Şimdi Ara

ankara'da trafik sağdan akar ?!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
2
Favori
7.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ankara'da yoğun trafikte araçların seyri şu şekilde. örnek olarak 3 etaptan oluşan kazım karabekir caddesini veriyorum. yol 3 gidiş şeklindedir.

eğer köprü girişi yolun en solundaysa;

-araçlar sol ve orta şeritlerden çıkıp en sağ şeride geçiyorlar.
    -bu çıkış esnasında trafik felç!
    -hepsi sağ şeritten hızlı bir şekilde ilerliyor
    -sol şerittekiler vitesi boşa alıp bekliyor
    -orta şerit nispeten ilerliyor
    -arkanızdan çıkıp en sağ şeride geçen araçlar. 3km ilerde tekrar orta şeritten köprü girişine girmeye çalışıyorlar.
    -trafik 4km'de iki noktada kilitleniyor
    -trafik hep bu şekilde akıyor. yani akmıyor.

bugün mesela gençlik caddesinde bir servis otobüsü aynısını yaptı. bekleyeceği 30-40 saniye. sağ şeritten sol çıktı. o şeridi felç edip 500m sonra tekrar sağ şeride girdi ve ordan sağdaki sapağa döndü.

yani 500m mesafeyi 3-4 arabanın önüne geçmek için trafiği perişan etti. düşünün şimdi bütün araçlar böyle yapıyor.

benim merak ettiğim bu çünkü ankara'ya özgü efsaneleşmiş rezillik bir tek ankara'da mı var. istanbul'da trafik nasıl ilerliyor. bunun engellenmesi için herhangi bir trafik çözümü olamaz mı. araç sürmek kabusa dönüşüyor

• çankaya dada sağ şerit hızlı akıyor
  • Ben İstanbulda daha rahat araç kullanıyorum diyorum bana inanmıyor,hadi canım diyolar...
  • Ankara kelimesini duyunca hep Dağ adamları Haddini bilmeyen insan topluluğu gelmiştir aklıma.Trafikte kendini oturtmuş anlaşılan gerçek ankaralı olanlara üzüldüm izmir gibi karman çorman insanlarla dolup taşıcak.
  • Büyük bir çoğunluk altındaki araca ya da trafiğin akışına bakmadan sol şeritten gitmeye çalışıyor.

Sağ şeritte gitmesi gerekenler de orta şeritten gidiyor.

Ve böylece sağ şerit boş kalıyor. :)
  • Dediğiniz gibi sağ şerit daha hızlı akıyor. Konya yolu oldum olası tıkalıdır :/

Servis ve dolmuşcuların %98 i şerit ihlali için ellerinden gelen herşeyi yaparlar. Geçeceği 3-4 araba ama onların umurunda değil. Onların yaptığı hareketi onlara yapınca kızarlar

Kızılayda dönmek için sağa giriyorsun trafik iptal :s Neden ? Taksici beyler sağ şeriti tapulamışlar Korna çalarsın oralı olmaz.

İstanbul, İzmir ve İzmit te dikkatimi çeken bir şey vardı. Mesela 3 şeritli yol. Sol dönecekler tek şerit halinde sol şerit te uzunca bir kuruk oluşturuyorlar. Canım Ankaram da ise sola dönecek adam orta şeritten gider sola döneceği yerde zınk diye ortada durur ki çoğu zaman sinyal bile verme ihtiyacı duymaz o kadar kuyruk bekleyenin hakkına tecavüz eder üstüne arkadan yediği güzel! sözleride bir güzel hazmeder.

İstanbul, İzmir ve İzmit te bu şekilde ki kuyrukta bekleyen saygılı şoförleri kutluyorum gerçekten.

• inönü caddesinde, askeriyeye dönüş için solda bir cep vardır. geçenlerde o cebe girdim ışığı bekliyorum. arkama bir kadın yanaştı. korna çalıp duruyor. yahu kadın cepteyim. girmiş oraya trafiğin aktı şeride de geçemiyor. arkadan bana küfredip duruyor. ben de önden ona küfrediyorum. sonra zorla sağa manevra yapıp çıktı gitti öveçler yönüne doğru.

böyle bir magandalık olmaz. cebe giren adama gitmiyorsun diye korna çalınır mı. evet ankara'dayız ve burada yapılır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ankaraya gelecek arkadaşlar...

