Şimdi Ara

Android, Amerika akıllı telefon pazarının yeni lideri oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
9.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Google'ın mobil işletim sistemi Android, yeni bir araştırmaya göre %34 pazar payı ile Amerika akıllı telefon pazarının yeni lideri oldu. Arka arkaya çıkan yazılım güncellemeleri ve satışa sunulan sansasyonel telefonlarla birlikte kullanım yaygınlığı hızlı bir şekilde artan Android platformunun agresif gelişimi sürüyor. Google tepe yöneticisi Eric Schmidt bir süre önceki açıklamasında, günde 65 bin Android telefon satıldığını açıklamış hemen ardından günde 100 bin Android telefon satıldığı ve Apple iPhone'un önüne geçildiği belirtilmişti.

En güncel sürüm olan Froyo kod adlı Android 2.2 ile birlikte performans çıtasını ciddi oranda yukarı çeken Google, işletim sisteminin 3.0 sürüm numaralı yeni versiyonu için hazırlıklarını sürdürürken, akıllı telefon üreticileri mevcut modelleri için Froyo güncellemelerine başladı. HTC EVO 4G, Motorola Droid X ve Samsung Galaxy S gibi dikkat çekici telefonların stoklara girdiği gibi tükendiği telefon pazarında, Android platformunun bir önceki yıla %886 büyüyerek önemli bir başarıya imza attığı ve Amerika'nın yeni lideri olduğu belirtildi.

alt="Android, Amerika akıllı telefon pazarının yeni lideri oldu"

Satışlarını %61 arttıran Apple ve %41 arttırmayı başararak dünyanın en büyük telefon üreticileri arasındaki yerini sağlamlaştıran RIM'den farklı olarak Google, açık kaynak gelişim ve üçüncü parti donanım modeliyle başarısını daha da arttıraağından emin. Gingerbread kod adlı Android 3.0'da yeni nesil donanım platformları için ciddi optimizasyonlar ve tablet bilgisayarlara yönelik çeşitli güncellemeler içereceği belirtilirken, performans konusunda Android telefonların çıtayı yukarı çekeceği belirtiliyor.

Motorola daha önce yaptığı açıklamayla yıl sonu için 2GHz'de çalışan Android telefon planladığını açıklamış diğer üreticilerinse Qualcomm Snapdragon, Nvidia Tegra 2 ve Texas Instruments OMAP4 platformularını esas alan Andorid telefonlar hazırladığı biliniyor. Telefon pazarının geneline baktığımızda ise %38 pazar payı ile Nokia'nın liderliği sürerken, akıllı telefon pazarının %64 büyüdüğü, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ise tüm pazarın önemli bir kısmının akıllı telefonlardan oluşacağı ifade ediliyor.

Editörün Notu: Aynı araştırmaya göre Amerika akıllı telefon pazarında RIM %32, Apple ise %21.7 pazar payına sahip.

• Şaşırmamak hoşume gidiyor.Umarım pazardaki pay pastanın en büyük dilimi olur.Çünkü şuan android'in bir yaşam savaşı verdiğini görüyorum.Zaten haberde ki rakamlara bakıldığında gidişatın ne denli başarılı olduğu gün gibi belli.
  • Sonunakadar hak ediyor ileriki yılarda da 1 numara olur çünkü bi işletim sistemin den ne istersen hepsi andiroid te mevcut
  • IOS,Android ve yakında MeeGo bu 3'ü kapışır
  • IOS,Android ve yakında MeeGo bu 3'ü kapışır
    ...................................................
    Adamlar Android aldı başına gidiyor diyor sen hala ios ve daha dünkü sakat doğan MeeGo kapışır diyorsun!.. :)
  • iOS tek telefon üzerinden gidiyor.ancak android kullanan çok sayıda farklı telefon var.
  • android hızlı gelişiyor, çünkü bir sürü telefon andriod işletim sistemi kullanıyor.Ios i sadece iPhonelar.
    Yakında geçer herhalde andriod, gelecek yıla da apple çok uçuk birşey yapmazsa, andriod lider olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

