Şimdi Ara

ANKARA'YA ONDAN FAZLA PROJE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
1.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konunun silinmesini sağlayacak siyasi yorumlar yapmazsanız sevinirim

1-) ANKARA SAVUNMA SANAYİ’NİN BAŞKENTİ OLACAK

İlk projemiz. İşte bu uzun vadeli olan. Örneğin 2013 sonunda artık üretime ATAK helikopterlerinde örneğin başlıyoruz. Ama jetlerimiz 2020 gibi üretime girecek. Savunma sanayi projelerimiz büyük önem arz ediyor. Savunma Sanayisi’nin merkezi olacak Ankara.

TSK’nın tank, savaş gemisi, güdümlü roket gibi ihtiyaçlarının büyük çoğunluğu artık ülkemizde tasarlanıyor, üretilmeye başlandı. Dünyadaki en büyük 100 savunma sanayi firması içinde Türkiye’den iki firma yer alıyor. Savunma Sanayi’nin yüzde 80’i Ankara’da bulunuyor. 2016 yılındaki savunma sanayi ciro olarak söylüyorum hedefimiz 8 milyar dolar. Bunun en az 6 milyar doları Ankara’daki savunma sanayi şirketleri tarafından gerçekleştirilecek. Üretilen ATAK helikopterleri uçuşlara başladı. İlk milli tasarı GÖKTÜRK uydumuz Ankara’da üretildi. 2012 yılında uzaya fırlatılacak. Ankara’daki firmalar, yan sanayi ve kobi’lere büyük imkan sağlanıyor.

Bay Kemal burada da insan yok biliyor musun?

Sadece OSTİM’de yerleşik 70’ten fazla firma, savunma sanayine üretim yapıyor. Radar tasarım ve üretim merkezini de Gölbaşı’nda kuruyoruz.

2-) UZAY MERKEZİ FAALİYETE GEÇECEK

İkinci projemiz. Uzay merkezimiz faaliyete geçecek. Yatırım 100 milyon dolar civarında. Bu tesiste, askeri uydular ve Türksat’a ait haberleşme uyduları gerçekleştirilecek.

3-) YENİ ADALET SARAYI

Üçüncü projemiz. Ankara’ya yeni bir adalet sarayı yapıyoruz. Mevcut saray ihtiyacımızı karşılamıyor. İhtiyacımız olan 300 bin metrekare kapalı alana sahip bir adalet sarayı.

4-)ANKARA’YA DEV HASTANE

Dördüncü projemiz. Ankara’yı bölgenin sağlık merkezi haline getirerek, sağlık başkentine dönüştürüyoruz. İki tane şehir hastanesi kuruyoruz Ankara’mıza, toplam 7 bin yatak kapasitesiyle.

5-) 40 BİN KİŞİLK STADYUM

Beşinci projemiz. 40 bin seyirci kapasiteli UEFA kriterlerine uygun bir stadyum. Son derece modern bir mimariyle Ankara’nın siluetine güç katacak bir stadyum. İlave spor tesisleriyle Ankara’da sporun kalbinin attığı bir merkez inşa edeceğiz.

6-) YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ FARKLI KONSEPTTE TASARLANACAK

Geliyorum diğer projelere. 2010’da Ankara’da kurduğumuz Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ni farklı bir konseptle tasarlayarak uluslar arası bilim merkezi olarak büyüteceğiz. Üniversite 2023 hedeflerimizi akademik anlamda desteklerken, bir bilim merkezine dönüşecek.

7-) ANKARA FUAR KENTİ OLACAK

Akyurt ilçemize 1 milyon 800 bin metrekare alan üzerine kurulu, bir fuar merkezi inşa ediyoruz. Böylece Ankara’nın bir fuar kenti olma vasfını da güçlendiriyoruz.

8-) YENİ HAYVANAT BAHÇESİ

Ankara’ya yeni bir hayvanat bahçesi, Ortadoğu’nun en büyük hayvanat bahçesini Ankara’ya inşa edeceğiz. Başta çocuklarımız olmak üzere tüm Ankara’nın, tüm Türkiye’nin geldiği zaman uğrayacağı bir hayvanat bahçesini Ankara’ya kazandıracağız. Ankara’nın merkezinde, Hıdırlıktepe’de din inanç ve tarih müzesi inşa edeceğiz.

9-) ALTINDAĞ ÇEVRESİ TEMİZLENECEK

Ulus kent projemiz devam ediyor. Kalenin eteklerini, Altındağ’ı, hapishane ve çevresini gecekondulardan temizleyeceğiz.

10-) MİLLİ BOTANİK PARKI AÇILACAK

Milli botanik parkı. Türkiye’de ilk kez bu konseptte bir park oluşturuyoruz. İki bin dekar alan üzerine, 83 milyon yatırım tutarında botanik parkında, Türkiye’de yetişen 4 bin bitki açık alanda ziyaretçileri karşılayacak.

