Şimdi Ara

ANKARA POLATLIda olan varmı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sezobay

quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Madara.

Doğma büyüme Bolatlı'lıyım orda yaşıyorum sor

apart varmı kardeş, bide ev kiraları ısınma masrafları çokmu yüksek olur?

300 civarı başlar kiralar. Isınma masrafları; kış Ankara'da biraz serttir. O yüzden bazen doğal gaz faturası yükselebiliyor. Gerçi üniversite taraflarına yeni evler yapıldı çoğu ısı yalıtımlı falan
  • 2.5 ay askerlik yaptım orda küçücük yer sosyal aktivite yok birşey yok çarşı iznine çıkıp da sıkılıp içeri girdiğimi bilirim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MaSSaKa06

ev kirası 400 ortalama insanı olarak akıllı yok

hehe yurt warmı peki :)?

cemat yurtları var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Doğma büyüme Bolatlı'lıyım orda yaşıyorum sor

apart varmı kardeş, bide ev kiraları ısınma masrafları çokmu yüksek olur?

300 civarı başlar kiralar. Isınma masrafları; kış Ankara'da biraz serttir. O yüzden bazen doğal gaz faturası yükselebiliyor. Gerçi üniversite taraflarına yeni evler yapıldı çoğu ısı yalıtımlı falan

teşekkürler :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Memleketim polatlı demeye utanan bir vatandaşım ben de xD

İnsani kalite açısından son derece düşük. Son yıllarda baya bir urfalı göçü var, çok mert ve iyi insanlar, anneannemin kiracıları hep urfalı oldu ve hiç sorun yaşamadı. Ama çingeneler ve polatlının yerlisi malesef berbat.

hadiya :) pahalımı peki :)

Zannetmiyorum. Kıytırık polatlı. Ne kadar pahalı olabilir ki..

Ama ben ankaradan 1 saatlik polatlıya senede sadece 2 defa bayramdan bayrama bile zar zor gidiyorsam düşün artık ne kadar tiksindiğimi. Fakat bir arkadaşın da dediği gibi kastamonudan büyükmüş mesela, aslında bir çok küçük ilden büyük. Ama bence yine de haftasonlarını polatlıda geçiremezsin, mutlaka ankarada takılma ihtiyacı hissedeceksin.

• quote:

quote:

quote:

İnsani kalite açısından son derece düşük. Son yıllarda baya bir urfalı göçü var, çok mert ve iyi insanlar, anneannemin kiracıları hep urfalı oldu ve hiç sorun yaşamadı. Ama çingeneler ve polatlının yerlisi malesef berbat.

Ama ben ankaradan 1 saatlik polatlıya senede sadece 2 defa bayramdan bayrama bile zar zor gidiyorsam düşün artık ne kadar tiksindiğimi. Fakat bir arkadaşın da dediği gibi kastamonudan büyükmüş mesela, aslında bir çok küçük ilden büyük. Ama bence yine de haftasonlarını polatlıda geçiremezsin, mutlaka ankarada takılma ihtiyacı hissedeceksin.

Sorun polatlıda değil insanı köylü çok fazla köyü var adamlar ekimi yapıp işleri bitince polatlıya geliyorlar. Bir de bu başbakan olacak neyse arkadaş urfalıları getirtti buraya. İyice boku çıktı.

• Bende seneye polatlıdayım büyük ihtimal,gazi tapu kadastro'yu oraya taşıyacakmış. 2+1 ev bulsam yeter bana. Peki kiralar nasıl,doğal gaz ne kadar gelir,özel yurtlar ne kadar? Cevaplarsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saf köylü

polatlı'lıyım, her sene giderim

insanları bir değişik, maalesef etnik köken problemleri var bazı yerlerde. değişik değişik davranırlar bu gundiler. diğer türlü insanları gayet sevecen.
    istasyon kafe var, eski bir kafe değil, yeni açıldı sanırım. oralar arkadaş çevren ile takılabileceğin en ideal mekanlar. çok fazla yer yok maalesef.
    çarşısı biraz karışıktır ama alışınca sorun olmuyor, meydan falan var işte.
    şehre 25-30 km uzaklıkta kurtuluş savaşı ile ilgili bir kaç yer var, oralar da gezilebilir.
    ulaşım sıkıntısı yok, her gün 3534598435634 tane dolmuş kalkıyor
    perpa var, semt pazarları oraya kurulur genelde, en önemli gün perşembe
    ankara'ya 1 saat uzaklıkta, nüfusu 100bin civarı. bazı illerden daha büyük. en azından kastamonu'dan büyük

hacettepe okuyacaksınız sanırım, teknokenti vardı çünkü sınır tarafta.

