Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (158. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.873
Cevap
156
Favori
1.827.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Prof Necmi Kurt-4 ay önce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam fissur ameliyati olmussan yaran yanlis iyilesmis olabilir. lis ameliyatinin en buyuk problemi malesef. bu yuzden flep + lis ameliyatlari tercih ediliyor. yerinde olsam ameliyat oldugum doktora giderdim. 2. bir gorus icin ramazan hocaya giderdim. muayene ucreti 150tl. cok birsey kaybetmezsin. 3. gorus istersen gebzedeki yahya celike gidebilirsin. korhana da gidebilirsin ama muayene ucreti pahali.

lazer olduktan sonra bende de benzer problem vardi. kasinti ve yanma oluyordu. yumusak diskiladikca bu yanma geciyordu ama sert diskilamada direkt yanma oluyordu. surekli nuks eden bir fissur var ise yanlis iyilesme ihtimali yuksek.

Orijinalden alıntı: dejazak

Hocam fissur ameliyati olmussan yaran yanlis iyilesmis olabilir. lis ameliyatinin en buyuk problemi malesef. bu yuzden flep + lis ameliyatlari tercih ediliyor. yerinde olsam ameliyat oldugum doktora giderdim. 2. bir gorus icin ramazan hocaya giderdim. muayene ucreti 150tl. cok birsey kaybetmezsin. 3. gorus istersen gebzedeki yahya celike gidebilirsin. korhana da gidebilirsin ama muayene ucreti pahali.

lazer olduktan sonra bende de benzer problem vardi. kasinti ve yanma oluyordu. yumusak diskiladikca bu yanma geciyordu ama sert diskilamada direkt yanma oluyordu. surekli nuks eden bir fissur var ise yanlis iyilesme ihtimali yuksek.
    Korhan hocayı asla tavsiye etmiyorum Ramazan Tarık Ünsal bu işin duayeni neden korhan hocaya gitsin?

Ankarada Bülent Menteş gibi bir hoca varken ben şuan Ramazan Tarık Ünsalı düşünmeye başladım İstanbula gidip

alternatif olsun diye demistim. bana kalirsa ameliyat olunacaksa her turlu ramazan hocayi tercih etmeniz daha mantikli. ameliyat olali 1 ay oldu erken konusmak istemiyorum ama ramazan hoca turkiyede en iyisi. sezai leventoglu ya da bulent mentesi cok bilmiyorum ama onlar istanbulda olsaydi ben yine ramazan hocayi tercih ederim. ramazan hoca reklam yapmasini cok iyi bilmedigi icin olmasi gerekenden cok daha az biliniyor. zaten doktortakvimindeki yorumlardan anlayabilirsiniz. yasir gozunun 53 olumlu yorum aldigi doktortakvimi sitesinde sezai leventoglunun 75 olumlu yorumu var. ramazan hocanin ise 6 yorumu var 1 tanesi olumsuz. bu yuzden sezai leventoglu da yasir gozu gibi bana biraz reklamci geliyor. doktortakvimi sitesinin nasil bir site oldugu malum ortada. ramazan hocanin bu konularda daha seffaf olduguna inaniyorum. youtube'a ekledigi videolarda yorumlar aktif. video altlarinda ameliyat olan insanlarin yorumlarini da bulabilirsiniz. eksi sozlukte ramazan hoca hakkinda yazilan yorumun altina imzami atarim.
    ekşi sözlük
    ramazan tarık ünsal
    https://eksisozluk.com/ramazan-tarik-unsal--5088813

Sadece Sezai Leventoğlu alternatif olabilir öncelikle ramazan ve bülent hoca tercih edilmeli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10 gün iyi 11. gün kötü. Tam artık düzeliyorum diyorum, hop hafif bir hacimli dışkı ile en başa dönüyorum. Botoks etkisi sayesinde o 8-9 saatlik ağrılar yok tamam ama yaranın geçmemesi sıkıntı yaratıyor. Bu yaranın iyice iyileşebilmesi için en az 2 ay hiç kanamaması lazım. Okuduğum bilimsel bir makalede bu yazıyordu. Gerçekten de öyle daha önce deneyimledim. 1 senedir maks 1 ay kanatmadan durabildim. Eğer 2 ayı görseydim, şu an hastalık kesinlikle 1. senesini devirmezdi.

