Şimdi Ara

Ankara Üniversitesi – Hukuk Fakültesi [TANITIM 2023] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
24
Favori
28.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avukatlar işsiz kalır diyenlere paylaşıyorum. Ablam Marmara Hukuktan mezun oldu 2500 liraya başladı ilk başta o kadar boşa mı okudu acaba diye hayıflanıyordum bazen de polis ol falan diyordum. 3 yıl geçti ve şuan ilk girdiği işyerinde 5500 lira kazanıyor ve 3 ayda bir çift maaş alıyor ki bu maaş gittikçe artacak çünkü deniz ticareti hukuku üzerine çalışıyorlar ve almancası çok iyi.

    Bu forumda şöyle bir algı var. Boğaziçinden mezun olduğun anda adam sana 10000 lira maaş verecek. Ablamın arkadaşı Boğaziçi elektrik elektronikten mezun oldu 4000 liraya işe başladı fakat 2-3 yıl sonra o şirkette yetişince maaşı dolar üzerinden almaya başlayacaklar.

    Hiçbir meslekte iş hayatına başlar başlamaz size gel ankara hukuk mezunusun sana 10000 lira demez. Teorikle pratik farklıdır ve iş işte öğrenilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim sana birkac sorum olacak.

    Ankara Hukuk'ta eski durumun kalmadığını çoğu hocanın emekli olduğunu veya başka üniversitelere gittiğini duydum.Özel-Devlet ünilerinde hoca sayısı ve kalitesi bakımından Ankara Hukuk'u nerede görüyorsun?

    Nerede kalıyorsun? KYK yurdunda hiç kaldın mı kaldıysan tavsiye eder misin.Yok 3-4 tane kıytırık bölümde okuyan kürtle aynı odada ranzada kalırsın diyorlar KYK için.Ankara KYKlar nasıl? Hukuk fakültesine yakın mı?


    Reis bu sorunun cevabına çok ihtiyacım var.Ayda kaç lira harcıyorsun? Ailene yük oluyor mu? Kendin çalışmaya kalksan ankarada bim a-101 kasiyerliği gibi bir iş bulup çalışabilir misin yoksa okul mani mi olur?


    Okul politize mi? Derslere sarhoş hoca geliyor diyen var.Hiç duydun mu?


    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sıra sıra gideyim.

    1-Çoğu hoca emekli olduğu doğru. Bu yaştan kaynaklı. Ancak duayen bir hoca emekli oluyor veya ölüyor, yerine onun yetiştirdiği akademisyenler geliyor. Bu tüm okullarda ve bölümlerde bu şekilde. Devlet 65 yaş sınırı koyuyor bu saatten sonra emekli ediyor ve çalışmana (devlet ünilerde) izin vermiyor. Özel okul konusunda ise AÜHF hocalarının büyük çoğunluğu Bilkent,TOBB,Çankaya,Başken ve Atılım (kısaca ankaradaki tüm özeller) bu okullara giderek de ders veriyor. Ancak 2 farklı kadro sahibi olamayacağı için kadrolu olarak Ankara Hukukta akademisyen olarak görev yapıyorlar. Bizde ders anlattıktan sonra arta kalan zamanlarda diğer özel okullara gidip ders anlatıyorlar. 2019da 27 prof 2020 için 30 prof var. Bu sayısı aşırı yüksek çünkü ankara hukukta 1.sınıfta 3 şube, 2,3 ve 4.sınıftada 2şer şube var. Yani toplam 9 şube var. Kısacası her derse prof girecek düzeyde (bazı önemsiz derslerde prof yok doç var) Özel üniversitelere giden 65 yaş altı hoca yok. Türkiyede hiçbir akademisyen 65 yaşını doldurmadan özel okula geçiş yapmaz. 65 yaşına gelince emekli olup devlette çalışamadığı için mecburen özele gidiyorlar. Kusura bakma ama 80 yaşına gelmiş adamdan ders almak çok sıkıntılı bir şey.


    2- Ailemle birlikte evde kalıyordum ancak okulun orda eve çıktım arkadaşlarla. Okul çevresi fix. 3+1 eşyalı 1300tl kira. Cebeci pahalı bir yer değil. Okulun çevresinde 3KYK var, + okulun zaten kendi yurdu var. Tek kişilik odalı (İnternetten bakabilirsin Vehbi Koç erkek yurdu)