Ouuv hemşehrim ya hangi köylüsün

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasanious

quote:

Orijinalden alıntı: saf köylü

polatlı'lıyım, her sene giderim

insanları bir değişik, maalesef etnik köken problemleri var bazı yerlerde. değişik değişik davranırlar bu gundiler. diğer türlü insanları gayet sevecen.
    istasyon kafe var, eski bir kafe değil, yeni açıldı sanırım. oralar arkadaş çevren ile takılabileceğin en ideal mekanlar. çok fazla yer yok maalesef.
    çarşısı biraz karışıktır ama alışınca sorun olmuyor, meydan falan var işte.
    şehre 25-30 km uzaklıkta kurtuluş savaşı ile ilgili bir kaç yer var, oralar da gezilebilir.
    ulaşım sıkıntısı yok, her gün 3534598435634 tane dolmuş kalkıyor
    perpa var, semt pazarları oraya kurulur genelde, en önemli gün perşembe
    ankara'ya 1 saat uzaklıkta, nüfusu 100bin civarı. bazı illerden daha büyük. en azından kastamonu'dan büyük

hacettepe okuyacaksınız sanırım, teknokenti vardı çünkü sınır tarafta.

Ouuv hemşehrim ya hangi köylüsün

kütük gümüşyaka'da ama gümüşyaka artık virane bir köy olduğu için, kabak ve etirek taraflarına yakınız

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sorun polatlıda değil insanı köylü çok fazla köyü var adamlar ekimi yapıp işleri bitince polatlıya geliyorlar. Bir de bu başbakan olacak neyse arkadaş urfalıları getirtti buraya. İyice boku çıktı.

Hahahaha xD. Haklısın kardeş. Lakin dikkat edersen urfalılar sadece köy havası yaratıyorlar şehir olma hayalleriyle çırpınan polatlı için. Dediğim gibi anneannemin kiracıların hepsi urfalı insanlardı. Yarı aç yarı tok vaziyetlerine rağmen kiralarını aksatmamış hatta birçok işini bile görmüşlerdir. Polatlının asıl yerlisi daha beter ve kro.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hahahaha xD. Haklısın kardeş. Lakin dikkat edersen urfalılar sadece köy havası yaratıyorlar şehir olma hayalleriyle çırpınan polatlı için. Dediğim gibi anneannemin kiracıların hepsi urfalı insanlardı. Yarı aç yarı tok vaziyetlerine rağmen kiralarını aksatmamış hatta birçok işini bile görmüşlerdir. Polatlının asıl yerlisi daha beter ve kro.

Yerlisi zaten köylü işte. Onlar da dediğin gibi kro, medeniyet görmemiş kesim. Şu Şehitlik tarafları gene iyi zengin muhitleri oralar da Esentepe-Şentepe arası Allah'a emanet.

• Polatlı'da 3-4 ay belki bir kaç yıl kalmış birçok arkadaş bilip-bilmeden yorumlarını sunmuş. Şu an 21 yaşındayım , 18 yılımın geçtiği kendimin de oralı olduğu şehirden kısaca bahsedeyim .

Ben şu an Eskişehir'de okuyorum , taraflı bir gözle sunmadığıma emin olabilirsin yorumlarımı . Bana Eskişehir nasıl dersen , evet arada çok fazla fark var ama sana şu kadar söyleyeyim Polatlının yerli insanı merttir , yardımseverdir . Eğer varsa kıro , barzo dediğiniz tipler yerlisi değildir o şehrin emin olabilirsiniz .

Ev fiyatları da 300'den başlıyor diyen arkadaşlar var . 200 liraya dahi çok rahat geniş, ferah bir ev bulabileceğin bir şehir Polatlı . Hoş öğrenciye kolay kolay ev vermezler ama 200-250 arası rahat bulursun diye düşünüyorum . Ama ilk yıldan da eve çıkmanı tavsiye etmiyorum .

