Şimdi Ara

Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
7
Favori
15.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    Apple ürünlerinin hedef kitlesi zaten iş yapanlar.

    Apple ekosistem olarak kullanıyor iseniz zaten size fayda sağladığı para kazandırdığı için kullanıyorsunuz.

    İşinizi kolaylaştıran her ürün fayda sağlar kazanç sağlar.

    Ama sosyal medyada takil 2,3 fotoğraf çek işten eve evden işe giderken kulaklığı tak müzik dinle bu işler için 25-30-40 bine iPhone almak gösteriş oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 8 Ocak 2023; 13:12:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    İlla birşey olması veya içerik üreticisi olmak gerekmiyor, göz zevki bile yeterli Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aha bu gösteriş işte hava atmak bunun açıklaması bu daha ötesi fasa fiso.

    Görünüşü güzel bir android cihaz olsa demek ki hiç donuyor falan demiyeceksiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takılm dediği sanırım mesela foruma cepten girince aşağı yukarı kaydırma yaparken görüntüde lag olması. Playstroe de kaydırma anında tskılmalar. Video çekerken takılmalar vs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    Göz zevki sadece dış tasarımında değil iOS’un kendisiyle de alakalı. Google birgün iOS kadar mükemmel bir işletim sistemi çıkarır ve kısa sürede yeterli uygulama desteği de sunarsa seve seve denerim ama android almam artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa katılıyorum sana :D


    Yukarıda yazdığım mesaja başka bir alandan örnek vereyim.

    Birkaç sene önce araba alma ihtiyacım oldu. Bütçem belli. Satın alabileceğim arabalara baktım, karar verdim, Mini Cooper S.

    Aynı paraya benim arabamdan çok daha ekonomik, konforlu, pratik bir araba alabilirdim. Fakat ihtiyacım yok.


    Müzik indiremiyorsunun karşılığı burada örneğin bagaj çok küçük. Olsun. İhtiyacım yok büyük bagaja.

    Ya da araba iki kapı, arka koltuklar ufacık. Olsun. Zaten bi ben bir kız arkadaşım biniyoruz. Arka kapıya da koltuğa da ihtiyacım yok. Ama bakmayı çok sevdiğim, sürerken çok keyif aldığım bir arabam var. Tam da ihtiyaçlarımı karşılıyor.

    Aynı konuyu araba için açmış olsam, yorum gelecek alta "dizel passat alırdın aynı paraya, sende akıl yok..."


    İhtiyaçlarım belli, bütçem belli, arzuladıklarım belli. Gittim o arabayı aldım.

    İhtiyaçlarım belli, bütçem belli, arzularım belli. Gittim o telefonu aldım. Tek fark, telefona o kadar para verdim diye kölesi olmadım. Eksiklerini, hatalarını, yanlışlarını yazıyorum foruma.





  • Atla deve sanki Allah Allah görende android kullananlar hayatta çile çekiyor sanacak.

    Snapdragon 675 li cihazım yağ gibi akıyor donma takılma zerre görmedim elimden de düşmez olabildiğince her özelliğini de kullanmaya çalışırım akıcılık falan sorunu da yaşamadım.

    Neyse sizin için elma logosu yeterli gerisini bir şekilde tamamlıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 8 Ocak 2023; 13:25:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

    Bizde hep topluluk olma kamplaşma durumu var. Sonuçta bir telefon alıyoruz ve sanıyoruski o bizim bi parçamız. Android kötü dersen banane ne demezsen banane. Artılar eksiler herkese göre değişir. Malın kölesi olmaya gerek yok.


    Neden iphone aldın yada neden mini aldın sorusu kadar saçma soru olamaz.

    Eksilerini artılarını konışmak gerek. Ben bikmiyordum mesela bu kadar sıkıntılarının olduğunu iphoneun. Konuyuda neredeyse tamamen okudum.


    Benim merak ettiğim kaydırma hareketlerinde lag hiç olmuyor mu ? S21 zaman zaman yaşanabiliyor a13 baya düzeldi ama genede az da olsa var. Bazı uygulamalarda hep olabiliyor mesela ios da durum nedir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi telefondan geçtiğinizi merak ettim, iphone 14 pro 40bin tlden başlayan bir cihaz. Herhalde 10 15binlik android telefondan 40 binlik telefona geçip yorum yapacak kadar cahil, boş bir insan değilsinizdir. O yüzden benzer fiyatlara samsung s22 ultra var 36bin tl ondan geçtiğinizi varsayıyorum. Bana s22 ultrada çöplük olarak hissettiren ama iphone 14 proya geçince oh be dünya varmış dediğiniz özellikleri yazarsanız biz de bilgilenmiş oluruz.

