Şimdi Ara

Ankara'da Klima Gazı Arayanlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
6
Favori
23.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Koku geliyor diye peteklere çeşitli sprey sıkan sözde servislere 2020 itibariyle 150/200 lira boşa para ödemeyin arkadaşlar 650 lira masraf çıkarttılar tam vaz geçtim eve dönecektim taksici bir arkadaş yönlendirdi çok komik geldi ama 70 liraya tüm temizlik ve gaz dolumu yaptırdım ne bir koku ne az gelme sorunu kalmadı. adresi net bilmiyorum ama telefonunu aldım lazım olursa tavsiye de ederim. OsmanHan usta: +905456168890
  • Şaşmaz ya da Başkent sanayi civarlarında bilinen bir yer var mıdır? Güncel fiyatlar nedir? Gazın markası da önemliymiş, rasgele gitmek istemiyorum.


    Güncelleme: Şaşmazda sadece klima tamiri ve bakımı yapan bir yeri aradım. Piyasanın tamamı çin malı gaz kullanıyor dedi. Kime güveneceğimi bilemedim valla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oznk40 -- 29 Temmuz 2020; 10:6:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oznk40

    Şaşmaz ya da Başkent sanayi civarlarında bilinen bir yer var mıdır? Güncel fiyatlar nedir? Gazın markası da önemliymiş, rasgele gitmek istemiyorum.


    Güncelleme: Şaşmazda sadece klima tamiri ve bakımı yapan bir yeri aradım. Piyasanın tamamı çin malı gaz kullanıyor dedi. Kime güveneceğimi bilemedim valla.
    Herkese merhabalar Ankarada tavsiye edeceğiniz bir klimacı varsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara'da 1.5dci motor Nissan ve Renault'dan anlayan bir usta arıyorum. Acil durum. Klimada kaçak var çözülmesi lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GÜNCELDİR.


    2021 YILI İTİBARİYLA YENİ KAMPANYAMIZ SADECE FORUM DONANIM HABERDEN ALDIĞINIZI SÖYLEMENİZ YETERLİ.


    KLİMA GAZI + KLİMA YAĞI + KLİMA SİSTEM TEMİZLİĞİ 90 TL


    ALMAN KLİMA GAZI


    LÜTFEN RANDEVU İÇİN 0530 301 54 31


    ADRES: Yeni Başkent Sanayi Sitesi 1808.cad no:33 batıkent şaşmaz ankara

    www.salihotoservis.com Salih Oto Servis Klima Bakım onarım hizmetleri




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salihusta06 -- 20 Nisan 2021; 16:31:34 >
  • salihusta06 kullanıcısına yanıt
    Gazın markası nedir hocam?
  • Alman klima gazı Dupont yazılmış daha önce. Bir kere Almanların klima gazı üretimi yok. İkincisi Amerikan firması olan Dupont, klima gazından çıktı ve alt firma olarak Chemours kurdu ve piyasadaki en pahalı gaz budur. Ancak piyasada sahte Dupont gazları çokça satılıyor ve içerisindeki gaz r134a mı r12 mi yoksa r141b mi Allah bilir. Usta Dupont şöyle iyi böyle iyi falan derse de inanmayın. Kısa süre sonra klima tesisatınız hatta klima kompresörünü elinize alırsınız.

    Oto Pratik Dolapdere şubesine gitmiştim adamlar r22 gazı basıyorlardı. O da sahte Dupont tu mesela.

    Özetle aracınızdaki gaz r134a ise C-Gas bastırın. Cantaş Soğutmanın gazı. Tüm otomotiv ve beyaz eşya firmalarının soğutucu gaz tedarikçisi olan firma. Eğer aracınızdaki gaz r1234yf ise mecburen Honeywell veya Chemours olmak zorunda. Fiyatı da oldukça pahalı. (1000TL civarıdır diye tahmin ediyorum.) Eğer YF aracınıza 100-200tl civarı fiyat verirlerse içine r134a basacaklardır hemen kaçın oradan.





  • 90 tlye orjinal dupont r134a mı?   hayırlı işler

  • şubart kedisi kullanıcısına yanıt

    İlk satırlar ok. ama aşağı geldikçe biraz reklam yapılmış :)

    Gazlarda çakma bile olsa tüm üretimler banko Çinden gelir. çin işi deyip herkes kalitesiz vs der. ancak ne kadar para verirseniz o kadar kaliteli ürünler almanızda mümkün.

    neyse konuya geleyim. Çinde gaz işinde böyle çakma yapan yok. 2-3 farklı fabrika var onlarda devlet kontrolünde. Bu yüzden de gazların kimyasıyla oynanamaz. mümkünatı yok. Yapan olur mu olabilir.


    Bu arada Cantaş %100 burada üretmiyor. Çinde üretilmiş gazı tankerle alıp burada dolduruyor.


    he burada oynanır mı? yiyen arkadaşlar var ise oynarlar ama sonu ölümle sonuçlanabilir. 1-2 sene önce izmir 1.sanayide klima gazı patlamasından bir kişi vefat etti. onunda vefatı gazın kimyasından değil ateşle açık gazı çakmakla kontrol etmesiydi.


    araçların içinde r1234yf çıksa bile r134a basılabilir. hiçbir şekilde de klima tesisatınızı elinize almazsınız :)

    r1234yf saflık açısından ve çevresel faktörlerden dolayı üretilmiş olup servislerin tercihine bağlı kılınmıştı. ancak son zamanlarda honeywell marka ile anlaşıldığı için servislerde sadece r1234yf gaz bu şekilde satılır ve araçlara basılır. ve 2018 gibi çıkan araçlarda yf basarlar. eski araçlarda ise isterseniz yf basın :) problem yok yani.