2. doz botoks vuruldu, bakalım bundan sonra süreç nasıl olacak. Daha önce bir doz botoks sayesinde yıllarca kurtulduğum fissür, bu sefer 2. doz yaptırmak zorunda bıraktı beni. Belki 3 bile olacak... Ameliyatsız iyileşme sağlamak için her yolu deniyoruz bakalım. Makat dışından iç sfinktera dokunduğumda yumuşamayı bariz hissediyorum ama geçecek mi bilemiyorum. Süreçten müthiş yoruldum artık.

Botoksla alakalı birkaç bilgi vereyim sizlere. Hani kimi yerde ucuz kimi yerde pahalı veya kimisine etki ediyor kimisine etmiyor muhabbetleri var. Bunlar biraz açıklığa kavuşur umarım.

Şimdi öncelikle;

- botoks yapmak için anatomiye iyi hakim olmak gerekiyormuş. Her cerrahın yöntemi aynı değil. Kimisi sağlı sollu vuruyor, kimisi ise tam saat 12 yönünden. Yani hayalar ile makat arasından. Tabi makata daha yakın kısımdan. Zaten iç sfinkter en net oradan hissediliyor.

- botoksu saklamada soğuk zincir kullanılıyor. Bu zincir herhangi bir sebeple en az 1 kez kırılırsa, botoksun etkisi düşüyor. Bozuluyor gibi düşünebiliriz.

- botoks yapıldıktan sonra sonuç alınmadıysa eğer 2. doz en erken 2-3 ay sonra yapılmalı. Eğer 2. aydan önce botoks tekrarlanırsa vücudun botoksa karşı antikor üretme hızı yükseliyormuş. Dolayısıyla botoksun etkisi kısa sürede yok oluyor. Bir sonraki dozlar da haliyle çöp oluyor.

- kişininin makat bölgesindeki sinir yenilenme hızı bir başka etken. Botoks ile kısmi felç geçiren sinirler ne kadar hızlı yenilenir ise botoksun etkisinin geçmesi de o denli hızlı oluyormuş.

- ve son olarak; makat kasındaki spazm ve kas kalınlığı oldukça önemli. Spazm çok yüksek ve kalınlık da fazla olmasına rağmen düşük doz botoks uygulanırsa yeterli gevşeme sağlanmadığı için başarılı sonuç alınamıyor.

*** Sonuncusu en çok üzerine düşündüğüm madde. Ben zamanında bu hastalıktan tek bir doz botoks ile kurtuldum. 5 sene boyunca tek bir ağrı bile yaşamadım. Kendi aptallığım sonucu göz göre göre yıllar sonra nüksettirdim. Şimdi düşünüyorum da o zaman daha hastalık 2-2,5 aylıkken botoks olmuştum. Şimdi ise 9-10 aylıkken. 9-10 ayda o iç sfinkter kası, kasıla kasıla haliyle büyümüştür. Acaba aynı doktor tarafından aynı botoks uygulanmasına rağmen tek dozda geçmemesinin sebebi bu mudur yoksa yara dokusunun bozulmuş olması mıdır? Umarım yara dokusuyla alakalı değildir. Aksi halde durum lis + fissürektomiye ya da lis + fissürektomi + flep’e gidiyor gibi. Bu arada başarılı bir lis operasyonu sonrası, fissürektomi şart değil. Çoğu doktor fissüre dokunmaz. Hatta fissürektomi yapılsa bile flep şart değil, yine çoğu doktor fissürü çıkarıp yarayı açık bırakır. Sonuçta orada dolaşım sağlanır ve açık yara hızla iyileşir. Tabi flep en garantisi. Fakat dikiş olayları, ameliyat sonrası yatış ve ızdırap yaygın yan etkileri. Elbette bu ağrılar geçecek, o da ayrı bir konu.

Geçen parmağımı kestim hafifçe. Az önce yaraya baktım. Tam olarak iyileşmesi neredeyse 1 hafta sürdü. Makat bölgesindeki yaranın 15-20 günde iyileşmemesine şaşmamalı. Yara kanamasa bile kan akışını engelleyen iç sfinkterin varlığı iyileşme sürecini maalesef uzatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 12 Ağustos 2020; 10:6:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Benim son iki aydan fazladır kanama yok ama fissür duruyor.

Hocam sizin süreci iyi izlemek lazım. Ramazan hoca ile telefonda konuştuğumda 10 güne hiçbir ağrın sızın olmaz dedi ameliyatı olursan. Ben yarın kendi doktoruma gideceğim bakalım sonrasında sizin tecrübe ile birşeyler düşüneceğim.