  • double or nothing kullanıcısına yanıt

    iphone deneyimi yaşamak için illa en son çıkan en tepe modeli almana gerek yok birkaç nesil öncekiler bile iyi iş çıkarıyor iOS’u denemek için s21’den iPhone 12’ye geçtim, memnun kaldım, androidden soğudum. 15 serisi çıkınca 15 pro almayı düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende iphone 8 plustan oneplus 9a geçtim ucuz diye ki 8 plus hala elimde. Geceden sabaha %6-7 şarjı gidiyor telin. Ve buna normal diyorlar. Ortalama pilin %20 si bekeleme modunda tükenmiş oluyor. Zaten batarya sıkıntısı var. İphone geceden sabaha en fazla %1 düşüyor.
    Androidde uygulamalar ile ilgili anlam veremediğim optimizasyon ayarları otomatik başlatma seçenekleri var. Neden var anlamıyorum. İmkan olsa 13 ya da 14 sersine geçmek isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ufak notlarla cevap vermek ısterım.


    Eskı DH edıtoruyum. Yıllarca Androıd telefon kullandım. iPhone 7 ıle beraber iPhone'a gecıs yaptım. Bu sıtede Androıd, iOS, Mac ve Windows uzerıne bır cok egıtım videosu hazırladım. Uygulama vıdeoları cektım.


    - Uygulama : Tartısmasız Apple bırıncı sırada. Sebebıde bellı, App Store'un kendı magazası olması. Androıd tarafında ıse bır suru magaza var ve stabıl olmayan bır cok uygulama dolu. Apple bu konuda cok sıkı. Cok basıt bır ornek verelım, kendı evınızde kalırken kral sızsınızdır, ıstedıgınızı yaparsınız evınızde ama bır otelde kalırken o otelın kurallarına baglısınızdır, sıze verılen oda dısında yasam alanı sınırlıdır. Dustan cıkıp bornozla lobıde oturamassınız.


    - Kamera : Her telefon artık guzel cekıyor. Tabı amıralım gemılerınden bahsedıyorum. Burada onemlı olan yazılım. Fotografı telefonlar nasıl ıslıyor ? Aynı sey ust duzey kameralarda da gecerlıdır. Kameranın jpeg performansı denılen bır sey vardır. Mesela 14 PM bır telefonun jpeg ıslemesı cok kotu, bazen asırı keskın, gece karanlıgında gunduz fotografı gıbı ısledıgı oluyor. En son bır mekanda test yaptık S22 ultra dusuk ısıkta cok daha basarılı sonuclar verdı 14 pm'den. Ancak tabı raw cekım var ve dolayısıyla bunlar sorun degıl. Kısaca telefonların en cok yuklendıgı alan kamera oldugu ıcın su an herkes ıyı gıdıyor.


    - Google Photos tabı kı en basarılı uygulama. Hakkında bır vıdeo da hazırlamıstım zamanında. O varken baskası kullanılmaz. Ancak unutulmamalı kı iOS ortamında cok saglıklı sekılde kullanılıyor. Ben bu sekılde kullanıyorum en azından. Tum fotograflarım Google Fotograflarda.


    - Aksesuar : Apple her zaman cok basarılıdır bu konuda. Ancak her zamanda cok pahalıdır. Belkın magsafe ucu bır arada kablosuz sarj cıhazlar mesela 3000tl ustu. Korkunc rakamlar. Bır kılıf 1000tl ustu. Ama kusursuz.


    Sımdı buraya kadar ufak ufak sıze cevap verdım. Gelelım kendı artılarıma..


    Akıllı ev : Evımde cok gelısmıs bır akıllı ev sıstemı var. Tum sıstemı Home Assistant kullanarak kendım kurdum. Hayatımın her karesını bu sıstemı kullanarak otomasyona sokabılıyorum. Sımdı Home Assistant o kadar kolay kullanımı olan bır sıstem degıl. Ortalama kullanıcı bunu kullanamaz ama Apple tarafında Homekıt var. Kullanımı oldukca basıt ve oldukca gelısmıs bır sıstem. Bagladıgınız kameralarda kayıt ve yuz tanıma gıbı cok gelısmıs ozellıklerı var. Androıd tarfında ıse muadili uygulamalar az ve Homekıt kadar kullanıslı degıl. Androıd tarafında Samrtthıngs gıbı alternatıfler var ama tabı kı en guzelı Home Assistant. Ozet olarak prız ve kamera mı aldınız homekıt'lı. Tanıtıyorsunuz ve iPhone'da kullanmaya baslıyorsunuz bu kadar basıt ve pratık.


