Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (45. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
6.825
Cevap
155
Favori
1.786.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biz ameliyati tamamen unutun diyoruz adamlar kalkmis ikinci ameliyati olurum diyor..rahatliga bak arkadas anlamadim gitti...ilk ameliyattan sonra altina kacirma riski yüzde 10...danimarkada hastane kagitlarinda okudum....ikinci ameliyattan sonra heralde bu rakam kaclara cikiyor varin siz tahmin edin...makat kisminin ucu yani anüs bölgesinin kendisi kac cm zaten ..parmaginizin yarisi kadar enine dikine bi boyutu var..ameliyata vereceginiz parayi gidin botoxa verin..nükslerde dahi botox olun..ama aradan en az 1 sene gecmeli tabi..3-5 ay sonra tekrar botox yapan doktorlara güvenmeyin..en az 1 sene gecmesi gerekiyor.
  • Arkadaslar 1 yil önce ter kokusuna benzer bir akinti geliyordu BN farkina varamiyirdum akintinin doktora gittim basur ve fissur ameliyaıt oldum simdi yine supheleniyorum kokulu akinti geliyor mu diye sizce mümkün mu
    Ameliyattan 1 Yil sonra yine akinti gelebilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili arkadaşlar yaklaşık 2 aydır bu dertle uğraşıyorum ama kurtuldum allahın izniyle.Ve bu iki ayda girmediğim forum okumadığım baslık kalmadı bu 15 sayfa dahil.bundan iki ay once aniden Tromboze hemoroid oldum.(benimki tamamen strese bağlı işyerinde bir tartışma yaşadım ve akşamına oldu) apar topar ameliyat oldum.doktura ameliyat sonrası beslenmemde bir değişiklik olacakmı diye sordum.Oda bana hayır 2 ay boyunca acı ve baharattan uzakdur ve istediğin herseyi ye derken,kendisi bilgisayarda solitare oynuyodu cok ciddi bir şekilde dönerek zaten 1 haftaya hiç bişeyin kalmaz dedi.Çıktım eve geldim 1 hafta boyunca dr dediği gibi istediğim herseyi yedim beslenmeme hiç dikkat etmedim çünki öyle demişti.ameliyatın 3.gununde cok ciddi kabz oldum.Hem dikişler patladı hemde anal yırtık oluştu.Artık sorunum 1 ken 2 olmuştu.Hangisini nasıl iyleştirecegimi şaşırmıştım.pisikolojim bozuldu 1 hafta dediği yaa tam 1 ayda zor iyleşti Popoya sürmediğim sey kalmadı fissurun yanına yaradaki akıntıdan dolayı mayasılda peydah oldu problem 3e çıktı.Tekrar ameliyat olmak istemediğim için başladım deli gibi okumaya araştırmaya.ve okuduklarımdan sunu anladım.
    1-Kesinlikle spor yapılacak günlük düzenli 3-4km yürünecek.(bu vücuttaki kan akışını hızlandırıdıgı için hem yaraların daha çabuk iyleşmesini sağlıyor hemde bağırsağı çalışması için tetikliyor.
    2-Kesinlikle özellikle iyleşme aşamasında kabız olunmayacak
    3-Fissur iyleşene kadar ustune uzun süreli oturulmayacak sabh akşam olabilirse günde üçkez sıcak oturma banyosu yapılacak
    -Liften zengin besinler tuletilecek.Yitebildiginiz kadar sebze salata yiyin
    5-işte işin en önemli kısmı Aktardan ISIRGAN OTU TOHUMU YAGI ALINACAK !!!

şİMDİ GELELİM BUNLARI NASIL YAPIYORUM BİR GÜNÜM

Sabah kalktığımda aç karnına yarım çorba kaşığı keten togumu yiyorum öğütülmemiş olacak siz ciyneyin yiyin bir zararı yok tadıda kötü sayılmaz.Arkasından akşamdan bır bardak suya attığım kuru inciri yiyorum ve o suyu içiyorum sonrada bir kase çorba içiyorum.Sonra sıcak su banyosu yapıp arkasından 6-7 damla ISIRGAN OTU yağını surup evden çıkıyorum
    Öglen yine sebze ağırlıklı bir yemek ve yanında salata kesinlikle ekmek tuz seker yok limon çok az (ekmek ve şeker bağırsaklardaki suyun hızlı emilmesini sağlayıp dışkının içeride kurumasına nedne oluyor buda il dışarı çıkışta iyileşmeye başlayan yarayı tekrar kanatıyor burası önemli )

