Şimdi Ara

Android'de boş ram miktarını arttırma (XDA - SuperCharger V6 ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
12
Favori
47.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "granted superuser permissions been" gibi bi yazı çıkıyor
  • Şimdi denedim restart atmadı kendım attım. Ram fark ettımı tam emin degilim ama ilerleyen zamanlarda yorumumu yaparım. (HTC Desire C'de denedim.)
  • Bilgi için tskler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun herhangi bir zararı var mı?
  • aynı yine
  • kardeş lg p970 cihazina sahibim dediklerini yaptım fakat tekrar tekrar kuruyor bu şey :( ya ics 4.04 izs rom yuklu yardım edin
  • beyler bunun asıl amacı ram arttırmak değil kullanılabilir ram miktarını düzenleyerek akıcı bir kullanım sunmak yani ramın 512 ise bunu 1 gb yapmaz veya ramin 354 mb kullanılabiliyodur telefonunda bunu alıp 400mb ya çıkarmaz sadece 354 mb yı akıcı bir biçimde kullanmanızı sağlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Arkadaşlar merhaba bir çok arkadaşımın DHD konularındaki isteiği üzerine konuyu açmayı uygun gördüm, HTC bölümüne açtım konuyu çünkü htc kullanan ve sense arayüzünün fazla ram yediğinden şikayet edenler vardır mutlaka. Sadece sense değil bazı arayüzlerin fazladan ram yemesi ya da düz android kullanıyor ve ram miktarınız az ise ram kullanımın daha stabilite olması açısından size XDA - Yazılım geliştirme bölümünde bulunan SuperCharger olayını anlatacağım.

Öncelikle supercharger ile boşta kalan ram miktarınız artar ve uygulamaların ram kullanımını düzenlemiş olursunuz. Kısacası multitasking olayını daha iyi yaptırıyor işletim sistemine. Çok fazla ayrıntıya girmeyeceğim gerekli ayrıntıları buradan takip edebilirsiz:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=991276

Nasıl Yapılır ?

***Öncelikle anrdoid telefonumuzun rootlu olması şart. Rootlamayı bilmiyorsanız öğrenmeniz şart Telefonun garantisi bitiyor(geri dönüşü var gerçi) bunu da hatırlatmak isterim.

1- Android marketten "busybox" installer uygulamasını indiriyoruz.

Busy Box İndir

2- Android marketten "script manager" uygulamasını indiriyoruz.

script manager indir

3- Bu adresten ,http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=18703418&postcount=5021

---- V6_SuperCharger_for_Android-update9_RC4.sh.pdf ---- adlı dosyayı indiriyor ve pdf uzantısını silip sadece " V6_SuperCharger_for_Android-update9_RC4.sh " kalmasını istiyoruz. Bunu yapmak içinde kalasör seçeneklerinden "dosya uzantılarını göster " seçeneğini aktif etmek gerekiyor.

4- İndirdiğimiz dosyayı Sd kartımızın Root yani kök dizinine atıyoruz hiç bir klasöre koymadan.

5-
    İndiridğimiz busy box installer programını çalıştırıyor ve altta bulunan " install" butonuna tkılıyoruz. 1,92 versiyonu bende düzgün çalışıyor aynı versiyonu kurabilirsiniz. (bu program bir defaya mahsus kurulacaktır)

Android'de boş ram miktarını arttırma (XDA - SuperCharger V6 )

6- Kurulum kısa sürede bitecektir. Daha sonra script manager'ı açıyoruz burada bazı önemli noktalar var,

b-Geri tuşuna basınca biraz bekleme yapabilir birden fazla geri tuşuna basmanıza gerek yok sonunda sizden root yetkisi soracak çünkü. Yes diyip anamenüye düşü gerçekleştireceksiz

c- Daha sonra listeden sd kartımızın root dizinine attığımız " V6_SuperCharger_for_Android-update9_RC4.sh " dosyayı bulup tıklıyor ve açıyoruz. Açılan pencereden "run as root " 'u seçiyoruz bu adıma dikkat...

d- ve run diyip bekliyoruz. Bir kaç işlem yapılacak... Script manager ile işimiz bitti şimdi açılan dosya ile işimize devam..

7- Şimdi bazı yazılar gelicek yavaş yavaş. Ve enter'a basıp devam etmeniz istenecek

8- daha sonra da entegre edeyim mi diye bir soru soracak sonunda Yes "Y" diyip devam edin.

