Şimdi Ara

Android Studio için sistem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler acerin AMD Ryzen 5-2500U 2Ghz İşlemcili 8Gb Ramli 256Gb Ssdli RX560X 4Gb Ekran Kartı olan bir laptopunu almak üzereyim. Üzerine 8gb daha ram atıp andriod stuido ile çalışmam mümkün mü?



  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    hocam ben sürekli sana denk geliyorum. Herkese bir atar gider yani ben intelden anlarım hayatımda hiç amd işlemci kullanmadım. Neyin ne olduğunu bilmiyorum belki boş yapıyorsun yapma. Kaldı ki 2 gb ram istiyor. Benim pc intel i3 4 gb ram var emulatör bile açılmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 11sa11

    hocam ben sürekli sana denk geliyorum. Herkese bir atar gider yani ben intelden anlarım hayatımda hiç amd işlemci kullanmadım. Neyin ne olduğunu bilmiyorum belki boş yapıyorsun yapma. Kaldı ki 2 gb ram istiyor. Benim pc intel i3 4 gb ram var emulatör bile açılmadı.
    Atarımın sebebi google da zaman geçirerek çözüm bulacağın bir şey için konu açılmaz. Şimdi eğer ben x bilgisayarında emülatörü çalıştıramadım diyorsan o zaman konu şu olmalıydı bir hata mesajı, bir öykü olurdu. Bizde örneğin ryzen ile emülatör sorunu yaşıyorsan google'da 3 dakikada 2018 yılında android emülatöre amd işlemci desteği eklediğin görüyoruz*. Ryzen sorunu** da 3.2 betasında giderilimiş. Şuan stabil versiyon 3.2.1dir. Ben sadece etkin soru sorulsun istiyorum. Cünkü aynı şeyi hep işimize yarayan stackoverflow da yaparsn anında -1 verirler, bazen konu silinir. Kimsenin şahsı ile sorunum yok.


    *https://android-developers.googleblog.com/2018/07/android-emulator-amd-processor-hyper-v.html
    **https://stackoverflow.com/questions/44249419/i-have-got-an-amd-ryzen-cpu-and-android-emulator-doesnt-work

    Android emulator düşük configurasyonda da çalışıyor.https://www.youtube.com/watch?v=eQTHi7IUTwE
    Rasperry pi üzerinde bile çalışan android distosu var. Olmaz diye bir şey yok. Kimse bir şey bilmiyor, hepimiz araştırarak öğreniyoruz. 8 gb ram ziyadesi ile android studio çalıştırabilir. Minimum sistem gereksiniminin üzerinde. Donanim işi ekmek köfte gibidir tavanı yoktur. Bana sorarsan 128Gb ram ve 2 xeon işlemcili makine ile 4 monitör tavsiye ederim. https://www.amazon.com/Z820-Workstation-3-1GHz-NVIDIA-Windows/dp/B01M7MDDTW

    Bu yüzden bir şey çalışır mı sorusunun cevabı: Minimum system requirements


    android studionun kendi sitesi de min req. olarak 4 gb veriyorhttps://developer.android.com/studio
    . kısaca sen çalıştıramadıysan bence googleda biraz daha zaman geçirirsen sorunu çözebilirsin Emulator kullanmak zorunda da değilsin . Telefonu kablo veya kablosuz olarak bağlayıp üzerinde geliştirme yapabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 29 Eylül 2019; 21:45:6 >




  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Buradaki amacım amd işlemcileri hiç bilmediğim içindi. Fakat arkadaş ısrarla aynı şeyleri anlatıyor i3 4gb ram var android studio açılırken bile kasıyor inatla 2 gb ram isteyen sayfayı gösteriyor. Mesajını okumadan engelledim.
  • Laptopumun sistemi aşağıdaki gibi ve sorun yaşamıyorum. Her halükarda mümkünse 16gb rem kesinlikle tavsiye ederim. Benim gibi yeni öğreniyorsanız yaptığınız minik işler için belki 8gb rem yeterli olabilir fakat proje büyüdükçe rem ihtiyacı artacaktır diye düşünüyorum.

    i7 4710HQ 3gz (civarında bişeydi)
    16gb rem
    250gb ssd
    GTX860 (sanırım 2gb)
  • 8gb ram yetmez mi?

  • waleur5 kullanıcısına yanıt

    Yeter aslında ama geleceğe dönük olarak yeni bir makine alıyorsan, 16 GB tercih etmen daha mantıklı olucaktır.


    Memory kullanımı sadece IDE'nin kullandığı ile sınırlı değil.

    • IDE
    • Emulator
    • Mobil uygulamanın haberleştiği servisler
    • Ek olarak sanal makine ihtiyacı (İlerleyen süreçlerde ihtiyaç olabilir.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.