ikindiye doğru bir kuru incir 14-15 tane badem yada fındık yiyorum karbon hidrat ihtiyacıma karşılıyor
    Akşam iş çıkışı yürüyorm ortalama 4km
    eve gidip duşumu alıyorum sıcak su oturmaq banyosu tekrara ISIRGAN OTU YAGI ve altınıza kilot giymeyin hava alsın ve mümkünse üzerine yag kuruyana kadar 10-15 dak oturmayın.
    yemek ten 15 dak once keten togumu çiğneyip sonra üzerine yemek yiyorum sporu 1.5 aydır yapıyorum fissur bu yaga başladıktan sonra allahın yardımı ile 10 günde iyleşti
    Size önerim konuşurken yüzünüze bile bakmayan,Hemşire geldiğinde her zamankinden diyecek kadar işi ticarete dökmüş Doktorlardan uzak durun(Tabiki muayene olun tavsiyelere uyun ama hiç tedavi etmeden hemen yat ameliyat botox diyenlere karsı temkinli olun çünki oyle ir sektör olmuşki kim iyi kim kötü bilemiyorsunuz)sizi suiistimal etmek isteyecek krem satanlar cerrahlar okadar cokki.Ben bunları yaptım ALLAHIMA SONSUZ KERE ŞÜKÜR İYİYİM ve bunu yaşam biçimi halne getirip o günleri tekrardan yaşamak istemiyorum Benim hikayem böyle sormak istediğiniz şeyler molursa seve seve cevaplarım
    Hadi Allaha emanet olun :)
  • protx P kullanıcısına yanıt
    Kabızlık için yulaf ezmesi tüketin faydasını görecesiniz. 1 kase yoğurt içerisine 2-3 kaşık ekleyip yatarken yiyin ardına da 1 bardak su için. Neler neler denedim benim için tek çözüm bu oldu.

• Ağrı kesici olarak neler kullanıyoruz arkadaşlar.Ben Dolorex kullanıyorum etkisi 3 saat gibi bir zaman sonra ortaya çıkıyor.
  • Eczacımın tavsiyesi üzerine aldığım yeni bir ürün olan DulcoSoft çok ama çok memnun kaldığmı belirtmek isterim,daha önce dupalac kullanıyordum lakin çok tatlı ve ishal yapıyordu,bu ürün çok daha farklı en önemli özelliği dışkı yumuşatıcı olması ishal yapmıyor.linke tıklayın ürünü inceleyin harika bir ürün.

http://www.milliyet.com.tr/kabizligin-cozumu-artik-cok-kolay-pembenar-detay-markalardanhaberler-2074769/

Saglik Reyonu
    DulcoSoft Oral Solüsyon 250 ML
    http://www.saglikreyonu.com/dulcosoft-oral-solusyon
  • Zamanında bu anal yırtık yüzünden çook acı çekip sonunda tavsiye üzerine korkarak gittiğim doktoru tekrar tavsiye ediyorum,ameliyat sonrası o anda acıların geçmesi ve rahat dışkılamaya çıkmam beni öyle bir şaşırttı ki kendime bu kadar beklediğim için çok kızmıştım,lakin sonra araştırdığımda bu doktorun bu konuda çok başarılı özel bir doktor olması benim için büyük şanstı. alttaki linkte dr hakkında müşteri bilgileri ve kendi videosu var inceleyin,şiddetle tavsiye ediyorum..

UZMANTV
    Anal fissür için nasıl bir cerrahi tedavi uygulanır?
    https://www.uzmantv.com/anal-fissur-icin-nasil-bir-cerrahi-tedavi-uygulanir

• Arkadaşlar özellikle yırtık varken kabızlık çok acı verir,öncelik kabızlıktan kurtulmak lazımdır,bir çok bitki ve tavsiyeler sonrasında denemediğim meyve sebze karışım kalmadı gibi,bunların içinde en fayda gördüğüm yoğun tecrübeler sonucunda olanı yazıyorum,kullandıktan sonra faydasını inşallah göreceksiniz.Sırasıyla yazıyorum...