Mesela ben 10 gün boyunca hiçbir şekilde ağrılı dışkılama yapmazsam, 11. gün yeniden doğmuş gibi oluyorum. Ne bir kas spazmı ağrısı ne de herhangi bir yanma sızlama vs. Ama eğer ki azıcık da olsa o fissürün tekrar yırtıldığını hissedeyim ve peçetede kan göreyim ah diyorum yandık. Başlıyor oradaki kas kendini sıkmaya. Zaten benim ağrım da bu kasın kendini sıkmasına bağlı oluşan spazm ağrısı. Bu ağrı kesildiğinde başka hiçbir sıkıntım olmuyor. Dediğim gibi 10-15 gün ağrısız dışkılama yapayım, bir sonraki gün makat bölgesinde tek bir ağrı bile olmuyor. Dün sabaha kadar geçen haftam öyle geçti işte... Ağrısız sızısız...

Yani ben 2 ay orada bir kanama hissetmesem, fissürün esamesini bile okumam. Hemoroid yanma ve batma şeklinde ağrı yapar. O tarz bir probleminiz olmasın?

Dikkatli uygulanırsa sıkıntı yapmaz hocam. Çünkü anal fissür teşhisinde uygulanan yöntemlerden biridir bu. Fakat hasta için çok ağrılı olacaksa, yani parmakla bile rektal tuşe zorsa pek tercih edilmiyor.

Benim anal fissürüm 4-5 kez nüks ettiğinde, yeni 4. ya da 5. aydayken ağrılarım hafiflediği zaman anoskopi ile muayeneye girdim. Anal fissür traktinda doku sertleşmiş dedi doktor. Şu an ne kullanıyorsan o makat kaslarını baya gevşetmiş, ameliyat tavsiye ederim ama olmayacaksan da o kremi kullanmaya devam et dedi. Fakat tekrar nüks etme olasılığı çok fazla diye de ekledi. Rectoderm kullanıyordum o sıralar.

Bana önerdiği tedavi şekli; LIS + fissürektomi ile fissür traktı alınacak, flep yok. İç dış 2. seviye hemoroidler bantligasyon yöntemiyle alınacak. Fiyata dahil değil. Bir nevi hediye. Fiyat 7000 TL idi.

İkinci tedavi şekli; Botoks + fissürektomi ile fissür traktı alınacak, flep yok. Hemoridler yine hediye. Botoks farkı + 1000 TL. Yani 8000 TL.

Hastanede yatış yok, sabah 8-9 gibi ameliyata giriş. Sedasyon ile uyutma. Öğle 12-13 gibi taburcu. Hastane de Acıbadem.

Ramazan hoca gibi bu hoca da GATA tıp fakültesi mezunu. Belki dönem arkadaşları bile olabilirler. Dikkatimi çeken bir nokta var, GATA mezunları asker oldukları için midir nedir anal fissür hastasına hiç acımıyorlar. Rektal tuşe veya anoskopiyi mutlaka yapıyorlar. Ağlasan da bayılsan da kaçarı yok :)

Diğer hocalar özellikle Profesörler, rektal tuşeden kaçınıyorlar hastanın zaten çok ağrısı var diye. Uygun pozisyonda, rektal tuşe yapmadan iki parmakla makat ağzını aralayıp ve sfinkter kasına baskı yapıp (iç basınç kontrol amaçlı) muayene ediyorlar.

• Bülent hocanın muayene sitili nasıl arkadaşlar tuşemi yoksa başka türlümü. Bu kas nasıl oluyorsa gevşemiyor tromboze hemoroidler de küçülüyor ama geçmiyor. Bende de kanama yok ama yarada iyileşmiyor biliyorum çünkü içeride sanki sivilce gibi yumuşak yara ağzı var büyük ihtimal o artık kavuşmuyor deri dokusı bozulmuş o yüzden oranın tekrar kesilerek yeni yara kanalı açılması gerek. Ameliyatsız geçer desekde geçmicek tahmin ediyorum yeme içmeye dikkat ve kilo kaybıda cabası. Birde özellikle istirahat halinde gece akşam evdeyden kaşıntı krizi geliyor uyku sıfır. Gündüz ise bişey yok. Darlık bazen kendi gevşiyor çogu zaman sıkı sıkıya ama ağrı sızı yok. İçeride bi batma hissi var trombozeden kaynaklı tahmin ediyorum, arada da çatlak hattında kramp gibi bi ağrı geliyor oda varlığını koruyor. Benim korkum şu ,ameliyat olucam olmadan geçmicek onu anladım. Şehir dışından gelip bülent hocaya ameliyat olup aynı gün yada bi gün sonra gittik nüks yada farklı durumlarda kendine ulaşmak mesafeden dolayı çok zor olacak birde iyileşmeden kontrole gitmek gerekli 5 saatlk bir yolu o durumda nasıl bitiricem v.s bunlar beni çok düşündürüyor. Otelde şurda burda kalmayla olmaz özel bakım lazım ev ortamında. Birde bu ameliyat yapıp garanti veren doktorda yok. Bitkisel tedavi yok, kremler faso fiso, botoksu deneyeyim diyorum ama muayende çıkacaktır eminim o yara özelliğini kaybetmiş olacakki botokslada kavuşmayacak. Kafam çok karışık

