Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

Android Studio kullananlar 'ACİL' bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı, 1 Masaüstü Kullanıcı
9
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Cevapla
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Yazılım Geliştirme >> Java >> Android Studio kullananlar 'ACİL' bakabilir mi?
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Çavuş
    84 Mesaj
    Merhaba.

    Android Studio ile mobil uygulama yazma öğrenmeye başladım ancak daha yolun başında takıldım.

    Java dili ile kodlama yaparken "addBtn" isimli oluşturduğum bir düğmeye "setOnClickListener" ataması yapmam gerek ancak yapamıyorum. "addBtn." kısmından sonra "setOnClickListener(new OnClickListener()" olarak devam etmem gerek ancak devam edemiyorum, kırmızı renk olarak derleyici hata veriyor. İnternette bu komutu "Import" etmem gerektiğinden bahsedilmiş. Yardımcı olurmusunuz?


    Takıldığım kısmın fotoğrafını aşağıda ekledim;




    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    323 Mesaj
    Hocam sanırım hata bir önceki satırda, findViewById ile butonu eşleştirememişsiniz. Yani kod tarafıyla xml arasındaki bağlantı sorunlu gözüküyor. İncelediğiniz sitedeki adımları uygularken bir yeri atlamış olmalısınız.
    _____________________________
  • Çavuş
    84 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: episkey

    Hocam sanırım hata bir önceki satırda, findViewById ile butonu eşleştirememişsiniz. Yani kod tarafıyla xml arasındaki bağlantı sorunlu gözüküyor. İncelediğiniz sitedeki adımları uygularken bir yeri atlamış olmalısınız.
    Birebir adım adım gittim aslında. Umarım dediğin gibidir, kontrol edeceğim, teşekkürler.

    Peki ondan dolsyı değilse başka bir çözümü var mıdır?
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    323 Mesaj

    Hocam sorun nerde biliyor musun? Tanımlamayı 'onCreate' içinde yapmamanda.
    |
    |
    Firestarter24 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Çavuş
    84 Mesaj
    Tanımlamayı "OnCreate" içinde nasıl yapabilirim acaba, yardımcı olurmusun sana zehmet :)
    _____________________________
  • Teğmen
    128 Mesaj
    Eski Kullanıcı Adı:
    ComputerEng.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Firestarter24

    Tanımlamayı "OnCreate" içinde nasıl yapabilirim acaba, yardımcı olurmusun sana zehmet :)
    oncreate fonksiyonunun içine yazman gerekir dostum. örnek vermek gerekirse;

    oncreate(){

    kod kod kod
    kod kod kod
    }

    gibi. Yani senin o addListener kısmını fonksiyonun içine (benim kod kod kod yazdığım yer) eklemen, yazman gerekir. Kolay gelsin.
    _____________________________
  • Çavuş
    84 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: L.Miura

    oncreate fonksiyonunun içine yazman gerekir dostum. örnek vermek gerekirse;

    oncreate(){

    kod kod kod
    kod kod kod
    }

    gibi. Yani senin o addListener kısmını fonksiyonun içine (benim kod kod kod yazdığım yer) eklemen, yazman gerekir. Kolay gelsin.

    Alıntıları Göster
    Saoalsın kardeşim.

    Rica etsem son kez şu aşağıdaki hatanın çözümünü de biliyorsan söylermisin? :)

    İki farklı düğme içindeki sayının toplamasını yaptırmam gerekli ancak;

    int result = button1 + button2;
    resultTextView.setText(result + "");


    yukarıdaki komutu girdiğimde derleyici aşağıdaki hatayı vermektedir;


    error: bad operand types for binary operator '+'
    first type: EditText
    second type: EditText
    _____________________________




  • Yüzbaşı
    629 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Firestarter24

    Saoalsın kardeşim.

    Rica etsem son kez şu aşağıdaki hatanın çözümünü de biliyorsan söylermisin? :)

    İki farklı düğme içindeki sayının toplamasını yaptırmam gerekli ancak;

    int result = button1 + button2;
    resultTextView.setText(result + "");


    yukarıdaki komutu girdiğimde derleyici aşağıdaki hatayı vermektedir;


    error: bad operand types for binary operator '+'
    first type: EditText
    second type: EditText


    Alıntıları Göster
    Iki komponenti toplamaya calışıyorsun. Bu şekilde ilerlemen çok zor görünüyor, Android programlamaya girmeden önceden konsolda iki değişkeni toplamayla başlamalısın.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Teğmen
    128 Mesaj
    Eski Kullanıcı Adı:
    ComputerEng.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Maroon On

    Iki komponenti toplamaya calışıyorsun. Bu şekilde ilerlemen çok zor görünüyor, Android programlamaya girmeden önceden konsolda iki değişkeni toplamayla başlamalısın.

    Alıntıları Göster
    Adam haklı... Biraz daha baştan alman senin için daha iyi olur.
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    128 Mesaj
    Eski Kullanıcı Adı:
    ComputerEng.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Firestarter24

    Saoalsın kardeşim.

    Rica etsem son kez şu aşağıdaki hatanın çözümünü de biliyorsan söylermisin? :)

    İki farklı düğme içindeki sayının toplamasını yaptırmam gerekli ancak;

    int result = button1 + button2;
    resultTextView.setText(result + "");


    yukarıdaki komutu girdiğimde derleyici aşağıdaki hatayı vermektedir;


    error: bad operand types for binary operator '+'
    first type: EditText
    second type: EditText


    Alıntıları Göster
    Ama yine de soruna cevap vereyim. Sen butonun içindeki sayıya ulaşmak istiyorsan button diye ulaşamazsın. Buton bir objedir. Sen objenin içindeki bilgiye ulaşmaya çalışıyorsun. Sen o sayıları ulaşıp toplaman için önce onun içinde yazana erişmelisin. fakat ulaştığın şey String olacak yüksek ihtimalle. O String'i de integer'a çevirmen gerek. Ondan sonra toplama işlemini yapabilirsin.
    |
    |
    _____________________________




HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
google reklamları
Veri Merkezi;Metro Ethernet;Cloud Sunucu
Mobilya Takımları
Kurumsal Web Tasarım Şirketi
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR4
14,875
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.