Şimdi Ara

Ani Fren Anında yanan Dörtlüler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
15.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam hocam dalgınlığımıza geldi işte bizimde. Düşünemedik
    quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

quote:

Orjinalden alıntı: kajmer88

Saçma bir özellik gibi geldi. Düşündüm mantıklı bir yanını bulamadım. Yansa ne olacak ki? Zaten fren lambaları yanıyor. Neyse belki mantıklı bir açıklaması vardır. Bilenler varsa yazsınlar.

Bence çok uğraşma, yansa ne yapacaksınki bu özelliği...

Bir gün biri arkandan girerse anlarsın ozaman..

sinyal yaktıgım ıcın otobanda adam nerdeyse durdurup elimi öpecekti Yoksa daldıgını soyledi. Yeri geliyor Çevre yolunda 140 KM hıza kadar cıkıyorsunuz sonrasında birden şişiyor trafik arkanda ki de sana gore hareket ediyor takip mesafesi az işe yaramıyor olsaydı otomobil üreticileri koymazdı.

• birde bmw lerde frene basma şiddetine göre voltajı gönderiyor stoplara.

(kızmak yok)ama bu pejo sağı solu belli olmaz, fren tuttuğuna şükretmek lazım sert frenden maksat nedir? 100 km giderken engelden kaçıp sert fren yapma var, cayır cayır tek şerit yolda frene basmak var
  • gündüz vakti işe yarıyor...ben elimle açıyorum flaşörleri otobanda durunca...artı şehirler arası yollarda 4 yol agzında kavşaklarda da açıyorum flaşörleri daha iyi görülebilmek için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolution100 -- 8 Eylül 2007; 23:56:43 >
  • bmw deki o özelliği bende duydum.güzel birşey.
    bu arada sol şeritte giderken önümde mesela transporter gibi araçlar oldumu uyuz oluyorum.ön taraf hiç görünmüyor.öndeki araçlar durduğu zaman görmüyon o fren yapınca görüyon.
    bence zamanla çoğu araca bu dörtlü sistemi standart donanım olarak eklenir.abs ne kadar önemli ise arkandakiler içinde dörtlüler o kadar önemli
  • sanırım o lambalar;böyle insan bi anda panik olur refleksleri devreye girer ya işte o an olup pedala basıldığında yanıyor galiba...

yani herşey bi anda olup bitecek...
  • valla o özellik benim fiestada bile var zok güzel bir özellik ani durumlarda arkadakinin tüm dikkatini size yoğunlaştırıyor ve sizi güven altına alıyor.
    zaten her firende yanmaz yukarda arkadaş demişki stoplar yanıyor dörtlülere ne gerek var... diye
    eğer stoplar yanıyorsa olağan bişey vardıreğer yanında dörtlülerde yanıyorsa anarmal bişeyler vardır
  • walla benim aracimda da yok surekli otobanlardayim okul ev geregi, elle yakiyorum. bence de cok ama cok onemli bir ozellik, dusunun ki onde bi arac 120 ile gidiyo sizde arkasindan 100 le adam frene bassa bi anlik der devam edebilirsiniz nasilsa kacicak bisey vardi yerde falan diye ama 4 luyu yakinca direk yavaslamamiz gerektigini anliyoruz, ben surekli kullanirim.. kullanmayanlara da acikcasi kiziyorum, nerden bilelim onunde bisey oldugunu biz bi anlik fren algilayip arkadan arka koltuguna kadar kaynasabiliriz?

o yuzden herkes bu ozelligi yoksa da aracin kendi yakarak kullanmali, cidden cok faydali bir icat soforlerimizden
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bu olayı ilk defa e-5de sol şeritten giderken önümde yol alan kırmızı bir 206 dan görmüştüm çok hoşuma gitmişti.Aramızda epeyce takip mesafasi vardı gerçi ama yinede sert frenle yapılacak bir sorun olduğunu anlıyorsunuz kendinizide sizin arkanızdakinide uyarıyorsunuz.Gerçi trafikte karşıma bu forumdaki seviyeli şoförlerden çıktığı yokki bir sürü cahil dallamalar çıkıyor.Anlamıyorki onlarda dörtülü falan mal mal suratıma bakarlar
  • bu özellik araçta olsun olmasın bence çok işe yarıyor genelde bazıları kendi eli ile yakıyor geçen izmitten gelirken trafik birden durdu benim hızımmda oldukça vardı zaten trafik çok hızlı akıyordu bende onlara uydum önümdeki aracın sık sık fren lambaları yanoyordu o yüzden normal frenleme ile aradaki msefaeyi koruyordum fakat fren lambaları yandı birden 4 lü lerde yanmaya başladı anladımki iş bu sefer ciddi yaklaşmayı beklemeden bende frenlemeye başladım iyikide yakış ve beni uyarmış eğer normal yavaşlama yapsaydım çok sert vuracaktım gişelerde o araçla yan yana geldik adama 4 lüleri yaktığı için teşekkür ettim oda zaten anlamış durmama riskim olduğunu o yüzden yakmış bunuda böyle atlattım siz siz olun olun böle durumlarda 4 lülerinizi yakın çok işe yarıyor

• fren yapmak var fren yapmak var. Adamın ne kdr ani fren yaptığını bazen anlayamıyorsun. O yüzden arkadaşında dediği gibi abs kadar yararlı. Passatlarda var mı. MEgane'larda var diye biliyorum. Ama passat donanımlarda yazmıyordu
  • benim aracımda var ama daha hiç yakmak için uğraşmadım sonra bi deneyim
  • Renaultta debriyaja basınca yanmıyor.. Debriyaja basmadan frene köklüceksin
  • Bence gerekli bişey ani frende arkadaki sürücüyü uyaran bi sistem , fren lambaları zatenn az frenajdada yanıyor ani frendede bazen öyle uç noktalar oluyorki olayı anlamadığın zor durumda kalabiliyorsun , bence gerekli hatta benim aracımda böyle bir özellik yok ama ben bu durumlarda dikiz aynama baktığımda sürücü bana yakınsa kendim yakıyorum 4lülerimi tehlikeli bir durum olcağını hissettiğimde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anshered -- 9 Eylül 2007; 14:58:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: asilx

Renaultta debriyaja basınca yanmıyor.. Debriyaja basmadan frene köklüceksin

o da güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

lastikten cayirti gelmeden yanmaz onlar

ABS varsa ne olacak hiç yanmaz o zaman

Dörtlülerin neden yandığını bilmeyenler için bir iki arkadaş açıklamış ama yine de anlatmakta fayda var.

Bu bir zorunluluk değil ama herhangi bir ani duruşta yakıldığı takdirde arkadaki araca eminyetli mesafede takip et, süratli şekilde duruyorum, acil bir durum var anlamına geliyor. Çünkü öndeki aracın ani frene bastığını farketmek zaman alıyor ve iyi bir refleks istiyor, Bu nedenle refleksi önceden verelim diye yapılan bir olay. Yapanlara teşekkürler, çok işime yaradığı oldu.

• İstanbula giderken avusturya plakalı bi boranın frene basıp dörtlüleri yanmıştı ve o zaman anlamıştım bu olayın ne kadar güzel bir şey olduğunu.Biliyorum özelliklerinde var ama 100le giderken ani fren yaptığım halde bile yanmıyor.Acaba bilgisayara bağlatıp açılabilir mi merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HRMNKY

Arkadaşlar 2004 model Peugeot 206 aracımızın özelliklerine baktığımda ani frende yanan dörtlü sinyaller diye bir özellik gördüm ancak kendim 100km hıza çıkıp ani fren yapınca arabaya dışarıdan bakan arkadaşım sinyallerin yanmadığını söyledi.Kaç kere deneme yaptık ama olmadı.

Listede gözüken bir özellik pratikte niye yok?Bu özelliği açtırmanın bir yolu var mı?Cevaplarınız için çok teşekkürler

Arkadsım sen pejuu kullanıyorum dıyorsun bıde bu souya cewap arıosun.Cewap sorunun ıcınde zaten...
    Sen Pejuu kullanıosun dua et kı sınayllerın calısıyor ya onlarda olmasaydı

• quote:

İstanbula giderken avusturya plakalı bi boranın frene basıp dörtlüleri yanmıştı ve o zaman anlamıştım bu olayın ne kadar güzel bir şey olduğunu.Biliyorum özelliklerinde var ama 100le giderken ani fren yaptığım halde bile yanmıyor.Acaba bilgisayara bağlatıp açılabilir mi merak ediyorum.

5-6 yıl evvel kamyoncular sanayide yaptırıyorlardı bunu
    ve uzun yolda da takiplerde konvoylarda çok faydası oluyor geriden gelen araca
    frene basınca kenarda 2 tane yanıyor ortada 2 kırmızı lambada flaslıyordu ama fren şiddeti ile ilgisi varmı o yaptırdıklarının bilmiyorum
    muhtemelen bir rezistans koyup araya onuda yaparlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: altin-orfoz

quote:

İstanbula giderken avusturya plakalı bi boranın frene basıp dörtlüleri yanmıştı ve o zaman anlamıştım bu olayın ne kadar güzel bir şey olduğunu.Biliyorum özelliklerinde var ama 100le giderken ani fren yaptığım halde bile yanmıyor.Acaba bilgisayara bağlatıp açılabilir mi merak ediyorum.

5-6 yıl evvel kamyoncular sanayide yaptırıyorlardı bunu
    ve uzun yolda da takiplerde konvoylarda çok faydası oluyor geriden gelen araca
    frene basınca kenarda 2 tane yanıyor ortada 2 kırmızı lambada flaslıyordu ama fren şiddeti ile ilgisi varmı o yaptırdıklarının bilmiyorum
    muhtemelen bir rezistans koyup araya onuda yaparlar

1 role 1 de flasor devresı bulduk mu ıs tamamdır...

Bu arada bu uyarı cok ıse yarıyor bence. Bır kac defa bende kullandım bu uyarıyı. Sol serıtte anı fren yapınca dortlu dugmesıne parmagımı goturmeyı alıskanlık halıne getırdım artık.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.