    Merak edersenız eger sıtede akıllı evler uzerıne kapsamlı bır konumuz var.


    https://forum.donanimhaber.com/home-assistant-ve-akilli-evler-ana-konu--151020627


    Malıyet: Zamanında Samsung S6 Edge Plus almıstım. Aldıktan 6 ay sonra satmak ıstedım. Aldıgım fıyatın max yarısını teklıf ettıler. Androıd tarafında korkunc bır deger kaybı var ve potansıtel musterısı az. Apple'da ıse olay bambaska. 11 Pro Max'ım var. 3 sene once Abd'den almıstım. Sımdı ABD'den yıne 14 pro max aldım. 11 Pro Max'ıme su an 17.500TL telefoncu verıyor. Satsam 14'un bana kayıt dahıl malıyetı sadece 8000tl olacak. Bunu hıc bır Androıd telefonda yapamassınız.


    Ekosıstem: Muthıs uyumlu calısıyor. Bakın mesela Apple Watch ve iPad. Pıyasada rakıbı yok. Hanı telefonda Androıd alternatıfler var, donup belkı ıhtıyacınıza gore iPhone ıhtıyacı hıssetmessınız ancak bu tablet ve saatte boyle degıl. En son mesela Apple Watch'a gectıgımde Androıd saatler, saat uzerınden Turkce seslı yanıt veremıyordu. Tabı hala oyle mı bılmıyorum ama zamanında durum buydu. Ozellıkle saat, Aırpods ve iPhone entegrasyonu harıka. Sımdı hucresel saatlerde geldı ve spor yaparken fılan iPhone'lara bıle gerek kalmadı. Adam saatını ve kulaklıklarını takıp cıkıyor kosuya, telefonu evde.


    - İşlevsellik: Bakın Aırpods mesela. En kalıtelı sesı veren kulaklık mı ? Hayır degıl. Cok Sony gıbı cok daha basarılı alternatıfler var. En basarılı ANC ozellıklı kulaklık mı ? Hayır degıl Sony tokatlar. Ama gelın gorunkı telefon gorusmesı, mıkrofon kalıtesı ve ANC'yı uclu olarak ele aldıgımızda en basarılı kulaklık. Bunu herkes soyluyor sadece ben degıl. Ustelık tamamen telefona veya saate entegre.


    Hız ve stabılıte: Hıc bır Androıd cıhazın bu telefondakı hız ve stabılıte'yı gecebılecegını dusunmuyorum.


    Video: iPhone'un fotograf kalıtesı tartısılır ancak vıdeo cekımınde dunya 1.sıdır. Bu butun sıtelerde kabul gorulur ve her lıstede bırıncı sıradadır .Bakın butun Youtube'lar artık detay cekımlerını fılan iPhone ıle yapmaya basladılar


    Eksıler:


    Apple ınatcı bır ekosıstemdır. Kapalı olmasını fılan gectım. Artık ona alıstım. Androıd'de halen yapmayı ozledıgım seyler var. Bunları iPhone ıle yapamıyorum. Ama bazı seyler var kı Apple tarafında resmen cıldırıyorum artık.


    Mesela Gözde ısmını eger Gozde seklınde kaydedersenız Gözde dıye arama yaptıgınızda cıkartmıyor rehberde. Sene 2022 ve bunu hala yapamadılar. Ya da oyun oynuyorsunuz. Mesela Pubg, tam adam ıle karsı karsıyasınız ve cat adamı vuracaksınız hoooop yuzde 10 sarj uyarısı. Tum ekranı donduruyor ve sıze uyarıyı cıkarıyor. Tamam'a basıp dondugunuz anda oyun bıtmıs rakıp sızı vurmus. Bu kadar basıt bır seyı yıllardır ama yıllardır duzeltmedıler. Aynı sekılde Kestırmeler tarafında kı otomasyonlarda mesela eve varmak ve evden ayrılmak otomasyınları otomatık calısmıyor. Cıldırıyorum ama calısmıyor malesef. Sıze soruyor, onay ıstıyor. Daha baska seylerde var ama tabı artıları eksılerınden cok daha fazla oldugu ıcın devam edıyoruz.


    Daha yazsam sabaha kadar yazarımda aklıma ılk gelenler bunlar.