IOS,Android ve yakında MeeGo bu 3'ü kapışır
    ...................................................
    Adamlar Android aldı başına gidiyor diyor sen hala ios ve daha dünkü sakat doğan MeeGo kapışır diyorsun!.. :)

Kendiniz olun kendiniz bir mesajda iki kişi kapışmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Natsukaw.S -- 3 Ağustos 2010; 22:15:46 >
  • onca androidli telefon varken türkiyede sadece uydurukları geliyor.ayrıca bildiğim kadarıyla türkiyenin android marketi hala aktif değil.ben ne anladım o zaman andoidin %800 büyümesinden.bana bir yararı yokki.ben hala iosa mahkum kalıyorum(mahkum doğru bir kelime olmasa bile bu durum için daha başka kelime bulamadım
  • Android ve iOS..gerisi hikaye..
  • Android'in büyümesi muhteşem olur ama gelişme hızı, android destekleyen telefonların piyasaya çıkma hızına göre yavaş. Sürekli android kullanan yeni telefonlar üretiliyor ama işletim sisteminin biraz daha hızlanması lazım bence. 3 seneye kadar andoid'in gidişatı iyice belli olur galiba. Umarım çok hızlı büyür ve rekabet başlar artık.
  • Zaten bir çok yönüyle İşletim sistemleri arasında lider. Bu da diğerlerinin kaçınılmaz sonu oluyor.
  • Bu sürüm yükseltme işi pek de iyi değil Android platformunda tıpkı WinMo gibi rom atmak lazım cihaza. Firma kendi cihazına Froyo rom çıkaracak da bir üst sürüm kullanılmaya başlanacak. E tamam Froyo çıktı ya Gingerbread ? Ha xda-dev gibi sitelerde developerlar uğraşıyor; ancak orjinal bir romdan bahsediyorum. Bu sebeple Apple'ı takdir etmek lazım. Bir diğer taraftan Apple zaten şu ana kadar pek çok model ve pek çok donanım sürerek bunlara ayrı ayrı yazılımla uğraşmadı.

Güncelleme işinde Apple bir üst sürüme geçerken donanım seviyesine göre cihazların yazılımlarını yükseltiyor. Ciddi anlamda bu işi iyi yapıyorlar. Nokia SymbianOS9'da ise OS9.1'den OS9.2'ye veya FP2'den FP3'e ne yazık ki geçemiyoruz donanım ne kadar iyi olursa olsun. Symbian'da ise versiyon güncellemeleri ile sorunların çözümleri ile uğraşıyorlar Nokia destek vermiyor desek yalan olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 5 Ağustos 2010; 0:23:04 >

• @realbrutal

Android iphone gibi değil, marketi bölge bölge açmıyor öyle, şu anda android marketteki tüm içeriğe erişebiliyorum.
  • bakalim apple ceosu steve amcanın elinde hangi kozlar var androide karşı yoksa bişi yok ve bocalayacakmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Transformation

bakalim apple ceosu steve amcanın elinde hangi kozlar var androide karşı yoksa bişi yok ve bocalayacakmı

Bence kayıtsız kalmaz apple, karşılarında ciddi bir rakip var.
  • iOS'un pazar payının az olmasının nedeni sadece iPhone'da kullanılması... Ama Android birçok telefonda kullanılıyor ki bu da insanlara seçenekler sunuyor. Kimi performansa bakıp alıyor, kimi tasarımına, kimiyse fiyatına. Ama iPhone sadece iPhone... Fakat, Apple iOS'u sadece Çin malı çift sim kartlı ve TV'li telefon üreticilerine bile pazarlasa vallahi bırakın Amerika pazarını DÜNYA PAZARININ LİDERİ OLUR
  • ONlardan 1 tanesine acyip ihtiyacım var
  • Bu ne ya her ay "Android pazarın yeni lideri" diye haberler çıkıyor Sarmıyor artık ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

Bu ne ya her ay "Android pazarın yeni lideri" diye haberler çıkıyor Sarmıyor artık ...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.