Üzüm üzüme baka baka kararır:) der ve düz mantıkla gidersek, Bülent hocanın rektal tuşe yapacağına ihtimal vermiyorum.

Sezai hocaya tromboze (3-4 günlük ağrısı min olan) hemoroid ve kronik fissürle gidip muayene olmuştum. Gayet kibar davrandı ve tuşe falan yapmadı.

5 doktora gittiysem sadece 1 tanesi ameliyata gerek yok, hayat tarzına dikkat et beslenmeni değiştir geçecek dedi. O lafın üstüne 8 ay devirdim geçmedi. Üstelik bir de botoks yaptırdım, yine geçmedi. Diğer 4’ü direkt LIS önerdi.

Normalde LIS istiyordum ben de fakat başka bir rahatsızlığımdan dolayı ameliyat ötelendi. Ameliyat diyen doktorlardan birine durumu izah ettim. 2-3 doz botoks ile kurtulma şansın var dedi. Şu an o tedaviyi uyguluyoruz. Umarım dediği gibi olur ve geçer. Gerçekten bıktırdı. Her tuvalete girdiğimde klozetle birbirimize düşmanca bakıyoruz. Ben diyorum ki “Bu sefer seni yeneceğim”, o diyor ki “Gel otur ondan sonra tekrar konuşalım kim kimi yenecek” Şu ana kadar hep o kazandı restleşmeyi.

Valla hocam lis ten önce sadece kas spazmi olur o da geçince hiçbirşey kalmazdı bi daha ki tuvalete kadar. Fakat lis i doğru ellerde öneri üzerine yaptığım halde bambaşka bir süreç yaşıyorum. Ramazan hoca telefonda resmen lis için kıytırık bi ameliyat dedi. 4 ay önceye dönsem lis ameliyatını bi daha düşünürdüm. 4 ay önce gece uykudan kalktığımı bilmem misal. Şimdi 1 aydır gece yanma ve sızı ile uyuyorum.

Siz lis olmadan önce aynı durumdaymışız. Benim de kas spazmı geçtiğinde misal şu an yok, pamuk gibiyim. Muhtemelen yarın sabaha kadar tuvalete gitmem ve o saatte kadar fissür yok gibi takılırım. İşte yarın da kanatmazsam iş düzelmeye başlar. Ama kanatırsak yine sıkıntı.

Ha kanama derken öyle şırıl şırıl değil, o kesilme hissini fark edip peçeteyi oraya bastırınca toplu iğne ucu kadar bir kan lekesinden bahsediyorum.

Yalnız şu var siz 2 ay sonra ameliyat olmuşsunuz. Bende botoks öncesi 10. ay falandı herhalde, ilk kez gece uykudan uyanıp leğene koştum kas spazmından. Parmak ucuma locafen sürüp hafif içe doğru sokarak kası açmaya çalıştım, o bile canımı çok yaktı. Nasıl kasıldıysa artık.

Yeni bir fissür sahibi olmasaydınız, ki doktor fissür görmüş, şimdi çok rahat olacaktınız. Sizin ameliyat olduğunuz doktor muhtemelen dışkı veya gaz kaçırma olmasın diye bir tık az kesmiş. Dolayısıyla tam iyileşme sağlanmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 12 Ağustos 2020; 16:18:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Profeson

Cuma günü ameliyata girmiştim, akıntı ve kanamam devam ediyor hala tuvalete çıkmadım ne olacak bilmiyorum
    Ağrı kesicilerle ayaktayım
    Ameliyatı nerede ve kime oldunuz

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.