Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

Anarchy Cookbook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı
26
Cevap
2
Favori
2.680
Tıklama
Cevapla
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
    • Yüzbaşı
      348 Mesaj
      29 Mayıs 2012 11:53:10
      quote:

      Orijinalden alıntı: göbeğini kaşıyan adam

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: violencia1903

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: tatanga.1988

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      Süper. Tek eksiği Türkçe olmaması
      Bunun gibi başka kaynak bilen var mı?

      Ne ıcın kullanacağını söyle ben sana ıstemedığın kaynak söylerım

      Özellikle bir şey yok. Ben böyle kitapları çok seviyorum genel kültürü çok arttırdığını düşünüyorum. Ayrıca kimyaya da ilgim var hatta kendim rakı bile yaptım
      Yani bununla ilgili ne kaynak gösterirsen alıp okurum (bununla derken kastettiğim şey genel konular rakı değil )

      Dostum gözünü seveyim şu rakının tarifini ver


      Fermantasyon ve damıtmadan başka bir şey değil ben böyle yaptım ama bulgar bir tanıdığımız daha geleneksel yöntemlerle yapıyor.
      Kaba taslak anlatmak gerekirse üzümü bekletiyoruz üzüm oksijensiz solunum yaparak (fermantasyon) etil alkol sentezliyor bizde bu etil alkolu damıtmayla sudan ayırıyoruz. Ayırmak için ben düdüklü tencere kullandım (gazın kaçmaması lazım yoksa bütün alkol havaya karışır ) Düdüklü tencerenin düdüğünü çıkartıp oraya boru bağladım sonra bu boruyu buzlu sudan geçirdim yani buharlaşan gaz soğukla birlikte sıvı hale geldi.)

      Metil alkolün Kaynama noktası: 55 C (zehirlidir ama çok az çıkar damıtma sırasında ilk metil alkol çıkar panzerhiri etil alkoldür yani pek bi sorun olmaz ama ilk yarım çay bardağı dökülür)
      Etil alkol kaynama noktası: 77 C olması lazım (işte burda ısıyı yaklaşık 90 derecede sabitlemek lazım malum su 100 derecede kaynar ve saflığını bozar)
      İlk çıkan şişe en değerlidir ve alkol oranı en fazladır.
      Bu işlemi defalarca yapıp alkol yüzdesi arttırılabilir. Şimdilik bu kadar

      Nasıl yani? Hiç alkol katmıyor musun? Tek ihtiyacın olan üzüm mü? Şu bulgar abinden o geleneksel yönetimi öğrensen ne güzel olur biliyor musun, sevap sevap.

      Onun yöntemi için fıçı yapmak falan lazım ama onla hem şarap hem de rakı yapmış oluyorsun İnce ayrıntıları da var tabi mesela basıncı azaltmak için (karbondioksit açığa çıkıyor) boru bağlıyorsun fıçıya eğer borunun ucu açık olursa içine sinek girer ve elinde sadece sirke kalır bunun için de boruyu su dolu bi kaba koymak lazım. Tamamiyle öğrenince geri dönerim
      |
      |
      _____________________________




    • Çavuş
      69 Mesaj
      29 Mayıs 2012 11:54:30
      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: violencia1903

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: tatanga.1988

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      Süper. Tek eksiği Türkçe olmaması
      Bunun gibi başka kaynak bilen var mı?

      Ne ıcın kullanacağını söyle ben sana ıstemedığın kaynak söylerım

      Özellikle bir şey yok. Ben böyle kitapları çok seviyorum genel kültürü çok arttırdığını düşünüyorum. Ayrıca kimyaya da ilgim var hatta kendim rakı bile yaptım
      Yani bununla ilgili ne kaynak gösterirsen alıp okurum (bununla derken kastettiğim şey genel konular rakı değil )

      Dostum gözünü seveyim şu rakının tarifini ver


      Fermantasyon ve damıtmadan başka bir şey değil ben böyle yaptım ama bulgar bir tanıdığımız daha geleneksel yöntemlerle yapıyor.
      Kaba taslak anlatmak gerekirse üzümü bekletiyoruz üzüm oksijensiz solunum yaparak (fermantasyon) etil alkol sentezliyor bizde bu etil alkolu damıtmayla sudan ayırıyoruz. Ayırmak için ben düdüklü tencere kullandım (gazın kaçmaması lazım yoksa bütün alkol havaya karışır ) Düdüklü tencerenin düdüğünü çıkartıp oraya boru bağladım sonra bu boruyu buzlu sudan geçirdim yani buharlaşan gaz soğukla birlikte sıvı hale geldi.)