Dikkat etsinler..........
  • Unutmadan Bizim trafikte kavşağa girmeden U çekebileceğiniz yerler var haberiniz olsun. İstanbul veya İzmirde görmedim ben.
  • Hep ankaralılara kızıyorsunuzda birde şu var ankaranın şehir içi ulaşımı rezil durumda.yollar otobana döndü.haberlerde duymuşsunuzdur duraklara dalan otobüs ve dolmuşları.her yerde girişleri belli olmayan abuk subuk köprüler ve 200 metrede bir ana yola çıkışlar.ben 35 yaşındayım 14 yıldır araç kullanırım ankarada ben bile bocalıyorum.
  • Aklımın ermediği tek köprü Akköprü (etbalık ) kavşağı, köprüye sağ şeritten giriyorsun. :s Ve bu yol Samsundan gelip Konya istikametine giden en işlek yollardan birisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prokizya

Aklımın ermediği tek köprü Akköprü (etbalık ) kavşağı, köprüye sağ şeritten giriyorsun. :s Ve bu yol Samsundan gelip Konya istikametine giden en işlek yollardan birisi.

Orası zaten mühendislik harikası.yapanı ve o işe olur vereni al yanal bal dudak güzelce öpmek lazım :)
  • Memlekete gidip gelirken Ankara'dan geçiyorum. Çevre yolunu kullanmıyorum genelde. Çocukla hanım biraz nefes alsınlar, birşeyler de atıştıralım diye AVM lerden birine uğramak için merkezden geçiyorum. Çok garip bir trafiği var. En ufak yağmurda bir sürü kaza oluyor.
    Ayrıca ilk zamanlar çıkışları bulmakta zorlanıyordum. Eskişehir yazısı hiç görmeden uzun süre gidiyorsunuz ,sonra aniden görüp kendinizi o dönüşe atıyorsunuz. Aynı şey Samsun çıkışında da var. Yerlisi benim bu yazdığımı yadırgayabilir.Ama tamamen yabancı olan benim için bir sıkıntı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -IceMan-

quote:

Aklımın ermediği tek köprü Akköprü (etbalık ) kavşağı, köprüye sağ şeritten giriyorsun. :s Ve bu yol Samsundan gelip Konya istikametine giden en işlek yollardan birisi.

Orası zaten mühendislik harikası.yapanı ve o işe olur vereni al yanal bal dudak güzelce öpmek lazım :)

sizin mühendislik harikasını görmemişsiniz. samsun yolunda, samsun istikametinden ankara yönüne geçmek için bir u dönüşü var. dillere destan diyebilirim. o yolu görüp de gerilmeyen yok. üstün bir zekanın eseri

• quote:

quote:

Hayır ne mantıkla nasıl yaptılar çözemiyorum cidden.

@bende345, bizim için sıkıntı yok belki dikkat etmiyoruz ondan ama dikkat edeyim buna. Sanırım dediğiniz yer AŞTİ (şehirlerarası terminali) geçer geçmez "Eskişehir" levhasının olması :S

• ya iyice abarttınız haaaa,görende tüm Türkiyede herkes nizami araç kullanıyor sadece ankaradakiler kötü kullanıyor zanneder...

hiçde öyle dediğiniz gibi bir trafik yok abartmayın,hergün mesai saatleri dahil trafikteyim öyle büyük bir kuralsızlık yok,2-3 yerde trafik sıkışıklığı oluyor diye sanki ankaranın heryeri böyleymiş gibi konuşuyorsunuz,

