Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
89.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lemon143

quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

50mm lensi ters tutarak makro çekmeye çalıştım. cetvel çekerek aynı zamanda büyütme oranına da bakayım dedim sonuç bu

fotoğrafta görünen 50mm. film boyutu 35mm
    35/50=0,7makro oranı:)
    netleme yapmak çok zor. ileri geri yaparak karar vermek gerekiyor.

bu arada makine: pentax p30
    objektif: ricoh 50mm f:2
    film: kodak gold 200

çok iyi olmuş ters objektifi hiç bu kadar iyi kullananamamıstım ben.

teşekkür ederim. netlemek zor oluyor gerçekten

@cortextm
    teşekkür ederim

•  Analog SLR & Rangefinder Kullananlar
  • analog fotograf'a ilgi duyanlar için özellikle istanbul içerisin'de bir gün bir araya gelip topluca fotoğraf çeksek ne güzel olur aslında =)
  • vala gelirim
  • sörün bittiği yerde başlayan bir karizma.:)

http://www.ebay.co.uk/itm/Yashica-FX-D-35mm-SLR-Film-Camera-with-50mm-Lens-/120999611741?pt=UK_Film_Cameras&hash=item1c2c238d5d

insanın alası geliyor..

http://www.ebay.co.uk/itm/Canon-AE-1-35mm-Camera-in-Minty-condition-with-Cokin-Filters-Zoom-Lenses-etc-/251168693109?pt=Film_Cameras&hash=item3a7ad21b75

birde bende gelirimde analog makinem gelmedi odunç alırsam arkadaştan,olmazsa nikon görunumlu nexle gelirim olmazmı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakalll -- 17 Ekim 2012; 19:53:35 >

• @sokak_papagani Öncelikle eline sağlık yine güzel bir video, artık daha doğrusu program diyelim. Bu arkadaşının bahsettiği antika pazarlarını bilen gören, giden var mı acaba nerede bulunur, kurulur? Istanbulda mesela?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

@sokak_papagani Öncelikle eline sağlık yine güzel bir video, artık daha doğrusu program diyelim. Bu arkadaşının bahsettiği antika pazarlarını bilen gören, giden var mı acaba nerede bulunur, kurulur? Istanbulda mesela?

Bomonti'de pazar günleri oluyor bir antika pazarı.
  • Banada bi makine tavsiye edin abiler analoga merakım hep vardı, dijitali sattım bi analog bide prime lens işimi görcek ne tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bafink

Banada bi makine tavsiye edin abiler analoga merakım hep vardı, dijitali sattım bi analog bide prime lens işimi görcek ne tavsiye edersiniz?

Nasıl bir makine arıyorsun hocam? Bütçe nedir bir de

Eğer bütçe sorunu yoksa kafadan Contax G2 önereyim

Klasik SLR istiyorsan Nikon FM2 400 civarına bulunabilinir sanki 50 f1.8 ile veya Canon A1 yine 50 f1.8 ile 250 ye bulabilirsin

Rangefinder olarak Leica M serisi çok ünlü, bir m6 ömürlük olur... piyasasını hiç bilmiyorum

Orta format rangefinder olarak Fuji GA serisini öneririm

Minik rangefinder olarak ise bütçeye göre konica c35ten başlar, contax t3e kadar gider

Bas-çek olarak da uzun süre makine değiştirip sonunda karar kıldığım efsane Olympus Stylus Epic öneririm, ben 20 tl ye aldım

Biraz daha modern SLR olarak ise Eos 3 öneririm ama hemen hemen hepsi çok başarılı tek sorunu boyut...

Pek masraf yapmak istemezsen Zenitler var 50-100 lira civarına bulunur galiba

Dediğim gibi kafandaki makineyi detaylandırırsan daha isabetli önerilerde bulunabiliriz

• kafamdaki makina belli m6. zaten analog kullanmak isteme sebebim bu makina :D ama bulamıyorum piyasası nedir onuda bilmiyorum satanda görmedim zaten :D

Edit : sahibinden de bir ilan buldum body fiyatını sordum bakalım ne dicek?