      Metil alkolün Kaynama noktası: 55 C (zehirlidir ama çok az çıkar damıtma sırasında ilk metil alkol çıkar panzerhiri etil alkoldür yani pek bi sorun olmaz ama ilk yarım çay bardağı dökülür)
      Etil alkol kaynama noktası: 77 C olması lazım (işte burda ısıyı yaklaşık 90 derecede sabitlemek lazım malum su 100 derecede kaynar ve saflığını bozar)
      İlk çıkan şişe en değerlidir ve alkol oranı en fazladır.
      Bu işlemi defalarca yapıp alkol yüzdesi arttırılabilir. Şimdilik bu kadar

      Hocam bir gün denemeyi düşünüyorum.Umarım elimizde patlamaz. Şu bulgar abi nasıl yapıyor harbiden merak ettim? Onların rakısı cok ağır olur ayrıca.
      _____________________________
      Forza Beşiktaş!




    • Yüzbaşı
      348 Mesaj
      29 Mayıs 2012 11:59:20
      quote:

      Orijinalden alıntı: violencia1903

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: violencia1903

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: tatanga.1988

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      Süper. Tek eksiği Türkçe olmaması
      Bunun gibi başka kaynak bilen var mı?

      Ne ıcın kullanacağını söyle ben sana ıstemedığın kaynak söylerım

      Özellikle bir şey yok. Ben böyle kitapları çok seviyorum genel kültürü çok arttırdığını düşünüyorum. Ayrıca kimyaya da ilgim var hatta kendim rakı bile yaptım
      Yani bununla ilgili ne kaynak gösterirsen alıp okurum (bununla derken kastettiğim şey genel konular rakı değil )

      Dostum gözünü seveyim şu rakının tarifini ver


      Fermantasyon ve damıtmadan başka bir şey değil ben böyle yaptım ama bulgar bir tanıdığımız daha geleneksel yöntemlerle yapıyor.
      Kaba taslak anlatmak gerekirse üzümü bekletiyoruz üzüm oksijensiz solunum yaparak (fermantasyon) etil alkol sentezliyor bizde bu etil alkolu damıtmayla sudan ayırıyoruz. Ayırmak için ben düdüklü tencere kullandım (gazın kaçmaması lazım yoksa bütün alkol havaya karışır ) Düdüklü tencerenin düdüğünü çıkartıp oraya boru bağladım sonra bu boruyu buzlu sudan geçirdim yani buharlaşan gaz soğukla birlikte sıvı hale geldi.)

      Metil alkolün Kaynama noktası: 55 C (zehirlidir ama çok az çıkar damıtma sırasında ilk metil alkol çıkar panzerhiri etil alkoldür yani pek bi sorun olmaz ama ilk yarım çay bardağı dökülür)
      Etil alkol kaynama noktası: 77 C olması lazım (işte burda ısıyı yaklaşık 90 derecede sabitlemek lazım malum su 100 derecede kaynar ve saflığını bozar)
      İlk çıkan şişe en değerlidir ve alkol oranı en fazladır.
      Bu işlemi defalarca yapıp alkol yüzdesi arttırılabilir. Şimdilik bu kadar

      Hocam bir gün denemeyi düşünüyorum.Umarım elimizde patlamaz. Şu bulgar abi nasıl yapıyor harbiden merak ettim? Onların rakısı cok ağır olur ayrıca.

      Patlayacak bir yok en fazla düdüklü tencerenin kapağı fırlar Diğer yöntemi benim de öğrenmem lazım bu yaz adamı ayarlayıp öğrenmeye çalışıcam.
      Zaten normalde maliyeti 3-5 TL lik rakıyı bize en az 30TL ye satıyorlar arada aşırı derecede fark var ayrıca bunun alkol yüzdesi daha fazla.

      Bu arada viski yapmayı da biliyorum ama onun için de 3-7 yıl arası fıçıda bekletmek lazım onu yapana kadar gidip almak daha mantıklı
      _____________________________




    • Yüzbaşı
      369 Mesaj
      29 Mayıs 2012 12:03:35
      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: violencia1903

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: violencia1903

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: tatanga.1988

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      Süper. Tek eksiği Türkçe olmaması
      Bunun gibi başka kaynak bilen var mı?

