Şimdi Ara

android yazılımları sizcede haksızlık deyilmi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu açma sebebim programların ve oyunların android cihazlara iyi optimize edilmemesi bu haksızlık deyilmi ios uyarla portla gitsin mantığı. Donanım canavarı telefon alyoruz illakibirden cok sıkıntıyla karşılaşıyoruz. Mesela iki örnek vericem birincisi facebook ios videolarda hd seçeneği var android lerde yok haritalarda ise konum doğrulamada yön ve istikamet lerde sapmalar ve sapıtmalar oluyor. Halbuki yön ve hateket sensörleri gayet iyi çalışıyor bir çoğunda. Bu gibi sıkıntılarla android kendinden soğutmuyormu sizcede haksızmıyım. Aranızda git iphone kullan diyenler ilcak biliyorum ama o küçük ekran bana uynuyor. Özellikle s4 ekranı olsun lg g2 5.2 lik ekranı varken 4 inclik bir ekrana hapsolmak bana göre deyil. Ayni görüşte olan ve olmayan herkezin yorumlarını bekliyorum



  • çok haklısın okadar para veriliyor ve o kadar sorunla karşılaşılıyor diğer işletim sistemlerine göre ilerleyen zamanda kasmalar,optimize,haritalar vs. bu androidin açık sistem olmasından kaynaklanıyor diğerlerinde olmayan çok fazla özelleştirmenin bedelidir bu tür sorunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi player07 -- 27 Şubat 2014; 10:57:14 >
  • al bendende okadar
  • Olaya 2 türlü yaklaşmak gerekiyor. 1. kısım androidin sistemsel sorunları 2. durum ise bu sorunlardan kaynaklanan ve gerek üreticilerin gerekse de uygulama üretenlerin bu sorunlardan ötürü yaşasıkları.

    Evet android de bir sistem optimizasyon sorunu var bunun da bir numaralı sebebi aç donanım üreticileri. Android ilk çıktığında düşük donanımda da performans verebildiğinden virüs gibi yayıldı. Şimdi 50 gb ram versen şişecek neredeyse cihaz. Nasılsa android de kodları sisteme tanıtacak bir sanal java makinesi(dalvik) var millet optimizasyon yerine buna güvendi ve her donanımla da çalışabildiğinden de hiç bir üretici bunu optimize etmeyi düşünmedi. Biliyorsunuz ki Ios ve Wp de donanımı yazılıma uydurmak durumundalar lakin android de böyle bir sıkıntı yok sistemi kaldırabildikten sonra her konfigürasyon üzerine sistem kurulabiliyor. 768 mb ram li cihaz bile çıkarttılar(samsung galaxy ace 2) hatta samsungun 1.5 gb ram li bir modeli daha var gelmedi ismi aklıma şimdi

    Androidin bu özgürlüğü üreticilere sunuşu ve donanım yapan firmalara da yazılım takımı kurmak pahalı geldiğinden zaten lg olsun samsung olsun sony olsun bu firmalar donanım firmalarıdır(sony biraz daha yazılımdan anlar o ayrı), adamlar sürekli her çıkan donanımla yeni telefon ürettiler sistemi optimize etmek yerine, ortalık telefon çöplüğüne döndü o olaya da ayrıca değinmek gerek. Zaten bu olayın firmalar arası sidik yarışına dönüşmesine değinmeyeceğim bile adam s800 2gb ram le atomu parçalayabileceğini sanıyor oysa ki yapmış olduğu şeylerin %90 ı için bu donanım çok çok fazla kalan %10 luk dilimi de bilgisayardan yapıyor adam zaten. Tabi firmalar böyle düşünmüyor ortalıkta sırf kağıt üzerindeki özellikler ve marka fanatikliği yüzünden koyacağı donanıma para verecek milyon adam var. Teknoloji geliştikçe elbetteki donanımlar artacak nokia gibi teknolojiye direnmenin bir mantığı da asla olamaz ama bunu kapitalist bir sidik yarışına çeviren kapitalizmin köpeği uzakdoğu firmalarıdır.

    Birde işin açık kaynak kod olayı var. Android bu özgürlüğü kullanıcıya sunduğundan ötürü işi bilen bilmeyen herkes uygulama yazdı ve de yazmaya da devam ediyor (hiç anlamayan ben bile şu anda bir programlama dili öğrenip basit bir hesap makinesi bile olsa uygulama yazmak isityorum), tamam bu gayet güzel basit bir qr code için bile 30 tane uygulama bulmak çok güzel ama bir uygulama indiriyorsun potimizasyon sorunu olduğundan ötürü basit bir qr code uygulaması bile cihazı yamultuyor.


    İşin bir de işletim sisteminden ötürü kaynaklanan sorunlarına gelirsek samsungun badasında yaşadığım bir örneği androide uyarlayayım. Zamanın amiral gemisiydi wave 1 ve 2 samsung bada 1.2 de gerçekten ios a yaklaşacak bir sistem kararlılığı oluştrumuştu ki cidden telefonu kullanmaktan keyif alıyordum ne kadar uygulama konusunda zayıf olsa da ardından android özentisi bir bada 2.0 geldi samsung store da nadir bulunan oyunlardan birisini telefonda açtığımda cihaz yamuluyordu durduk yere çünkü sistemi optimize değildi ve bir türlü ram i boşaltamıyordu telefon kapatıp açmadıkça aynı donanımla aspalt 6 android lerde uçarken biz 4 tane güncelleme bekledik oyunu oynayabilmek için ki son güncellemede bile bir süre sonra oyundaki yazılar kayıyor telefonu kapatıp açman falan gerekiyordu. Şimdi sen uygulama geliştirici olsan ne yaparsın ? Ki gameloft tan bahsediyorum bugün mobil cihazlardaki en baba oyunları yapan firmadan bahsediyorum. Şimdi bu öyküyü androide uyarla android de de ram sorunları fazlaydı hala da var(azaltılmış olsa da) ama o rezil bada 2.0 gibi değil tabi ki ya da başka sıkıntılarda var android de sen oyun ya da uygulama yazsan ve bu sıkıntılar yaşansa ne yaparsın ? 2 olasılık var ya ben ne düşüneceğim salayım çayıra mevlam kayıra baktım şikayet çok güncelleriz falan dersin gece gündüz sol kulağın yanar durur ya da uygulama veya oyunu küçültme yoluna gidersin. O da kullanıcıya ne kadar tat verir ve senin uygulaman rağbet görür bilmiyorum onu da.


    Hoş google açık kaynak kodunun önünü açmasaydı ne android bu kadar sürede bu kadar popüler olurdu ne de play store da bu kadar uygulama olurdu.


    Sonuç olarak buradaki temel optimizasyon sıkıntısı androidin her donanımda çalışabilecek bir sistem sunmasını üreticilerin aleyhimize kullanıp bunu kapital mantık çerçevesinde kullanmasıdır ve açık kaynak kodunun fazla özgürce kullanılmasıdır. Android 4.4 ile dalvik sanal makinesinin üzerindeki yükü azaltacağından bahsediyor bekleyip göreceğiz.




  • Bakalım inşallah 4.4 başarılı olur ve davamı gelir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.