Şimdi Ara

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITESI Tıp Fakültesi 2017(tus puanıyla ilgili açıklama 8. sayfa) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
191
Cevap
6
Favori
18.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam çok sağol son bi soru

Okul kursu ne kadar sürüyor acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu yıl da bu şekilde olur galiba .2 hafta kadar
    ÖZEL kursun ders saati daha falza ve kitap veriyordu.okul kitap veriyor mu bilmiyorum.daha ayrıntılı bilgiyi yabancı diller yüksek okulunu arayarak ulaşabilirsiin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oibizak -- 10 Temmuz 2017; 9:1:26 >

• Merhaba benim de birkaç sorum var
    -Sizce ingilizce tıp mı okumalı türkçe tıp mı? Yabancı kaynakları ve makaleleri takip etmek için iyi bir doktor olabilmek için mutlaka ingilizce bilmek şart bunu biliyorum ama tıpı türkçe okuyup ingilizcemizi iyi tutma şansımız da olabilir mi yoksa dersler yüzünden vakit ayıramayız ve ingilizcemiz iyice mi körelir?
    -İngilizcemize o kadar güvenmiyorsak ama sınavı da geçmişsek ne yapmalı? Dersleri anlayabilir miyiz yoksa hazırlığı okumak mı gerek illa? Ben bir sene mezun kaldım bu yüzden bir de hazırlık okumak istemiyorum ama sadece hazırlık sınavı için gittiğim bir kurs dersi takip etmemde yetersiz olur mu merak ediyorum

• oibizak O kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sagolasin

Okumaya başlarken türkçe tıpın inglizce tıpa avantajı olur çünkü ingilizceyi ne kadar iyi bilirseniz bilin ana diliniz kadar anlamayacaksınız ilk zamanlarda ama zaman ilerledikçe siz terimlere alışmaya başladıkça ingilizce düşünmeye başlayınca türkçe tıpa karşı avantaj kazanmaya başlıyorsun.dersleri ingilizce dinlemeye alışacağın süre senin gayretine ve ingilizce temeline bağlı olmak üzere çok da uzun sürmeyecektiR.lisede ingilizcemın kotü olmasına ,ortalama 60 70 bandında dolaşırdım, ve hazırlık okumama rağmen benim için inglizceye alışma süresi 2 ay falan buldu ama gün geçtikçe alıştığınızı ve ingilizce okumanın avantajlarını hisetmeye başlıyorsun.alışma süresinde sürekli sözlükle çalışmak can sıkıyor gibi gözükse de aslında yeni bir dil öğrenmenin avantajını hissediyorusunuz. Anlayamadığın bir konuyu araştırırken internette türkçe kaynakların sayısı oldukça az fakat istemediğin kadar inglizce kayank bulabileceksin.ayrıca tıp her gün yeni bir şeylerin araştırıldığı yeni yöntemlerin ortaya çıkarıldığı bir bilim dalı haliyle bu yayınların hepsi ingilizce doktor olarak kendinizi ne kadar güncel tutabilirseniz o kdar iyi olur.türkçe tıp okurken bir de inglizceye zaman ayırmak zor olacaktır bence ama yapanlar var mı vardır fakat inglizce okurken dediğim gibi 2 ay falan zorlandıktan sonra inglizceyi de aradan çıkarmaya başlıyorsun.hazırlığı atlamak için gittiğin kursun dersler için çok da bi faydası olmaz çünkü sana orada verilen eğitim hazırlık sınavını geçirmeye yönelik bol bol reading listening yukarılarda örnek sınav atmıştım daha çok o şekilde olur dersler.zaten hazırlık sınavını geçebildiysen belli bi temelin vardır .dersleri gün geçtikçe daha iyi takip edeceksin inglizce tıpta ilk gün dersinden hic bir şey anlamayacaksın hatta belki ama beynin zamanla buna da uyum sağlayacak senin de gayretinle , yıldırım beyazıt tıp için konuşuyorum ,bir çok yabancı öğrenci olacak onlarla ingilizce iletşim kuracaksın haliyle bu da senin ingilizceye alışma süreni kısaltıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: oibizak

Hazırlık sınavı iki aşamalı gerçekleştiriliyor. Ilk gün listening reading writing sinavlari oluyor .ikinci gun ise speaking,, size en cok puani getiren writing 40 puanla..burada fikir vermesi acısından örnek bir hazırlık muafiyet sınavı var