      Ne ıcın kullanacağını söyle ben sana ıstemedığın kaynak söylerım

      Özellikle bir şey yok. Ben böyle kitapları çok seviyorum genel kültürü çok arttırdığını düşünüyorum. Ayrıca kimyaya da ilgim var hatta kendim rakı bile yaptım
      Yani bununla ilgili ne kaynak gösterirsen alıp okurum (bununla derken kastettiğim şey genel konular rakı değil )

      Dostum gözünü seveyim şu rakının tarifini ver


      Fermantasyon ve damıtmadan başka bir şey değil ben böyle yaptım ama bulgar bir tanıdığımız daha geleneksel yöntemlerle yapıyor.
      Kaba taslak anlatmak gerekirse üzümü bekletiyoruz üzüm oksijensiz solunum yaparak (fermantasyon) etil alkol sentezliyor bizde bu etil alkolu damıtmayla sudan ayırıyoruz. Ayırmak için ben düdüklü tencere kullandım (gazın kaçmaması lazım yoksa bütün alkol havaya karışır ) Düdüklü tencerenin düdüğünü çıkartıp oraya boru bağladım sonra bu boruyu buzlu sudan geçirdim yani buharlaşan gaz soğukla birlikte sıvı hale geldi.)

      Metil alkolün Kaynama noktası: 55 C (zehirlidir ama çok az çıkar damıtma sırasında ilk metil alkol çıkar panzerhiri etil alkoldür yani pek bi sorun olmaz ama ilk yarım çay bardağı dökülür)
      Etil alkol kaynama noktası: 77 C olması lazım (işte burda ısıyı yaklaşık 90 derecede sabitlemek lazım malum su 100 derecede kaynar ve saflığını bozar)
      İlk çıkan şişe en değerlidir ve alkol oranı en fazladır.
      Bu işlemi defalarca yapıp alkol yüzdesi arttırılabilir. Şimdilik bu kadar

      Hocam bir gün denemeyi düşünüyorum.Umarım elimizde patlamaz. Şu bulgar abi nasıl yapıyor harbiden merak ettim? Onların rakısı cok ağır olur ayrıca.

      Patlayacak bir yok en fazla düdüklü tencerenin kapağı fırlar Diğer yöntemi benim de öğrenmem lazım bu yaz adamı ayarlayıp öğrenmeye çalışıcam.
      Zaten normalde maliyeti 3-5 TL lik rakıyı bize en az 30TL ye satıyorlar arada aşırı derecede fark var ayrıca bunun alkol yüzdesi daha fazla.

      Bu arada viski yapmayı da biliyorum ama onun için de 3-7 yıl arası fıçıda bekletmek lazım onu yapana kadar gidip almak daha mantıklı

      Hacım senin bildiğin tarifte olur. Detaylı şekilde yazıp gönderirsen süper olur bak kaç kişi bekliyor. Tekel'den kurtar şu milleti.
      _____________________________




    • Çavuş
      69 Mesaj
      29 Mayıs 2012 12:03:52
      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: violencia1903

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: violencia1903

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: tatanga.1988

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      Süper. Tek eksiği Türkçe olmaması
      Bunun gibi başka kaynak bilen var mı?

      Ne ıcın kullanacağını söyle ben sana ıstemedığın kaynak söylerım

      Özellikle bir şey yok. Ben böyle kitapları çok seviyorum genel kültürü çok arttırdığını düşünüyorum. Ayrıca kimyaya da ilgim var hatta kendim rakı bile yaptım
      Yani bununla ilgili ne kaynak gösterirsen alıp okurum (bununla derken kastettiğim şey genel konular rakı değil )

      Dostum gözünü seveyim şu rakının tarifini ver


      Fermantasyon ve damıtmadan başka bir şey değil ben böyle yaptım ama bulgar bir tanıdığımız daha geleneksel yöntemlerle yapıyor.
      Kaba taslak anlatmak gerekirse üzümü bekletiyoruz üzüm oksijensiz solunum yaparak (fermantasyon) etil alkol sentezliyor bizde bu etil alkolu damıtmayla sudan ayırıyoruz. Ayırmak için ben düdüklü tencere kullandım (gazın kaçmaması lazım yoksa bütün alkol havaya karışır ) Düdüklü tencerenin düdüğünü çıkartıp oraya boru bağladım sonra bu boruyu buzlu sudan geçirdim yani buharlaşan gaz soğukla birlikte sıvı hale geldi.)

