Şimdi Ara

Android anti virüs uygulamalarının büyük kısmı sahte (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yorumunuz üzerine kurdum. Her zaman kullandığım uygulamaları aradım. Bulamadı. Ne işe yarıyor bu mağaza tam olarak? Üç beş açık kaynaklı bir şey varmış, eyvallah ama kullandığım uygulamalar yoksa, sizin tabirinizle Play Store denen çöplük bunları içeriyorsa, niye F-Droid kullanayım?

Şunların hiçbirini bulamadı ya, hiçbirini. En azından bir iki tanesini bulur dedim hiçbiri yok. Altı üstü 2 oyun oynuyorum telefonda, onlar bile yok. Özellikle de seçmedim, telefonumun menüsüne bakıp bakıp sırayla arattım vallahi:

Steam
    Microsoft Edge
    Firefox
    e-Devlet
    e-Nabız
    Speedtest
    X-Plore
    Enpara
    Cepteteb
    Google Translate
    Keep
    Migros
    Outlook
    Picsart
    Mi Fit
    Türk Telekom Online İşlemler
    MEGA
    Crossy Road
    Temple Run 2
    Yandex Disk
    Zedge
    Cpu-Z
    Moovit
    Yandex Navigasyon
    Uzaktan Masaüstü

Yemin ediyorum artık aramayı bıraktım, devam etmeyeceğim. Sanırım az çok anlaşılmıştır, neyin "çöplük" olduğu.

• Kullanmaya da gerek yok zaten, samsung'un gömülü uygulaması işe yarıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grupima

Yorumunuz üzerine kurdum. Her zaman kullandığım uygulamaları aradım. Bulamadı. Ne işe yarıyor bu mağaza tam olarak? Üç beş açık kaynaklı bir şey varmış, eyvallah ama kullandığım uygulamalar yoksa, sizin tabirinizle Play Store denen çöplük bunları içeriyorsa, niye F-Droid kullanayım?

Şunların hiçbirini bulamadı ya, hiçbirini. En azından bir iki tanesini bulur dedim hiçbiri yok. Altı üstü 2 oyun oynuyorum telefonda, onlar bile yok. Özellikle de seçmedim, telefonumun menüsüne bakıp bakıp sırayla arattım vallahi:

Steam
    Microsoft Edge
    Firefox
    e-Devlet
    e-Nabız
    Speedtest
    X-Plore
    Enpara
    Cepteteb
    Google Translate
    Keep
    Migros
    Outlook
    Picsart
    Mi Fit
    Türk Telekom Online İşlemler
    MEGA
    Crossy Road
    Temple Run 2
    Yandex Disk
    Zedge
    Cpu-Z
    Moovit
    Yandex Navigasyon
    Uzaktan Masaüstü

Yemin ediyorum artık aramayı bıraktım, devam etmeyeceğim. Sanırım az çok anlaşılmıştır, neyin "çöplük" olduğu.
    Sizin kullandığınız uygulamalar yok diye çöplük olmuyor F-Droid. F-Droid'de sadece açık-kaynaklı uygulamalar bulunmakta,aradığınız uygulamanın F-Droid'de bulunmamasının suçlusu F-Droid geliştiricileri değil uygulamanın geliştiricisidir. Play Store'daki kadar uygulama yok ama en azından virüslü,reklamlı ve spyware uygulama yok gönül rahatlığıyla indirebiliyorsunuz istediğiniz uygulamayı. İlla kullanmak istediğiniz uygulama varsa kurarsınız Yalp Store'yi indirirsiniz dilediğiniz apkyı.Ayrıca bir kaç tane kullanışlı uygulama belirteyim F-Droid'de bulunan:

NewPipe (youtube client, arka planda oynatma,video ve müzik indirme özelliği mevcut)
    andOTP (iki faktörlü kimlik doğrulama uygulaması)
    keepassdx (şifre yöneticisi)
    OpenKeychain (PGP yöneticisi)
    Adaway (host dosyası üzerinden reklam engelliyor)
    Bromite (chromium tabanlı reklam ve takip engelleyecili tarayıcı)
    Fennec (firefoxun telemetrylerden arındırılmış sürümü)
    Anysoftkeyboard (klavye uygulaması,onlarca tema ve dil desteği var)
    Kontalk messenger (mesajlaşma uygulaması)
    Riot.im (topluluk mesajlaşma uygulaması)
    AfWall+ (uygulamaların internet erişimini kesmenizi sağlar)
    primitive ftpd (ftp uygulaması)
    xprivacylua (uygualamarın izinlerini yönetmeye yarar)
    Osmand+ (çevrımdışı ve çevrimiçi harita ve gps uygulaması)
    Nextcloud (depolama uygulaması)
    Telegram (bildiğimiz telegram,play hizmetleri bağımlılıkları kaldırılmış sürümü)
    Blokada (reklam engelleyici,şarj yemez,sistem genelinde etkilidir)
    DNS66 (Blokada'ya alternatif)
    Amaze (dosya yöneticisi,root desteği var,ftp desteği var)
    Call Record (adındanda anlaşılacağı gibi çağrıları kaydetmeye yarıyor,ses kalitesini ayarlayabiliyorsunuz)
    Lawnchair (launcher,istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz)
    Libretorrent (torrent uygulaması,bilgisayardaki torrent uygulamarındaki özelliklere sahip)
    Yalp Store (play store sunucularından uygulamarı indirip cihazınıza kurar böylece play store'a gerek kalmaz)

