Veya gece eğitimi yapıyorlardır. Tahmin.
Ben elvankent banka bloklarındayım hiç duymadım böyle bir ses
arkadaşlar niye uğraşıyosunuz bu adama sorun 5 saniyede ses nereden geliyo söylasin
Rusyada birkaç bilim adamı, yeraltı tabakalarındaki kırılma seslerini kaydetmek için yerin kilometrelerce altına inen bir kuyu kazıyorlar ve dinleme cihazlarını bu kuyunun dibine yerleştiriyorlar. Başlangıçta çok zayıf frekansta insan sesi duyuyorlar daha sonra daha yüksek frekansları algılayabilecek bir cihaz yerleştirdiklerinde ise dehşete düşüyorlar çünkü yerin dibinden çığlık seslerine benzer sesler geliyor. Bilim adamlarının çoğu işi bırakıyor...
Biraz araştırma fırsatım oldu, Çayyolu Kızılay Metro hattından kaynaklanan seslermiş Tıpkı @T-K-Y nicli arkadaşın da söylediği gibi. Bulunduğum bölge de eskiden dere yatağıymış ve yer altı sularına en yakın jeolojik özelliklere sahip. Öyleki artezyen kuyusu açmak çok kolay bu bölgede. Sesler çok uzak biryerden gelmesine rağmen ses su altında daha hızlı iletildiğinden bu bölgeye tıpkı kılcal damarlara kan pompalarcasına ses ve titreşişmler çok net iletiliyor. Biraz yükselti farkı olan yakın çevrelerde sesten eser yok. Bunun sebebi yine yer altı su kaynaklarının yükselti farkı olan yerlerde olmamasıdır. Sonuca ulaşmış bulunmaktayım. Konu artık gönül rahatlığıyla kapatılabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: icarus06
arkadaşlar niye uğraşıyosunuz bu adama sorun 5 saniyede ses nereden geliyo söylasin
ahaha
Kanım dondu şerefsizim
Ayaküstü coğrafya
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme