Arkadaşlar 35 m2 salonda %60 müzik %40 film izleme amaçlı kullanıcam.Müzikte dinlediğim türü sorarsanız inanın her türlü müzik arşivim var hard rock'tan tutun,jazz, blues, türkü,pop,klasik müzik gibi güzel olan her türlü müziği ayırmadan dinlerim.salonda şuan kullandığım Jamo A102HCS11 oturma odasına taşıyıp salona ilk etapda bir amfi ve iki kule kolon düşünüyorum,haziran temmuz gibi çıkacak yeni avr modelleri de bekliyebilirim.benim belirlediklerim. AVR Anfide 1-Denon 1910-1911 , 2- Pioneer vsx 920-1020 , 3- Onkyo txsr 607 4- Yamaha rxv-567. Kolonlara gelince ilk etapda iki adet kule alıcam sonra takımı tamamlıyacam. 1- Klipsch RF 62 veya RF-52 , 2- Wharfedale Diamond 9.6 veya Wharefdale diamond 10.7-10.6 Serisi , 3- Jamo 608hcs3 . YARDIM,FİKİR,YENİ ALTERNATİF VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...Bu arada bütçem toplam 3000-3500 tl arası maksimum.
30 kere okunmuş 0 cevap ,kimsenin fikri yok anlaşılan...:((
san tavsiyen klipsch rf - 82 dir. ben demolarını ve karşılaştırmalı olarak dinleme şansına eriştim. karşılaştırma Klipsch rf-82 ve wharefdale diamond 10.7 idi. fark inalır derece büyük ( tabiki kulatan kulağa far eder ). sende dinlemek istersen kadıköyde teknik saat var. hem Klipsch rf-82 uygun fiyata ( piyadan çok çok uyguna gelir ). saygılar
rf-82 senin salonuna büyük gelmez ( biraz da güçlü olsun) . rf-82 ve rf-62 arasındaki farklar derin baslarda ortaya çıkar. watt ile alakalı değil tamamen tamamen cevap verdiği frekans aralığı ile alakallı bir de hassasiyet tabi (db). sana anfi olarak önerebileceğim
yamaha ax-892 naturel bir sesi var. distorsiyonu sıfıra yakın ve en önemli özelliği loudnes (alıntı: Kısık seste müzik dinlerken bass tonların kaybolmadan alınabilmesi için bazı firmalar cihazlarına "variable loudness control" özelliğini koymuşlardır. Bunlardan biri de Yamaha dır. Bu kumanda düğmesinden volüm azaltıldıkça bass frekanslar belli ölçülerde artırılarak verilir..böylece dinleyici hangi volümde müzik dinlerse dinlesin doyurucu şiddette bass tonları işitebilir... ) Bu benim şu anda kullandığım amfi. ğiyasa fiyatı ikinci elde 800tl-1000 tl arasındadır.
yamaha cx-1000 ( pre ) ve yamaha mx-1000 bu da benim favorim ve hedeflediğim amfi .
technics su-v 650 bunu da kullandım ve hala sahibiyim. yamaha biraz daha ön plana çıkıyor.
saygılar
35 M2 salon demişsiniz, dinleme alanınızda bu büyüklükteyse evet floorstander olabilir ama daha ufaksa, standmount hoparlörde düşünebilirsiniz.
Yamaha ile Onkyo+Denon sunumları çok farklı. Pioneer dinlemediğim için bir şey diyemiyorum. Keza bence Klipsch ile Wharf. sunumlarıda faklı hoparlörler. Bütçeniz dahilinde uygun komponentleri zaten bulmuşsunuz. Bundan sonrası, sizin bu ürünleri dinleyerek hangisinin daha çok sizin beğeninize uyduğunu tespit etmeye kalmış. Şu noktada sizin, sizden başka dostunuz yok :)
yorumlar için çok teşekkürler,sonuca varınca aydınlatırım arkadaşlar sizleride.
quote:
Orijinalden alıntı: altanpsx
35 M2 salon demişsiniz, dinleme alanınızda bu büyüklükteyse evet floorstander olabilir ama daha ufaksa, standmount hoparlörde düşünebilirsiniz.
Yamaha ile Onkyo+Denon sunumları çok farklı. Pioneer dinlemediğim için bir şey diyemiyorum. Keza bence Klipsch ile Wharf. sunumlarıda faklı hoparlörler. Bütçeniz dahilinde uygun komponentleri zaten bulmuşsunuz. Bundan sonrası, sizin bu ürünleri dinleyerek hangisinin daha çok sizin beğeninize uyduğunu tespit etmeye kalmış. Şu noktada sizin, sizden başka dostunuz yok :)