Şimdi Ara

Ankarada Kapı Ayarı Yapacak Usta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde bir volvo s70 t5 model araç var. kapıları çok sesli kapanıyor ve içeri kapılardan çok ses alıyor. fitillere baktım çok temiz ve yumuşak duruyor ve görünüyor. 1-2 arkadaş o zaman kapı ayarının yapılması lazım dedi. bu doğru mudur? doğruysa ankarada bu işi iyi yapabiliecek usta veya kaportacı var mıdır? varsa nerededir? yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• En güzel kapı ayarını kendim yaparım :)

Zor birşey değil. Kendin de yaparsın. Gerekirse tarif de ederim.

Eğer yapamam diyorsan iyi bir kaporta ustası bul. Sanayideki her kaportacı yapar...

Yalnız kilidi içeri aldıkça kapı daha zor kapanacaktır. Sesi kesersin ama bu sefer de kapıyı sert kapatmak zorunda kalabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

En güzel kapı ayarını kendim yaparım :)

Zor birşey değil. Kendin de yaparsın. Gerekirse tarif de ederim.

Eğer yapamam diyorsan iyi bir kaporta ustası bul. Sanayideki her kaportacı yapar...

Yalnız kilidi içeri aldıkça kapı daha zor kapanacaktır. Sesi kesersin ama bu sefer de kapıyı sert kapatmak zorunda kalabilirsin.

Yahu O.B.K. üstadım arkadaki kapılar tok bir sesle kapanırken ön kapılar özellikle sürücü tarafındaki çat diye kapanıyor. fitillere bakıyorum sertleşme yok. üstelik geçen bir dizel jetta sürdüm onun kapı tarafından hiç ses gelmiyor neredeyse. benim bu şikayetimin sebebi sence kapı ayarından mıdır?
  • Anlamanın yolu şu;

Ön kapının kilit tarafındaki bitimiyle arka kapının başlangıcının seviyesine bak. Eğer ön kapının ayarı bozulmuşsa ön kapı arka kapıya kıyasla biraz daha dışarıda olur. Elinle kontrol edebilirsin seviyeyi. Veya gözle de kontrol edilir. Hatta cetvel gibi düz birşeyi de koyup seviyeyi kıyaslayabilirsin.

Eğer seviyede sorun yoksa maalesef sertleşmese de ön kapı fitili yeterli direnci gösteremiyor olabilir.

Bu durumda da önce yine ayarla düzeltmeye çalışırsın. Olmadı fitil içine serum gibi fitili şiş tutacak bir malzeme koyarsın.

En son fitili değiştirirsin.
  • quote:

Anlamanın yolu şu;

Ön kapının kilit tarafındaki bitimiyle arka kapının başlangıcının seviyesine bak. Eğer ön kapının ayarı bozulmuşsa ön kapı arka kapıya kıyasla biraz daha dışarıda olur. Elinle kontrol edebilirsin seviyeyi. Veya gözle de kontrol edilir. Hatta cetvel gibi düz birşeyi de koyup seviyeyi kıyaslayabilirsin.

Eğer seviyede sorun yoksa maalesef sertleşmese de ön kapı fitili yeterli direnci gösteremiyor olabilir.

Bu durumda da önce yine ayarla düzeltmeye çalışırsın. Olmadı fitil içine serum gibi fitili şiş tutacak bir malzeme koyarsın.

En son fitili değiştirirsin.

Üstadım tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Peki ankarada bunu yaptırabileceğim iyi bir kaporta ustası tavsiyesi istesem senden verebilir misin? bankacıyım ve açıkçası yoğun çalışıyorum. arabaya ancak bindiğimde aklıma geliyor bu ve ben bu işle çok da vakit kaybetmek istemiyorum. işinin ehli bir usta bunu kısa sürede çözer diye düşünüyorum.

• Hocam var tabiki, bir yakınımın sigorta şirketlerine ve fiat baydarlar'a çalışan kaporta boya servisi var.

İvedik organizeye gidebilecekseniz adresini veririm, onlar yardımcı olurlar.

Ama o tarafa yakın değilseniz, kapı ayarı basit bir iştir, yakın herhangi bir kaportacı da sorunu çözer. Yada çözülebilir mi yoksa fitilin mi değişmesi gerekir söyler.
  • quote:

Hocam var tabiki, bir yakınımın sigorta şirketlerine ve fiat baydarlar'a çalışan kaporta boya servisi var.

İvedik organizeye gidebilecekseniz adresini veririm, onlar yardımcı olurlar.

Ama o tarafa yakın değilseniz, kapı ayarı basit bir iştir, yakın herhangi bir kaportacı da sorunu çözer. Yada çözülebilir mi yoksa fitilin mi değişmesi gerekir söyler.

ivedik organizeye en azından hafta sonu 15 dakikalığına uğrayabilirim. ya da hafta içi öğlen götürürüm. adresi pm den gönderirseniz çok sevinirim hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O.B.K dostum kapi ayarinin nasil yapildigina dair tarif etmekten bahsetmissin.
    Bu ayar bizimde yapabilecegmz biseyse rica etsem biraz tarif edebilirmsn
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

O.B.K dostum kapi ayarinin nasil yapildigina dair tarif etmekten bahsetmissin.
    Bu ayar bizimde yapabilecegmz biseyse rica etsem biraz tarif edebilirmsn

Açıkcası gerekli ekipman yoksa sadece kilit ayarı yapılabilir.

Onu da tarif edeyim;

Ön kapı ile arka kapı arasındaki şu mesafeye bakın;

İki kapı arasındaki işaretlenmiş yerlerdeki fark 1mm'den fazla ise fark hangi yönde ise ona göre düzeltme yapın.

Kapıyı açtığınız zaman direkte göreceğiniz kilidin tuttuğu şu yer vardır;

Torksları gevşetin. Ama tam sökmeyin, sadece gevşetin.

Sonra ön kapı dışarıda ise gevşettiğiniz bu tutma kancasını hafifçe tıklayarak içeri alın. Vidaları sıkın ve konumu kontrol edin. Kapı içeride ise tam tersini yapın.

İki kapı arasında XX ile işaretlenmiş yerlerdeki fark 1mm'den az olmalıdır.

Ön menteşe ayarı biraz daha zordur. Yaparım derseniz onu da tarif ederim.

Kolay gelsin.

• Tarif et O.B.K hocam bilmek isteriz.
  • O.B.K kullanıcısına yanıt
    Rica etsek menteşe ayarını da anlatır mısınız kilit ayarı çok makbule geçti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.