      Metil alkolün Kaynama noktası: 55 C (zehirlidir ama çok az çıkar damıtma sırasında ilk metil alkol çıkar panzerhiri etil alkoldür yani pek bi sorun olmaz ama ilk yarım çay bardağı dökülür)
      Etil alkol kaynama noktası: 77 C olması lazım (işte burda ısıyı yaklaşık 90 derecede sabitlemek lazım malum su 100 derecede kaynar ve saflığını bozar)
      İlk çıkan şişe en değerlidir ve alkol oranı en fazladır.
      Bu işlemi defalarca yapıp alkol yüzdesi arttırılabilir. Şimdilik bu kadar

      Hocam bir gün denemeyi düşünüyorum.Umarım elimizde patlamaz. Şu bulgar abi nasıl yapıyor harbiden merak ettim? Onların rakısı cok ağır olur ayrıca.

      Patlayacak bir yok en fazla düdüklü tencerenin kapağı fırlar Diğer yöntemi benim de öğrenmem lazım bu yaz adamı ayarlayıp öğrenmeye çalışıcam.
      Zaten normalde maliyeti 3-5 TL lik rakıyı bize en az 30TL ye satıyorlar arada aşırı derecede fark var ayrıca bunun alkol yüzdesi daha fazla.

      Bu arada viski yapmayı da biliyorum ama onun için de 3-7 yıl arası fıçıda bekletmek lazım onu yapana kadar gidip almak daha mantıklı

      Viski biraz uzun iş ama bira yapımını öğrenirsen beni unutma.Kendi biramı üretmek ıstıyorum.Bu işe cidden meraklıyım.
      _____________________________
      Forza Beşiktaş!




    • Yüzbaşı
      348 Mesaj
      29 Mayıs 2012 12:06:01
      quote:

      Orijinalden alıntı: violencia1903

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: violencia1903

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: violencia1903

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: tatanga.1988

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      Süper. Tek eksiği Türkçe olmaması
      Bunun gibi başka kaynak bilen var mı?

      Ne ıcın kullanacağını söyle ben sana ıstemedığın kaynak söylerım

      Özellikle bir şey yok. Ben böyle kitapları çok seviyorum genel kültürü çok arttırdığını düşünüyorum. Ayrıca kimyaya da ilgim var hatta kendim rakı bile yaptım
      Yani bununla ilgili ne kaynak gösterirsen alıp okurum (bununla derken kastettiğim şey genel konular rakı değil )

      Dostum gözünü seveyim şu rakının tarifini ver


      Fermantasyon ve damıtmadan başka bir şey değil ben böyle yaptım ama bulgar bir tanıdığımız daha geleneksel yöntemlerle yapıyor.
      Kaba taslak anlatmak gerekirse üzümü bekletiyoruz üzüm oksijensiz solunum yaparak (fermantasyon) etil alkol sentezliyor bizde bu etil alkolu damıtmayla sudan ayırıyoruz. Ayırmak için ben düdüklü tencere kullandım (gazın kaçmaması lazım yoksa bütün alkol havaya karışır ) Düdüklü tencerenin düdüğünü çıkartıp oraya boru bağladım sonra bu boruyu buzlu sudan geçirdim yani buharlaşan gaz soğukla birlikte sıvı hale geldi.)

      Metil alkolün Kaynama noktası: 55 C (zehirlidir ama çok az çıkar damıtma sırasında ilk metil alkol çıkar panzerhiri etil alkoldür yani pek bi sorun olmaz ama ilk yarım çay bardağı dökülür)
      Etil alkol kaynama noktası: 77 C olması lazım (işte burda ısıyı yaklaşık 90 derecede sabitlemek lazım malum su 100 derecede kaynar ve saflığını bozar)
      İlk çıkan şişe en değerlidir ve alkol oranı en fazladır.
      Bu işlemi defalarca yapıp alkol yüzdesi arttırılabilir. Şimdilik bu kadar

      Hocam bir gün denemeyi düşünüyorum.Umarım elimizde patlamaz. Şu bulgar abi nasıl yapıyor harbiden merak ettim? Onların rakısı cok ağır olur ayrıca.

      Patlayacak bir yok en fazla düdüklü tencerenin kapağı fırlar Diğer yöntemi benim de öğrenmem lazım bu yaz adamı ayarlayıp öğrenmeye çalışıcam.
      Zaten normalde maliyeti 3-5 TL lik rakıyı bize en az 30TL ye satıyorlar arada aşırı derecede fark var ayrıca bunun alkol yüzdesi daha fazla.