9- Bu işlemlerin sonunda Size listeden uygun ram miktarınıza göre bir seçim yapmanız istenecektir. 1 - 32 arasında sçeim yapmanız lazım. Ben Desire Hd kullandığım için 768 kısmından 768 olanı seçtim. Zaten daha yükseğini seçerseniz uyarıyor adımları tekrarlamıyor :)

10- İşlemler devame derken bir kere daha soru sorabilir ona da Y - YES diyip devam edin sonra herşeyi kendisi yapıyor.

Ayrıca işlemler bittikten sorna kendisi reset atmazsa telefona (ki çoğunlukla atamayabiliyor) bir kere reset atmanızı öneririm. Daha sonra aynı adamları tekrarlayarak (busy box kurulumu hariç) current ram miktarı nasıl ayarlanmış görebilirsiniz.

Eski update 8 versiyonuna göre bu update 9 RC4 daha iyi ve boşta kesin 230mb civarı raminiz kalıyor. Boş ramleriniz ve rahat rahat kullandığınız androidiniz hayırlı olsun

not: Yapılan işlemleri kendim ve bir çok kullanıcı tarafından test edilmiştir. Anlatılan adımları aynen uygularsanız %100 çalışacaktır. Yapılan herşey kullanıcının kendi sorumluluğundadır doğacak sorunlardan dolayı ben ve XDA-developer mesuliyet kabul etmez. Anlatım XDA - Forumdan alınmış olup kullanılan fotoğraflar şahsıma aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılmamasını rica ederim.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=991276

Samsung galaxy y de yapsam hızlanma olurmu azda olsa ?

• kardesim konuyu yeni gordumde ben dediklerini aynen yaptim telefonda root lu 512 mb ram var cihazimda toplam 9. adima kadar herseyi yapiyorum oluyor ama 9. adimda Y yazip enter dedikten sonra ram miktari sormuyor bana yine yes ve no diye bir iki tane soru soruyor ve bitiyor.

• LGP970 cm10.1 yüklüdür.Bu işlemler sırasında telefon kitlenme felan söz konusu değildir umarım çünkü cm10.1 kurarken kilitlendi zor kurtardım.
  • huawei vision u8850,az önce yükledim. sonuç mükemmel. asphalt 8'i üst seviye ayarlarda oynayabiliyorum.performans çok iyi.

update9.rc11 yükledim.
  • Bukadar uğraşmanıza gerek yok ben bunlari tek uygulamayla yapabiliyorum.

• Sense çok yiyorsa bizim twler 500 mbleri buluyor.

• İşinize yarar mı bilmem ama ben bunu beceremeyince super manager 3.0 kurup low memory killer dan hallettim. Yalnız Super Manager statu bara bi şey koyduğu için Autokiller Memory Optimizer ile de halledebilirsiniz.
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Merhaba, benim telefonum Lg optimus black p970. dediklerini uygulamaya başladım fakat, busy box installer programında instal ederken

Error:
    reloc_libary[1314]: 25541 cannot locate 'android_reboot'...
    CANNOT LINK EXECUTABLE

uyarısı alıyorum. hata nerede acaba?

@Yazılımcı Online
  • Hocam çok güzel anlatmışsında bazı forumlarda SD kartı fazla yorduğu için ömürlerini kısaltarak 2-3 aya düşürdüğü söyleniyor. Birde sd kartın class 10 olması satmış.

Doğru mu? Başka yan etkisi var mı? Varsa neler?

• bende 9. adımdan sonra ram seçme yeri gelmiyor bitti frlan diyor öylece kalıyor hiç bişey farketmedi yardmcı olur musunz?
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=102987845&p=1#103021454

• vallahi arkadaşlar telefonu kurcalamayı bıraktım yeni tele geçince :) 3GB ram olduğu için böyle şeylere ihtiyaç duymuyorum artık o yüzden yeni sistemde nasıl çalışıyor bilmiyorum denemedim hiç.

SD kart konusu geçmiş. SD karta yüklenmiyor bu işlemler. Ramin kullanım biçimi düzenleniyor. Çalışanlara şu kadar ayrılsın arka plandakilere şu kadar gibi.
  • Konuyu hortlatmış olucam ama sormam gereken bişey var hocam.
    Ben bunu Ascend G610 için kullanmak istiyorum ama geri dönüşü yok galiba. Bu işlemleri yaptıktan sonra ram kullanımını tekrar eski haline nasıl getiricez ?
    Ya da bu işlere yarayan bir program var mıdır ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.