11-)HIZLI TRENİN KESİŞME NOKTASI OLACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara, Afyonkarahisar, Uşak ve İzmir hattının da çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Ankara’yı hızlı trenin merkezi, kesişme noktası, ortak istasyonu konumuna yükselteceğiz" dedi.

12-) BÜYÜK TÜNEL İNŞA EDİLECEK

Keçiören ile İstanbul Bulvarı arasına inşa
    edecekleri tünelle, Keçiören İstanbul, Eskişehir ve Konya yoluna bağlanacak, 15 kilometre uzunluğundaki bu tünel, 3 yıl içinde tamamlanacak, şehir içi trafiğine büyük rahatlama sağlanacak.

13-) ANKARA TERMAL TURİZMİN MERKEZİ OLACAK

Kızılcahamam, Güdül, Haymana, Çubuk, Çamlıdere, Ayaş ve Beypazarı’ndaki termal su kaynakları yeni bir konseptle
    değerlendirilecek, tesisler inşa edilecek ve Ankara termal sağlık turizminin de başkentine dönüşecek.

14-) 500 BİN NÜFUSLU YENİ ŞEHİR

Ankara’da da yeni bir şehrin inşa ve imarına 12 Haziran seçimlerinin hemen ardından başlıyoruz. Güneykent adını verdiğimiz bu projeyle, Ankara’ya 500 bin kişilik yeni bir şehir kazandırmış olacağız. Sadece konut uydukent olarak değil bir yaşam alanı olarak bu şehri tasarlıyoruz. İstanbul’daki gibi, gecekondu bölgelerimizden ben oraya yerleşmek istiyorum diyen vatandaşlarımızı oraya taşıyabileceğiz. Şehrin kurulacağı alan hakkında şimdilik bilgi vermiyoruz. Çalışmalarımız büyük oranda tamam.

KAYNAK

• İyi çalışılırsa 2017 ye kadar bütün hizmetler tamamlanır. Ankaralılara hayırlı olur inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

İyi çalışılırsa 2017 ye kadar bütün hizmetler tamamlanır. Ankaralılara hayırlı olur inşallah.
    quote:

İkinci projemiz. Uzay merkezimiz faaliyete geçecek. Yatırım 100 milyon dolar civarında. Bu tesiste, askeri uydular ve Türksat’a ait haberleşme uyduları gerçekleştirilecek.

kçımla gülüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Echoes

quote:

kçımla gülüyorum

Alıntıları Göster
    deniz yok

• quote:

Orijinalden alıntı: The Echoes

quote:

kçımla gülüyorum

Alıntıları Göster
    Türkiye Ankara ve İstanbul'dan ibaret degildir o kadar projeyi bi kente yığacaklarına diger illeride düşünsünler biraz..

• quote:

Orijinalden alıntı: CoNneCtinG_04

deniz yok

Alıntıları Göster
    8 yıl önce temelini attığın metro ile mi geldin diye sorarlar adama..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoNneCtinG_04

deniz yok

Alıntıları Göster
    interneti yasaklayan zihniyet uzay projesi yapacakmış sallamak bedava nasılsa önce metroyu bitirin bakalım siz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt
    quote:

kçımla gülüyorum

Yapılamaz mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

8 yıl önce temelini attığın metro ile mi geldin diye sorarlar adama..

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Alıntıları Göster
    temel at kalsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga509

İyi çalışılırsa 2017 ye kadar bütün hizmetler tamamlanır. Ankaralılara hayırlı olur inşallah.

metro yapılıyodu en son noldu ona
  • Yaptkları üniversite devlet mi acaba?Birde bunca şey için sağlam ekonomi gerekir var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Alıntıları Göster
    Ben de önce mevcut projelerin bir an önce sonlandırılmasını ardından bu uçuk projelere harcanacak olan paraların, istihdam yaratacak kaynaklara aktarılması taraftarıyım. Ülkenin doğusunun güneydoğusunun fakir olduğu kadar karadenizdeki(özellikle batısı) halkı da fakir. Ancak bu insanlara makarna kömür dağıtmak yerine iş verilmesi lazım..

• quote:

quote:

kçımla gülüyorum

Ağızla beyin birbirine yakındır hatırlatayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: J-Smoove

quote:

Orijinalden alıntı: tolga509

metro yapılıyodu en son noldu ona

Beyin bedava! Metro yapımı Büyükşehirin görevi, zaten yakın zamanda UBAK a devrettiler.
    Bunlar Merkezi Yönetimin projeleri büyükşehirin değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

quote:

kçımla gülüyorum

Ağızla beyin birbirine yakındır hatırlatayım

Alıntıları Göster
    Güzel projeler ama en erken 2025 te biter

• quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153
    deniz yok

Aynen
  • party pls
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeiCeei

party pls
    daha metroyu bitiremediler
  • karstaki heykele ucube diyen zihniyet ankara daki metrolar nolcakk.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.