Edit 2 : sanıyorum ki bunu alıyorum arkadaşlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bafink -- 21 Ekim 2012; 12:58:57 >
  • Peki analog kamera tamiri yapan bildiginiz bi yer var mi? elimde Cosina CT-1 model analog kamera var bi kac yerinde sıkıntı var.
  • quote:

kafamdaki makina belli m6. zaten analog kullanmak isteme sebebim bu makina :D ama bulamıyorum piyasası nedir onuda bilmiyorum satanda görmedim zaten :D

Edit : sahibinden de bir ilan buldum body fiyatını sordum bakalım ne dicek?

Edit 2 : sanıyorum ki bunu alıyorum arkadaşlar :)

Simdiden hayirli olsun hocam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl merak ettiğim konu şu aslında, filmi makinadan çıkarıp direk tarayıcıya atıp dijitale aktarabiliyormuyum ?? yoksa önce filmi bi işlemden geçirmem gerekli mi ?
  • quote:

Asıl merak ettiğim konu şu aslında, filmi makinadan çıkarıp direk tarayıcıya atıp dijitale aktarabiliyormuyum ?? yoksa önce filmi bi işlemden geçirmem gerekli mi ?

Film ışığa duyarlıdır, sen fotografı çektikten sonra ışığa olan duyarlılığı kaybolmaz. Bundan dolayı en ufak ışık olan ortamda bile filmi açsan filmin ışığa maruz kalan kısmında çektiklerin gider, yanık gibi görünen bişeyler oluşur. (Bazı fotograflarda şans eseri oluşan yanıklar güzel bir sanatsallık katıyor o ayrı.)

Bunun için fotografları çektikten sonra filme öyle bir işlem yaparsınki, film artık ışığa duyarlı olmaz ve tarayıcıda taratabilirsin.

Yani makineden çıkardıktan sonra çeşitli kimyasal işlemlerden geçecek film, sonrada taratırsın yada bastırırsın sana kalmış.

http://en.wikipedia.org/wiki/Photographic_processing

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar
    Sonunda kendime bir LOMO buldum. Dedemin 1979 yılında aldığı makine, annemde yıllarca kullanmış şimdide ben kullanacağım.

Zenitin yanında iyi oldu böyle ufak tefek bişey eşşek ölüsü gibi diğeri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich Engels -- 21 Ekim 2012; 13:53:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

@sokak_papagani Öncelikle eline sağlık yine güzel bir video, artık daha doğrusu program diyelim. Bu arkadaşının bahsettiği antika pazarlarını bilen gören, giden var mı acaba nerede bulunur, kurulur? Istanbulda mesela?

Hangi şehir için?
    Ankara'dakilerin yerini zamanını biliyorum, İstanbul'dakinin de bir ara düzenini biliyordum ama yine öğrenebilirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Hüseyin abi

Hasan abi kısmetse m6 yı alıyorum, film banyosu için gerekli malzemeler nelerdi ve nasıl banyo yapılıyor sen bi ara bunları yazmıştın ama bulamıyorum mümkünse link verebilirmisin..

A'dan Z'ye herşeyi kendim yapmayı planlıyorum, zaten sadece S/B çekeceğim için çok zor olacağını düşünmüyorum.

Birde hayyamda nereden temin edebilirim banyo için gerekli ekipman ve malzemeyi gitmişken film de stoklamak istiyorum bursa da s/b film bulamadım hiç. ne önerirsin. ?
  • Buldum dökümanları. belki başka arayanda vardır böyle bir derlerim xbağcının ağzından izniyle.

• Buda kısmetse alacağım makina. kaç yılın hayali var burda x100 ü sattım bunun için :)

• ''Chinon 28mm f2.8'' kullanan bilen gören bilgisi olan varmıdır paylaşabilecek?
  • Makinayı buldukta buna lens napçaz onu hiç bilmiyorum :D
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.