bölgeden ev alan yada yerleşen varsa nasıl durumlar? Bashedildiği kadar kötü mü? insan popülasyonu nasıl? |
Ankara / MAMAK Zirvekent TOKİ hakkında (3. sayfa)

-
-
Bence uzak durun hocam.
Aile ile oturulacak bir mahalle değil. Hapçısı, otçusu, hırsızı, arsızı, kadın ticareti yapanı. Daha yazamadığım bir sürü pisliğin yuvası haline gelmiş bir yer. Bacanak evi sattı , kurtuldu. Yoksa başı belaya girecekti.
Oturan aileler nasıl oturuyor orasını bilemem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar güncel durum nedir? Gerçekten o kadar sıkıntılı mı muhit olarak? Ankara'ya yeni geldim sayılır kira vermektense ev almak istiyorum. Anca buralardan alabiirim krediyle, kiralar çok pahalı.
-
Dikimevi Natoyolu metrosunun ihalesi tamamlandı. Bu bölgenin aşağısındaki avm'ye kadar gelecek metro. Şehire daha da yaklaşacak iyi ki almışım diyorum.
sanırım metro nata vega ya kadar uzanacak.
uzanması da lazım nata vega ışıkların trafiği bitik durumda şu an konutlar çoğalıyor bir kaç seneye hiç çekilmez oranın trafiği. köprülü kavşak felan şart..
-
Evet hocam Nata Vega'ya gelecek. Çevreyolu kavşağı falan da yapılırsa gelişebilir o bölge.
Belki biraz geç yanıt olacak olacak ama TOKİ Zirvekent'in hayatımda oturduğum en kötü yer olduğunu söyleyebilirim. Resmen inzivaya çekilmiş bir rahip gibi yaşarsınız. A-101, ŞOK ve eczane ve bir Halk Ekmek büfesi dışında hiçbir işyeri yok. Kafe, terzi, kahvehane, kasap, manav falan aramayın yani. Market alışverişi dışında her türlü alışıveriniz için şehre inmek zorundasınız.
Aracınız yoksa o da ayrı bir eziyet. Çünkü otobüsler yaklaşık 30 dakikada bir geçiyor ve Kızılay'a inmek ortalama 45 dakika ile 1 saat sürüyor. Yani otobüsü kaçırdığınız anda Kızılay'a ulaşmanız 1.5 saat. Öylesine seyrek bir ulaşım var yani. Mamak dışında bir yerde işiniz varsa ulaşım sizin için büyük bir sorun olacak. Ben kaç defa yolda kaldığımı biliyorum zira otobüsler çok zorlanıyor Zirvekent'in yokuşunu çıkarken.
Ve şöyle söyleyeyim market alışverişi de eğer aracınız yoksa ve yaşınız biraz varsa sıkıntı. Çünkü Zirvekent'in kurulu olduğu arazi son derece eğimli bir arazi. Sürekli yokuş tırmanmak zorunda olduğunuzdan bir süre sonra soluk soluğa kalmanız olası yaya olarak alışveriş yapıyorsanız.
Pazar günleri küçük bir pazar kuruluyor ama tanıdığım çok fazla kişi alışverişini bu pazardan yapmayı tercih etmiyor. Deneyimle sabit ki Mamak'ta kurulan diğer pazarlara göre hem ürünler kötü hem de fiyat yönünden çoğu zaman pahalı. Mamak'ta diğer pazarlardan alışveriş yapan çok kişi var Zirvekent pazarı yerine. Zaten genelde sosyoekonomik durumu iyi olmayan, alım gücü düşük insanların mekanı olduğundan zaten aradığınız çoğu şeyi pazarda bulmanız çok zor. Ankara'nın gelir düzeyi en düşük bölgelerinden birisi. Sürekli olarak megafonla satış yapan pazarlamacılar ya da satıcılar dolaşıyor bölgede. Çünkü dediğim gibi hiçbir şey yok.
Kısacası emekliyseniz ve aracınız varsa tercih edebilirsiniz. Ama arada bir sosyal aktivitem olsun, şöyle bir şehir turu yapayım diyorsanız kesinlikle uzak durulması gereken bir bölge. Sürgün bölgesi gibi benim açımdan, ki ben sosyal aktivitesi çok az olan insanlardan biri olmama rağmen bu kadarı bana bile fazla geldi. Hafta sonu Kızılay'a gidip gelmek için harcadığım zaman bile 3 saati aşıyor. Bina dışında hiçbir şey bulunmayan, her şeyden uzakta bir proje yapmışlar kısacası.
Benim için tek iyi yanı ısınma sistemi. Kışın atletle dolaşıyorum evin içinde. Merkezi kalorifer sistemi var ama pay ölçerli değil. Gece saat 2'de terleyip kalktığımı bilirim yataktan 27 derece oda sıcaklığı yüzünden.
-
İstanbul'dayım ve şu son depremden sonra iyi ki Ankara'dan ev almışım diyorum ben de tam tersine.
Hatta keşke 2+1 de alabilsem aynı bölgeden ve şirket tamamen uzaktan çalışmaya izin verse saniye düşünmem gider yerleşirim. Dağın başı mı evet, şehre uzak mı evet ama en azından silme kayanın üstünde etrafından fay hattı geçmeyen bir yerde.
Ölmez de kalırsak 3-4 sene sonra cami ve pazar tarafındaki 2+1'lerden de almayı düşünüyorum durum elverirse. İstanbul'da deprem sonrası binalardaki daireler 7 milyondan başlıyor. Ankara'nın merkezi keza öyle. 15-20 dakika uzak olsun güvenli olsun artık bu düşüncedeyim.
-
başlarda bhasedilen üniversite ve hastane projelerine ne oldu? 5 sene geçmiş üstünden herhangi resmi bir kaydı var mı? bilen aydınlatabilir mi? bir de mahallelinin hiç de güvenilir tipler olmadığını da çokça kez duydum. bunun hakkında da bilgisi olan paylaşabilir mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X