Şimdi Ara

Ankara'da klasik(düz, karbüratörlü) sistem OMVL taktırıp ustasından memnun olan var mı? (Ayar lazım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabamın üzerinde daha önce takılmış OMVL mikserli sistem var. Ayar berbat. Bant filan yapıştırmadan adam gibi ayar yapacak usta lazım. Bilen, gören var mı böyle bir varlığı? OMVL takmayan ustalar da yapabilecekse ayarı, o da kabulüm. Regülatör tuhaf biraz, elektronik miymiş neymiş, kendim kurcalamak istemedim. Bunun ayar talimatı filan varsa bir yerlerde o da çok makbule geçer, kendim ayarlarım.

• Tahmin ettiğim gibi yokmuş.
  • Merhaba

benim eski aracımda OMVL vaedı ve ayarını ben yapardım. ayar basit aslında. regülatörün yan tarafında 2 tane prinç vida var. biri küçük biri biraz büyük va altında yay var. araba çalışırken ve motor sıcak iken küçük vidayı sağa doğru sonuna kadar sık yalnız sıkmadan önce yerini işaretle bir terslik durumunda tekrar eski haline geirebilesin. sonuna kadar sıktıktan sonra yaklaşık yarım tur geri aç ve bu şekilde bırak. bu vida deposan gelen sıvı lpgenin akış miktarını ayarlar. daha sonra büyük olan va altında yay olan vidayı 10 luk açık ağız ile rahat edersin sağa doğru sık. bu vida genellikle çok açık olur ve lpg çok fazla gider ve araç boğulur. araba stop edecek gibi olur. yavaş yavaş bu vidayı ters tarafa doğru aç ve arabanın sesini dinle motor en rahat açalışmaya başladığı anda vidayı bırak. yanlız hareketler çok yavaş ve milimetrik olmalı. daha sonra hortum üzerindeki ayar vidasını motor gaz vererek sağa doğru sık. gazı sabit ver ve sakın arttrırıp azaltma. hatta bir kişi içerden 3000 devire kadar gaz verirse iyi olur.
    bu vidayı sıkınca araç yine stop edecek gibi olur. bu duruma gelince vidayı ters yönde yavaşça aç ve aracın sesi en çok çıktığı noktada vidayı çok hafif daha sık ve bırak. yol testine çık eğer araç çekmez ise regülatörün üstündeki büyük vidayı çok hafif aç ve tekrar dene bu şekilde uygun ayarı bulursun. arabada bant falan varsa bu işlemlere başlamadan sök at. ben böyle yaparak her zaman ustaya gitmeden kendi ayarımı kendim yaptım. dikkat et boşta uzun süre çok gaz verip motoru çok zorlama. kısa süre 6000-7000 devirlere getir ama uzun sürmesin. OMVL çok kaliteli ve tüketimde dünya rekoruna sahip bir markadır.

kolay gelsin

• Teşekkürler.
    İngilizce LPG forumlarında da ayarın nasıl yapılacağı anlatılmış. (lpgforum.co.uk) O forumdaki elemanların çoğu bizde bu işten para kazanan sözde ustalardan daha çok şey biliyor. Mesajı yazdıktan sonra OMVL ustasına gittim(İlsay, Başkent oto san.). Adam on yıldır bu işi yapıyorum bantsız ayar olmaz dedi. Bu bir. Peki madem ayar yapmıyorsun bana bu iki vidanın ne olduğunu söyle ben yapayım ayarı dedim. Küçük vida "hava ayarı", büyük vida "rölanti ayarı" dedi. Bu da iki. Yani adam bantsız ayar yapmaktan aciz, üstüne üstlük regülatördeki vidaların ne olduğunu bilmiyor. Ve bu işten para kazanıyor. Varın gerisini siz düşünün.
    Bantı söktüm, ayarı kendim yaptım. Gaz çok kısıkmış. Büyük ihtimalle araba fakir karışımda çalışıyormuş. Biraz serbest bıraktım gazı, araba hızlandı. Bir de egzoz analiz cihazına bağlayıp ince ayar yapacağım. Bütün arabaları güya az yaksın diye fakir çalışacak şekilde ayarlıyorlarsa, bu durum 140 bin, 200 bin gibi erken kilometrelerde motorların neden rektifiye gördüğünü açıklar belki. Çok yazık.

• Bu omvl nin bayisi kimdir?Düz lpg sistemi takma fiyatı nedir veya sadece beyin fiyatı nedir karbüratörlü arac için?
  • Edit : Fena hort olmuş, ihtiyarlık işte tarihi yanlış görmüşüm :)

Omvl de 2 gaz çıkışı var. Öncelikle aracın karbüratöründeki delikten besleniyorsa karbüratörde 2.ci bir delik delinip rekor takılması lazım, böylece 2 çıkışıda kullanmış olursunuz ve bant olayından kurtulursunuz.
    Karbüratörde delik yok gaz beslemesi hava filtresi kabı altından mikser ile yapılıyorsa ya 2 gaz girişli bir mikser ile değiştirir ya da miksere 2. ci giriş eklenir. bu durumda da bant olayından kurtulmuş olursunuz.
    Omvl karbüratörlü mikseri 1969 chevrolet impala aracımda kullandım hemde açık hava filtresi ile ve bantsız.

LPG işini düzgün yapan yer tavsiyesi Ankara dan verebilirim. Dağcey LPG. 88 Oto Sanayi Sitesi 1. Bölge de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erginates -- 25 Temmuz 2017; 16:30:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.