Şimdi Ara

Android DNS Değiştirme (Acil Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Öncelikle TTNet kullanıcısıyım ve modem olarak Tenda marka bir modem kullanıyoruz.

Samsung Galaxy M12 cihazımdan Tagged adlı uygulamaya girmeye çalışıyorum. Tagged ülkemizde engellenmiş olduğu için Dns ayarını değiştirmem gerekiyor. Doğru bir şekilde dns ayarlarını yapsam da erişim engeli olan sitelere bir türlü erişim saglayamiyorum.

Cihazdan kaynaklı olabilir diye Samsung ile görüştüm. Servis sağlayıcısından kaynaklı olabilir dediler. TTNet ile görüştüm. Bizden kaynaklı olmaz dediler. Modemden kaynaklı mı çözemedim. Eskiden dns ayarlarını yaptıktan sonra bir sorun kalmıyordu. Tagged'a erişim sağlıyordum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türk telekomdayken DNSler çalışmıyordu bende. Ancak siz daha önce çalışıyor diye bilgi vermişsiniz. Bu durumda yapmanız gereken önce modem DSL bağlantı ayarlarından DNS değiştirmeniz gerekiyor (Wifi yada LAN ayarları kısmındaki DHCP yapılandırmasından değil). Ardından telefonunuzun Wifi ayarlarından elle Statik IP ve DNS yapılandırması yapmanız gerekiyor.

Telefonlar 2. dns varsayılan olarak google dns tanımlar bu yüzden sorun yaşıyor olabilirsiniz.

• Türkiye'de engelleme yapıldığı zaman DNS değiştirme değil VPN ile çözebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: RElS

Türk telekomdayken DNSler çalışmıyordu bende. Ancak siz daha önce çalışıyor diye bilgi vermişsiniz. Bu durumda yapmanız gereken önce modem DSL bağlantı ayarlarından DNS değiştirmeniz gerekiyor (Wifi yada LAN ayarları kısmındaki DHCP yapılandırmasından değil). Ardından telefonunuzun Wifi ayarlarından elle Statik IP ve DNS yapılandırması yapmanız gerekiyor.

Telefonlar 2. dns varsayılan olarak google dns tanımlar bu yüzden sorun yaşıyor olabilirsiniz.

Evet hocam daha öncesinde Dns ayarlarını telefon üzerinden kolayca değiştirip erişim sağlıyordum. Fakat Tenda Modem arayüzünde hangi ayarları değiştirmem gerek bir türlü yapamadım. Telefondan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 yapıyorum eskiden çalışıyordu aynı telefonda. Şimdi nedense çalışmıyor. Farklı dns servislerini de denedim.

@Soickan

Hocam vpn servisleri kullanmak istemiyorum. Dns değiştirmek daha güvenli geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rovaniemi -- 28 Mart 2023; 20:39:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iphone iptv izleme acil yardım.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.