    c-gas d-gas bunların saflıkları hemen hemen aynı. A-gas diyin mesela bir farklılığı yok yani .Bunlar sadece marka.onuda siz,servis dahil kimse farkını anlayamaz :) %1 lik bile fark yok.


    bu arada güncel gaz basma rakamları 200tl ve üzerinde.r-134a için geçerlidir. yf için bilgim yok ama servislerde basıldığı için fiyatlar 4-5 kat fazladır. (fiyatları pahalı olduğu için sanayi esnafi fp olarak görüyor)

    bir çok şehirde fiyatlar çoktan değişti. ancak fiyat değişmeyenlerde ya ellerinde malzeme var. ya da son malzemelerini eski fiyatlardan aldı..





  • gladiator947 kullanıcısına yanıt
    Gazların tamamı Çinde üretilmiyor. Amerika ve son dönemde Hindistan üretimleri artmış durumda. Ayrıca Çinde 2-3 firma yok, ana üretici olarak büyük çapta en az 10 -15 firma var. Dolum ve karışım yapanın sayısı belli değil.
    Gazların saflık oranları benzer seviyede olabilir ancak piyasa da sahte ve düşük saflıkta hatta kutuda
    yazandan farklı ürün olan gazlar mevcut.
    Son tarafta cantaş reklamı yapılmış. Dediğiniz gibi sadece dolum yapmıyorlar. Farklı gazları belli oranda karışım yaparak yeni ürün yapıyorlar dolayısıyla Türk malı olarak satıyorlar. Bildiğim kadarıyla ABD’nin antidamping uyguladığı Çin ürünlerine karşı vergi avantajı sağlıyor.
    Soğutma piyasasında maalesef işi bilmeyen çok insan var. Dikkatli olmak gerekiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gladiator947 kullanıcısına yanıt

    hocam gazlarda çakma olayı tahmin ettiğinizden çok daha fazla var.Hele Çinde bu işi yapan yok demişsiniz ama bu işi yapmak için Çinden dolapdereye eleman gönderen firma var :) Gazların kimyasıyla çokta güzel oynanır, ruhunuz duymaz.

    Gazların saflık oranları benzer olsa da küçük gibi gözüken farklar büyük farklar oluşturuyor.Örneğin 134a gazı 95%saflık ile şişirme ajanı olarak kullanabilirsiniz.99.9% saflıkta klimada kullanırsınız ancak tıbbi kullanım için saflığın 99,98 % civarında olması gerek ki bu da fiyatı çok arttırıyor.

    Cantaş'ın reklamı gibi olmuş biraz o konuda haklısınız ancak diğer firmalardan en büyük farklarından birisi kendi laboratuvarlarının olması. Yani diğer firmalar çinli firmanın analizine güvenmek zorundayken, Cantaş gelen ürünü kendisi de test edip, sonuçta sıkıntı yoksa satışa sunuyor.Bence çok önemli bir artı.

  • pakimeno kullanıcısına yanıt

    Bazı Çinli firmalar Dubai de üretim-karışım yapıyor-yapacaklar diye duydum. AHF Çinden Dubaiye taşıyıp orada üretim yapmak bence mantıklı değil.Bekleyip göreceğiz.

  • şubart kedisi kullanıcısına yanıt

    dubai üretim olabilir. çünkü türkiyeye 10.000 konteyner gaz gelirken dubaide bu rakam 5-6 katı falandır. adetleri örnek olarak verdim :)


    dubai bide bizden ucuza gaz alıyordur haliyle. maliyetler düşebilir. ithalat dubaiye dönebilir mesela.

  • pakimeno kullanıcısına yanıt

    dünyadaki gazlar olarak algılanmış olabilir reis. türkiyeye gelen gazların %90 ı çin :)


    ana üretici dediğiniz ise devlet gözetimi altında 2-3 firma var. 10-15 tane görmedim gittiğimde.

    saflık olarak oynayaiblirler tabiki ancak %99.8 gelirken %99.5 gelse anlaşılmaz demiştim :D


    işi bilmeyen evet maalesef. o da niye bu ülkede herkes her işi yapabiliyor. serbestinde serbest piyasası.

    sanayide ustalar araçtaki gazı çekip aynı gazı tekrar verip 200tl alabiliyorlar. o yüzden her yerde gaz basılmaması lazım.

    gözününz tutmadıysa da yaptırmayın derim. içinize sinmeyen bir iş olunca illa o iş içinden başka şeyler çıkıyor

  • gladiator947 kullanıcısına yanıt

    Dubai deki maliyetlerin bizden az olacağını sanmıyorum.Bizde işçilik bedavaya indi sayılır. Ancak hem coğrafi yakınlık, hem vergisiz olması nedeniyle Dubai yi bize tercih ediyorlar. Ee tabi siyasi istikrarsızlık ve bölge ülkeleriyle didişiyor olmamız dolayısıyla kimse bizimle işbirliği yapmak istemiyor haliyle. Orada eeey Suud kralı sen kimsin lafları buradaki gibi alkışlanmıyor maalesef.

  • gladiator947 kullanıcısına yanıt
    Türkiye değil aslında tüm dünyada oran 90% olabilir. Florospar en çok Çinde olduğu için neredeyse tüm üretim Çinde. Ben de gittiğimde kuzeyden güneye doğru epey bir fabrika geziyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • salihusta06 kullanıcısına yanıt

    Güncel fiyat var mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.