      Bu arada viski yapmayı da biliyorum ama onun için de 3-7 yıl arası fıçıda bekletmek lazım onu yapana kadar gidip almak daha mantıklı

      Viski biraz uzun iş ama bira yapımını öğrenirsen beni unutma.Kendi biramı üretmek ıstıyorum.Bu işe cidden meraklıyım.

      Bira pahalı geliyorsa ucuza şarap alıp kolayla karıştır. Sonra buzdolabında yaklaşık 2 saat beklet
      Tam öğrenci işi
      |
      |
      _____________________________




    • Yüzbaşı
      348 Mesaj
      29 Mayıs 2012 12:16:29
      quote:

      Orijinalden alıntı: Cigarette Smoking Man

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: violencia1903

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: violencia1903

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      quote:

      Orijinalden alıntı: tatanga.1988

      quote:

      Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

      Süper. Tek eksiği Türkçe olmaması
      Bunun gibi başka kaynak bilen var mı?

      Ne ıcın kullanacağını söyle ben sana ıstemedığın kaynak söylerım

      Özellikle bir şey yok. Ben böyle kitapları çok seviyorum genel kültürü çok arttırdığını düşünüyorum. Ayrıca kimyaya da ilgim var hatta kendim rakı bile yaptım
      Yani bununla ilgili ne kaynak gösterirsen alıp okurum (bununla derken kastettiğim şey genel konular rakı değil )

      Dostum gözünü seveyim şu rakının tarifini ver


      Fermantasyon ve damıtmadan başka bir şey değil ben böyle yaptım ama bulgar bir tanıdığımız daha geleneksel yöntemlerle yapıyor.
      Kaba taslak anlatmak gerekirse üzümü bekletiyoruz üzüm oksijensiz solunum yaparak (fermantasyon) etil alkol sentezliyor bizde bu etil alkolu damıtmayla sudan ayırıyoruz. Ayırmak için ben düdüklü tencere kullandım (gazın kaçmaması lazım yoksa bütün alkol havaya karışır ) Düdüklü tencerenin düdüğünü çıkartıp oraya boru bağladım sonra bu boruyu buzlu sudan geçirdim yani buharlaşan gaz soğukla birlikte sıvı hale geldi.)

      Metil alkolün Kaynama noktası: 55 C (zehirlidir ama çok az çıkar damıtma sırasında ilk metil alkol çıkar panzerhiri etil alkoldür yani pek bi sorun olmaz ama ilk yarım çay bardağı dökülür)
      Etil alkol kaynama noktası: 77 C olması lazım (işte burda ısıyı yaklaşık 90 derecede sabitlemek lazım malum su 100 derecede kaynar ve saflığını bozar)
      İlk çıkan şişe en değerlidir ve alkol oranı en fazladır.
      Bu işlemi defalarca yapıp alkol yüzdesi arttırılabilir. Şimdilik bu kadar

      Hocam bir gün denemeyi düşünüyorum.Umarım elimizde patlamaz. Şu bulgar abi nasıl yapıyor harbiden merak ettim? Onların rakısı cok ağır olur ayrıca.

      Patlayacak bir yok en fazla düdüklü tencerenin kapağı fırlar Diğer yöntemi benim de öğrenmem lazım bu yaz adamı ayarlayıp öğrenmeye çalışıcam.
      Zaten normalde maliyeti 3-5 TL lik rakıyı bize en az 30TL ye satıyorlar arada aşırı derecede fark var ayrıca bunun alkol yüzdesi daha fazla.

      Bu arada viski yapmayı da biliyorum ama onun için de 3-7 yıl arası fıçıda bekletmek lazım onu yapana kadar gidip almak daha mantıklı

      Hacım senin bildiğin tarifte olur. Detaylı şekilde yazıp gönderirsen süper olur bak kaç kişi bekliyor. Tekel'den kurtar şu milleti.

      Bu yaz üzüm zamanı gelince forumda konu açarım o zaman daha iyi olur fotoğrafla daha iyi gösteririm. Hem diğer yöntem daha verimli birde adam bulgar bu işi babadan oğula öğreniyorlar o zaman konu açarım
      |
      |
      _____________________________




Reklamlar
sohbet
Satılık Köpek
Veri Merkezi;Metro Ethernet;Cloud Sunucu
Kurumsal Web Tasarım Şirketi
üniversite
SEO
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Tablet sürümü
Mini Sürümü

DHBR1
0,241
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.