-Sabah aç karnına bir bardak ılık su
    -Bir adet cennet hurması(domatese benzeyen meyve,normal hurma değil)
    -Bir bardak kefir(Altınkılıç veya Eker marka tavsiye ederim)
    -Bir adet elma

Sabah kahvaltı olarak sadece bunları yiyorsunuz,öğlen ve akşam acılı baharatlı yemiyorsunuz,ekmek kesinlikle yemeyin,onun yerine tam buğday ekmeği tercih edebilirsiniz,sebze ağırlıklı beslenin bol su için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbig74 -- 15 Aralık 2015; 23:39:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbig74

Zamanında bu anal yırtık yüzünden çook acı çekip sonunda tavsiye üzerine korkarak gittiğim doktoru tekrar tavsiye ediyorum,ameliyat sonrası o anda acıların geçmesi ve rahat dışkılamaya çıkmam beni öyle bir şaşırttı ki kendime bu kadar beklediğim için çok kızmıştım,lakin sonra araştırdığımda bu doktorun bu konuda çok başarılı özel bir doktor olması benim için büyük şanstı. alttaki linkte dr hakkında müşteri bilgileri ve kendi videosu var inceleyin,şiddetle tavsiye ediyorum..

UZMANTV
    Anal fissür için nasıl bir cerrahi tedavi uygulanır?
    http://www.uzmantv.com/anal-fissur-icin-nasil-bir-cerrahi-tedavi-uygulanir

Muayene fiyatları ne durumda ayrıca sgk ile anlaşması varmı ilaç bakımından falan.
  • Yalnış hatırlamıyorsam muayne 200 tl gibi bir fiyatttı,muayne edince hemen ameliyat yapalım dediler,tamam dersem muayne ücretini ödenmeyecekti sadece ameliyat ücreti ödenecekti o tutarda o zaman yani 2 sene önce 1250 tl'ydi, sigorta sanırım geçerli değil özel kendi muaynesinde yapıyor profesör bir doktor için fiyatı zaten çok aşağda tutuyor bence,arkadaşım aynı ameliyatı Amerikan hastanesinde oldu doktorun ismini vermeyeyim 10.000 tl üzerinde fatura çıkarmışlardı.
    Ben şahsen çok ama çok memnun kaldım ameliyat olmadan önceki üç ay resmen işkence yaşamıştım sanki dışkılarken jilet kesiyormuş gibi müthiş bir ağrı sonrasında beş saat süren bir kıvranma çok ama çok acılı günlerdi korkumdan gidememiştim,ameliyat beş dakika bile sürmedi daha o gün işe gittim,akşama dışkılamada sanki hiç ameliyat olmamış gibi rahatlama olmuştu şok olmuştum.

İlaçlara gelince ilaç vermiyor sadece bepantenh puls krem verdi iki hafta kullanın dediler birde beslenmeyle ilgili bir sayfa verdiler haftaya kontrole çağırmışlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbig74 -- 18 Aralık 2015; 0:29:02 >
  • Bende Cuma günü Dr.gittim hem çatlak hem hemoroid var dedi anestol pomad ve procto glyvenol verdi.Merak ettiğim anestol pomad sürdükten sonra kaç dakika içerisinde etkisini gösterir.Önce kullanılacak dedi ama iki gündür faydasını görmedim gene ağrı devam ediyor.Tam uyuşmuyor galiba erken davranıyorum.Tecrubesi olan arkadaşlar ve etkisi gören varmı?Diğer krem ihtiyaç sonrası dedi ama ağrı üzerinde şimdiye kadar onunda bir faydasını görmedim.İnşallah ilerki günlerde olur.20 gün sonra faydasını görmezsen gel kesip biçelim dedi.Yorumlara bakınca ameliyat işleride tam iyileşme sağlamıyor galiba.Ağızdan ağrı kesici kullanıyorum bırak kullanma dedi dr.dün gece sandalyede sabahladım ağrıdan.
  • YERYAVUZ Y kullanıcısına yanıt
    Ağrıyı çekmek ameliyat olmaktan daha zor. Anestol pomadın etkisi 1 saat bile sürmüyor. Diğeride hemoroid için zaten çatlak için değil. Ameliyat sonrası birkaç ay zor geçiyor. Tabiki kabız olmayıp yediklerinize dikkat ederseniz tekrarlama ihtimali olmaz. Ben 3 yıl çektim kaç kere keşke dedim hatırlamıyorum. Çok şiddetli kabız olduğum için bir kere tekrarladı şuan rahatım. İlaçlarla bir yere kadar o ağrıyı çekmeyen bilmiyor ameliyatlık durumdaysan ciddi düşün derim. Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: elelce

Ağrıyı çekmek ameliyat olmaktan daha zor. Anestol pomadın etkisi 1 saat bile sürmüyor. Diğeride hemoroid için zaten çatlak için değil. Ameliyat sonrası birkaç ay zor geçiyor. Tabiki kabız olmayıp yediklerinize dikkat ederseniz tekrarlama ihtimali olmaz. Ben 3 yıl çektim kaç kere keşke dedim hatırlamıyorum. Çok şiddetli kabız olduğum için bir kere tekrarladı şuan rahatım. İlaçlarla bir yere kadar o ağrıyı çekmeyen bilmiyor ameliyatlık durumdaysan ciddi düşün derim. Geçmiş olsun.

