Şimdi Ara

Ankara LLUMAR Cam Filmi yaptırmak isteyenler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
3
Favori
4.054
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yukarıdaki forum cevap yazmaya kapatılmıştı bilgilendirme yapabilmek için konu başlığı açma durumu hasıl oldu.

bir arkadaşım burada aracına cam filmi yaptırmış bana anlattı ben de fiyat alayım diye geçen aradım iki cep numarası da kapalıydı. zaten sonax, autowax ya da ziebart gibi kurumsal profesyonel yapıda değillermiş, bir oto yıkamacı içinde camekanla ayrılmış bölme imiş burası. başerhan otomotiv levhası yokmuş, google street wiewden baktım gerçekten de yok.

arkadaşa bi tek o fotoğraflardaki akmanlar llumar garanti kartından vermişler, bir de fiş kesmişler ama fişte de başerhan otomotiv yazmıyormuş. biraz araştırdım, bir web siteleri var detaylı bilgiler içermiyor, distribütöre vurgu yapmışlar sadece, detaylı bilgileri bu forum aracılığıyla veriyorlar anladığım kadarıyla.

şu montaj uygunluk belgesi olayları bir netleşse ben de yaptıracam. bugün ekşi sözlükte baktım ankara emniyet film yasak diyormuş, polis ceza yazıyormuş yaptıranlara,o yüzden bekleme kararı aldım. netleşirse montaj uygunluk belgesi durumları
    ya sonaxa yaptırayım diyorum, ya da yenimahalle veya keçiörende uygun fiyata yapan yerler var oralardan güvendiğim bir yere yaptırayım diyorum.

• Basında konuyla ilgili çıkan güncel haberler ve mevzuat ile ilgili linkleri en sona koydum.

Detaylı inceleme ve analizlerim neticesinde yaptırmayın diyorum. Ön sağ ve sol camlara en açığı dahi olsa yaptırmayın. Mesela Llumarda en açık olanın ışık geçirgenliği %64 iken, yönetmelik en az %70 istiyor. Arka camlarda da ışık geçirgenliği en az %20 olması gerekiyor ama film uygulandığında mutlaka aracın sağ ve solunda arka görüş sistemi bulunmalı şartı getirilmiş. Halk ne diyor, yaptırayım parasını vereyim başka teferruatla uğraşmayayım, mevcut düzenlemede ise ruhsata işletme prosedürü sıkıntılı görünüyor, bu durumda aracımda film yoksa yaptırmam, yaptırmışsam uygulamaya yakalanana kadar kullanırım.

Detaylı analize başlayalım:

Yönetmelik madde 14 "cam filmi ile ilgili uygulama Ek VI ve Ek XV’teki hükümlere uygun olmak zorundadır." diyor.

Montajla ilgili Ek VI "2.3- Bu ekteki belirtilen işlemler sonrasında aracın Karayolları Trafik Yönetmeliğinde belirtilen (Ek ibare:RG-24/6/2017- 30106) tadilat tespit muayenesine gerek bulunmamaktadır. Ancak, Karayolları Trafik Kanununun 32 nci maddesi uygulanır." diyor.

"Karayolları Trafik Kanunu Madde 32 – Araçlar üzerinde yönetmelikte belirtilen şekillerde yapılacak her türlü değişikliğin ve adres değişikliklerinin işleten tarafından otuz gün içinde tescili yapan kuruluşa bildirilmesi zorunludur.
    (Değişik : 21/5/1997 - 4262/4 md.) Bu madde hükmüne uymayanlar 1 800 000 lira para cezası ile cezalandırılırlar.
    Üzerinde teknik değişiklik yapılan araçlar, değişikliğin şartlara uygun olarak yapıldığı belgelenip bu durum ilgili tescil bürosunda tescil edilinceye ve tescil belgesine işleten tarafından yazdırılıncaya kadar trafikten men edilir."
    Araç üzerinde yapılan teknik değişikliği 30 gün içinde tescil yapan kuruluşa bildirmemek," para cezası ve trafikten men. dolayısıyla anında sökmek zorundasın.

Cam filmi teknik özellikleri ile ilgili Ek XV "1.10- Araç sürücüsünün 180o ön görüş alanı içerisinde sağ ve solunda kalan yan emniyet camlarına uygulanan cam filmi ile birlikte ışık geçirgenliği en az % 70 olmalıdır. 1.11- Araç sürücüsünün arka görüş alanı içerisinde kalan emniyet camlarında uygulanacak cam filmlerinin ışık geçirgenliği en az % 20 olmalı ve film uygulandığında mutlaka aracın sağ ve solunda arka görüş sistemi bulunmalıdır." diyor.

Montajı yapan firma tarafından Ek V/E’deki belge düzenlenir diyor. Belgenin adı "Seri montaj uygunluk raporu"
    Seri montaj uygunluk raporu

Cam filmi sökmek, özellikle arka cam rezistansını bozmadan filmi sökmek için aşağıdaki videoyu izleyin.

