Arkadaşlar 3 yıllık Toshiba a100-003 dizüstü bilgisayarım son 5 gündür yaklaşık 5 kez ekran kararması problemine sahip. 2 kere internetten film izlerken, 2-3 kere de half life 2 oynarken oldu. Birden ekran kararıyor ve o anda çalmakta olan ses de donuyor, misal filmdeki adam geri diyorsa, donduğu anda ge-ge-ge-ge-ge şeklinde donuyor ve klavye işlemez duruma geliyor, ctrl+alt+del dahil hiçbir kombinasyon çalışmıyor. mutlaka kapatıp açmam gerekiyor. acaba makina çok mu ısındı diye bakıyorum. sıcaklık 65C derece civarında. ancak bu problem surekli olmuyor, dediğim gibisadece bu hafta, 5 kez oldu. Çözüm önerirseniz çok mutlu olurum.
evet durduk yere başladı. pc den film izlerken birden ekran karardı ve pc dondu. önce makina uyudu sandım ve otomatik uyku moduna geçmeyi kapattım, sonuç değişmedi.
Dizüstü pclerde uzun kullanmaya bağlı olarak bu sorunlar olabilir ısınma vs. vs. ama windows 7 sistemi vista'dan az kasacağı için donma vs. gerçekleşmez
O zaman bir an önce windows7 ye geçmek şart oldu.
şahsen ilk çıktığı zamandan beri kullanıyorum ve bu kadar güzel bir sistem görmedim
benim masaüstü pc de de aynı sorun oldu geçen hafta, 2x2 gb ram kullanıyorum biri bozulmuş:((((
moralini bozmak gibi olmasın ama windows 7 ye geçmek sorununu çözmeyebilir, eğer devam ederse bil ki donanımsal bir sıkıntı var!
Ben zaten ekran kartı ya da ram dan şüpeleniyodum. ramleri çıkarttm bi üfledim tekrar taktım. bakalım şimdilik kararmadı pc.
Laptop çok ısınıyormu elile i kontrol edebilirsin.Benim başımada gelmişti büyük ihtimal içinde toz tutmuştur ekran kartının fanının hava çıkış yerinde filan.Bi temizlet istersen
Arkadaşlar az önce yine oldu bu olay. pes 2010 oynuyordum, arkada da winamp ta müzik çalıyordu. yine ekran gitti birden. fakat müzik çalmaya devam etti, özellikle şarkı bitene kadar bekledim yeni şarkıya da geçti. aşırı ısınma da yok dışarıdan kontrol ettiğimde. kapatma tuşuna 1 kez basıp çektiğimde her programı kapatıp normal şekilde bilgisayar kapatması gerekiyor ama ekran karardıktan sonra bunu da yapmıyor ancak tuşa uzun bastığımda bilgisayarı zorla kapatma opsiyonu aynen çalışıyor. sanırım klavye de devreden çıkıyor hiçbir komutu uygulamıyor gibi. ama mesela caps lock ışığını yakıp söndürebiliyorum. normalde bu işlerden az buçuk anlarım ama şu an elim kolum bağlı çünkü sorunu tespit edemedim. lütfen yardım edin delirmek üzereyim.
hocam ramlerini teker teker takıp denemende yarar var üstte yazdım dikkatli oku aynı sorun bende de var şuan. benim kinston 2x2 gb ddr3 daha bir senelik ramlerden biri ölmüş:((((
arkadaşlar format atmama rağmen sonuç değişmedi.(kurtarma cd si ile tekrar vista kurdum) ram leri de tek tek denedim sorun çıkartmadılar.
Aradan geçen zamanda pc nin çalışmaya başladıktan belli bir süre sonra bu sorunun olduğunu anladım. örnegin bir yarım saat combofix gibi programları çalıştırıp bilgisayarı bir kaç kere yeniden başlattığımda, yani makinayı biraz yorduğumda da aynı problemin tekrar ettiğini gördüm. üstelik ekran karardıktan sonra bilgisayarı kapatıp açınca daha açılırken problem baş gösterdi. ama biraz dinlendirdikten sonra açtığımda problem hemen ortaya çıkmadı. yani sorun ısınmadan da kaynaklanıyo olabilir. çünkü elimle laptopun altına dokunduğumda baya ısındığını farkettim(eskiden bu sıcaklıkta makina normal çalışıyordu). makinanın fanı da temiz. acaba ısıdan dolayı monitör ya da ekran kartı kendini kapatıyor olabilir mi? eğer böyleyse bios dan bu sıcaklık seviyelerini daha üstlere çeksem sorun yaratır mı?
quote:
Orijinalden alıntı: yoshisu
Aradan geçen zamanda pc nin çalışmaya başladıktan belli bir süre sonra bu sorunun olduğunu anladım. örnegin bir yarım saat combofix gibi programları çalıştırıp bilgisayarı bir kaç kere yeniden başlattığımda, yani makinayı biraz yorduğumda da aynı problemin tekrar ettiğini gördüm. üstelik ekran karardıktan sonra bilgisayarı kapatıp açınca daha açılırken problem baş gösterdi. ama biraz dinlendirdikten sonra açtığımda problem hemen ortaya çıkmadı. yani sorun ısınmadan da kaynaklanıyo olabilir. çünkü elimle laptopun altına dokunduğumda baya ısındığını farkettim(eskiden bu sıcaklıkta makina normal çalışıyordu). makinanın fanı da temiz. acaba ısıdan dolayı monitör ya da ekran kartı kendini kapatıyor olabilir mi? eğer böyleyse bios dan bu sıcaklık seviyelerini daha üstlere çeksem sorun yaratır mı?
Aynı sorunu şuan yaşamaktayım bir çözüm bulabildin mi ?
Evet sorun ekran kartının chipsetinde. kesinlikle servise gönderme. ısıtıp geçici çözüm sunuyorlar. 2 ay sonra aynı problem tekrar ediyor. bildiğin güvendiğin ve bu işleri iyi bilen bir bilgisayracıya ekran kartı chipsetini değiştirtmen gerekiyor maliyeti işcilik dahil max. 130- 150tl. amcak ben değişimi yapmama rağmen yaklaşık bir yıl sonra aynı problem tekrar etti. yani bu çözümde de çok uzun süreli garanti veremeyeceğim. kolay gelsin.