Şimdi Ara

Android işletim sistemi ve Fat32 Dosya Sistemi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
10.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hızlı tarafından bi android telefon aldım fakat 4GB'dan büyük dosya atmaya çalıştığımda 15 yıl öncesinn Fat32 dosya sistemi yüzünden kopyalayamıyorum. Sanırım android NTFS ya da herhangi bir güncel dosya sistemini kullanmıyor. Diğer mobil işletim sistemlerinde de durum böyle mi? Yani İOS'da ya da MP8 işletim sistemlerinde NTFS ya da herhangi bir güncel dosya sistemiyle formatlanabiliyor mu telefonlar ya da hafıza kartları?

• tahir40 kullanıcısına yanıt
    Üreticiler, sisteme NTFS desteğini koymuyor. Bazı cihazlarda exFAT desteği var. Eğer cihazınız exFAT destekliyorsa exFAT olarak biçimlendirebilirsiniz. Ama desteklemiyorsa NTFS olarak biçimlendirip aşağıdaki program ile hafıza kartının görünmesini sağlayabilirsiniz;

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paragon.mounter
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Şimdi bu programı kurdum telefona. Birazdan da kartı bilgisayara yedekleyip NTFS formatlıycam. Ardından kartı telefonumda eskisi gibi kullanabilecek miyim? Yani telefondan torrent indiriyorum, 4GBdan büyük dosyaları indiremiyorum, bu işlemden sonra indirebilecek miyim? ya da SD karta kurulu oyunlar eskisi gibi çalışmaya devam edecek mi? Yani program NTFS SD kartı telefona görünür mü yapıyor, Yoksa sadece bu program girip programın arayüzünden mi ulaşabiliyorum karttakilere? Zira öyleyse pek işe yaramaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahir40

Cevabınız için teşekkürler. Şimdi bu programı kurdum telefona. Birazdan da kartı bilgisayara yedekleyip NTFS formatlıycam. Ardından kartı telefonumda eskisi gibi kullanabilecek miyim? Yani telefondan torrent indiriyorum, 4GBdan büyük dosyaları indiremiyorum, bu işlemden sonra indirebilecek miyim? ya da SD karta kurulu oyunlar eskisi gibi çalışmaya devam edecek mi? Yani program NTFS SD kartı telefona görünür mü yapıyor, Yoksa sadece bu program girip programın arayüzünden mi ulaşabiliyorum karttakilere? Zira öyleyse pek işe yaramaz...

Sadece karttakilerimi görüyoruz, yoksa eskisi gibi mi işlev görüyor orasını bilemiyorum.

Şunu söylemeyi unuttum, program root gerektiriyor.

Eğer root yok ise, hafıza kartını exFAT olarak biçimlendirip öyle deneyin.

Bu arada, telefon modeliniz nedir?

• -forumber- kullanıcısına yanıt
    Telefon Discovery, exFat olarak formatladım ama program çalışmıyor. Rootlu telefonlarda çalıyor yazıyor. Bendeki telefon orjinal romlu rootsuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahir40 -- 23 Ocak 2014; 22:21:04 >
  • İnat ettim, telefonu rootladım. Program exfat ile formatlayınca, microsoft lisans istiyor diyor. Sonra NTFS formatlayıp çalıştırdım. SD Kartı bi alt klasör gibi gösteriyor ama çalışıyor. Yani oyunlar vs için ideal değil ama 2. bir SD kartı NTFS formatlayıp torrent ya da 4GB üstü dosylarla işiniz oluyorsa iş görüyor. Şu an eskiden boyutu sebebiyle indiremediğim 1080P Bluray bir filmi indiriyorum... Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahir40 -- 23 Ocak 2014; 23:27:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.