Şimdi Ara

Anime İzleyen İnsanın Geçirdiği 8 Değişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
2.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne ile beslenirsek oyuz aslında. Bunu hem gıda hem de görsel/işitsel anlamda düşünebiliriz. Filmlerin ve dizilerin insanın üzerinde etkisi olduğu gibi anime serilerinin de izleyicisi üzerince ciddi etkileri var elbette. Bu değişimi kabullensek de kabullenmesek de anime, izleyicisini birçok yönde değiştiriyor. İşte en belirgin olan 8 tanesi;

1 – Daha Yaratıcı Oluruz

Anime serilerinin muazzam bir hayal gücü ürünü olduğunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. Hal böyle olunca bir süre sonra bu dünyadan izleyici de nasibini alıyor. Daha önce aklımızın ucuna bile gelmeyen dünyaların hayalini kurabilen biri haline gelebiliyoruz. Yaratıcılık gerektiren bir işiniz varsa (grafikerlik, reklamcılık, yazarlık vs.) gelişen yaratıcı yönünüzden fayda sağlayabilirsiniz bile. Diğer yandan aslında olan ama ortaya çıkamayan bazı yetenekleriniz için de fırsat olabilir bu. Birçok anime fanı hayranı olduğu karakterleri çizmeyi, fan videoları hazırlamayı sever, eh bunlar da yaratıcılık ve yetenek gerektiren şeyler…

2 – Daha Kolay Yeni Arkadaşlar Ediniriz

Anime izlemek aslında farklı zevkleri olan insanlar için bir buluşma alanı oluşturur ve yeni insanlar tanıma olanağı sağlar; mesela izlediğiniz bir animenin finalini değerlendirebileceğiniz, ya da animeyle alakalı bir şaka yapabileceğiniz, kahramanınızı konuşabileceğiniz insanlar gibi… Normalde belkide hiç konuşmayacağınız insanlarla anime izliyor diye konuşabilir, muhtemelen şu anki arkadaş çevremizle paylaşamadığınız anime hikayelerimizi paylaşabilirsiniz. Bu arkadaşlıklar genellikle sosyal medya tabanlı olsa da yine de olumlu etkileri olabilir.

3 – Yeni Şeyler Denemeye Daha Açık Oluruz

Anime izlemeye karar vermek zaten başlı başına yeni bir şey. Ama anime izlemeye başladıktan sonra farklı türler (sürekli seinen izleyen birisinin ecchi izlemeye karar vermesi gibi) denemeye daha açık oluruz. Zira farklı türler denerken insan garip bir şekilde “izlemeden yorum yapmama”yı fark edebiliyor. Eh, bu da insanı geliştiren bir şey.

4 – Kim Olduğumuzu Kabullenmemiz Daha Kolay Olur

Tamam şu anda anime izlemek eskisine göre daha popüler ve daha anlaşılır ama hala anime izleyenlerin yargılandığı bir konu var; anime serilerini hala çizgi film olduğunu düşündüklerinden olsa gerek “büyü artık” deyip diğer kültürlerle ilgilenmemizi garip olarak değerlendirebiliyorlar. Normal görünmek adına anime izlememek ya da izlediğini söylememek kolay bir yöntem olurdu tabi. Ama bunun yerine (asil bir shounen kahramanı gibi) anime izlediğini ve bundan zevk aldığını söylemek kısmen daha zor bir yöntem. Bunu başarmak ise anime serilerinin izleyicisini olumlu yönde değiştirdiğinin başka bir kanıtı.

5 – Diğer Kültürleri Tanırız

Anime serilerinin sadece Japonya kültürü hakkında bilgi içerdiğini sanıyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. Aslında anime serileri vasıtalarıyla ilgilendiğimiz konular hakkında dünyanın çeşitli ülkelerinden insanların yorumlarını okuyunca diğer kültürlere de yaklaşma fırsatı buluyoruz. Serilerdeki farklı ülkelerin karakterlerine değinmiyorum bile. Onlar başlı başına araştırma konusu olabiliyor.

