Şimdi Ara

Ankarada Trafik Felç! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
1
Favori
6.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu tür havalarda otomobilimizi trafiğe çıkarmamak lazım...Ben Afyonun bi ilçesindeyim burda bile çıkarmıyorum Ankarada olsam yanından gecmem aracımın
  • Ben işyerinden eve nasıl gidecem şimdi Etlikten Dikmene yandık... hadi bir şekilde giderimde yarın işe geri nasıl gelecem...
  • Dün akşama kadar dükkandydım..Abidinpaşa tuzluçayır natoyolu güzergahı boyunca yolda yoğun kar vardı..Bir tane kar küreme yada tuzlama yapan araç geçmedi..Millet telefon etti üstelik akşam bura kitlenir diye..İş güç yokya bütün gün kapıda kar küredik arabaları seyrettik...Neyse akşam oldu iş çıkışı derken önce belediye otobüsleri sonra servis araçları yolda kalmaya başladı trafik kitlendi..Önce iki gidiş şeridi kilitlendi sonrada orda beklemeye tahammül edemeyen sürücüler ters yönden karşı şeridide tıkadı..Saatler süren bir arbede kilitlenme çoğu insan arabasını bırakıp gitti derken bir tane kar küreme arabası gördük çok sevindik..Tabi oda yol kapandıktan sonra geldiği için saatlerce oda bekledi..Ardından aynı şekilde bir kere tuzlama...

Sabah geldim yolda lapa lapa kar dünkünden daha fazla birikmiş sabah 8'den şuan'a kadar kimseler yoktu az önce bir tuzlama üstüne kar aracı geçti saat olmuş 12

bu arada arabamda 4 kar lestiği var bagajdada zincirim hazır lastik boyunda kar olduğu halde hiç bir yerde kalmadan gidebildim kar lastiksiz zincirsiz çıkan insanları anlamaktada güçlük çekiyorum..

Özellikle körüklü belediye otobüslerini zincirsiz çıkaran belediyeyide anlamıyorum..

• ankara denilen şehirde yağmur çiselediğinde trafik kilitleniyor; bilinçsizlik tedbirsizlik, saygısızlık, kuralsızlık diz boyu...gerisi lafı güzaf...

bu arada bugün gazete manşetlerinde Melih Gökçek in demeci gözüme takıldı; yollar tuzlu inanmayan yalasın demiş!

değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Seçimlerde unutmayın sonra buraya yazdıklarınızı.
  • kızılay meydanı
     Ankarada Trafik Felç!
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Dün akşama kadar dükkandydım..Abidinpaşa tuzluçayır natoyolu güzergahı boyunca yolda yoğun kar vardı..Bir tane kar küreme yada tuzlama yapan araç geçmedi..Millet telefon etti üstelik akşam bura kitlenir diye..İş güç yokya bütün gün kapıda kar küredik arabaları seyrettik...Neyse akşam oldu iş çıkışı derken önce belediye otobüsleri sonra servis araçları yolda kalmaya başladı trafik kitlendi..Önce iki gidiş şeridi kilitlendi sonrada orda beklemeye tahammül edemeyen sürücüler ters yönden karşı şeridide tıkadı..Saatler süren bir arbede kilitlenme çoğu insan arabasını bırakıp gitti derken bir tane kar küreme arabası gördük çok sevindik..Tabi oda yol kapandıktan sonra geldiği için saatlerce oda bekledi..Ardından aynı şekilde bir kere tuzlama...

Sabah geldim yolda lapa lapa kar dünkünden daha fazla birikmiş sabah 8'den şuan'a kadar kimseler yoktu az önce bir tuzlama üstüne kar aracı geçti saat olmuş 12

bu arada arabamda 4 kar lestiği var bagajdada zincirim hazır lastik boyunda kar olduğu halde hiç bir yerde kalmadan gidebildim kar lastiksiz zincirsiz çıkan insanları anlamaktada güçlük çekiyorum..

Özellikle körüklü belediye otobüslerini zincirsiz çıkaran belediyeyide anlamıyorum..

Belediye başkanımız twitterden yazdığı bir cevapta "yollara tuz atıldığını, inanmazsak tadına bakabileceğimizi" buyurmuş.

Tuz atmış ya zincire ne gerek var.

