Şimdi Ara

Android Sistemini İyi Bilenlere Bir Sorum Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, müzik dinlerken apex launcher ağırlaşıyor(animasyon fpsleri). Discovery kullanıyorum işlemci sorunum falan yok mesela launcheri 4. çekirdeğe atama şansımız var mı? Veya öncelikli uygulama yapabilir miyiz kasmaması için?

Not: Secretv2deyim tasarruf vb. zaten yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 7 Kasım 2013; 20:55:50 >

• Hocam sen telefonunu bi fabrika ayarlarına falan döndür, launcher'ın o cihazda kasması çok saçma yüklediğin uygulamalar yüzündendir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbyygt2

Hocam sen telefonunu bi fabrika ayarlarına falan döndür, launcher'ın o cihazda kasması çok saçma yüklediğin uygulamalar yüzündendir.

Launcher normalde kasıyor demedim, multitaskingte telefon launcheri öylesine bi uygulama olarak gördüğü için animasyonları takılmaya başlıyor. Ayrıca telefonum tertemiz ve secret rom kullanıyorum yani uçuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thestell

quote:

Orijinalden alıntı: rbyygt2

Hocam sen telefonunu bi fabrika ayarlarına falan döndür, launcher'ın o cihazda kasması çok saçma yüklediğin uygulamalar yüzündendir.

Launcher normalde kasıyor demedim, multitaskingte telefon launcheri öylesine bi uygulama olarak gördüğü için animasyonları takılmaya başlıyor. Ayrıca telefonum tertemiz ve secret rom kullanıyorum yani uçuyor.

Bende telefonuna laf etmedim zaten. Dedimki yüklediğin uygulamalar yüzündendir arka planda çalışıp kasmasını sağlıyordur.

Bende müzik, internet ikisini bir arada kullanıyorum ama kasma yok benim cihaz çift çekirdek olmasına rağmen. bir bak kontrol et.

• Pil menüsünden cpu güç tasarruf modunu kapat açıksa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyduccu -- 7 Kasım 2013; 20:53:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyduccu

Pil menüsünden cpu güç tasarruf modunu kapat açıksa..

secret romda olduğumu da ekleyeyim
    tasarruf zaten yok yani
  • windowstaki gibi öncelikli uygulama olarak atamayı planlıyordum ama yok galiba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukarı alalım
  • thestell kullanıcısına yanıt
    Sorun, işlemciye fazla yüklenilmesi

Ayarlar --> Geliştirici Seçenekleri --> CPU Kullanımını Göster i seç. Daha sonra müziği başlatarak neyin işlemciyi bu kadar yorduğuna bak.

Bende müzik çalarken işlemci durumu;
     Android Sistemini İyi Bilenlere Bir Sorum Var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -forumber- -- 7 Kasım 2013; 23:04:49 >
  • Valla eğer sorun yasamak istemiyorsan kur nova yi Alex bozdu tam 6 aydir kullaniyorum harika de meslekte en adindan Apexin saçma sapan kasmasindan iyidir..

• Ayarlar -> Geliştirici seçenekler -> GPU kullanımını zorla ve HW katmanlarını devre dışı bırak seçeneklerini işaretleyiniz. Ve nova launcher kurun o da akıcı.
  • Hocam Apex bozdu bu aralar biraz arasıra teklmeler olabiliyor geçişlerde sen en iyisi nova kullan
  • Holo launcher kullan galaxy y bile yağ gibi akıyo

• şu an kasmıyor, kafasına göre düzeldi

• apex yerine nova launcher de kullanabilirsiniz. Oda güzel az ram tüketimi çok hızlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxsavasxx2

apex yerine nova launcher de kullanabilirsiniz. Oda güzel az ram tüketimi çok hızlı

denedim ama apex daha hızlı sanki

• Hem Apex'in hem de Nova'Nın ayarlarında "sistem uygulaması olarak göster" seçeneği var. Böylece başatıcı, herhangi bir kullanıcı uygulaması olarak muamele görmüyor, sistem uygulaması gibi öncelikli muamele görüyor. Belki sorununuzu biraz azaltabilir. Ancak yine de müzik çalmasıyla başlatıcının kasılması arasındaki bağlantıyı kuramadım. En basit cihazda bile olmayan bir sorun..

Sorununuzu bir kenara bırakıp sorunuza gelirsek; söylediğiniz şey zaten işlemcinin yapısında mevcut. Her yeni gelen işlem, mevcut etkin çekirdeğin yoğunluk durumuna bakılarak ya bir sonraki boş çekirdeğe atanır ya da etkin çekirdeklerin hızı yükseltilir. Kalıcı olarak tek bir işlemi en uzaktaki çekirdeğe atamazsınız. Kıscası çok çekirdekli sistemlerin çok etkili bir işlem paylaşma yöntemleri var. Eğer yapması gereken işlemlerin toplamı, gücü tahilindeyse size başka çekirdek vs. arattırmadan, uğraşmadan akıcı bir şekilde yapar zaten. Sizin yaşadığınız sorunun başka bir açıklaması olmalı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.