6 – Nasıl Hayatta Kalacağımızı Öğreniriz

Ertesi gün okul ya da iş olmasına rağmen insan gecenin bir saatine kadar anime izlerse, ertesi gün ayık kalmak için yöntemler geliştiriyor elbette. Kaldı ki birkaç denemeden sonra insan limitlerini de belirliyor. Mesela ben en geç sabaha karşı üçe kadar anime izleyebiliyorum, daha sonrası ertesi gün için ölümcül olabiliyor

7 – Daha Yararlı Oluruz

Bu maddeyi yaratıcılıkla bağdaştırabilirsiniz, zira daha yararlı olmak için yaratıcılığa başvuruyoruz genellikle. Şöyle ki; eski anime serilerinin kaliteli versiyonlarını bulmak gerçekten zor olabiliyor, eh onları bulmak da marifet gerektirebiliyor. Klasik bir anime izleyicisi hangi siteden nasıl yararlanacağını çok iyi bilir. Bunu gelişmiş kişisel yetenekler olarak görebilirsiniz.

8 – Yeni Bakış Açıları Kazanırız

Anime izlerken herhangi bir kahramanla empati kurmak çok normal. Özellikle anime karakterlerinin duygu ifadelerini normal bir tv serisindekinden daha belirgin görebildiğimizi – hissedebildiğimizi düşünürsek, bir kahraman ile empati kurmamak imkansız gibi bir şey oluyor. Fakat bu aslında farklı bakış açısı kazanmak için mükemmel bir yol. Anime serilerinde normal hayatta göremeyeceğiniz birçok konunun tartışıldığını gördüğünüzde ise bu bakış açısının genişlediğini hissedeceksiniz. Kaçınılmaz son

Ekleme yapmak isteyenleri yoruma beklerim.

Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 3 Mayıs 2020; 2:54:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi bari

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 senedir anime izliyorum. Kültür tanıma ve yapmak istediğim ancak motivasyon eksikliğinden dolayı yapamadığım bazı şeyleri yapmamda yardımcı oldu. Diğer değişimleri yaşayamadım ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05471E679 -- 4 Mayıs 2020; 9:18:4 >
  • Animelere yöneldikten sonra film ve dizilere yönelik ilgimi kaybettiğimi söyleyebilirim. Eskisinden çok daha az izler oldum. Eskisi kadar da keyif almıyorum ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Mayıs 2020; 18:57:29 >
  • Diğer Kültürleri tanımak ve Yeni Bakış Açıları kazanmak; bu ikisini deneyimledim, diğerlerini bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-05471E679

3 senedir anime izliyorum. Kültür tanıma ve yapmak istediğim ancak motivasyon eksikliğinden dolayı yapamadığım bazı şeyleri yapmamda yardımcı oldu. Diğer değişimleri yaşayamadım ne yazık ki.
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/140145086

https://honeysanime.com/top-10-cult-hit-anime-best-recommendations/

Bu iki linkte ismi geçen animeleri ve bunlara ek olarak Ghibli filmleri ile yeni izlediğim "Kono Sekai no Katasumi ni" filminin Yeni Bakış Açıları Kazandırma, Ufuk Açma ve farklı kültürleri tanıma açısından etkili olacağını düşünüyorum. Tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Animelere yöneldikten sonra film ve dizilere yönelik ilgimi kaybettiğimi söyleyebilirim. Eskisinden çok daha az izler oldum. Eskisi kadar da keyif almıyorum ayrıca.
    Filmler yine bir şekilde kendini izlettiriyor ancak diziler uzun geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ginga Eiyuu

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/140145086

https://honeysanime.com/top-10-cult-hit-anime-best-recommendations/

Bu iki linkte ismi geçen animeleri ve bunlara ek olarak Ghibli filmleri ile yeni izlediğim "Kono Sekai no Katasumi ni" filminin Yeni Bakış Açıları Kazandırma, Ufuk Açma ve farklı kültürleri tanıma açısından etkili olacağını düşünüyorum. Tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Tavsiyeler için teşekkürler. Mesajı editledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05471E679 -- 4 Mayıs 2020; 9:18:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.