Oturma banyosu için hemoroid küveti almıştım çok rahat oluyor. Şişlik olunca çatlak kısım açılıyor ve acı ondan kaynaklanıyor. Oturma banyosu şişliğin inmesini sağlıyor. |
Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (211. sayfa)

-
-
Hocalarim bende de catlak ve hemeoroid vardi doxium tablet ve fitil ile kontrol altina aldik lakin ilaclar bitti ayda bir sert diskilama olunca sıp sıp diye kaniyor bu kanamayi hemeroid yapar mi yoksa baska bi sey mi yapiyor korkuyorum doktora gittigimde hemoroid ve catlak var dedi gaita gizli kan testi yapti temiz cikti
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hemoroid yapabilir. Ya fissürdür ya da hemoroid zaten, korkmanı gerektirecek bir durum olacağını zannetmem. Doktor muayene etmiş zaten farklı bir şey olsa görürdü.
-
rahatlattiniz valla hocam bende bi de irretabl bagirsak problemi var belli araliklarla karin guruldamasiyla agri gibi değilde karnımda baski oluyor düzenli beslenince geciyor kendini unutturuyor sonra birden hemoridle yeniden ortaya cikiyor bu surec hep devam edicek sanırim böyle
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba bugün gittim ve trombektomi yapıldı çatlağım için bir şey diyemedi basurun kapatmış önünü göremiyorum dedi ilaçlarını kullanmaya devam et dedi kendisi nazik ilgili bi insan gidebilirsin şu an istirahat ediyorum tampon kondu o rahatsız ediyor beni şu an sadece. -
Geçmiş olsun . Doktorlar en son noktada ameliyat diyor zaten paragözlee hariç . Kullanıyoruz bakalım cümbür cemaat kremleri :) bugün isteyinde agri kesici aldığım icin mi nedir pek agrim olmadı inşallah düzelme yoluna girmiştir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba serdar bey ibs şikayetlerinizi gördüm yazmak istedim ben de 2 3 sene öncesine kadar ne yersem yiyim ishal olurdum günde 7 8 kez tuvalete çıktığımi bilirim kendimi bildim bileli hep cıvık tuvalete çıkardım yada ishal su gibi o zamanlar kiloluydum sonra sağlıklı beslenmeye başladım 1-1.5 senede 50 kg verdim ara süreçte normale dönmüştü hersey günde 2 3 kez çıkıyordum ama oda tabi sizin anlattığıniz gibi çamur gibi ve daha sonra birden zorlanmaya kabız olmaya başladım çatlak bu dönemde oluştu zaten yada çok çok eskiden olan çatlak daha da derinlesti 10 yıl kadar önce de Dukan diyeti yapmıştım o zaman da çatlak sorunuyla uğraşmıştım ama çabuk bir sürede geçmişti. Bu benim hayatımı 1.5 senedir mahvetti kabızlığı öyle böyle atlatmaya çalışıyorum bazen sırf sebze meyve su agirlikli besleniyorum kabız oluyorum bazen de pasta börek çörek yiyorum cıvık cikiyorum anlayamadım neyin nesi bu kilolu olduğum ishal atakları yaşadığım dönemde de şimdi de geçtiğimiz yaz kolonoskopi çekildi endoskopi çekildi hicbirsey yok tertemiz anlamadım gitti bende artık kendime huzursuz bağırsak sendromu var diyorum heralde çünkü gerçekten çok hassas stresten soğuktan sıcaktan herşeyden etkileniyor ve makat catlaginin da yıllarca yapılan çamur gibi tuvalet yüzünden olduğunu düşünüyorum çünkü daralma yapıyormuş bu şekilde olması ve normal tuvaleti bile kaldiramiyor aslında sağlıklı beslendikten sonra bence normale döndü ama o bölgenin darlığı buna müsade etmiyor bence insan kendini tanıyor zamanla ibs çaresi var mı ki yoktur diye düşünüyorum böyle cekecez heralde bunu
Sağol abi inşallah hepten kurturuluz da normal insan gibi yaşarız bi an önce ama benim merak ettiğim bir şey var locafen mi daha etkili anrecta mı keza locafen fena bi şekilde yanma yapıyor bende gidip hemen siliyorum anrecta da feci baş ağırısı yapıyor ama baş ağrısını yanmaya tercih ederim -
Merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsun. Ben ishal olmuyorum yanı form olarak bazen yakın oluyor ama ishal kadar sulu değil ve günde 1 kez gidiyorum WC ye . Bazen düzeliyor normal forma giriyor . Ama form bozulduğunda bir süre öyle küçük şekilsiz parçalar yada hızlı çamur gibi boşaltım vs vs . Bunu en son 4-5 gün önce Gastroentereloji Prof a sordum senin bünyen böyle demekki dedi zaten herkeste aynı olmaz dedi , bagirsaklarim temiz dolayıyla bunu artık kafana takma dedi . Ben de anal daralmayı düşündüm ama sanırım muayene esnasında 2 parmak esnetme yaptı ve daralma var demedi. Çatlak bende muhtemelen boşaltım sonrası sanki daha varmış gibi hissetmemden dolayı fazla ıkınmamdan kaynaklandı , inanın nasıl neden oldu bilemiyorum. Kabizlik zor Allah kolaylık versin sizlere inşallah. O çözülmeden fissur olayı zaten çözülmez . Siz de dediginiz gibi ibs var sanırım. Kremlere devam edeceğiz bakalım inşallah hepimiz toparlarız . Ama ibs tarzı konuyla tedavisi olmadığı için nasıl olacaksa stressiz yaşamaya devam edeceğiz maalesef :(
@Cryin Kardeşim yansın boşver zaten 2-3 dk yanma yapar çok çok dişini sıkıp sabah locafen akşam da anectra kullan . Tanıdığın bir eczacı varsa anectra muadili kremi eczacılarda olan formülle yapıyorlar ve öyle baş agrisi falan da yapmıyor yapsa da kıymetsiz baş agrisi olur. Benim yeni hazırlattığım kremde arkadaş bir madde daha kattı başka formül buldum onu yapıyorum dedi içine yeşil bir ilaç katmış mg ı 50-60 lira iyileşmeyi hızlandıracak birseymis , iç camasirlar yeşermeye başladı ama sanki iyi geliyor gibi. Locafen de iyi bir ilaç , dediğim gibi yapabilirsen sabah locafen akşam nitrogliserinli krem daha faydası olur diye düşünüyorum yanı ben değil de hoca öyle düşünüp söyledi :) Bak ben az önce sıcak su yaptım ve locafen sürdüm içeri ittirince biraz yaktı geçti . Gece 1 gibi de diğerini süreceğim. Doktor 2 dedi ben öğlen nitrogliserinli krem akşam locafen yatarken de yine nitrogliserinli krem sürüyorum .Her sürüşten önce o bölgeyi tuvalet kağıdı ile temizliyorum önceki sürdüğüm ilacı temizliyorum yani. Böyle bir dene bakalım bence rahat edeceksin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdaR^73 -- 18 Şubat 2021; 19:52:27 >
Öncelikle geçmiş olsun İnternete yazdım da pek birşey anlamadım bu bir ameliyat mı ayrıca yani bu kadar basit mi hemoroid ve fissür tedavisi şaşkınım şuanda?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canocanxxx -- 18 Şubat 2021; 22:45:30 > -
Sağol abi açıklaman için dediğin gibi fito kremle uygularım -
Sağol dostum öncelikle şunu diyeyim bu bi ameliyat değil basit bi cerrahi girişim pansuman odasında yapıldı tromboz hemoroid vardı bende yani basur pıhtılaşması iki gün önce oldu baş parmağı büyüklüğünde ağrılı şişlik hiç bi şekilde inmiyor aşırı derecede rahatsız ediyor. Tek çaresi içindeki pıhtıyı kesiyle boşaltmak banada öyle yapıldı -
Tekrar geçmiş olsun bende randevu alacağım gideyim bakalım bana ne diyecek doktor -
Bence ömer alabaz a görünün -
Şimdi ufak bir araştırma yaptım da detaylı bir bilgiye ulaşamadım fakat bir sitede sorulan sorulara verdiği cevapları okudum çok kısa cevaplar vermiş tabikide yaparız vs tarzı yani sorulara tatmin edici bir cevap yok hiç emin olamadım Ömer hoca dan -
Sitesinde kendinden bahsetmiş onu bi okuyun isterseniz bir de bülent menteşle falan araştırmaları olan bi doktor bence adanada gidilecekse ona görünülmeli -
Hastane ile konuştum randevu alacağım
Çarşamba günü şehir hastanesine randevu aldım geçen gittiğiniz doktora oradan sonra bu doktora gideceğim olmadı -
evet anal fissür. her tuvalete oturduğumda akıcı şekilde kan geliyordu ağrıdan duramıyordum. en son yürürken bir ağrı girdi düşüp bayıldım. doktor el yordamı ile makatı inceledi berbat haldesin kılcal damarların bile patlamış dedi ve iki gün içinde ameliyat oldum. doktorun adını inan hatırlamıyorum 14 yıl oldu :) izmirde buca tıp merkezindeydi. şimdi sitesine girdimde oradan ayrılmış olmalı. görürsem tanırım
-
geçmiş olsun. Rabbim acil şifalar versin.
-
bu arada yeni yöntemler vardır muhakkak ama beni olduğum dönemde bile ameliyat yarım saat sürdü. 3. günden sonra yeme içme normaldi. hiç sıkıntı çekmedim. korkulacak bir ameliyat değil. zaten lokal anestezi yapılıyor. benim hoca çılgındı ameliyatımı on tane tıp öğrencisi izledi. götüm ünlüdür yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uayyildiz35 -- 19 Şubat 2021; 22:47:39 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X