yarın tekrardan mı görüneceksiniz sinan zöhreye |
Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (207. sayfa)

-
-
Umarım dediğiniz gibi geçici bir şeydir bu ibs ziraa bunla da uğraşmak istemiyorum geldi mi üst üste geliyor 🤦♂️
Sinan hocaya öğlen gideceğim son durumu yazacağım buraya -
Sinan hoca ya gittim rektoskopi sonucu gösterdim arada kanama olduğunu belirttim kendisi de yaptığı muayene sonunda fissürü görüyorum ameliyatlık bir durum yok covid 19 geçirdiğiniz için fissür ün tekrar nüks etmiş olması normal ziraa ilaçları aksattınız bu sürede dedi tekrar 2 kutu locafen 1 kutu daflon 1 kutu geralgine k (ağrı kesici) 1 kutu duplahac (evde 2 kutu daha var kullanmıyorum) yazdı ilaçlar ile çözülebilir ameliyatlık bir durum yok dedi -
Valla adınıza çok sevindim inşallah hocanın dediği gibi ameliyatlık durum olmaz ve ilaçlarla rayına girer. Ben de nitrogliserinli merhemden biraz daha hazırlatacağım bir süre daha onunla devam edeceğim olmaz ise Sezai Hocaya görünmeye gideceğim Allah nasip ederse .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Canocanxxx
Sinan hoca ya gittim rektoskopi sonucu gösterdim arada kanama olduğunu belirttim kendisi de yaptığı muayene sonunda fissürü görüyorum ameliyatlık bir durum yok covid 19 geçirdiğiniz için fissür ün tekrar nüks etmiş olması normal ziraa ilaçları aksattınız bu sürede dedi tekrar 2 kutu locafen 1 kutu daflon 1 kutu geralgine k (ağrı kesici) 1 kutu duplahac (evde 2 kutu daha var kullanmıyorum) yazdı ilaçlar ile çözülebilir ameliyatlık bir durum yok dedigeçmiş olsun hocam inşallah atlatırsınız bi an önce peki şişlik nasıl inecek onun hakkında bir şey dedi mi
-
quote:
Orijinalden alıntı: SerdaR^73Valla adınıza çok sevindim inşallah hocanın dediği gibi ameliyatlık durum olmaz ve ilaçlarla rayına girer. Ben de nitrogliserinli merhemden biraz daha hazırlatacağım bir süre daha onunla devam edeceğim olmaz ise Sezai Hocaya görünmeye gideceğim Allah nasip ederse .
bende de anrecta var onu kullanıyorum locafende var da çok yakıyor o onu kullanmıyorum ondan acaba hangisi daha etkili yada ikisini birden kullansam daha etkili olur mu acaba
-
Anrecta rectoderm ile aynı yanı benim eczacıya yaptırdığım ile aynı krem nitrogliserinli kremler . Ben ikisini beraber kullandım bir süre ama Locafenden pek fayda göremedim gibi diğeri daha iyi gibi geldi . Ama çok fazla sürme başağrisı yapar tansiyon düşürür . Bir de anrecta da agri kesici yoktur lidokain gibi yanı anestol içeriği olan , bu sebeple az miktarda anestol sürebilirsin ama anrecta dan 1 saat sonra falan . Krem biraz emilsin diye . İkisini beraber kullanma bence anrecta ya devam derim ben ,doktor değiliz (abim ve Yeğenim doktor ama aile hekimi ikiside :) ) de iste bazen deneme yanılma yoluyla kendimize yön çizmeye çalışıyoruz :)
quote:
Orijinalden alıntı: SerdaR^73Anrecta rectoderm ile aynı yanı benim eczacıya yaptırdığım ile aynı krem nitrogliserinli kremler . Ben ikisini beraber kullandım bir süre ama Locafenden pek fayda göremedim gibi diğeri daha iyi gibi geldi . Ama çok fazla sürme başağrisı yapar tansiyon düşürür . Bir de anrecta da agri kesici yoktur lidokain gibi yanı anestol içeriği olan , bu sebeple az miktarda anestol sürebilirsin ama anrecta dan 1 saat sonra falan . Krem biraz emilsin diye . İkisini beraber kullanma bence anrecta ya devam derim ben ,doktor değiliz (abim ve Yeğenim doktor ama aile hekimi ikiside :) ) de iste bazen deneme yanılma yoluyla kendimize yön çizmeye çalışıyoruz :)
doktorda öyle dedi mercimek kadar sür makatın çevresine dedi içine sürme dedi anestol varda kullanma gereği duymuyorum öyle bi ağrım olmuyor gün içinde ayrıca bende şöyle bi problem var bu kremleri sürdüğüm zaman ağrım oluyor sürmezsem olmuyor :D
-
Teşekkürler
Şişlik ile ilgili birşey demedi sadece fissürü gördüğünü söyledi ilaçları verdi
Ama benim asıl merak ettiğim konu şu belki bilen birisi çıkar madem ameliyatlık durum yok o kadar ilerlememiş ben 1.5 yıldır bu illeti niye çekiyorum neden her defasında başa dönüyorum? -
quote:
Teşekkürler
Şişlik ile ilgili birşey demedi sadece fissürü gördüğünü söyledi ilaçları verdi
Ama benim asıl merak ettiğim konu şu belki bilen birisi çıkar madem ameliyatlık durum yok o kadar ilerlememiş ben 1.5 yıldır bu illeti niye çekiyorum neden her defasında başa dönüyorum?kronik işte hocam ben devletteki doktorların geçiştirdiğini düşünüyorum mesela ben ilk muayeneye gittiğimde hemoroid demişti doktor yüreğir devlet hastanesinde daha sonra iki hafta önce çukurova devlete gittim hemoroidinde var ama sana asıl sıkıntı yaratan çatlak demişti
