Şimdi Ara

Android'de boş ram miktarını arttırma (XDA - SuperCharger V6 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
12
Favori
47.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bir çok arkadaşımın DHD konularındaki isteiği üzerine konuyu açmayı uygun gördüm, HTC bölümüne açtım konuyu çünkü htc kullanan ve sense arayüzünün fazla ram yediğinden şikayet edenler vardır mutlaka. Sadece sense değil bazı arayüzlerin fazladan ram yemesi ya da düz android kullanıyor ve ram miktarınız az ise ram kullanımın daha stabilite olması açısından size XDA - Yazılım geliştirme bölümünde bulunan SuperCharger olayını anlatacağım.

Öncelikle supercharger ile boşta kalan ram miktarınız artar ve uygulamaların ram kullanımını düzenlemiş olursunuz. Kısacası multitasking olayını daha iyi yaptırıyor işletim sistemine. Çok fazla ayrıntıya girmeyeceğim gerekli ayrıntıları buradan takip edebilirsiz:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=991276

Nasıl Yapılır ?

***Öncelikle anrdoid telefonumuzun rootlu olması şart. Rootlamayı bilmiyorsanız öğrenmeniz şart Telefonun garantisi bitiyor(geri dönüşü var gerçi) bunu da hatırlatmak isterim.

1- Android marketten "busybox" installer uygulamasını indiriyoruz.

Busy Box İndir

2- Android marketten "script manager" uygulamasını indiriyoruz.

script manager indir

3- Bu adresten ,http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=18703418&postcount=5021

---- V6_SuperCharger_for_Android-update9_RC4.sh.pdf ---- adlı dosyayı indiriyor ve pdf uzantısını silip sadece " V6_SuperCharger_for_Android-update9_RC4.sh " kalmasını istiyoruz. Bunu yapmak içinde kalasör seçeneklerinden "dosya uzantılarını göster " seçeneğini aktif etmek gerekiyor.

4- İndirdiğimiz dosyayı Sd kartımızın Root yani kök dizinine atıyoruz hiç bir klasöre koymadan.

5-
    İndiridğimiz busy box installer programını çalıştırıyor ve altta bulunan " install" butonuna tkılıyoruz. 1,92 versiyonu bende düzgün çalışıyor aynı versiyonu kurabilirsiniz. (bu program bir defaya mahsus kurulacaktır)

6- Kurulum kısa sürede bitecektir. Daha sonra script manager'ı açıyoruz burada bazı önemli noktalar var,

b-Geri tuşuna basınca biraz bekleme yapabilir birden fazla geri tuşuna basmanıza gerek yok sonunda sizden root yetkisi soracak çünkü. Yes diyip anamenüye düşü gerçekleştireceksiz

c- Daha sonra listeden sd kartımızın root dizinine attığımız " V6_SuperCharger_for_Android-update9_RC4.sh " dosyayı bulup tıklıyor ve açıyoruz. Açılan pencereden "run as root " 'u seçiyoruz bu adıma dikkat...

d- ve run diyip bekliyoruz. Bir kaç işlem yapılacak... Script manager ile işimiz bitti şimdi açılan dosya ile işimize devam..

7- Şimdi bazı yazılar gelicek yavaş yavaş. Ve enter'a basıp devam etmeniz istenecek

8- daha sonra da entegre edeyim mi diye bir soru soracak sonunda Yes "Y" diyip devam edin.

9- Bu işlemlerin sonunda Size listeden uygun ram miktarınıza göre bir seçim yapmanız istenecektir. 1 - 32 arasında sçeim yapmanız lazım. Ben Desire Hd kullandığım için 768 kısmından 768 olanı seçtim. Zaten daha yükseğini seçerseniz uyarıyor adımları tekrarlamıyor :)

10- İşlemler devame derken bir kere daha soru sorabilir ona da Y - YES diyip devam edin sonra herşeyi kendisi yapıyor.

Ayrıca işlemler bittikten sorna kendisi reset atmazsa telefona (ki çoğunlukla atamayabiliyor) bir kere reset atmanızı öneririm. Daha sonra aynı adamları tekrarlayarak (busy box kurulumu hariç) current ram miktarı nasıl ayarlanmış görebilirsiniz.