• @tahrikk
    İncek bulvarı diye tutturmuşsun iki gündür 2-3 kez çalışıyorlar demişsin. Bu kadar adam yalanmı söylüyor. Yok işte kar mücadele aracı falab yokkk..
    Dün sabah Keçiören, Ulus, Kızılay, Bakanlıkardan geçtim yoktu.
    Akşam Bakanlıklar, Beşevler, Konya yolu, Varlık, Yenimahalle, Kardeşler, Etlik, Basınevleri, Kalaba, Sanatoryum istikametlerinde bir tane araç gördüm oda belediyenin mi belli değildi.
    Bu sabah yine Sanatoryum, Dışkapı, Kazımkarabekir, Gar, Sıhhıye, Kızılay, Bakanlıklar hattında bir tane bile belediye aracı yada görevlisi görmedim.
    Yollar buz ve karla kaplı idi.

Tamam insanlar tedbirsizdi. Genel durum zaten bu. ancak bu sefer belediye çalışmadı.
    Ayrıca gözardı edilen çok önemli bir şey var. Valilik gece boyu yağan kara rağmen okuları tatil etmedi. Bu trafiğe zorunlu çıkan araç sayısını artırdı. Bakın bugün kimse yok yollarda.

Sonuç olarak, Ankara Belediyeleri (Büyükşehir ve ilçeler) sınıfta kaldlar.
    Ankara valiliği sınıfta kaldı.
    Bu işten ekmek yiyen esnaf(taksici, dolmuşçu, otoüsçü, servisçi vs.) tedbirsizdi ve sınıfta kaldı.
    Veee Ankara gibi bir yerde kar lastiği almayan özel araç sahipleri için benim diyeceğim birşey yok. Onları Allaha havale ediyorum...

• Yalasınmı :)

quote:

Orijinalden alıntı: effendy75

ankara denilen şehirde yağmur çiselediğinde trafik kilitleniyor; bilinçsizlik tedbirsizlik, saygısızlık, kuralsızlık diz boyu...gerisi lafı güzaf...

bu arada bugün gazete manşetlerinde Melih Gökçek in demeci gözüme takıldı; yollar tuzlu inanmayan yalasın demiş!

değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

quote:

Orijinalden alıntı: Sith

tuzlama kar yağarken olmaz zaten .. kar küreme aracı olsada olmasada esas sorumluluk şöförlerdedir..

Ankarada araç kullanıcıları bugün sınıfta kalmıştır. Kar bir doğa olayıdır. Yağacağıda belliydi. Niye kar lastiksiz yada zincirsiz çıkıyor bu insanlar. bu kadar sorumsuzlukmu olur. Belediyelere suç atmadan önce bu cahilliği çözmemiz lazım. Servis araçlarından tutunda birçok araç bugün tedbirsiz yola çıktı. Ve yarında çıkmaya devam edicek.

Özellikle bilkent yolu bir felaketti.Hem araba kullanmayı bilmiyorlar, hem kar lastiği olmadan karda araç kullanmaya çalışıyorlar hemde kaza yapıyorlar. Tedbirini alan insanların ne suçu var.

Adamın kar lastiğine vereceği para 700-800 TL . Almadığı için yaptığı kazanın bedeli binlerce TL liyi buluyor. Bu kadar cahilmi bu sürücüler.

Sonra kalkmışız kar küreme nerdeydi tuzlama nerdeydi.

Ne kadar kolay demesi. Ankaraya bu yıl 3 kez kar yağdı. Toplasan karın kaldığı gün sayısı 10 etmez.
    - 10 gün için 700-800 lira kar lastiğine vereceğim.
    - Kar lastiğini taktırmaya 20-30 lira vereceğim.
    - Kar lastiğinden dolayı 4-5 ay boyunca yakıt tüketimim 100km de 2 litre civarı artacak. Bu da nereden baksan 500-600 tl eder.

Yani 10 gün için 1500 tl ye yakın bir para çıkması lazım.
    - Bundan önceki 2 kar yağışında gayet rahat dört mevsim lastikle gidip geldim, yolların tamamı temizlenmişti.
    - Kar lastiği alsam da çok bir farkı olmayacaktı.

- Ayrıca buz tutmuş bir yerde kar lastiğinin de kaymayacağının, yokuşu çıkacağının garantisi yok.

Allah vere de karşıma senin gibi biri çıkmasın,başımı belaya sokmasın.
    Yaptığın hesap dersen yanlış ,zihniyetin desen baştan sona yanlış.
    800 lira hangi kar lastiği sormak lazım.Ben babamın arabasına(195/65/15) aldım üstelik yeni desen Michelin Alpine takma,balans dahil 500 lira verdim.Kendi aracıma runflat 205/55/16 aldım ona bile herşey dahil 900 lira verdim.Senin arabanın lastikleri 17,18 cantsa bilemem ama arabanda o cantlar varsa kış lastiğine de verecek paran olmalı.
    Hangi kar lastiği tüketimi 100 km de 2 litre artırır?Bu da olacak şey değil.
    Bu kafayla hayatta işin zor haberin olsun