ben ramazan hocaya mesaj yoluyla sordum bi buçuk aydır bu durumdayım öncesinde hiç bir şey yoktu diye şişliğimin de olduğunu belirtttim kendisi bana şişlik varsa bekçi memedir ve kroniktir ameliyatsız tedavisi yok maalesef dedi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryin -- 9 Şubat 2021; 23:12:38 > -
Bende pek güvenemiyorum ama istese direk ameliyat diyebilir ama demiyor ilaçla iyileşebiir diyor yani neden baştan savsın onu anlayamadım sadece -
quote:
Bende pek güvenemiyorum ama istese direk ameliyat diyebilir ama demiyor ilaçla iyileşebiir diyor yani neden baştan savsın onu anlayamadım sadecehocam inşallah dediği gibidir ve bi an önce kurtulursunuz
-
Benim gittiğim cerrah da ameliyat demedi özel hastane olmasına rağmen ama kronik ve az da derinlik var dedi . Locafen vs verdi 15 gün kullan geçmezse o zaman konuşuruz dedi ama locafen 2 kutu yazmış , 15 değil en az 60 günlük demek bu . Bazen anlamak zor oluyor işte . Bu sebeple bu işin ustalarına gözükmek lazım , Sezai Hocayı bu sebeple düşündüm ve 1 hafta sonra Zonguldak tan Ankara’ya gitmeyi kararlaştırdım , eğer 1 haftada da geçmezse :)
Bende bu illetten kurtulmayı çok istiyorum fakat ameliyat riskine girmek istemiyorum ziraa olanların %70 civarı sonuçtan memnun değil hele ki şu Pandemi döneminde hekimler bıkmış vaziyette iken açıkçası benim korkum bu yoksa sorun özel devlet değil sonunda bende o durumdan memnun olmayan çoğunluğa girmek istemiyorum.
Gerçi şuanda da durumdan memnun değilim ama daha kötüsü olmasından endişe ediyorum kısacası yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal 🤦♂️ -
quote:
Bende bu illetten kurtulmayı çok istiyorum fakat ameliyat riskine girmek istemiyorum ziraa olanların %70 civarı sonuçtan memnun değil hele ki şu Pandemi döneminde hekimler bıkmış vaziyette iken açıkçası benim korkum bu yoksa sorun özel devlet değil sonunda bende o durumdan memnun olmayan çoğunluğa girmek istemiyorum.
Gerçi şuanda da durumdan memnun değilim ama daha kötüsü olmasından endişe ediyorum kısacası yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal 🤦♂️bende çok korkuyorum bırakın ameliyatı ben hastaneye girince bile bişeyler oluyor bana bende kullanıyorum kremleri ama bi işe yaramayacak gibi inşallah yanılırım
-
quote:
Orijinalden alıntı: SerdaR^73
Benim gittiğim cerrah da ameliyat demedi özel hastane olmasına rağmen ama kronik ve az da derinlik var dedi . Locafen vs verdi 15 gün kullan geçmezse o zaman konuşuruz dedi ama locafen 2 kutu yazmış , 15 değil en az 60 günlük demek bu . Bazen anlamak zor oluyor işte . Bu sebeple bu işin ustalarına gözükmek lazım , Sezai Hocayı bu sebeple düşündüm ve 1 hafta sonra Zonguldak tan Ankara’ya gitmeyi kararlaştırdım , eğer 1 haftada da geçmezse :)bülent menteşe görünün bence ankarada eğer ilaçlar fayda etmezse ve ben adanada bulamazsam bi hekim bülent hocaya gideceğim
-
Ankara’ya gidersem ki inşallah gerek kalmaz ama yine de gitmem gerekirse Sezai Leventoğluna gitmeyi planladım . Gazi Hastanesinden de sordurdum hocayı dalında en iyilerinden . Bülent Hoca da tabiki branşında en iyilerinden ama ne bileyim Sezai Hocaya daha çok niyetlendim . Yarın akşam benim Gastroentereloji Hocama randevu aldım bir de ona görüneyim en azından son durumu öğrenmiş olurum arada iç organlarin ultrasonunu da baktırırım :) Bir de yıllardır bana acayip bir durumum var sıvı hiç besin almasam da , pilav tost bilmem ne yesem de devamlı hep normalle ishal arası , bazen ishale daha dönük ama günde bir kez wc oluyor . Arada normale dönüyor gibi ama %70 bu durumda. Gitmişken bunu da konuşacağım . Gerçi fissür nuksetmisken sert olmaması daha iyi de ama kafam bozuluyor takıntı oldu işte :)
Size tavsiyem Sinan hoca yada bir gidin derim -
Şu cerrahpaşa proktoloji bölümünden hergün randevu almaya çalışıyorum ama nafile. Randevu alamıyorum bir türlü. Hep dolu sanki sistem randevuya kapatılmış gibi. Her açtığımda dolu diyor. Şaşırdım kaldım. Allah kimseyi hastalığa düşürmesin. Hele bu hastalığa. Para zaten yok, olsada iyi doktoru bulmak zor. Vay halimize. Ne yapacağım bilmiyorum. Maddi durum uygun olsa hiç düşünmeden ramazan hocayı bulurdum heralde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun tekrardan. Acaba nerde oldunuz hangi hastane doktora göründünüz. Birde normal lis ameliyatı mı. Lazerli değil galiba.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X