    Bu arada bende yıllar sonra MAc'den Wındows 11'e gectım ve sızın yazdıgınız kadar MAc'ı aramıyorum kı agır MAc hastasıydım. Wındows'da artık cok gelıstı.





  • Oneplus 7T den iphone 12ye geçtim.

    Hayatımda neler mi değişti? Hiç bir şey.


    en sevdiğim özelliği kilit ekranı fotoğrafları. Kesin Android de yapmıştır ya da yapacaktır.


    Zaten Iphonedan geçmiştim Android'e. Play Store tam bir çöplük diyordum. Iphone a geri döndüm ve ne göreyim AppStore da çöplüğe dönmüş.

    Iphone daha iyiye gider diye ummuştum geriye gitmiş.


    İyiye giden tek şey pil olmuş. Eski Iphonelarıma nazaran çok daha uzun süre gidiyor.


    Akıllı Telefon dünyası tam anlamıyla duraklama devrine girdi. Yeni bir şey yok. Eskiden her yeni çıkan telefonu inceler yeniliklerle mutlu olurdum. Artık telefonum bozulana kadar değiştirmem diye düşünüyorum.

  • Dubai'deki Apple Center'lardan stok durumuna göre iPhone 14 Pro Max ya da iPhone 14 Pro almayı düşünüyorum. Buradan bu telefonları alan varsa satışı yapılan ürün aşağıdaki kodlardan mı oldu?


    iPhone 14 Pro: A2890

    iPhone 14 Pro Max: A2894


    Bir de facetime çalışmama mevzusunu duydum. Bu kodlu telefonları alsak bile facetime yine de çalışmıyor mu?

  • senneanlarsindumbelek kullanıcısına yanıt
    Bu yorumlar o kadar taraflı ve tekdüze ki insan şaşırıyor. iOS’u hala iOS 7-8 zamanlarında sanıyorsunuz galiba.

    Pdf yapmak için bir cihaz arıyorsan iOS ve iPadOS bu iş için biçilmiş kaftan. Notlar uygulamasından istediğin şeyi ocr bir şekilde tarayabilir, pdf olarak kaydedebilirsin. Kaydettiğin PDF’leri native olarak sadece seçip seçim tuşu (üç nokta) basıp pdf yarat dediğinde hepsini birleştirip önüne koyar. 10 ayrı pdf’ten tek Pdf yaratmak değil 1 dk seçmesi açmadı dahil 15 saniye, notlarını taratmak istersen belki 1 dk sürer. Elimdeki dekontlardan örnek yaptım bak 15 saniye sürdü. Üçüncü parti bir uygulama yok, başka uygulamalardan geçmek yok.

    https://streamable.com/mamz7f


    Şu korsan içerik konusu da dillere destan. Daha önceki mesajlarda dediğim gibi, istediğiniz içeriği harici ekstra bir programa gerek duymadan istediğiniz yerden istediğiniz formatta indirebilirim. Shortcuts gibi bir uygulama mobil pazara gelmedi daha. İstediğiniz müziği YouTube’dan istediğiniz formatta indirip ister telefondan isterseniz sonradan indirdiğiniz bir müzik uygulamasından açabilirsiniz. Bu zamana kadar korsan müziğe ihtiyaç duymadım ama zilsesi yapmak için bazen bir şeyler indiririm. Örnek verelim hemen:

    https://streamable.com/rg8omb

    Zilsesi dedik, gelen en büyük eleştirilerden birisi daha. İphone ile zilsesi yapmak yine o kadar kolay ki. Sadece Apple’ın zaten telefonda yüklü gelen GarageBand uygulamasına üst yönetimdeki gibi indirdiğiniz sesi seçip uygun yerini kesip gayet rahat, bilgisayara bile ihtiyaç duymadan zilsesi yaparsınız.

    Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım

    Kusura bakmayın genel konuşacağım, şahsi algılamayın da ama iphone konusundaki cehalet gözlerimi yaşartıyor bazen. En son 10 yıl önce android kullanıp da şişiyor, sürekli kasıyor diyen iphone kullanıcılarından hiçbir farkınız yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 8 Ocak 2023; 15:58:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Bu kasma donma olayı, Amd batacak tek intel kalacak fanboylarinin söylemlerini hatırlatti bana


    Android insan yapımı, ios tanrı yapımı gibi gösterme çabalarından başka birşey değil.


    tek bi sms ile kitlenen bi daha açılmayan iPhonelar mevcut, google arama motoru ile bakabilirsin. Bu demek değil ki android mükemmel. Android de kusursuz değil.


