Şimdi Ara

Android İçin Uygulama Yapmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kolay gelsin ben google playdakiler gibi bi uygulama yapmak istiyorum paylaşım yapmayı sevdiğim için ve böyle bişey yapmak istedim önce blog falan kurayım dedim orada paylaşım yapayım kurdum ama onların deviri geçti galiba beceremedim program yazmayı bilmiyorum ve google araştırma yapmaya çalıştım biraz ama eclise inventor AppsGeyser gibi bişeyler gördüm ve bunlarla yapabileceğimiz yazıyordu ancak bazıların yayınlama tarihleri falan önceydi geçmiş kaynaklar olduğu için yeni en güncel kodlama yapmayı bilmeden uygulama hazırlayabileceğim programın adını verebilirmisiniz.Ve bunların anlatımları güzel olan videoların linkine veya isminide paylaşma ihtimailinizde varsa güzel olur tabi ama isim olsada olur:)



  • bu işi yazılımcılara bırakırsanız dünya daha güzel olur. sonra google play, appstore çöp uygulamalarla doluyor.
  • ben sadece 1 adet program yapmak istedim ve boş bişey yapmak değil amacım kendime göre o yüzden yardım almak istedim kendi sitemede koyacak olduğumdan sormuştum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu tarz konularda yeniyim fakat bildiğim kadarıyla android'e uygulama geliştirebilmek için Java bilmek gerekiyor. Java dilinin de yeterli Türkçe kaynağı yok, yine de çabalarsanız başarabilirsiniz. Kolay gelsin.
  • Teşekkürler ama java bilmiyorum izlediğim videolar vardı bi kaç gün öncede orda direk hiç kod falan olmadan direk yapıyorlar sürükleyerek yapıyorlar olmadı o videoları bulup öyle yapıcam.
  • Java gibi bir programlama dilinde temelin olmadıgı sürece zorlanacaksın.Dedigin gibi kodlamaya gerek kalmadan yapan programlar olabilir ancak örnegin bir hesap makinesi yaptıgını varsayıyorum.Bu hesap makinesinde bir güncelleme yapmak istediginde yine kod bilgisine ihtiyacın olacak.(hesap makinesi sadece bir örnekti.Hesap makinesininde güncellemesi mi olur demeyin )
  • Marketteki uygulamaların yarısından fazlası için bir programlama diline gerek yok zaten. Hepsi sürükle bırak ile yapılabilecek şeyler. Şunu kullanabilirsin.http://appinventor.mit.edu/explore/content/hellopurr.html
  • amacım kimsenin hevesini kırmak değil kod bilgisi olmadan bu işe girişmek hiç akılcı bir davranış değil. bu yola web siteleriniz ile devam edin, forum açın, blog açın ama mobil uygulama işine bu şekilde girmeyin.
  • Kod bilgisi olmadan kayıt tutabilecek gerektiğinde bu kayıtları kullanabilecek uygulamalar yapabileceğini zannetmiyorum. Sürükle bırakla en fazla görsellik katabilirsin. Arka planda mutlaka Java yazmak zorundasın. Hiçbir programlama dili ve mantığını bilmiyosan temel Java'yı anlaman en az 4-5 ayını alacaktır. Daha sonrasında Android syntax mantığı ve kurallarını öğrendikten sonra belki hesap makinası yapabilirsin. Kolay gelsin.
  • Eğer böyle bir niyetiniz varsahttp://www.mobiroller.com öneririm size kendinize göre güzel uygulamaları bedava çıkarabiliyorsunuz ve google playda yayınlanıyor.
  • yıllık 40-50 tl verdiği bir site için yazılımcıya gerek olduğunu ben düşünmüyorum sonuçta global bir çalışma olmayacak meraktan yapılan bir çalışma ve site.
    işini görecek bir çalışma olsun yeterlidir.
  • Merhabalar.. Öncelikle şunu söyleyeyim. Bilgisayar ile ilgili bir bölüm okumadıysan, bayağı bir zamana ihtiyacın var demektir.
    Ben seni böyle kabul ediyorum ve senin izlemen gereken yolları özetlemek istiyorum.
    Öncelikle algoritma çalış, kafanda algoritmayla ilgili örnekler bul yapmaya çalış.
    Sonrasında programlama mantığın gelişecek ve mantığını daha çabuk kapabilirsin.
    Daha sonra C dilini öğrenmeye bakabilirsin. Bunu öğrenince kütüphane mantığını daha iyi anlayacaksın. C yi tamamen öğrenmene gerek yok.
    Bunları yaptıktan sonra Java Dersleri diye youtube da aratırsan türkçe kaynakta bulabilirsin. Javanın temellerini kesinlikle öğren. Nesneler nasıl birbirine dönüşüyor. Bunları öğren. Java Swing kısmına geçmene gerek yok. Javanın Swing kısmı çok karışıktır. Bunları öğrenirken Eclipse editörünü kullanman senin için daha iyi olur. Çünkü android'i de muhtemelen bu editörde yazacaksın. Ayrıca youtube da android eğitimi falan yazarsan türkçe kaynaklar var. Bir sorun olursa bana yazmaktan çekinme. Android de çeşitli uygulamalarım mevcut. Yardımcı olurum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: droid7399

    amacım kimsenin hevesini kırmak değil kod bilgisi olmadan bu işe girişmek hiç akılcı bir davranış değil. bu yola web siteleriniz ile devam edin, forum açın, blog açın ama mobil uygulama işine bu şekilde girmeyin.


    Dostum az bir bilgiyle bile işe yarar program yapmak mümkün iş fikir farklı ve işe yarar olsun.
  • Yazılım işi sadece kod yazmaktan ibaret değildir. Çalıştığı kadar, nasıl çalıştığı da önemlidir. Eğer yapmak değil de yaptırmak isterseniz size Mobil Uygulama bağlantısıyla ulaşabileceğiniz Reçel Interactive'i öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.