1.her zaman tıkanmış trafikte sağ şeridin daha hızlı akması normal çünkü abartarak anlattığınız yerlerin devamında sağdan köprü çıkışı veya başka bir yola geçiş var,örneğin kazım karabekir dediğiniz yolun iki ucunda ister akköprü-etlik ister tersi istikamete gidin yolun sonundan örneğin istanbul yoluna veya samsun yoluna çıkış var, aynı şekilde konya yolunda yokmu,akköprü kavşağında sağdan gidince köprü üstünden dümdüz gidiyorsun solda yol ayrımı yokmu? şimdi sağdan devamlı bu yollara araç çıkışı olursa sağ şeridin akışının hızlı olması normaldir azcık düşünün yaaa

2. kavşak olan yerlerde sola dönüşte kavşak dolunca sol şerit tıkanıyor sağdan düz gidecekler kaçıyor böylece sağ şerit akıcı oluyor ve üzgünüm düzgün sinyalizasyon yapılmayan tüm dünya ülkelerinde bu böyle şimdi istanbulda böyle olmuyormu izmirde olmuyormu ...

3.trafik sıkışıklığı ankarada 5-6 yerde lokal olarak ve lokal mesai saatlerinde oluyor(k.ören belediye önü hariç) yanlış konuşuyorsunuz,ankarada kim ankaranın bir ucundan diğer ucuna mesai saatlerinde 1,5 saatten fazla sürede kendi aracıyla gidiyor ,istanbulda sırf köprüyü geçmek 1- 2 saat

4.ankaraya laf edenler istanbulda milletin manyak gibi araba kullanıp devamlı e5 veya tem de yan yoldan akıp gittiklerini bilmiyor galiba ora sağ olmuyormu?

bu gibi ufak sorunların çözümlerinde aslında çok basit ama nedense çözmüyorlar
    yani canınız sıkılıp ayda bir ankarada trafik şöyle böyle diye konu açıyorsunuz, son kameralı sistemlerden sonra trafik iyice düzeldi ankaraya haksızlık yapmayın,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenxoca -- 27 Eylül 2011; 11:30:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

quote:

quote:

sizin mühendislik harikasını görmemişsiniz. samsun yolunda, samsun istikametinden ankara yönüne geçmek için bir u dönüşü var. dillere destan diyebilirim. o yolu görüp de gerilmeyen yok. üstün bir zekanın eseri

Orayı unutmuşum.geçen fatih köprüsü kapalı idi.samsun yoluna vermişledi.keçiörene dönmek için mecburen o dönüşe girdim yarım saatte zor çıktım.bu köprüler kavşaklar ankara trafiğini heder etti.

• Her köprülü kavşak (ışıksız direk geçişler) bir sonraki kavşağı sıkıştırmaya mecbur. Eyvallah iyi olsun diye yapılıyor belki ama kısa mesafede ki keskin U dönüşleri çok tehlikeli. Özellikle Ankara trafiği ve o U dönüşün iç yapısını bilmeyenler için tehlikeli.

@guvenxoca, sola dönecekleri sol şertte kuyruk oluşturmaları doğal ama orta şeritte o kadar arabayı geçip sinyal vermeden sola dönecem diye önümde frene basan transporter kullanıcısına birşey diyemiyorum. Yer: Hasköy Fruko fabrikasının orada ki kavşak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

ankara'ya laf edenlerin hepsi ankaralı. biz şikayetçiyiz yani. böyle araç sürülmez. sol şeritten 2km ileriden köprüye girecek araç. sağ şeride geçip, 3km sonra ordan tekrar sol şeride geçmez. geçmemeli.

aynı şekilde sağa yeşil lambası yanan yolda, sağ şeride giren araç sağa dönmeli. ama ne yapıyor adamlar. 3 arabanın önüne geçeyim diye sağdaki yolu tıkıyorlar. sağa dönecekler yeşil yanmasına rağmen öndeki arabayı bekliyorlar. bu insanları savunmaya gerek yok. ankarayı seviyoruz ama ankara fanatizmine gerek yok.

ankaralı sürücüler bencil ve kötü niyetli. birbirine saygısı yok. sapaktan çıkacaksın yol bile vermiyorlar. dakikalarca bekliyorsun. bu tip insanların içinde araç kullanıyoruz.

• dolmuşçular, servisçiler ve taksiler katlediyor Ankara trafiğini... Kırmızı ışıkta geçmekte son derece normaldir Ankara'da :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.