Şimdi Ara

Android Oyun yapmak istiyorum bilgi düzeyim sizce yeterli mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar
    c++ c# ve pascal biliyorum.Javanında mantığından çıkarabilirim. Galaxy w ve galaxy s telefonum var ve i5 işlemciyi iyi düzeyde PC'm var bunun yanında 7inc oyunlar için tablet bilgisayarım var.Tüm çözünürlüklere uyan 2D android oyun yapmak istiyorum.Lise öğrencisiyim günde 3saat duruma bağlı 4saatte olabilir vakit ayırabilirim.
    Android sdk falan yükledim eclipse yükledim ama işin içinden çıkamadım

• küçük oyunlar ile başlamalısın .Algoritma ve programlama bilgin arttıkca projelerin büyüklüğüde artabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratsal

küçük oyunlar ile başlamalısın .Algoritma ve programlama bilgin arttıkca projelerin büyüklüğüde artabilir.

tetris gibi mi yoksa angry birds tarzı yapabilir miyim
  • tetris daha mantıklı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: aminJuri

quote:

Orijinalden alıntı: muratsal

küçük oyunlar ile başlamalısın .Algoritma ve programlama bilgin arttıkca projelerin büyüklüğüde artabilir.

tetris gibi mi yoksa angry birds tarzı yapabilir miyim

angry birds küçük bir oyun değildir bu arada :D fizik bilmen gerekiyor
  • up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angry birds v.b. oyunları yazabilmen için fizik motorunu bilmen ve kullanabilmen gerekmektedir. Eğer yeni başlıyorsan küçümsediğimiz tetrisin yapımı bile gerçekten çok zordur. Fizik motorunu kullanmadığın, yani gerçek dünyamızdaki fiziğin kullanılmadığı ve abes kaçmayan oyunlar yapmaya çalışabilirsin.

Hemen örnek vereyim; ping-pong oyunu. Mesela bu oyunda top durmadan yukarı aşağı gider. Hızından ve kuvvetinden hiçbirşey kaybetmez. Gerçek dünyada böyle midir? Tabi ki hayır. Bu yüzden bu oyunda fizik motoru kullanmadan sadece topun kenarlara ve hedeflere çarpma durumu için açısal hesaplamalar yapman yeterlidir.

Bu ve buna benzer oyunlar düşünebilirsin, eğer illaki oyun yapacağım diyorsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyynak -- 11 Kasım 2012; 10:35:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yani ufak türlü oyunlar için bile baya çalışmak gerekiyor.Mesela en kolay yapılabilen oyun hangileri
  • Olmaz yapamassin , uzun ve zahmetli bir is.

Genede ugrasicam dersen, Android Oyun Yapimi bloguma goz atabilirsin.
    http://moribitotechx.blogspot.co.uk/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ziegler

Yani ufak türlü oyunlar için bile baya çalışmak gerekiyor.Mesela en kolay yapılabilen oyun hangileri

Oyunu yapmak istediğiniz dil veya framework hangisi? Bu dilde bilginiz ne kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

Olmaz yapamassin , uzun ve zahmetli bir is.

Genede ugrasicam dersen, Android Oyun Yapimi bloguma goz atabilirsin.
    http://moribitotechx.blogspot.co.uk/

Teşekkür ederim
  • basit oyunlardan başlaman yararına olur zor bir şeye başlarsan seni oyun yapmaktan bıktırır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.