    Ama bizim burda yazdığımız şey ios da kusursuz bir sistem degil. iOs 16 sürümü ile batarya sorunları yaşanlar cevap bulmak için geliyorlar. Anakonusunda yazılmış bazı kullanıcılar sorunlarin 16.2 ile gittigini söylüyor. Yani senin dediğin gibi yağ gibi akan bir sistem yok. Sen ios ile mutlu isen buna da kimsenin karışmaya hakkı yok.


    Paran vardır aliyorsundur bitti. Sende paranla almayıp kullanmadığın sisteme çamur atma ki polemik çıkmasın güzel forumda.


    zaten iPhone 11 18K olmuş ülkemizde. isterse kahve yapıp getirsin 😄😄 18K kazanmak icin 2.5Ay çalışacak insanlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt

    IOS 16'nın ilk sürümleri hiç stabil değildi, kitlenmeler, donmalar çoğu yerde oluyordu. Bunlar çok çok azaldı. Arada bir Spotify takılıyor günlük kullandığım uygulamalar içinde ama onun da ilk sayfada bahsettiğim Bluetooth - WiFi hoparlör karmaşasından kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmiyorum. İlk sürümlerde ayarlarda vs. ekranı kaydırırken de kusursuz değildi, ufak tefek takılmalar oluyordu (ya da ekran 120hz değil daha düşük yenileme oranında çalışıyordu) fakat bunların hepsi düzeldi 16.2 ile.


    Benim daha sık karşılaştığım sorun sistem kararsızlıkları. Kilit ekranındaki bildirimleri yukarı kaydırınca örneğin kenarları yuvarlak gelmiyor. Önce dikdörtgen olarak gösterip daha sonra köşeleri yuvarlıyor sistem. Okuduğum kadarıyla da yaygın bir sorun bu. Ya da Bluetooth - WiFi hoparlör hatası. WiFi'de müzik çalarken alarm çalıyor, telefon otomatik bluetooth'a veriyor müziği örneğin.





  • berkans kullanıcısına yanıt

    Yazdıkların çok doğru katılıyorum. Sadece bir ek bilgi vermek istiyorum.


    ios'daki uygulamaların bazıları direkt paralı iken Android'de ki aynı uygulamayı reklam gösterimi yapabildiği için aynı hatta daha fazla özeliği açık şekilde ücretsiz kullanılabiliyor.


    "apk olayı benlik bişey değil. Ki tavsiye etmiyorum. Minecraft'ı bile parasını vererek almıştım"


    Kripto paraların takibini yaptığım bir uygulamayı android'de ücretsiz kullanabiliyorken(uygulama reklam gösteriyor), ios'da aynı uygulamada ayni ozellikleri kullanmam için benden aylık veya yıllık üyelik almamı istemesi saçma gelmişti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QeduxxSA kullanıcısına yanıt

    Android One programının Xiaomi kanadındaki son üyesi olan Mi A3'ü kullanıyorum.

    1.8K ya aldım 2 yıl önce.

    Kamerası günümüz şartlarında kötü ama Sony imx 582 sensörü var. Bu teknoloji sony'e ait


    Bu sensörün en büyük özelliği 4in1pixel yani 4 pixeli 1 pixel yaparak 12Mp fotoğraflar cekebilmesi.


    Apple'da kamera sensörlerini Sony'den aldığı için 14 Pro Max'deki kamera sensörüde aynı mantıkla çalışıyor.


    ( Bu arada bu iki telefonun sensörleri farkli biliyorum ve bu iki telefonu birbiri ile kiyaslamıyorum. Apple artık sektörün kendi getirdikleri ile idare eder olmuş onu anlatmaya çalıştım 😅 )


    Eskiden yeni iPhone çıktığın da sektörün ilerisinde olurdu. Yani sektöre yön verirdi. Şimdi ise 2 yıl önceki teknolojiyi yeni kullanmaya başlıyor.


    Beni en çok şaşırtan ise chipseti oldu. YouTube'da Fx57'nin incelemesini izleyin derim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Androide geçtiğimde ilk beni şaşırtan videoları 4 köşeden kırpma özelliği yoktu. illa ekstra program kurmak zorunda kaldım. Dosya yöneticisinde ağa bağlanma özelliği yok. Yine ekstra prog kurdum. İphonedan ipade airdrop ile dosya yolluyorum anında gidiyor. Oneplustan xiaomiye nearshare ile dosya gönderiyorım zorlanıyor resmen. Oneplus ile Ekran yansıtma yapıyorum tv ye 720den bile kötü. İphone ipad cam gibi yansıtıyor. Xiaomi yi hiç yansıtamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.