KYK yurdu var , çarşının merkezinde uygun fiyata orda kalabilirsin , en azından cemaat yurtlarından daha iyidir . Arkadaş çevrene çok dikkat etmelisin, ne kadar insanı iyi olsa da , dengesizi çoktur . Yürüyüşünden bile kıllanıp , sana sataşan tipler olabilir , lütfen bunları göze alarak gel .

Arkadaşlık ve dostluk ilişkileri olarak düşünüyorsan zaten şehir bazında düşünmek saçma , çünkü senin orda takıldığın insanlar senin gibi farklı şehirlerden gelenler olacağı için , yerli halkla eğer sıcakkanlı bir insansan belki esnafla , komşuyla ..vs ilişkin olur ki bunların hepsini de tavsiye ediyorum .

Sanıyorum ki Ankara'ya puanın tutmayacağı için Polatlıyı tercih listene almışsın. Maddi durumun biraz iyiyse ki benim de tavsiye ettiğim seçenek; Ankara'da Ulus civarında bir ev tutarsın . Hızlı trenle hergün gelip gidebilirsin. Yaklaşık Ankara- Polatlı arası 15 dk civarı sürüyor . Öğrenci fiyatı 8 tL . Abonman olursan aylık 150 diye hatırlıyorum .

Şimdilik bu kadar geldi aklıma , sorun varsa pm'den yazarsın , yardımcı olabilirim . Bol şans .

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mech.engr -- 11 Temmuz 2013; 2:15:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lazymotherfuka

Polatlı'da 3-4 ay belki bir kaç yıl kalmış birçok arkadaş bilip-bilmeden yorumlarını sunmuş. Şu an 21 yaşındayım , 18 yılımın geçtiği kendimin de oralı olduğu şehirden kısaca bahsedeyim .

Ben şu an Eskişehir'de okuyorum , taraflı bir gözle sunmadığıma emin olabilirsin yorumlarımı . Bana Eskişehir nasıl dersen , evet arada çok fazla fark var ama sana şu kadar söyleyeyim Polatlının yerli insanı merttir , yardımseverdir . Eğer varsa kıro , barzo dediğiniz tipler yerlisi değildir o şehrin emin olabilirsiniz .

Ev fiyatları da 300'den başlıyor diyen arkadaşlar var . 200 liraya dahi çok rahat geniş, ferah bir ev bulabileceğin bir şehir Polatlı . Hoş öğrenciye kolay kolay ev vermezler ama 200-250 arası rahat bulursun diye düşünüyorum . Ama ilk yıldan da eve çıkmanı tavsiye etmiyorum .

KYK yurdu var , çarşının merkezinde uygun fiyata orda kalabilirsin , en azından cemaat yurtlarından daha iyidir . Arkadaş çevrene çok dikkat etmelisin, ne kadar insanı iyi olsa da , dengesizi çoktur . Yürüyüşünden bile kıllanıp , sana sataşan tipler olabilir , lütfen bunları göze alarak gel .

Arkadaşlık ve dostluk ilişkileri olarak düşünüyorsan zaten şehir bazında düşünmek saçma , çünkü senin orda takıldığın insanlar senin gibi farklı şehirlerden gelenler olacağı için , yerli halkla eğer sıcakkanlı bir insansan belki esnafla , komşuyla ..vs ilişkin olur ki bunların hepsini de tavsiye ediyorum .

Sanıyorum ki Ankara'ya puanın tutmayacağı için Polatlıyı tercih listene almışsın. Maddi durumun biraz iyiyse ki benim de tavsiye ettiğim seçenek; Ankara'da Ulus civarında bir ev tutarsın . Hızlı trenle hergün gelip gidebilirsin. Yaklaşık Ankara- Polatlı arası 15 dk civarı sürüyor . Öğrenci fiyatı 8 tL . Abonman olursan aylık 150 diye hatırlıyorum .

Şimdilik bu kadar geldi aklıma , sorun varsa pm'den yazarsın , yardımcı olabilirim . Bol şans .

edit:imla

çok teşekkür ederim kardeş :) gerçekten güzel bi yorum oldu :) bi sorum olursa mesaj atarım saol

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.