Şimdi Ara

Ankarada hangi egzozcuya gitmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracımın katalitik konvertörü arızalanmış gerekirse içini temizleyebilecek mümkünse kesme yapıp petekleri felan yenileyebilecek bu da olmazsa değişimini yapabilecek ankara içinde egzozcu arıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Selamlar hocam. Aracın katalitik konvertörünün arızalı olduğu teşhisini kim koydu bilmiyorum fakat ufak bir anı paylaşacağım sizinle.

4 yada 5 yıl önce kia rio 1.5 crdi araca sahiptim. Araçta gördüğüm duyduğum hissettiğim hiçbir problem yokken günlerden bir gün yolum başkent sanayideki savaş otoya düştü. Niyetim klima gazı doldurmaktı. Neyse işlem bittikten sonra "abi aracın manifold kısmında bir sıkıntı terleme vs. Var gibi birşey söyledi ve yine aynı başkent sanayi içinde bir egzozcuya yönlendirdi.

Gider gitmez abi spiral değişecek dedi, fiyat sordum, aklıma yattı değiştir dedim. Hemen peşine" abi senin katalizör de dolmuş tıkanmış, ölmüş bitmiş, istersen sökeyim içini boşaltayım, hem arabanın çekişi artar, hem yakıt düşer. "gibi süslü ve o an hayır diyemeyeceğim şeyler söyledi. Fiyatı da çok makul geldi. 30 tl ye bu işlemi yapacağını söyledi.

Başladı sökmeye, şaka maka 1 saate yakın uğraştı. Ulan diyorum 30 tl ye bu iş yapılır mı? Adam mübarek adammış vesselam. İşin iç yüzünü bilmeden güzel güzel izliyorum, arada bişeyler soruyorum fakat sohbet muhabbet gidiyor bizim işlem.

Sonunda bitti, boş katalizörü tekrar yerine taktı. Aracı çalıştırdım ki o da ne? Değişik bir rölanti sesi, sanki delik bir egzoz borusu zırıltısı. Sordum aga bu nedir diye. İçi boşalınca katalitik konvertörün içinden gelen ses dedi. O an dedim bi b.k yedik ama hadi hayırlısı. Fakat asıl problem aracın içine oturup yola çıkınca başladı.

Aracın içinde şimdiye kadar almadığım kokular, duymadığım sesler. Hayırdır inşallah ne ola ki bu derken eve geldim ve en başka egzozcu işleme başlamadan yapmam gerekeni en sonunda yaptım.

Google a girdim ve kat iptali neden yapılır, yararları zararları vs. Araştırmaya başladım.

Tüm hikayenin özetinde benim katalitik konvertörümün içindeki değerli element ve bileşimlerden oluşan belki de daha dolmamış petekletime göz diken alçak egzozcu başroldeydi.

Özet geçiyorum kısaca,

Tecrübeyle sabittir ki, bu meret kolay dolmuyor, dolarsa bazı araçlarda külleri yakarak kendini temizliyor. Ha diyelim ki doldu, bence en mantıklısı orijinal parça ile değişim, bütçe yetmiyorsa da orijinal çıkma yada yan sanayi kaliteli alternatifler araştırmak. Ben bunları yapmadığıma pişman oldum. Bari siz yanmayın. Düşmeyin bu egzozcu süper zeki helal para kazanan adamların tuzağına.

Bu arada içi boş katalitik konvertörlü araç yüzde 90 egzoz muayenesinden kalacak. Bunu da tecrübe ettim. Katakulli yaparak geçirebildim.

Dizel araç kullanarak zaten çevreye yeteri kadar zarar veriyoruz (ki ben hala dizel kullanıyorum). Bir de ucundaki filtresini söküp tam anlamıyla tecavüz etmeyelim havaya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayrıca bu videoyu da izlemenizi tavsiye ederim. Güzel bilgiler veriyor bu konuyla ilgili.

https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3Di_H4WcXxG78%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGLDbuYkGIhDHJD_JpkEFGMmT1utenfruMgFy

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.