Kurtuluyumda ameliyat olsun.Ancak muayene olduğum dr pek güven vermedi.Güven veren bir dr bulursam beklemeyeceğim çok acı veriyor.2 ayda 11 kilo verdim ilk gittiğim dr.hemen kolonoskopi dedi.Ne alakası varsa bende gitmedim.Kendinizi emanet edeceğiniz dr.da önemli oluyor bu durumda.Eğer İstanbul da tafsiyeniz varsa bakabiliriz Anadolu yaksı.
  • Bugün fatihdeki Prof.Dr Nihat Bengisuya gittim muayne oldum çatlak artı meme olduğnu söyledi bende bir aydır geçmesi için sebze ve meyve ağırlıklı beslendiğmi hatta spazm önleyici 90 tl değerindeki rectodermkrem kullandığmı söyledim evet bu krem dışkılamadan hemen sonra sürüldüğünde 5-6 saat o bölgedeki kan dolaşımını sağladığı için ağrıyı hissetmiyorsunuz lakin 1 ay içinde geçmesi lazımken malesef yarayı iyleştirmedi sadece acıyı hissettirmiyor ben hep bunu kullanamamki.

Ameliyatı kabul ettim sakinleştirici iğne vuruldum 15 dakika sonra bitti,ameliyat sırasında kendimdeydim hiç acı duymadım çıktıktan sonra yarım saat dinlendim şimdi eve geldim hiç ağrım yok yarın tamponu çıkartıp pansuman için tekrar uğrayacağım.

Bu arada sadece hemoroidi olan dışkılama sonrası çok acı çeken kuzenimide zorla götürdüm o da benden sonra ameliyata girdi onun bir saat sürdü yarım avuç meme aldılar ondan çok rahat ettiğni acı olmadığnı çok şaşırdığnı söyledi şimdi eve geldik çok rahatız Allah razı olsun Nihat hocamızdan çok dua ediyorum kendisine,bazı arkadaşlar ameliyat sonrası çok acı çektiklerini söylediler bana kısaca konusunda uzman kendisinden memnun olan kişilerden referans almadan tanımadığnız doktorlara gitmeyn.

Detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar mesaj yoluyla yada telefonla yardımcı olabilirim bu hasatalığı çok iyi bildiğim için boşuna acı çekmenizi istemiyorum,herkese sağlık ve mutluluklar dilerim...

Giderseniz memnun kalacaksınızdır inşallah,sizde memnuniyetinizi paylaşın ki insanların aklına başka bir şey gelmesin...
  • Bende 2 gundur ilk kez oluyor diski yaparken sorun yok ama pecete ile temizlenmiyor acidan ayrica su ile temizlemede iskence gibi bu da makat yirtilmasidir ayrica koku var ve cok olmasada cok hafif agri var ama sikayet edilecek gibi degil

• Bu arada şunuda belirtmek isterim sadece çatlak ameliyatı olursanız sonrasında hiç acı veya sızlanma duymuyorsunuz,ama hemorid ameliyatı olupta memeler alınırsa bir kaç gün rahatsızlık vermeyecek kadar ağrı oluyor yalnış anlaşılmasın,çatlak ameliyatı acısız ve çok daha kolay aynı gün işe gidebilirsiniz..
  • jetokain diye bir uyuşturucu var.Genelde diş çekimlerinde kullanılıyormuş.Pamuğa döküp bölgeye sürünce ağrıyı keseceğini söyleyenler var.Bilgisi ve tecrubesi olan varsa paylaşırsa menmun oluruz.
  • Anal fissür ne derece kanama yapar?

Dışkılama yaparken tuvalete 3-4 damla damlamıştı üzerine de peçete ile silince makatı kan içinde kaldı peçete.

Bu olaydan yıllardır müzdaribim ama ilk kez bu denli kanama olunca tırstım. Doktora gittim fissür var dedi krem verip yolladı. 3 hafta kullan gel dedi.