    3- ailemle kalırken 450 tl alıyordum. Aşırı yetiyor. Ulaşım aylık 60 tl, yemekhane aylık 72tl. Ankara pahalı bir şehir değil, zaten gelmişsen bilirsin. Özellikle okul çevresi çok daha ucuz. Zaten sen okul çevres, yurtta kalırsan yol parasından arta kalır. Ankara hukukta okuyan bir 1.sınıf bile avukatın yanında çok kolay iş bulur. ben 1.sınıfta vizelere kadar kızılayda avukat yanında çalıştım (okul kızılayın yanı başında) vizelerden sonra da part time LCW'de çalıştım. Okul mani olup olmayacağı sana bağlı. Part time çalışıp diğer boş günlerde de dersleri 2-3 saat düzenli tekrar edersen zerre mani olmaz. Ben orta çalışan biriyim, derse gitme oranım %10 falan, çok gitmem ancak dersleri düzenli tekrar ederim. Her haftasonu ders çalışırım. Bu sayede final dönemi kasmadan sakince tekrarımı yaparak 3.16 ort yaptım. Ankara hukukta 1.sınıfta hiç zorlamıyorlar. Bu bir gerçek. Biz türkiyedeki diğer fakültelere kıyasla 1.sınıf çok daha kolay geçiyoruz ancak 2de vites biraz artıyor. 3 sıkıntı ancak 1 ve 2de iyi bir çalışma disiplini kazanırsan sıkıntı olmaz. 2. sınıfta ingilizce kursuna vakit ayırıyorum. Şu an ders + ingilizce götürüyorum


    3-Hocam ''derse sarhoş hoca geliyor'' diyen kişi aşırı amatör bir yalancı. Ya ankara hukukta okumuyor, ya da senle aynı okulda olmamak için seni kandırıyor. Böyle bir ihtimal mümkün mü sence? Hükümete en ufak laf söyleyenin ihraç edildiği bu ülkede derse sarhoş gelecek taşşaklı bir akademisyen görmedim henüz Politika konusu şöyle, Fakültede ülkücü ve komünist guruplar elbette her okuldaki gibi var. Ancak bizim ''FAKÜLTEDE'' sayıları çok az 2 gurubunda. Ülkücü sayısı 30u, komünist sayısı 15i geçmez zaten hukuk fakültesinde. Ve 2017den beri hiçbir kavga yaşanmadı hukuk fakültesinde. Sıkıntı daha çok mülkiyede. Ancak olaylar bize taşmıyor, mülkiyede kendi aralarında küçük olaylar oluyor 3 ayda bir ama bunlar küçük eylemler. Misal feminist gurupların izinsiz gösteri yapması gibi. Zaten biz sadece polis aracını görüyoruz hiç eylemleri görmüyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 22 Mayıs 2020; 22:56:56 >




  • Hocam çok teşekkür ederim.Kazanması zaten zor bir de ailede nasıl kalıcaksın sorusu gündeme gelince biraz bunalmıstım.Yazdıklarınız beni motive etti teşekkür ederim.Hocam bir şeyi sormayı unuttum herhalde kyklar ve okulun yurdu hakkında bir yorum kulağınıza geldi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ailenin durumu cok iyi degilse en gec 3.yerlestirmede cikar sana yurt.yani o da okullar acilmadan olur rahat ol o konuda. kyk yurtlari cok iyi degil yani fiziki olarak ama fiyatina gore iyi. ozel yurtlar 1000 lira civari. Odalarda sansina gore 4-6-8 artik hangi yurt gelirse.Yemekler icin fis veriliyor.Tek cesit yemek yok.Atiyorum nohut pilav corba tatli aldin fisinle oduyorsun yani cebinden para cikmiyor.nohut yerine tavuk alirsan extra 3 lira,et alirsan 5 lira gibi(rakamlari attim tamamen) ama mantik bu sekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha da cezbediyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam peki yurt durumu nasıl Ankara Üniversitesi ögrencielrine yurt imkanı sağlama açısından ne kadar yeterli?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sonmohikan oturanboğa kullanıcısına yanıt
    Hocam Ankara Üniversitesinin kendine ait ''Vehbi Koç Erkek Yurdu'' ve ''Milli Piyango Kız Yurdu'' var. Bunun dışında kampüsün çevresinde 3-4 KYK yurdu ve bir sürü özel yurt var. Büyükşehirlerde yurt sorununa pek rastlamazsın
  • Peki ya ANKARA üniversitesi nin kendi yurdunun çıkma ihtmali ne olur hocam bir de hocam hem topluluk hem de okul bir arada gider mi?(hukuk için soruyorum)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sonmohikan oturanboğa kullanıcısına yanıt
    kesinlikle çıkar hocam. Çıkmama gibi bir durum yok okulun kendi yurdunda. Odalar tek kişilik, içinde TV, yatak, dolab, buzdolabı, çalışma masası, küçük bir lavobo bulunuyor. Hukukta 10 tane falan topluluk var. Bunun 5i aşırı aktif. Kesinlikle beraber gider çünkü herkes hukuk okuduğundan vize-final dönemi ortak. Bu yüzden vizelere 1 ay kala ve finallere 1 ay kala etkinlik yapılmıyor. ders Çalışıyor herkes
  • Hocam siber güvenlik topluluğu da bu topluluklara dahil mi bu arada yurdun yeri iyi gibi duruyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sonmohikan oturanboğa kullanıcısına yanıt
    bu topluluğu ilk kez duydum hocam o yüzden bir şey diyemem
  • Bilgisayar öğrenci topluluğu adı altında olduğu için olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam iyi geceler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2020 online tanıtım videosu, erasmus kontenjanı ve dünya 3.lüğü de eklendi
  • Eyvallah.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kontenjanları bekliyordum ancak şimdiden uplayalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sanırım netler sıkıntılı ya kimse soru sormadığına göree
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.