< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Ankara Hukuk mu İstanbul Hukuk mu? (3. sayfa)
-
-
-
-
Merhabalar,quote:
Orijinalden alıntı: Guest-9162BF8FE
öncelikle paylaşımınız için çok teşekkür ederim.
Konuda yer alan önceki paylaşımlarınızdan tahmin ettiğim kadarıyla, Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezunusunuz değil mi hocam?
Mevcut durumda çalışma hayatı içerisindeyim, bu sebeple hem hukuk fakültesi hem de çalışma hayatını birlikte idare etmek zorundayım.
Fakültelerin öğrenci duyuruları kısmından gördüğüm kadarıyla, Ankara Hukuk Fakültesi yoğun bir sınav takvimi ile 8-9 gün içinde vize/final dönemlerini tamamlıyor.
İstanbul hukuk ise yaklaşık 20 - 21 güne yayın bir zaman içinde daha geniş/aralıklı bir sınav takvimine sahip gözüküyor vize/final dönemine dair.
Hem sınavların “gereksiz zorlayıcı” olmadığı hem de sınav takviminin derli toplu olduğu göz önüne alındığında, Ankara Hukuk bana daha uygun gözüküyor gibi hocam.
Siz benim gibi çalışmak zorunda ve sınavlara işten arta kalan zamanda çalışabilecek olan bir öğrenci olsanız, hangi fakülteyi tercih edersiniz hocam?
Çok teşekkür ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Şayet her 2 okul arasinda kaldiysaniz tabii ki Ankara hukuk hocam. Çok daha kolay iühfye kiyasla. Öğrenciler arasinda hiç azimsanmayacak kadar memur vardi zaten
-
İnşallah adım adım Ankara Hukuk’lu oluyorum galiba yardımlarınızla :)
Hocam peki sınav takvimi online olmadığı dönemde de, yani yüz yüze eğitim sürecinde de böyle yoğun ve kısa bir takvim içerisinde mi yapılıyordu? Önümüzdeki akademik yıl eğitim ve sınavlar yüz yüze olacaktır.
Sınav döneminin uzun olmaması, iş yerinden yıllık izin alabilmem için önemli de o sebeple sormak zorundayım..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Memur / öğrenciler var ise derslere devam zorunluluğu yoktur diye düşünüyorum hocam, haksız mıyım ? :)
2 - 2.5 hafta oluyor hocam sinavlar. Yani 1 haziranda ilk sinav ise 17 18 haziran gibi son sinavlar olur. Her 2 okulda da devam zorunluluğu yok
-
hiçbiri hocam. ingilizce hazırlığı olan bir hukuk fakültesi veya ingilizce iibf bölümleri daha yararlı olur kanaatindeyim. herkesin kendi hayalidir ama istanbul hukukta 900 kişi aynı amfide, ankara hukukta 600 kişiyle okuyacaksın. ikisindede hocalarla iletişime girmen çok zor olacak. hukukta merak ettiğin soruları, davaları ve güncel bilgileri muhtemelen soramayacaksın. dersleri ağır ve ingilizce eğitimleri olmadığından ötürü LLM yapma planın olmasada dünyadaki hukuk alanındaki gelişmelerden, avrupa insan hakları mahkemesi kararlarından uzak kalmak bence günümüz dünyasında muhtemel işsizlik gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İühf yazın. Ankara hukuk boş yer. Sınav sorularına bakın anlarsınız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sınav sorularına bakıp karar verilecekse o zaman en iyisi Marmara Hukuk olmaz mı hocam ? Yanlış anlamayın, sadece bir soru…
ankara hem şehir hem üni olarak daha kolay
-
istanbul hukukda okuyanların ilk seneler ortalaması baya baya düşük oluyor. hocalar acayip zor soruyorlarmış. bir arkadaşım neredeyse tüm derslerden büte giriyor şu an. ankara hukuk'u sorduğumdaysa bizden daha basit genel olarak demişti. çoktan seçmeli falan soruyorlarmış ankara hukuk'ta. arkadaşımın mentali berbat durumdaydı. umarım düzeltir. ama ben istanbul hukuk'u sebepsiz çok daha iyi prestijli bir yer olarak görüyorum.
gel gelelim, okul, imkanlar şu bu her şeyiyle bok gibi okul ve bölüm ikilisi. ikinci öğretimle beraber bilmem kaç yüz öğrenci var. ama bu hala en iyi devlet ünilerinden biri olduğu gerçeğini değiştirmez.
-
İkisinde de okunmamalı bence en ufak şüphe varsa hukukla alakalı.
-
Bu ikisi marmara, gazi ve deü'den niye iyi mesela sadece öğrenci profili olarak mı ? Mezun olunca veya olmadan stajlarda iş bulurken diplomanın etkisi oluyor mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mezun ağını iyi kullanırsan oluyor öbür türlü bilkent koç gs dışı olmaz diplomanın etkisi
-
anladım hocam teşekkürler
-
Net istanbul hukuk. ankara hukuktan konuştuklarım bölümü keşke istanbulda okusaydım diyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X