• Arkadaslar spazm da basladi bende tuvalette cok zorlaniyorum sanirim spazm var ama bende agri olmuyor doktor a uzun zaman once gittigim de bana anal fissur dedi ama agri yok bende sadece zorlanma var bi de kanama var bu sorun bende 2 yil oldu baslayali. Arkadaslar asil soracagim soru su.. istanbul da oturuyorum korhan taviloğlu nu aradim fiyat vermedi ama forumdan bir arkadas 3000 tl + muayene ucreti 500 = 3500 tl Ankara da prof Bulent menteş var 1400 + 400 = 1800 tl yapiyor since hangisine gitmeliyim? Veya doktor onerisi olan var mi korhan hoca baya unlu istanbul da Bulent hocamizda Ankara da iyi diye duydum siz olsaniz hangisini tercih edersiniz? Cevaplarsaniz cok sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj_durgun -- 27 Aralık 2015; 1:32:55 >
  • Uzun süredir bu başlığı takip ediyorum.Belki birilerinin işine yarar diye anlatmak istedim.
    2014 mayıs gibi bu hastalığa yakalandım.Malum kanama ve feci sıkıntı.En büyük hatayı o zaman yaptım.Önemsemedim ve doktora gitmedim. Yaklaşık 3 ayda 2 defa daha tekrarlayınca doktora,devlet hastanesine gittim.Tam bir kasap olan arkadaş baktı baktı kolonoskopi yapıcaz dedi.Korktum açıkçası yaptırmadım.Bana rectoderm önerdi bir takım hazım kolaylaştırıcı ilaçlarla beraber.
    Korkunç beyin ağrısına sebep olan bu ilacı tüp bitene kadar kullandım.Bu süreçte 10-11 kilo verdim.Sabahları aç karna armut vs.. yemeler sıfır ekmek et yok vs.. Buna rağmen gene nüksetti. Medipol hastanesine gittim.Oldukça ilgili bir genel cerrah vardı. Muayene etti fitil krem vs.. verdi. Ama maalesef gene olmadı.Burada bana kas kesme operasyonu önerildi ama açıkçası bunu sırf bu operasyonlarda uzmanlaşmış bir yerde yaptırmaya karar verdim.Bu sırada botox u araştırdım.Ama genelde nüks eden ve çoook üzün sürece yayılan bir tedavi olduğunda karar kıldım. Araştırmalarımda taviloğlunu felan aradım ama fahiş ötesi fiyat ları vardı.
    Neyse sonunda bağcılarda Avrupa cerrahi merkezi diye bir hastanede Dr.Yasir Gözlü yü buldum.Gittim muayene oldum.Oldukça emin ve iyi bir yaklaşımı vardı.Sorunun kronik olduğunu ve eğer istersem botox olabileceğimi ama bunun işe yarama ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.Bende ameliyata karar verdim.2015 şubat gibi ameliyat oldum.Lokal anestesi uygulandı.Bu sırada ekip oldukça yardımcı ve rahatlatıcı davrandılar.Kes işlemi neşter ile değil lazer ile yapıldı.İlk bir hafta yeme içmeye dikkat ettim.İşimden izin aldım ne olur ne olmaz diye. Yaklaşık 10 ay oldu.10 günde felan bir şeyim kalmadı.Sonraları hiç dışkı tutamama gibi bir şey olmadı.Sadece gaz da biraz sıkıntı var dı .O da geçti tamamen.Ama aynı sıkıntıları yaşamamak için gene çok dikkat etmeye çalışıyorum.Buna rağmen 3-4 kilo geri aldım.Ama olsun.
    Sözün özü böyle bir sıkıntı yaşadığınızda derhal ama derhal bir cerraha, hatta mümkünse kolorektal cerraha gidin.Basit bir tedavi ve yeme içme alışkanlığı rehabilitesi ile geçme şansı %99. Ama ihmal ve tekrar da kendi kendine geçme şansı %0( sıfır).Yani 2. 3. hatta 4. nükste artık kronik olduğu kesin.
    Paranız ve zamanınızı bolsa botox deneyin.Ama mucize beklemeyin. Kas kesilmesi ameliyatı olacaksanız mutlaka işin ehli bir cerraha gidin.
    Ve herşeyden önce posalı,sulu yiyecekler,hareket vs.. ,ile sert dışkılamayın. Bu hastalığı çeken bilir.Ama diyim.
    Hasta olan herkese acil şifalar dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.