Şimdi Ara

anakartlar tek başına kaç watt elektrik harcar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
15.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ORTALAMA BİR ANAKART KAÇ WATT ELEKTRİK HARCAR? (TÜMLEŞİK EKRAN KARTI MEVCUT)

mesela benim anakartım: Gigabyte 78LMT-S2P DDR3 1333 MHz S+V+GL 16X AM3+

işlemcisi, rami, hdd si hariç kendisi tek başına ne kadar elektrik çeker?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auronus -- 8 Mayıs 2013; 15:30:47 >

• Sen bence sorunu bir kez daha sor, parantezler harici mi dahili mi anlayamadım. Kaldı ki bir kullanıcının böyle bir denemesi vardı 3570k işlemci ile MSI anakart kullanarak yapmıştı, tüketimi düşürebileceği kadar düşürmüştü. Sürücüye, donanımın kalitesine göre değişir diye düşünüyorum.
  • bilen varmı arkadaşlar?
  • tam bilmiyorum ama 100 W civarı çeker diye düşünüyorum
  • 35W civarı bir elektrik harcar. Sisteminde entegre grafik birimi bulunduğu için bu değer biraz daha fazla olacaktır.
  • 38W
    www.extreme.outervision.com
    Power Supply Calculator - PSU Calculator | OuterVision
    http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _flintstone -- 9 Mayıs 2013; 11:28:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xtpczs

ORTALAMA BİR ANAKART KAÇ WATT ELEKTRİK HARCAR? (TÜMLEŞİK EKRAN KARTI MEVCUT)

Bileşenlerine göre masaüstü olanlar 25-35 watt gibi bir güç harcar.

Bunun dışında fanlar, USB aygıtlar (özellikle adaptörsüz olanlar) vb cihazlar da gücünü anakarttan alır.

Bu nedenle PSU hesabına dahil edilirken seviyesine göre 40-50-60 watt gibi bir değer düşünmek mantıklı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakartın haradığı enerji sürekli sabit yada 5 wat oynar yerine göre

anakartlar 95 wat ve 125 wat faz tasarımına göre 35 - 40 wat arasında değişir
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtpczs

ORTALAMA BİR ANAKART KAÇ WATT ELEKTRİK HARCAR? (TÜMLEŞİK EKRAN KARTI MEVCUT)

anakartın özelliklerine göre değişir.mesala bende 140 watt tdp değerli bir anakart var ama 95 wattlık işlemci kullanmaktayım bazende 125 wattlıkları kullanıyorum (bazen oc li kullanıyorum)her durumda güç harcaması değişiyor....anakartın çekeceği güç tek başına hesaplanamaz..çünkü tek başına çalışamaz..dolayısı ile dahili kartlı bir anakart ortalama işlemci + ram ve hdd+usb aygıtları+fanlar vs en az 775 sokette 150 watt çeker (quadsa 200 watt) bu minumum değerlerdir...ortalama derseniz 250 watt en iyimser rakam olur..anlayacağınız tek başına hesaplanamaz....otomatik hesaplama sistemleri genelde 80 watt değer biçiyorlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: yarako

anakartın haradığı enerji sürekli sabit yada 5 wat oynar yerine göre

anakartlar 95 wat ve 125 wat faz tasarımına göre 35 - 40 wat arasında değişir

sonuna akdar katılıyorum kardeşim
  • peki 1155 pin anakart ne kadar elektrik harcar (malumunuz onda kuzey köprüsü yok).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.