Doğru düzgün kullanmadan 10 dakikada "çöplük" tanısı koymanız büyük başarı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 17 Mart 2019; 18:43:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

Sizin kullandığınız uygulamalar yok diye çöplük olmuyor F-Droid. F-Droid'de sadece açık-kaynaklı uygulamalar bulunmakta,aradığınız uygulamanın F-Droid'de bulunmamasının suçlusu F-Droid geliştiricileri değil uygulamanın geliştiricisidir. Play Store'daki kadar uygulama yok ama en azından virüslü,reklamlı ve spyware uygulama yok gönül rahatlığıyla indirebiliyorsunuz istediğiniz uygulamayı. İlla kullanmak istediğiniz uygulama varsa kurarsınız Yalp Store'yi indirirsiniz dilediğiniz apkyı.Ayrıca bir kaç tane kullanışlı uygulama belirteyim F-Droid'de bulunan:

NewPipe (youtube client, arka planda oynatma,video ve müzik indirme özelliği mevcut)
    andOTP (iki faktörlü kimlik doğrulama uygulaması)
    keepassdx (şifre yöneticisi)
    OpenKeychain (PGP yöneticisi)
    Adaway (host dosyası üzerinden reklam engelliyor)
    Bromite (chromium tabanlı reklam ve takip engelleyecili tarayıcı)
    Fennec (firefoxun telemetrylerden arındırılmış sürümü)
    Anysoftkeyboard (klavye uygulaması,onlarca tema ve dil desteği var)
    Kontalk messenger (mesajlaşma uygulaması)
    Riot.im (topluluk mesajlaşma uygulaması)
    AfWall+ (uygulamaların internet erişimini kesmenizi sağlar)
    primitive ftpd (ftp uygulaması)
    xprivacylua (uygualamarın izinlerini yönetmeye yarar)
    Osmand+ (çevrımdışı ve çevrimiçi harita ve gps uygulaması)
    Nextcloud (depolama uygulaması)
    Telegram (bildiğimiz telegram,play hizmetleri bağımlılıkları kaldırılmış sürümü)
    Blokada (reklam engelleyici,şarj yemez,sistem genelinde etkilidir)
    DNS66 (Blokada'ya alternatif)
    Amaze (dosya yöneticisi,root desteği var,ftp desteği var)
    Call Record (adındanda anlaşılacağı gibi çağrıları kaydetmeye yarıyor,ses kalitesini ayarlayabiliyorsunuz)
    Lawnchair (launcher,istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz)
    Libretorrent (torrent uygulaması,bilgisayardaki torrent uygulamarındaki özelliklere sahip)
    Yalp Store (play store sunucularından uygulamarı indirip cihazınıza kurar böylece play store'a gerek kalmaz)

Doğru düzgün kullanmadan 10 dakikada "çöplük" tanısı koymanız büyük başarı .

Alıntıları Göster
    Yanılıyorsunuz. Bunlar "benim istediğim" uygulamalar değil. Bunların çoğu "gerekli" uygulamalar. Genel kitleye lazım olan.

Sizin yazdıklarınız kullanıcıların %3'üne bile hitap etmez. Benim saydıklarım ise bazıları o hizmeti kullanılıyorsa %100 gerekli, geri kalanı da kullanıcıların en az %70'ine gerekli uygulamalar.

Ayrıca verdiğiniz uygulamalar benim saydıklarımın alternatifi bile değil. Ben bağ demişim siz Bağdat.

Bakalım...

Mesela Steam. Bir yerde giriş yaparken kod soruyor. Ya da ticaret yaparken mobilden kod istiyor, yoksa o ticareti 15 gün bekletiyor.
    Steam'i oyun alıp oynamanın bir tık ötesinde kullanan herkese OpenKeyChain önerirsiniz artık, "Boşver Steam'i, hesabına mı giremiyorsun tamam boşver bak bunu kur çok güzel PGP yöneticisi" diyerek.

Firefox üzerinde yıllardır birikmiş yer imlerim ve şifrelerim var. Ama yok canım onun yerine açık kaynak adsız bir Browser kullanayım ki her yerdeki şifremi tekrar gireyim. Yer imleri de varsın olmasın.

