Şimdi Ara

Anakartıma Elektrik Gelmiyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar aktif olarak i5 7500 b250m pro gaming parçalarıyla bilgisayarımı kullanıyordum upgrade etmek için satıp forumdan b350 tomahawk ve ryzen 2600x satın aldım.Montajını yaptığım da ise power tuşuna bastığım anda anakarttaki hata lambaları 1 saniyeliğine yanıp hemen sönüyor.

Şuana kadar aramadığım araştırmadığım yer kalmadı nerdeyse.Uzay montaj 15 20 saniye power tuşuna basılı tutup statik elektriğide boşalttım kontrol kalemiyle psu daki elektriğide boşalttım.Ram slotlarını değiştim kısa devre yapıp yapmamak arasında kararsızım önerisi olan var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CALISKAN16 -- 14 Aralık 2019; 1:56:19 >

• Ürünleri sıfır mı aldın ikinci el mi?
  • psu bilgisayarın diğer birleşenlerine bağlamadan çalıştırın düz kontak gibi en azından sorunun psu yada anakarttamı olduğunu anlarsınız ona göre bir yol izlersiniz.
  • Anakartın elektriksel bir arıza tespit ettiği için gücü kesiyor, gayet de iyi yapıyor.

Elinizde kullanabileceğiniz başka bilgisayar bileşenleri var mı?

Sadece anakart+işlemci şeklinde açmaya çalıştığınızda neler oluyor? İşlemcinin 8-Pin gücünü taktınız mı?
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    İşlemci ve anakart ikinci el hocam.
  • sugureis kullanıcısına yanıt
    Malesef yok hocam evet taktım dediğim gibi hiçbir fan dönmiyor anakartın hata ışıkları yanıp hemen sönüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CALISKAN16

İşlemci ve anakart ikinci el hocam.
    Bu haber beni korkuttu hocam. Umarım arızalı değildir kart.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Umarım hocam forumdan referanslı bir üyeden aldım.Bursada bilgisayarcı da yok doğru düzgün psum çalışıyordu eminim kısa devre yapıp emin olduktan sonra garanti veya başka yollara başvurucam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CALISKAN16

Umarım hocam forumdan referanslı bir üyeden aldım.Bursada bilgisayarcı da yok doğru düzgün psum çalışıyordu eminim kısa devre yapıp emin olduktan sonra garanti veya başka yollara başvurucam.
    Aklıma gelen bir başka sıkıntı ise; işlemci ve anakartı ayrı ayrı aldıysanız tabi, BIOS güncellemesi olmadan işlemciyi tanımıyor olması anakartın. Ama eğer beraber ve çalışan bir sistemden aldıysanız bu tez çöker.
    Hocam sahibi 3000 serisi için güncellediğini söyledi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.