Sınavda doğrudan gramer sorusu sorulmuyor. Fakat zaten writing bölümünde sizden essay yazmanız isteniyor gramere fazlasıyla ihtiyaç oluyor. Speakingde karşınıza 2 3 tane soru çıkartıyorlar iki tane hocanın karşısında konuşuyorsunuz ona gire puan veriyorlar. Okul tercihler açıklandıktan sonra hazırlığı geçirmeye yönelik kurs açıyor okulun yabancı diller yüksek okulu sitesinden takip edebilirsiniz .Ben bu kursun kayıt tarihini kaçırdığım için kızılayda özel bi ingilizce kursunun hazırlık atlatma kursuna gitmiştim orada da yine çalışmalar bu sınav formatı GÖZ önüne alınarak yapılıyor. Benim ingilizce seviyem kötüydü yani b1 gibi açıkçası ingilizceyi de cok sevmezdim ama kursların faydası oluyor ,writingde deyim gibi kalıplar kullanmak ekstra puan getiriyor.reading soruları çözmek faydalı oluyo sınav için. Ingilizce dizi film izlemek şimdiden muhakkak sınava faydalı olacaktır özellikle listening ve speaking için.

Yanı hazırlık sınavının formatı göze alınarak çalışıldığında geçilebilen bi sinav .sınavdan 70 alındığı takdirde hazırlıktan muaf olunuyor

Merhaba
    Ben bu sene AYBÜ tıpta hazırlık okudum.

Bi düzeltme yapmak istiyorum.

Sınav puanlaması;

+Listening: 20
    +Reading: 40
    +Writing: 25
    +Speaking: 15

Sınav diğer üniversitelere göre biraz daha kolaydır. Farklı olarak geçme notu 60 değil 69,5 'tir.

Diğer konularda da hazırlıkla ilgili güncel bilgi alabilirsiniz.

• Ben tanıyorum hocam Cebraili ismen bizim bi üst dönemde.Tr 3 e geçtim bu arada sorusu olan arkadaşlar varsa yardımcı olmaya çalışırım ben de

• Arkadaslar YBÜ'ye Kastamonu Tip'da geliyormus 60+30 kontenjan, hayirli olsun

• Ösym tercih kılavuzuna baktım arkadaşın dediği doğru 60 ösym+30 yabancı uyruklu alınacak kastamonu tıptan bizim okulun trsine.Yozgatla ilgili herhangi bir açıklama görmedim kastamonu zaten bizde yozgati da alıcaklarını zannetmiyorum ama turkiye burası belli olmaz tabi:)

Orijinalden alıntı: ber1905

Ösym tercih kılavuzuna baktım arkadaşın dediği doğru 60 ösym+30 yabancı uyruklu alınacak kastamonu tıptan bizim okulun trsine.Yozgatla ilgili herhangi bir açıklama görmedim kastamonu zaten bizde yozgati da alıcaklarını zannetmiyorum ama turkiye burası belli olmaz tabi:)

Kastamonu eskiden de mi sizdeydi hocam bu sene mi gelecek,eğer eskiden de sizdeyse derslere beraber mi girdiniz

Bi de hocam siz yurtta misiniz

Yok hocam eskiden hacettepeydi 2007 den beri ordaydılar sonra ayrıldılar geçen yıl öğrenci bile almadılar.Bu yıl da bize bağlamışlar ilk defa gelicekler bize yani.Ben ailemle yaşıyorum hocam

Hocam yildirim beyazıt i secersem eve yakin olucam ama 9 eylül u secersem de oradakiler çok memnun

Ybu mezun vermediğinden tus başarısını da karsilastiramiyorum ne yapsam?

Evime hangisi yakında ona git hocam ,ankarada tip okumak iyidir ,dikkatini dağıtan çok şey olmaz .evine de yakınsa büyük bi avantaj.tus başarısı %70 senin elinde olan bir şey ,ufuk tipin tus başarısı iyi illâ ki benim için tussbaşarısı önemli diyorsan orayı düşün ama orada da fiziki ortam olarak çok küçük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ber1905 -- 13 Temmuz 2017; 19:22:15 >

Tusta bireysel çalışma daha ağır basıyor hocam okuldan çok arkadaşın dediği gibi.Şehir olarak karar vermen gerekiyor burda Ankara mı İzmir mi diye ona göre tercih yap bence

Hocam 4 ve 5 . sınıflarda tanıdığınız var mi? staj esnasinda kalabalık olmamak önemliymiş kaç kişi olunduğunu öğrenin diyorlar

• Kaç kişi olduklari hakkında net bi bilgim yok belki @ber1905 biliyordur belki..kalabalil olduğunu zannetmiyorum en azında bi şikayet duymadım. Kocaman şehir hastanesine geçilecek zaten kalabalık olsa bile yuku kaldırır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oibizak -- 16 Temmuz 2017; 16:45:2 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.