Şimdi Ara

Android'de optimum video keyfi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android cihazımızda video izleyelim!



    Bu başlıkta çeşitli araştırmalar ve denemeler sonucunda vardığım sonuç ile android cihazımızda optimum video performansını yakalamaya çalışlacağız.

    Ben HTC Desire kullanıyorum, Android 2.2 ile çalışıyor ama tüm android kullanıcıları bu anlatımdan faydalanarak takip ettikleri diziyi yada izlemek istedikleri filmi cihazlarına aktararak yolda, dışarda vs izleyebilirler.

    Dizi ve film izlemek için çeşitli oynatıcılar mevcut markette tabii ama ben o oynatıcıları pek pratik bulmuyorum açıkçası. Bunca codec bolluğunun içinde kurduğumuz oynatıcı yeterli gelmiyor, aynı uzantıya sahip bir dosyayı sorunsuz oynatırken bir diğerinin sesleir çıkmıyor, senkronu kayıyor, yada hiç oynatmayabiliyor. Üstelik bilgisayarımıza indirdiğimiz bu videolar yüksek sıkıştırma oranına sahip, bu videoları telefonumuzda sorunsuz olarak oynatabilsek de yüksek işlem gücü gerektiğinden bataryamızı sömürecektir. Zaten sorun olan batarya süresini daha da kısaltmayı hiçbirimiz istemeyiz... Burada yapacağımız telefonu videoya uydurmak yerine, videoyu telefona uydurmak olacak. Video boyutu çoğu sefer kaynaktan daha yüksek olacaktır, zaten sıkıştırmanın yoğunluğunbu azaltarak telefon işlemcisini daha az yormakya çalışıyoruz.



    NOT: Yöntem Android 2.2 HTC Desire üzerinde denenmiş ve onaylanmıştır. Anlatımı "Handbrake" adlı bir converter üzerinden yapacağım, isteyenler kendi seçtikleri başka bir yazılımı da aşağıdaki veriler ışığında kullanabilir pek tabii. HTC Desire pek çok android cihaz gibi 480 x 800 pixellik bir ekrana sahip, anlatım da bu değere göre ama wildfire gibi daha düşük çözünürlüğe sahip modeller için de aynı yöntem sadece çözünürlüğü değiştirerek uygulanabilir.





    Bu kadar girişten sonra anlatıma başlıyorum :)

    Öncelikle Handbrake adlı converterı indirip kuruyoruz. Adres ;http://handbrake.fr/


    1- Handbrake'i açıp sağ taraftaki listeden "iPod Legacy" yi seçili hale getiriyoruz.

    2- "Source" a yıklayıp çevirmek istediğimiz kaynak DVD yada video dosyasını seçiyoruz.

    3- Destination bölümünden "Browse" a tıklayıp oluşturulacak videoyu nereye ve hangi isimle kaydedeceğimizi seçiyoruz. Format olarak MP4 yada M4V kullanabilirsiniz.

    4- Container olarak "MP4 File" ın seçili olduğunu kontrol ediyoruz. Hemen sağındaki large file size, web optimized ve iPod 5G kutucuklarını BOŞALTIYORUZ.

    5- Hemen alttaki "Picture" kartında videomuzun çözünürlüğünü ayarlıyoruz.
    Eğer kaynak videonuz 480 x 800'dan daha küçük ise o kısmı ellemeden bırakıyoruz. Eğer daha büyükse 480 x 800'e yakın bir değere ulaşana kadar küçültüyoruz. (wildfire kullanıcıları 240x320 değerini kullanmalılar) En boy oranı videodan videoya değişmektedir bu sebeple tam değerleri tutturmanız zor olabilir, ne kadar yaklaşırsanız o kadar iyi. 480 x 800'ün üzerine çıkmanız size birşey kazandırmaz çünkü ekran çöznürlüğü o zaten cihazın sadece videonun boyutunu gereksiz yükseltmiş olursunuz. Çok altına inerseniz de kalite kaybı yaşarsanız. Optimum değeri genellikle ikinci kutuya 480 yazıp birinciyi programa hesaplatmakla yakalayabilirsiniz. "Keep Aspect Ratio" kutusuna işaret koymanız videonun en boy oranını sabit tutabilmenizi sağlayacaktır. gerekirse kaldırabilirsiniz.

    6- Video Kartına geçip; Codec:H264(X264) - FPS:Same As source - Avg Bitrate (kbps):1500 yazıyoruz.

    7- Audio Kartına geçip; Audio Codec:AAC (faac) - Mixdown:Stereo(hatta kulaklık kullanmayacaksanız MONO) - Samplerate:48 - Bitrate:160 değerlerini seçiyoruz.

    İSTEĞE BAĞLI : Bu ayarları daha sonra kullanmak üzere kaydetmek isterseniz Presets/Save Yolunu izleyip gelen pencereye istediğimiz bir isim yazıp "Add" e tıklıyoruz.

    8- Videoya altyazı da gömmek isterseniz Subtitle kartına geçip "İmport SRT" butonuna tıklayıp gelen pencereden istediğiniz bir alt yazıyı seçebilirsiniz. Uzantısı SRT olmalı tabii.

    9- Tüm bu ayarları yaptıktan sonra en üstteki "Start" butonuna yıklayıp işlemin tamamlanmasını bekliyoruz.

    10- İşlem bittiğinde daha önce seçtiğimiz klasör içinde videomuz hazır olmalı. Cihazı bilgisayara kabloyla "Disk Sürücü" olarak bağlıyoruz. SD Kart içinde "Video" isimli bir klasör oluşturup içine videomuzu kopyalıyoruz. Kopyalama tamamlandığında kablo bağlantısını söküp telefonun ana menüsünden "Videolar" uygulamasıyla yüklediğiniz videoya ulaşabilirsiniz.



    Bu yolla;
    Ben bilgisayarımda 175Mb boyutunda 21dk.lık AVI uzantılı bir videoyu yaklaşık 5dakikada 240mb boyutlu bir MP4'e çevirebildim. Çevrim süresi bilgisayarınızın işlemci hızıyla direk bağlantılıdır.




    İp ucu:
    Bir çok Android cihaz 2Gb'dan daha büyük boyutlu video dosyalarını pek sevmezler. Aklınızda bulunsun;)




    Güle güle kullanın, sloganımız; Dizim biter, bataryam bitmez :P :P :P





    Lütfen "bune ne gerek var yauv... bilmem ne player harika oynatıyor zaten herşeyi." gibi gereksiz ve aptalca yorumlardan kaçınalım, sebebini yukarıda yazdım. İsteyen istediği metodu kullanır, isteyen player kurar telefonunun işlemcisini yorar, isteyen convert eder bilgisayarının işlemcisini yorar, seçim meselesi.







  • tesekkürler cok güzel bir anlatım olmuş gene severek takip ediyoruz ;)
  • Anlatım için teşekkürler, çok yararlı bir paylaşım olmuş.
    Bu işi yapabilecek onlarca program var belki ama detaylara değinmiş olmanız işimi fazlasıyla kolaylaştırdı.
  • eline sağlık kardeşim çok güzel ve yararlı bi anlatım allah razı olsun.
    bi sorunum var benim altyazıyla ilgili ne yaptıysam altyazıyı videoda göremedim tüm ayarları yapıyorum fakat bir türlü görmüyor acaba neden kaynaklanıyo olablir. yardımcı olabilirsen sevinirim kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.