Eski update 8 versiyonuna göre bu update 9 RC4 daha iyi ve boşta kesin 230mb civarı raminiz kalıyor. Boş ramleriniz ve rahat rahat kullandığınız androidiniz hayırlı olsun

not: Yapılan işlemleri kendim ve bir çok kullanıcı tarafından test edilmiştir. Anlatılan adımları aynen uygularsanız %100 çalışacaktır. Yapılan herşey kullanıcının kendi sorumluluğundadır doğacak sorunlardan dolayı ben ve XDA-developer mesuliyet kabul etmez. Anlatım XDA - Forumdan alınmış olup kullanılan fotoğraflar şahsıma aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılmamasını rica ederim.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=991276

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 21 Ocak 2012; 21:08:13 >

• süper paylaşım kardeşim emeğine sağlık çok kişi bunu bekliyodu
  • Teşekkürler sense li bir Roma geçince deneyeceğim.
  • Sadece senseli değil aslında yanlış anlaşılmasın her android platformunda çalışıyor bu ,ram az ise yetmiyor ve multitasking i düzenlemek istiyorsanız kurabilirsiniz :)
  • Miui kullanıyorum şu anda o yüzden gerek duymadım zira ram sıkıntısı pek olmuyor.
  • o rom öyle tabi
  • faydali bi konu olmus hocam tesekkurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beklenen konu :) Teşekkürler, artık denemek farz oldu. Ne zamandır yapacam zaten...
  • Harika konu ellerine sağlık..
  • rica ederim umarım işinize yarar ben memnunum açıkcası :)
  • Evet çok faydalı oldu bende sorumun cevabını almıs oldum.İşlemin doğru yapıldığını nerden anlarız demiştim Boş Ram 220 lerde benimki

Teşekkürler.

Bu arada bende birkaç ekleme yapmak istiyorum,belki faydası olur.

1- c kısmında anlkatılan ''Run as root'' kısmını göremeyenler sağdaki ''Help'' menusunun içinde işaretliyebilir
    2-İşlemin sonunda 1-31 arası seçim yapın dediğinde 8 e basıp enter dedıkten sonra geri tusuna bastıktan sonra ''Leave in backgroun'' a basıp çıkıyoruz.
    3-Widget menusunden ''Script Manager ads'' Masaustune ekleyebilirsiniz,ben restart attıktan sonra yada pili değiştikten sonra bu işlemi yapıyorum ( Gereklimi bilmiyorum oyle okumustum )
  • Çok extrem durumlar olmadıkça ayarlar kaybolmuyor sanırım. Ben ara sıra kontrol ediyorum ayarlarım duruyor hep. Zaten görev yöneticisinde boştaki ram miktarı fazlaysa oradan anlıyoruz

Bu arada demin telefonu 2,0 'a çıkarttım dondu kaldı yakacaktık valla En güzel 1,2 1,4 de çalışıyor fazlasını uzun süre çalıştırınca sapıtıyor romlar nedense.
  • @Yazilimci online +1
    yine güzel bi is cikarmissin aga, hayırlı olsun dhd kardesligine!!!
  • Tesekkurler
  • galaxy ace de uygularsak bir sorun cıkarmı cunku ace in rami zaten 278 mb
  • Anlatım için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: exerion

galaxy ace de uygularsak bir sorun cıkarmı cunku ace in rami zaten 278 mb

Her cihaz için oluyor hocam. Raminize göre uygun bölümden seçim yapacaksınız sadece.

256 HP kısmından 4. seçeneği seçerseniz çok daha fazla boşta ram kalacaktır.

rica ederim arkadaşlar bişey değil
  • resimdekileri ve yazılanları aynen uyguladım. Şöyle bir sorum var. her şey iyi güzel 768 i seçtim ama görev yöneticisine tıkladıgımda 621mb ram görünüyor.Bu normal mi?

önceden 768 üzerinden 140 boş görünürdü. şimdi 621 üzerinden 140 görünüyor. Yani benim burada karım 140mb mıdır?
  • Hocam nerede 768 gözüküyordu ? Hangi telefonu kulalnıyorsunuz birde ? Eğer 1Gb ram varsa ve 768 seçtiyseniz olabilir ama Desire HD de normalde hep 621 mb ram kullanılır oluyor. 768 ram var normalde ve hepsini hiç kullandırmıyor kendine ayırıyor ilkbaş nedense. Sizde 768 yazması garibime gitti açıkcası.

Hangi uygulamalar yüklü telefonunuzda çok fazla uygulama var mı ve hepsi açıkta mı ? görve yöneticisinden hepsini sonlandırıp yenilemeyi deneyin artacak mı ? Eğer olmazsa işlem adımlarını busybox hariç script managerdan tekrar yapın. 1Gb ram varsa 768 bölümünden 1000 olanı seçin
  • Eyvallah hocam sağolasın
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.