Şimdi Ara

Anka İHA, Kazakistan'da üretilecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    Bilmeden konuşmak bu olsa gerek, hangi ülek donuna kadar biliyoruş F16 yı biz üretici konumundayız mısıra uçakalr buradan gidiyordu. F16 blok 70-80 ile hala aktif kullanılıyor abd de bile


    F35 S400 izi sürülmesin diye vermemek kadar saçma bir gerekçe olamaz o zaman S400 ün olduğu hiçbir hava sahasında sen F35 i uçurmayacaksın demektir böyle bir uçak üretimi yada böyle bir mantık olurmu, ayrıca suriyede israil F35 i uçuruyor S400 var orada


    Geçelim paylaşma işine, tabiki bir güvenlik politikan olacak ama ülkelerle paylaşmanın ortak üretim yapmanın artısınıda göz ardı edemezsin. KAzakistan mesela rusyanın etkisi çok ama sen böyle bir girişimde bulunursan rusyanın etkisini azaltırsın ve kendi etkini arttırırsın.


    Daha önce böyel bir teknoloji yapmayı ithal eden konumdayken şuan teknoloji ihraç ediyorsun ve gelmiş birde ahkam kesiyorsun :) oldu aklınca hiçbir iş yapmamış birde chp hdp gibi terör sevici zihniyet gelecek savunma sanayisi güvende olacak o zihniyet anca kapatır yada atıl duruma getirir. sihafobik sezgin savunma sanayi başkanı olursa kanas canan iç işleri işte mavi vatanda Türkiye saldırgan taraf diyen çeviköz dışişleri olursa senin savunma sanayin kalır. Ukrayna rusya savaşının ilk zamanlarında maral da S400 ü verekim rusyaya ambargo uygulayalım hevesindeydi daha neler neler


    Anka İHA, Kazakistan'da üretilecek
    Anka İHA, Kazakistan'da üretilecek


    Ekleme : F35 i yazmayı unutmuşum. F35 i almamızın şuan mantıklı bir açıkalması yok F16 blok serisi özgür projesi ile işimizi görür MMU yapılana kadar ama F35 in parça üretiminin devam etmesini isterim açıkcası, haa MMU ve mius projelerimiz olmasa düşünülebilir ama onlar varken F35 alacaksın F16 gibi tam hakimiyetinde olmaacak abd güdümünde olacaksın parça üretimi teknik bakım vs yine abd ye bağımlı olacak. Uçan bilgisayar olduğundan dolayı teknik yönden abd bağımlılığı çok o yüzden bence F35 alınamaması iyi oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 12 Mayıs 2022; 15:23:48 >




  • Wol4onak kullanıcısına yanıt

    daha oncede yazmistim, f16 larin turkiyede neredeyse 20yila yakin imalati yapildi, f16nin teknolojisine sahip miyiz? hala benzerini dengini yapabiliyor muyuz? uretiminin bir yerde yapilmasi teknolojisininde gonderilecegi anlamina gelmiyor. kritik parcalarin uretimi orada yapilmiyacaksa, yaziliminin kaynak kodlari verilmediyse anca montajini govde imalatini yaparlar. bu uretim illaki ordaki teknolojinin ve uretimin gelismesine katki saglar ama bu dediklerim olmadan bir kopyasini yapmalari, lisans almadan izinsiz uretim yapabilmeleri mumkun olmaz.

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Dogru söylüyorsun da bu F16yla bir değil ki. Motorundan tut kamera sistemlerine, en önemli şeyleri zaten yurt dışından temin ediliyor. Yani kopyalanması yada kendi versiyonlarını çıkarması o kadar da zor değil anlayacağınız. Misal ABD F22 tekinolojisine rağmen F-15/F18 dahi kimseye vermeyip(bir kaç stratejik güvenilir müttefiği haricinde) maks. F16 dağıtır. Stratejik önemi ve avantaj nedeniyle. Bizdeki üretim altyapısı istihdamı da cabası


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Malzeme bilimi, sorunun cevabı bu.