E-Devlet diyorum, xprivacylua diyorsunuz. Ben adıma dava açılmış mı, trafik cezası yemiş miyim, ikametgah belgesi alayım diyorum siz "Onu boşver bak şu uygulama, uygulama izinlerini yönetmeye yarar" diyorsunuz.

E-Nabız diyorum, açık kaynaklı office yazılımları yazıyorsunuz. Doktordan randevu almam lazım ama onun yerine açık kaynaklı yazılmış office yazılımında takılırım en iyisi.

Enpara uygulaması ile istediğim ATM'den para çekeyim, karekod ile hızlıca para yatırma ve EFT işlemleri yapayım diyorum. Siz andOTP (iki faktörlü kimlik doğrulama uygulaması) diyorsunuz. Para çekmem lazım? Aman ne gerek var. İki faktörlü kimlik doğrulama uygulaması ile oynaşırım.

Newpipe, YouTube Vanced'in yanında tamamiyle çöp.

Migros'a giricem alışveriş yapıcam, marketteki kampanyaların yarısı sadece onun mobil uygulamasından katılım sağlanırsa aktif oluyor. Yoksa rafta gördüğünüz o indirim geçmiyor. Siz diyorsunuz ki DNS66... Oldu DNS66.

Kredi kartı borç durumunu soruulamak üzere CEPTETEB uygulaması mı lazım? Aman canım ne gerek var, kurarım bir primitive ftpd, sonra bağlanırım FTP ağına. Takılırım. E kredi kartı borcu? Aman ne gerek var eve haciz gelsin.

Mi Band 2 almışım, uyku verilerine bakıcam, bunun için firmanın yazılımı Mi Fit kurmam lazım. Ama yok canım Riot.im kurarım topluluğa sorarım artık, onlar hesaplar ne kadar uyuduğumu. Saati de atayım, boşa para verdik.

Türk Telekom Online İşlemler uygulamasından fatura ödemem mi gerek? Aman canım kime lazım? Git köşedeki büfeden öde. Uygulamadan ödemek mi? Hangi çağda kaldık. Açık kaynaklı değil hem bi kere. Pis uygulama o.

Bulunduğum ilde toplu taşıma sistemlerini sadece Moovit gösteriyor. Amaaan boşvereyim Osmand+ kurayım. Ama otobüs o an nerede, hangi otobüse hangi tramvaya binicem? Sadece bu uygulama gösteriyor? Aman ne gerek var. Haritayı göreyim yeter. Yürürüm artık. Otobüs neymiş yaz geldi hem.

Uzaktan masaüstü? Evdeki bilgisayarıma bakıcam belki işteyken? Aman en iyisi Lawnchair kurayım oynaşırım Launcher ile.

Hem sevdiğim 2 oyun var dediydim, Crossy Road ve Temple Run 2.... Eh artık onları da oynamayıvereyim. İnsanlara da söyleyin oynamasınlar. Otobüste falan uyarın. Açık kaynak olmayan oyunlara hayır. Hani bi Linux pengueni vardı ya, onun oyunu vardı SuperTux muydu neydi. Onu oynasınlar açık kaynak o.

Hiçbir zaman açık kaynağın ya da özgür yazılımın karşıtı olmadım. Ama sanki var oldukları haliyle bir alternatif olduklarını düşünüyorlar ya, o gülünç geliyor. Ben ATM'den para çekicem, otobüs nerede kaldı ona bakıcam, dava dosyası bakıcam, cepten fatura ödüycem, kredi kartı borcu bakıcam, Steam'de ticaret yapıcam, Migros indiriminden faydalanıcam, Havale EFT yapıcam, doktor randevusu alıcam. Adam bana FTP ağına bağlanan açık kaynak yazılım var diyor. Çok güzel. Böyle devam edin madem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grupima -- 18 Mart 2019; 15:30:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @Celonfix hocam yazdıklarında haklı ve güzel örnekler sunmuş fakat, sizi de anlıyorum. Sıradan bir kullanıcının Google Play'i telefonundan tamamen çıkartması çok zor. Yazdığınız uygulamalar F-Droid mağazasında yok ve hiçbir zaman olmayacak. F-Droid mağazsında open source ve içerisine spyware gömülmemiş uygulamalar var. Uygulamaların geliştiricileri ürünlerini ücretsiz veya donate bekleyerek sunuyorlar. Size tavsiye edebileceğim en iyi çözüm, Google Play'den indirseniz bile kullandığınız uygulamayı iyi seçmeniz olur.

Herkesin görmesi için birkaç örnek;

Opera browser
    Android anti virüs uygulamalarının büyük kısmı sahte

Brave browser / Open-source

Üçüncü parti VPN uygulaması;

OpenVPN / Open-source

Daha fazlasına bu adresten bakabilirsiniz: https://reports.exodus-privacy.eu.org/en/

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.