12 yıldır kirada oturuyordum.6 ay öncesine kadar tüplü şofben kullandım.anında istediğin kadar sıcak su konforu gayet iyiydi.ama gerek tüp fiyatlarının pahalılığı gerekse gazın sakıncası beni hep elektrikli bir sistem kurmaya yöneltiyordu.6 ay önce yeni bir eve taşındım.benden önce duranlar ihlas ani su ısıtıcıyı banyoda bırakmışlar.bende nasıl olsa hazır su ısıtıcı var deyip tüplü şofbeni kurmadım.ani su ısıtıcıyı kullanmak bana biraz zor geldi.üç kademe olduğu için sıcaklık ayarı iyi yapılmıyor,soğuk havalarda ısıtmıyor.son kademede bile ılık ve az akıyor.alt musluğa su veremiyor.fıskiyesi kullanışlı değil,vs.ama işin en iyi tarafı elektrik faturası gelince anlaşıldı.aylık faturama 15-20 tl eklenmişti.oysa tüplüde ayda bir tüp gidiyordu,yani 80 tl. Şimdi yeni bir ev alma arifesindeyim.ama evin banyosuna termosifon mu yoksa ani su ısıtıcı mı taktırayım bilemedim.termosifon daha rahat ama ani su ısıtıcıya göre çok mu yakar?zaten çok yaksa da ani su ısıtıcı kullanmam bundan sonra.ya tüplü ya da termosifon.kafam çok karıştı.önerilerinizi bekliyorum.
ani su ısıtıcısı açtığınızda su ayarını iyi yapmanız lazım yoksa bi an yanabilir yada bi an donabilirsiniz, bide çarpılma ihtimali her zaman benim içinde bi korku : )) ama termosifon oyle değil banyoya girdiğinde sarteri indir tamam. ani su ısıtıcının avantaji istediğin zaman kullanabilmek ama bana kalırsa termosifon daha kullanıslı hele bi zaman saati takıp gece tarifesine ayarlarsan daha ucuza sıcak su ihtiyacını karsılarsın.
aslında bu olayı ben de çözümleyemedim. benim termosifonum ful ltime açık . ne kadar yakar bilemiyorum. 2 aylık fatura 180 geldi. çokmu fark ediyor. onu da bilemiyorum