  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

    Bilmeden konuşan sensin arslan.


    tam olarak f35 uçurduğun yere dikersin radarı, radar izini tam olarak bulursun. S400 olan sıriyede f35 ile fink atılmasının sebebi o izi bulamaması. Neyse, tescilli adamlara ben laf anlatamam, bu yazıyı da sırf senin yalanlarına kanacak biri olmasın diye giriyorum. Bitmediniz yeminle, memleketi bitirdiniz kendiniz bitmediniz.

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    once sorunun ne oldugunu bir anlasan.

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    senin bilgin bumu yani :) F35 ve S400 olacak tam uçurduğun yada uçağı kaldırdığın yere radarı dikiyormuşsunda o zaman izini buluyormusun :) sen ciddi bunu savunup bunu bilip bu sebepten dolayı S400 aldık diye F35 verilmedimi sanıyorsun ahh yazık bu bilgiye bilgiliyim deyip birde utanmadan ahkam kesiyorsun aklınca, bu kafaya bakarsak uydudan ülkelerin havaalanlarının yerleri belli S400 ü diker oraya bulmak isterse yine bulur ama tabi bunu sizin algılamanızda sorun olacağı için izah etmeye gerek yok anlaşılan.


    Belli kimin neyi bitirip bitirmediği boş konuşmaktan başka bir halta yaramadığınız ortada, bu ülkenin savunma sanayisinin geldiği durum ortada ithal ederken ihraç eder hale gelmişiz hala saçmalamaktan öte gitmiyorsunuz.

  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

    https://tr.euronews.com/2019/07/15/turkiye-nin-s-400-almasi-f-35-teknolojisini-ve-nato-guvenligini-nasil-tehlikeye-sokuyor



    “Türkiye'nin F-35'lere sahip olması halinde bu uçaklar dünyanın başka hiçbir bölgesinde mümkün olmayacak şekilde S-400'lerin radarına sürekli girip çıkacak. S-400'ler tarafından 'hayalet uçak' teknolojisine sahip bu son nesil uçakların orta-uzun vadede radar karakteristiğine ilişkin kollektif veriler toplanmış olacak. Öğrenebilen yapay zeka yazılımları sayesinde Rusya'nın bu uçakları tespit etme kabiliyeti oluşturması mümkün.”


    bak arkadaş, normalde şahsi algılamam fakat senin nickin , karakterin hakkında gayet bilgi içeriyor, belki de seni tam olarak yansıtıyor. Çünkü yazdıklarının ciddiye alınır tarafı yok. 2017 den bu güne yıllardır tartışılan ve kahvedeki oyun büyük yiğen diyen dayılae tarafından bile bilinen en basit muhabbeti, yok o öyle değil diyerek karşındakini aptal yerine koymaya çalışman çok safça. Git lafını başkasından işit benim kafası basmayan provokatif bilgisiz ve cahil özgüveni olan çocuk yaştakilerle uğraşacak vaktim yok. Bunu da başkası yalanlarına kanmasın diye yazdım.





  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Dostum ben istiridye mantarı yetiştiriyorum, bunun miseli hammaddesi ve bunların birleşimi olan kompostu yapmak bilgi ister. Hammadde karışım oranları, sıcaklık sterilizasyonun hangi şartlarda hangi şekilde yapılacağını filan öyle herkes bilmiyor, bilen de öğretmiyor ölse bile söylemez bazısı parayla alamıyorsun bilgiyi.


    şimdi ben bunu yetiştirerek 45 günde paramı 3x yapıyorum, bu konuda da yalnız değilim yapan başkaları da var fakat kimse kimseye öğretmiyor ben bunu öğrenene kadar milyonları çöpe attım hiç abartmıyorum.


    babamın oğluna da öğretmiyorum işin açıkçası. Gel ben senin önüne yığayım hammaddeyi tohumu zartı zurtu al diyeyim bunlara 250 bin saydım 7 hafta sonra geliyorum 750 bin göreceğim desem sen ne yapabilirsin?