• bende sağ görüşlü birisiyim ama doğru konuşmak gerekirse melih gökçek bir daha seçilmeyeceği için tamamen salmış durumda belediyeyi artık, açıklamaları daha sorumluluktan uzak lakayıt bir yapıyor çokta umursamıyor ilk yıllarındaki halinden eser yok .
    bu durum belediye hizmetlerine de yansımış durumda
  • Alakasız bir soru olacak ama o pembe jeep acaba fabrika çıkışı renk midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seco917

Alakasız bir soru olacak ama o pembe jeep acaba fabrika çıkışı renk midir?

hiç bilmiyorum , zannetmiyorum hiçbir fabrikanın böyle salakça bir renk ile araç çıkaracağını
  • quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

quote:

Orijinalden alıntı: Sith

Ne kadar kolay demesi. Ankaraya bu yıl 3 kez kar yağdı. Toplasan karın kaldığı gün sayısı 10 etmez.
    - 10 gün için 700-800 lira kar lastiğine vereceğim.
    - Kar lastiğini taktırmaya 20-30 lira vereceğim.
    - Kar lastiğinden dolayı 4-5 ay boyunca yakıt tüketimim 100km de 2 litre civarı artacak. Bu da nereden baksan 500-600 tl eder.

Yani 10 gün için 1500 tl ye yakın bir para çıkması lazım.
    - Bundan önceki 2 kar yağışında gayet rahat dört mevsim lastikle gidip geldim, yolların tamamı temizlenmişti.
    - Kar lastiği alsam da çok bir farkı olmayacaktı.

- Ayrıca buz tutmuş bir yerde kar lastiğinin de kaymayacağının, yokuşu çıkacağının garantisi yok.

Allah vere de karşıma senin gibi biri çıkmasın,başımı belaya sokmasın.
    Yaptığın hesap dersen yanlış ,zihniyetin desen baştan sona yanlış.
    800 lira hangi kar lastiği sormak lazım.Ben babamın arabasına(195/65/15) aldım üstelik yeni desen Michelin Alpine takma,balans dahil 500 lira verdim.Kendi aracıma runflat 205/55/16 aldım ona bile herşey dahil 900 lira verdim.Senin arabanın lastikleri 17,18 cantsa bilemem ama arabanda o cantlar varsa kış lastiğine de verecek paran olmalı.
    Hangi kar lastiği tüketimi 100 km de 2 litre artırır?Bu da olacak şey değil.
    Bu kafayla hayatta işin zor haberin olsun

Bir de arkadaş kar lastiğinin ömrünün 1 yıldan fazla olduğunu da unutmuş onu da ekliyelim.

Yarım saat önce meşrutiyet ve bulvar civarından yaya olarak geçtim ara yollarda kış lastiği olanlar çıkabiliyor ancak dururlarsa tekrar ilerleyebilirler mi şüpheliyim. Arabaların yarısında hala zincir yok ancak ana yollar kış lastiği olanların genelde sorun yaşamayacağı kadar açık ancak ana yollardan çıkacaksanız zincir takmanız önerilir.

• Ayrıca kış lastiği sadece kar için alınmaz. 7 derecenin altında kış lastiği yere daha iyi tutunur. Bu yüzden adı da KIŞ lastiğidir. Yıllarca kar lastiği denilmemiş olsa belki bu yanılma olmazdı.
  • Dun aksam esenbogadan 4 saatte gelebildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JonnyCaqe -- 9 Mart 2011; 13:12:45 >
  • Dikmen ilker girişi

ilker yokuşunu bilenler düşünsün artk :)

Ankarada Trafik Felç!

Ankarada Trafik Felç!

[simage]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/189799_10150113888857347_591942346_6119313_4222578_n.jpg[/image

• Şimdi bu ilde kimler yaşıyor bakalım,
    - Cumhurbaşkanı
    - Başbakan
    - Bakanlar
    - Tüm müsteşarlar
    - Tüm kurum genel müdür ve başkanları
    - Tüm büyükelçiler
    - Bakanlık ve devlet kurumlarının bürüokratlarının neredeyse %90'ı

Ve bu şehirde kent merkezi ana bulvarları da dahil temizlenmemiş, tuzlanmamış.
    Ve bu Belediye Başkanı hala tweeterdan aymazca "inanmayan yalasın"..
    Eğer bu lafı gerçekten yazdıysa kim "yalatacak" bu adama merak ediyorum
  •  Ankarada Trafik Felç!
  • quote:

Orijinalden alıntı: plcmn

Ankarada Trafik Felç!

Yok artık bu ne??

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.