Ahmet ERGİNERyoutube
    Araç Arka Cam Filmi Sökülmesi
    https://www.youtube.com/watch?v=N-A3cZUEDdw

ilk sıktığı camsil ikincisindeki çözeltide ise 1/3 amonyak , 2/3 su var. güneşte yarım saat bırakıyorsun ve filim kopuyormuş.

BASINDA ÇIKAN HABERLER VE MEVZUAT

Yeni cam filmi yasası nasıl sorunlar çıkartabilir?

Sekiz Silindir
    Yeni cam filmi yasası nasıl sorunlar çıkartabilir? - Sekiz Silindir
    http://www.sekizsilindir.com/2017/04/cam-filmi-uygunluk-onay-belgesi.html

Araçlarda Cam Filmi Yasağı Bugün Resmen Kalktı, İşte Şartlar!

https://www.haberler.com/araclarda-cam-filmi-yasagi-bugun-resmen-kalkti-9552669-haberi/

ve son olarak 24 Haziran 2017 tarihinde yapılan değişikliğin işlenmiş hali ile yönetmelik.

ARAÇLARIN İMAL, TADİL VE MONTAJI HAKKINDA YÖNETMELİK

bu yönetmeliğe işlenmiş olan ve Resmi Gazetede 24 Haziran 2017 tarihinde yayımlanan son düzenlemeler de burada.

Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passenger23A -- 29 Temmuz 2017; 11:47:53 >

• Sağolsun EMR Garage benim kafama takılan soruları ve yanlış bildiğim hususları cevapladı. Anladığım kadarıyla ruhsata işleme hususu olmayacak ama bir uygunluk belgesi ruhsatın yanında bulundurulması gerekecek. Bu durumda EMR Garage bana güven verdi, ATC50 serisi ellerinde mevcutsa yaptırılabilir. Ancak uygunluk belgesi henüz fiilen verilmeye başlanmadığı için birkaç ay daha beklemekte fayda var. Film yaptırmadan önce montajı yapan yerle iletişime geçip belge hususunu konuşun, uygunluk belgesi veriyorlarsa yaptırın derim.

EMR Garage ile 2 soru 2 cevap aşağıdaki linkte, okuyup bilgi edinebilirsiniz.

EMR Garage detaylı cevaplar, bağlı mesajları da okuyunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passenger23A -- 9 Temmuz 2017; 23:17:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: passenger23A

Sağolsun EMR Garage benim kafama takılan soruları ve yanlış bildiğim hususları cevapladı. Anladığım kadarıyla ruhsata işleme hususu olmayacak ama bir uygunluk belgesi ruhsatın yanında bulundurulması gerekecek. Bu durumda EMR Garage bana güven verdi, ATC50 serisi ellerinde mevcutsa yaptırılabilir. Ancak uygunluk belgesi henüz fiilen verilmeye başlanmadığı için birkaç ay daha beklemekte fayda var. Film yaptırmadan önce montajı yapan yerle iletişime geçip belge hususunu konuşun, uygunluk belgesi veriyorlarsa yaptırın derim.

EMR Garage ile 2 soru 2 cevap aşağıdaki linkte, okuyup bilgi edinebilirsiniz.

EMR Garage detaylı cevaplar, bağlı mesajları da okuyunuz.

bende farklı firmalar ile yaptığım telefon görüşmelerinden bu kanıya ulaştım eylül gibi diyorlar bende beklemeye aldım bu işi...

• passenger23A kullanıcısına yanıt
    21/10/2017 tarihli düzenleme resmi gazetede yayımlanarak cam filmi yasağı getirildi. cezası bazı haber sitelerinde 427 tl olarak belirtilse de, yaptığım araştırma sonucu 2918 sayılı trafik kanunu'nun 30/1-b fıkrasına göre 2017 trafik idari ceza rehberinde ilgili maddeye uygulanacak idari para cezasının 206tl olduğunu tespit ettim. 15 gün içinde ödenmesi halinde %25 indirimle 154,50tl olarak ödemek yapmak mümkün.

Ayrıca cam filmi yasağının kaldırılması ile ilgili imza kampanyasına katılmak isteyenler aşağıdaki linkten destek verebilirler.

Merhaba,
    Az önce "Cam filmi lüks değil bir ihtiyaçtır!" kampanyasını imzaladım ve önemli olduğunu düşünüyorum. Lütfen, sen de imzalar mısın?
    Link burada:https://www.change.org/p/cam-filmi-lüks-değil-bir-ihtiyaçtır?utm_medium=email&utm_source=petition_signer_receipt&utm_campaign=triggered&share_context=signature_receipt&recruiter=822448360
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Luther King -- 28 Ekim 2017; 22:4:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.