    o uçağın kompozitleri aviyonikleri hele motorunun o deli sıcaklığa basınca bir sağa bir sola savrulmasına hatta vurulmasına rağmen devamke diyebilmesini herifçioğulları yere binlerce uçak çakarak öğrenmişler. Sana söyler mi o motorun o kadar dayanıklı olmasının cevabını?


    daha yerde giden tankın motoru yok piyasada yıllardır, neden? Çünkü o tank hem buz gibi havada gidecek hem çöl ortamına ayak uyduracak hem egzosuna aklet sokulunca durmayacak hem de gözlerinden ateş çıkaracak bunları yaparken. E yap hadi? Malzeme bilimin elinde olsun tarifini aldın çaldın diyelim, malzemen yok? Amerika bile bazı komponentlerde çine rusyaya göbekten bağlı, inanılmaz nadir metaller piyasada yok. Buyur buradan yak.





  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    bakın anlamamakta ısrar ediyorsunuz, anlamanız için şöyle izah edeyim tamam Bizde S400 var ve F35 ide şuan abd girip adasına getirecek değil mi ee o zaman bizim S400 radarına sürekli takılacak her zaman birde yani S400 hindistandada var büyük olasılıkla çin yüzünden hindistanada F35 konuşlandıracak abd yine sürekli radara takılacak, hala anlamıyorsunuz. Siz bir uçak yapıyorsunuz ve S400 radarı olan bir yerde F35 uçurmayacaksınız diyorsunuz bunu yaparsan F35 in hiçbir anlamı kalmaz diyorsunuz demek ki baştan S400 F35 e yenilmiş demektir böyle bir uçağı ne yapacaksınız ki zaten, Sizin uçağınız sürekli tespit edilecekse ve buna bir çözüm üretmeyecekseniz kaldır at o uçağı, hala anlamsız ve boş konuşuyorsunuz. Böyle bir teknoloji işe savaş uçağı yapıp uçuramazsınız bunu da bilgi diye insanlara sunamazsınız.


    Ama ısrarla bu tezi sürdürmekte kararlısın anlaşılan bu mantıklı ve sürdürülebilir bir argüman değil ve asla olamaz. Haa bu vermemek için bahane olur anlarım ama bu gerçekçi ve geçerli bir sebep asla olamaz.


    Ayrıca belarus ve kaliningrad a S40 koşnuşlandırarak polonya başta olmak üzere komşu ülkelerin hiçbirinde F35 uçmasına izin vermez bu rusyanın sınırında olan estonya litvanya gibi ülkeleride dahil edebiliriz.


    Anka İHA, Kazakistan'da üretilecek




  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    tamam sana isinde basarilar, guzel iyi yapiyorsun da birde okudugunu anlasan cok guzel olacak :))))


    ben kime ne cevap yaziyorum, sen bana gelmis neler yaziyorsun, okudugunu bir anlasan ayni seyi soyledigimizi farkedeceksin ama... :)))

  • yazılımı direkt rusyaya ver daha iyi .

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    lozan'ın gizli maddeleri ne zaman sonlanıyor?

    petrol çıkarabilecek miyiz?

  • yani Rusya'ya verildi. Kazakistan = Putin.

  • türki devletlerden size kardeş olmaz, araplardan hiç olmaz. kimseden türk'e kardeş olmaz.

  • Çok şanslıyız. Bu forumdaki her şeye muhaliflerin anlamadığı şey yok.

  • Hani diyorsun ki, anama babama yedi sülaleme söv. Benim işim bu, kendime sövdürmek.

  • Neden satmak yerine teknoloji paylaşımı yapılıyor? Hem de savunma sanayisi konusunda. La zaten ekonomi bitmiş, zaten teknoloji konusunda ürettiklerin sınırlı. Onu da paylaşırsan ne kazanacaksın?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aknctn kullanıcısına yanıt
    eğer düşmanımız savaş sırasında fabrikalarımızı vursa bile üretimin devam edeceğini bilirse saldırmadan önce 2 kez değil 100 kez düşünmek zorunda kalır.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Teknolojini bildikten sonra güle oynaya vurur hatta seni senin silahınla vurduğu için eğlenir. Düşünmek hak getire.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.